Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ben 10 yıldır tedavi görüyordum doktor bana hamile kaldığımda bile kullan ama sen bunu kadın doğumcuna söyleme dedi bende ilacı kullanmadım paxerayı bırakmak çok zor oldu 25 gün hiç ilaç kullanmadım dışarı çıkmak bana ölüm geliyordu işe gidemiyor sürekli rapor alıyordum o 25 gün için de psikoloğa gittim bana bir kitap verdi panik atağı tanımak adına ama 10 yıl ilaç kullanan biri olarak bunu ilaçsız atlatabilmek çok zor ve hamileyim ilk zamanlar çok zordu benim için şimdi psikiyatri doktorum bana ludıomil verdi 25 mg bugün içtim bana çok uyku yaptı korkuyorum bunu bırakırken zorluk çekerim yine o 25 gün facia gibi geçecek diye korkuyorum varmı kullanan ilaçsız çok zor oluyor benim için eşim de anlamıyor beni var mı bu ilacı kullanıp bırakan acil cevap

Ben
Öncelikle bu hastalıkla baş etmek zorunda kalan tüm arkadaşların Allah yardımcısı olsun. Ben daha önce hiç panik atak hastalığı yaşamadım ama ne zaman ki başımdan bir kürtaj geçti ve şimdi de 20 haftalık hamileyim. Her gün bir şey oldu mu diye düşünüyorum ya karnımsa bir şey olduysa diye evde duruyorum sürekli her sabah ağlıyorum. Bununla nasıl baş etmeliyim bilemiyorum
Ben şuan 9 haftalık hamilryim benimde ilk gebeliğim kürtajla son buldu iimdi bu 2.gebeliğimde bende hergün bişi oldumu diye korkup ağlıyorum sen çok şükürki bak 20.haftayı tamamlamışsın az kalmış doktorum bhnun panik atak değil annelik evhamı olduunu ve bunları düşünmemin normal olduunı söledi bence en yakın zamanda ii bir psikologdan ilaçsız destek terapisi alman daha ii hissedeceksin emin ol bende hergün ağlıodum

Psikologa gidiyorum canım zaten hipnoz uygulayacak bana bu sefer ben psikiyatriyede gidiyorum onada 14 haftalik hamileyim 20 değil keşke 20 olsa :-(

Ben

Ben şuan 9 haftalık hamilryim benimde ilk gebeliğim kürtajla son buldu iimdi bu 2.gebeliğimde bende hergün bişi oldumu diye korkup ağlıyorum sen çok şükürki bak 20.haftayı tamamlamışsın az kalmış doktorum bhnun panik atak değil annelik evhamı olduunu ve bunları düşünmemin normal olduunı söledi bence en yakın zamanda ii bir psikologdan ilaçsız destek terapisi alman daha ii hissedeceksin emin ol bende hergün ağlıodum

İlgin için teşekkür ederim. Ay sonu kontrole gittiğim de ben de doktoruma psikolog için soracağım. Sen de iyi düşün iyi olsun. Hayırlısıyla alalım kucağımıza meleklerimizi inşallah.

Selam kızlar eskiler bilir ama ben yine anlatmak istiyorum aşırı geniz akıntım ve mide şişkinliğim var 11+6 gunluk gebeyim gırtlağımda bir yumru sıkıysa nefes al der gibi midemde şişiyor mu ondan sonra ben çırpındıkça çırpınıyorum..akabinde korku titreme çarpıntı fenalık hissi kaçınılmaz...doktor bu halimi görünce alalım bebeği dedi ben şok..bebeğimi Allah verdi bir başkası almasın dimi ama..kapalı alan fobim var bu belirtimle birleşince hayat ızdırap iş yerimde de cam yok kapalı alan yeni taşındık ve ben kendimi zorlayıp yarın sabah o binaya gireceğim...bu gebeliği sağ selamet atlatabilir miyimi?ben gibi olanlar var mıydı?

Ben ne yapacağımı bilemiyorum işe de tek gidemiyorum ilaç kullanmaktanda korkuyorum bağımlı olurum diye yine çok zor bıraktım terapi de çok işe yaramadı bende bilmiyorum 6 ay nasıl geçecek

Selam kızlar eskiler bilir ama ben yine anlatmak istiyorum aşırı geniz akıntım ve mide şişkinliğim var 11+6 gunluk gebeyim gırtlağımda bir yumru sıkıysa nefes al der gibi midemde şişiyor mu ondan sonra ben çırpındıkça çırpınıyorum..akabinde korku titreme çarpıntı fenalık hissi kaçınılmaz...doktor bu halimi görünce alalım bebeği dedi ben şok..bebeğimi Allah verdi bir başkası almasın dimi ama..kapalı alan fobim var bu belirtimle birleşince hayat ızdırap iş yerimde de cam yok kapalı alan yeni taşındık ve ben kendimi zorlayıp yarın sabah o binaya gireceğim...bu gebeliği sağ selamet atlatabilir miyimi?ben gibi olanlar var mıydı?

Bırak şu doktoru yaa. geçecek bütün bunlar. Sayılı gün deyip kanaat etmek lazım ama biliyorum ki çok zor. Allah yardımcın olsun.

Canım sen o dokyora ne bakıosun 11 haftalık bebek kocaman olmuş bi panik atak geçirîo dedi insan bebeği alnırmı hepimiz yaşıoruz bu sorunları bence bir paikolog desteği alarak rahatlıkla atlatırsın üzülme

O ilacı kullanacağım bugün kadın doğumcum ile de görüştüm bebeğe hiçbir zararı yok dedi canım sen nasılsın neler yapıyorsun dua et ne olur işe gidip gelmek istiyorum

O ilacı kullanacağım bugün kadın doğumcum ile de görüştüm bebeğe hiçbir zararı yok dedi canım sen nasılsın neler yapıyorsun dua et ne olur işe gidip gelmek istiyorum

Hayırlısı olsun. İnşallah ilaç işe yarar ve kendini daha iyi hissedersin. Gelişmeleri yaz.

Sağol canım amin inşallah dua et ne olur yoksa eşimle aramda artık iyi değil o da benden bıktı moralim çok bozuk

Sağol canım amin inşallah dua et ne olur yoksa eşimle aramda artık iyi değil o da benden bıktı moralim çok bozuk
Aslında eşlerimizin bu konuda anlayışlı olması ne kadarda önemli ama farkına varamıyorlar bende eşimi aldım karşıma bana böylr yaparak kendimi ne kadr kötü hissettiğimi anlattım bence sende içinden ne geliosa söle sonuçta biz iki canlıyız hem de hamilelik bulgularıyla boğuşuyoruz bi yandan da bu atak nöbetleri biz istermiyiz böyle olsun çok meraklıyız sanki atak geçirmeye

Kızlar herkese merhaba. Ben de panikatak belirtileri yaşıyorum sanırım. Yaşayanlara bi sormak istedim. Normalde zaten çok kaygı ve endişe duyan, hemen heyecanlanan, çabuk korkan bi insanım. Ama son bi iki aydır ciddi belirtilerim var. Tüp bebek tedavisi gördüm ve tabi öncesinde bi yıldır bi çok tedavi... zor bir süreçti. Sürekli bi kaygo hali, endişe hali. Geçen aylarda kansızlık için bi serum kullandım. Tüp bebek tedavisine başlamak için değerlerim çabuk düzelsin diye. Ama dahiliye doktoru yazarken çok tereddüt etti ve alerji yaparsa v.s gibi beni stresre soktu. Raporsuz da yazılmıyodu. Halbuki üniversite yıllarında yine kullanmıştım hiç problemsiz. O serumu takıldığımda bi süre sonra kendimi sakinleştirememeye başlafım. Yan etkilerinde ölüme kadar gidebilir alerjik durumlarda filan yazıyodu çünkü. Hele iki üç defa nolur bitsin eve gidelim diye yalvardım eşime nerdeyse. Eve gelip az uzanınca rahatladım. Şu anda da tüp bebek yoluyla hamile kaldım. Henüz dört haftalık. Ama keseyi henüz görmediğimiz için çok endişeliyim. Betahcg güzel arttığı ve hormon değerlerim gayet iyi olduğu halde ya dış gebelikse ya keseyi göremezsem v.s diye strese giriyorum belirti arıyorum. Dün gece kasığıma bi ağrı vurdu ve ben nefes alamamaya başladım. Kalbim deli gibi çarpıyodu. Midem bulandı. Sanki tüm vücudumu kontrol edemiyodum. Bebeğime bişe olacak, iç kanama mı geçiriyorum, yoksa bu dış gebelik mi diye krizlere girdim ve çok zor sakinleştim. Sonra panik atak olabileceğimi düşündüm. Yaşayanlar daha iyi bilir, ne yapmalıyım sizce? Olabilir mi? Biraz uzun oldu ama bilenlere danışmak istedim özellikle.

Kızlar herkese merhaba. Ben de panikatak belirtileri yaşıyorum sanırım. Yaşayanlara bi sormak istedim. Normalde zaten çok kaygı ve endişe duyan, hemen heyecanlanan, çabuk korkan bi insanım. Ama son bi iki aydır ciddi belirtilerim var. Tüp bebek tedavisi gördüm ve tabi öncesinde bi yıldır bi çok tedavi... zor bir süreçti. Sürekli bi kaygo hali, endişe hali. Geçen aylarda kansızlık için bi serum kullandım. Tüp bebek tedavisine başlamak için değerlerim çabuk düzelsin diye. Ama dahiliye doktoru yazarken çok tereddüt etti ve alerji yaparsa v.s gibi beni stresre soktu. Raporsuz da yazılmıyodu. Halbuki üniversite yıllarında yine kullanmıştım hiç problemsiz. O serumu takıldığımda bi süre sonra kendimi sakinleştirememeye başlafım. Yan etkilerinde ölüme kadar gidebilir alerjik durumlarda filan yazıyodu çünkü. Hele iki üç defa nolur bitsin eve gidelim diye yalvardım eşime nerdeyse. Eve gelip az uzanınca rahatladım. Şu anda da tüp bebek yoluyla hamile kaldım. Henüz dört haftalık. Ama keseyi henüz görmediğimiz için çok endişeliyim. Betahcg güzel arttığı ve hormon değerlerim gayet iyi olduğu halde ya dış gebelikse ya keseyi göremezsem v.s diye strese giriyorum belirti arıyorum. Dün gece kasığıma bi ağrı vurdu ve ben nefes alamamaya başladım. Kalbim deli gibi çarpıyodu. Midem bulandı. Sanki tüm vücudumu kontrol edemiyodum. Bebeğime bişe olacak, iç kanama mı geçiriyorum, yoksa bu dış gebelik mi diye krizlere girdim ve çok zor sakinleştim. Sonra panik atak olabileceğimi düşündüm. Yaşayanlar daha iyi bilir, ne yapmalıyım sizce? Olabilir mi? Biraz uzun oldu ama bilenlere danışmak istedim özellikle.

Merhaba. Hamileliğin hayırlı olsun. Bana sorarsan terapi de yapabilen bi psikiyatr bul.. En baştan terapi görmeye başlarsan daha etkili olur diye düşünüyorum. Hamilelik belirtileri zzaten panik atağa benzer. Nefes daralması, ateş basması, çarpıntı vs... Onun için pskiyatr iyi bir seçenek.

• Beğen
Reactions: _x_
ben hep derim ilk acile gittiğimde bana bu teshisi koymasalardı belki hersey şimdi daha farklı olurdu. sende kendine bir teshis koymaya çalışma bence. yaşadıkların anksiyete belirtisi olabilirde olmayabilirde. tüp bebekle hamile kalmışsın zor bulmuşsun bebeğini yaşadıkların normal ve bir çok insanın yaşayabileceği seyler aslında. ama sen birazcık daha fazla kaygılı oldugunu düşünüyorsan bu kaygılarından kurtulmak için psikologa gidebilirsin. ama dediğim gibi bu hasta oldugun anlamına gelmiyor. yapında böyle olabilir. psikologa git ve çöz bence daha fazla bu kaygılar ilerleyip seni hasta etmeden. bende senin gibi çok kaygılı korkak bir insandım belki daha önce doktora gidip kendimi değiştirebilseydim hiç atak geçirmezdim ve şu anki durumumda olmazdım

• Beğen
Reactions: _x_
Back
X