Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

hamilelikte hiç ilaç kullanmadınız mı?
7.haftamda depresyon ve takıntılar başladı.Boğuluyordum,sığamıyordum bir yere.eve giremiyordum.bakirkoy ruh ve sinir hast.hastenesine giderim yillardir.8.haftamda gittim.dr.yatıralım ilaç vermem dedi.yattım.ertesi gün taburcu ettiler:)
Risperdal başlattılar.kadın sağlık bölümüne sevk ettiler.oradaki dr.um 12.haftamda lustrale de başlattı.
Dogumdan sonra risperdali bıraktırdı.lustrale doz azaltarak devam ediyoruz.

Iki gün evde durunca boğulan ben, inan buna rağmen iyiyim.8 aydır bebişimleyim.çalışmadan duramam diyordum.şimdi ücretsiz izin de yetmiyor.tekrar isteyecegim.
Ben çatı muayenesini dahi yaptırmadım,normal doğumdan feci korkuyordum.Genel anesteziyle sezeryan dedi dr.um.seni anca etkisiz hale getiririz dedi .:KK70:
Kapılarına dayanırdım ağlak zirlak,depresyon ta tepede,salya sümük,açım ölüyorum serum verin diye:)Hiç unutmam bebeğin erkek deyivermişti,ekrana bile bakmazdım ki dogru dürüst,pipisini göstermişti:)ammaannn yeni bir odun geliyo babası gibi demiştim.:)
Bende ani gelişen sinir ve öfke atakları var,ne cektiler benden o ve asistanları sonraki haftalarda.iyice tanımıştı artık ve cok anlayışlıydı.
Doğuma gidecegim gün de kapıları bamm gümmmm vuruyordum evde.Hastanede ağlama krizleri,sonda takılırken viyaklamalar,bi uyandım,koridordayım,korktum bebek nerde dedim hemen:)çıkardık getirecegiz odaya dediler.Bi getirdiler narkozdan kafa bi milyon ağlaya ağlaya annecik dedim oba.eşim video cekmiş.izledikce herkes ağlar.sen min..çtın benim ağzıma 9 ay diyorum ağlayarak:)o da meme arıyo :)
Bütün yaşadığım sıkıntılar uçtu gitti.herşey zaman işte.zamanını yaşıyoruz ve geciyor.hormonlar alevli hamilelikte rahatsızlık varsa iyice ayyuka çıkıyor.o zamanlar derdik biz de buraya iyiyiz diye yazacak mıyız diye..
Kaç kez okudum her defasında kahkaha atarak şimdi çocuklara okudum anne kesin sende öyle olırsun dediler acayip motive ettin çoook teşekkürler canım Allah yavrunla beraber uzun ömürler versin inşallah tatlım dua edin bugün yarın bende inşallah kucağıma alıcam ve dicem aynı senin dediğin gibi 9 aydır senmi azıma sçtn diye hala gülüyorum İnan çok teşekkürler arkadaşlar en çok korktuğun şey ayılamayıp ölmek inşallah Allah yavrularımızın yüzüne baksın inşallah:(

Merhaba merak ettim gebelikte lutstral kullandınız mı??
Canım 100mg lustral kullanıdken hamike kaldım.öğrendikten 2gün sonra kestim.hiçbir yokluk sendromu yaşamadım.ilk 4haftam yine riskliydi ama ben iyi hissetttim ve kullanmadım.6.ayda kanamam geldi az ve panik atak gelir gibi oldu.doktorum önce şurup vereim eğer düzelmezsen ilac veririm dedi.şurubu iki gün içtim mide bulantısı yaptı.ama kötü değildim oyüzden kullanmadım.eğer kötü hissetseydim kullancaktım.

Iki gün evde durunca boğulan ben, inan buna rağmen iyiyim.8 aydır bebişimleyim.çalışmadan duramam diyordum.şimdi ücretsiz izin de yetmiyor.tekrar isteyecegim.
Ben çatı muayenesini dahi yaptırmadım,normal doğumdan feci korkuyordum.Genel anesteziyle sezeryan dedi dr.um.seni anca etkisiz hale getiririz dedi .:KK70:
Kapılarına dayanırdım ağlak zirlak,depresyon ta tepede,salya sümük,açım ölüyorum serum verin diye:)Hiç unutmam bebeğin erkek deyivermişti,ekrana bile bakmazdım ki dogru dürüst,pipisini göstermişti:)ammaannn yeni bir odun geliyo babası gibi demiştim.:)
Bende ani gelişen sinir ve öfke atakları var,ne cektiler benden o ve asistanları sonraki haftalarda.iyice tanımıştı artık ve cok anlayışlıydı.
Doğuma gidecegim gün de kapıları bamm gümmmm vuruyordum evde.Hastanede ağlama krizleri,sonda takılırken viyaklamalar,bi uyandım,koridordayım,korktum bebek nerde dedim hemen:)çıkardık getirecegiz odaya dediler.Bi getirdiler narkozdan kafa bi milyon ağlaya ağlaya annecik dedim oba.eşim video cekmiş.izledikce herkes ağlar.sen min..çtın benim ağzıma 9 ay diyorum ağlayarak:)o da meme arıyo :)
Bütün yaşadığım sıkıntılar uçtu gitti.herşey zaman işte.zamanını yaşıyoruz ve geciyor.hormonlar alevli hamilelikte rahatsızlık varsa iyice ayyuka çıkıyor.o zamanlar derdik biz de buraya iyiyiz diye yazacak mıyız diye..
Canım sen ilaç almış miydin

Kaç kez okudum her defasında kahkaha atarak şimdi çocuklara okudum anne kesin sende öyle olırsun dediler acayip motive ettin çoook teşekkürler canım Allah yavrunla beraber uzun ömürler versin inşallah tatlım dua edin bugün yarın bende inşallah kucağıma alıcam ve dicem aynı senin dediğin gibi 9 aydır senmi azıma sçtn diye hala gülüyorum İnan çok teşekkürler arkadaşlar en çok korktuğun şey ayılamayıp ölmek inşallah Allah yavrularımızın yüzüne baksın inşallah:KK43:
Çok mutlu oldum canım,hemşireler de çok güldü halime zaten,amin hepimizin insallah.
50 kiloluk çıtı pıtı bi hatundum ben hatta 47diydim de 50 olmustum zorla.Bir şiştim bir şiştim hamileyken sorma .ayaklarım,bacaklarım korkunç ödem topluyordu.Ayaklarım kaşınıyordu bu yuzden sabaha kadar su dolu kovanın icinde kaşıntıdan kıvranır mı bir insan.80 kiloyla gittim doguma 69 la çıktım:KK48:
Hergün üç saatim yolda geçerdi çalıştım 37.haftaya kadar o halimle bi de.işyerinde buzlara basıyordum tuvalete gidip gidip hey Allahım fiziken de çok cektim anlayacağın.Ağustos 4 te doğdu oğlum en gavur sıcaklarda öfff öffffff .Hepsi anı oldu.Tek gerçek zaman .akıp gidiyor.

Çok mutlu oldum canım,hemşireler de çok güldü halime zaten,amin hepimizin insallah.
50 kiloluk çıtı pıtı bi hatundum ben hatta 47diydim de 50 olmustum zorla.Bir şiştim bir şiştim hamileyken sorma .ayaklarım,bacaklarım korkunç ödem topluyordu.Ayaklarım kaşınıyordu bu yuzden sabaha kadar su dolu kovanın icinde kaşıntıdan kıvranır mı bir insan.80 kiloyla gittim doguma 69 la çıktım:KK48:
Hergün üç saatim yolda geçerdi çalıştım 37.haftaya kadar o halimle bi de.işyerinde buzlara basıyordum tuvalete gidip gidip hey Allahım fiziken de çok cektim anlayacağın.Ağustos 4 te doğdu oğlum en gavur sıcaklarda öfff öffffff .Hepsi anı oldu.Tek gerçek zaman .akıp gidiyor.
Benim oğlumda 5 ağustos teyzesi inşallah oğlum gibi akıllı evlat olur yavrunda Allah herkesin evladını bağışlasın kimselere muhtaç etmesin... Yarın saat 11 gibi Doğuma giricem inşallah lütfen dua edin bana hepinize teşekkür ederim.

Slm arkadaslar aranızda eşide kendide talesemi taşıyıcısı olup normal dogum yapan var mı?

Ne guzel,ne umut verici bunlari duymak.. İnanın su an bile panikle savasirken geldi msjiniz ve umut oldu,icimi ferahlatti.. Oldurmeyip surundurmek dedikleri seyi yasatiyor bu illet rahatsizlik! Su an yogun takintilarim var,genel olarak cok mutsuz ve korku icindeyim.. Tansiyonum panik anlarinda yukseliyor hala,hicbir sey rahatlatmiyor.sanirim benim icin de sakinlestirici yol ilaca baslamak olacak,28.haftadan sonra ilac verilebiliyor mu acaba? Keske idare edebilsem ama olmuyor,gececek mi gercekten?

İlaca başladınız mi

Meraba kizlar. Ben 2010 da teşhisi konmuş anksiyete hastasiyim. O donemlerde tedavi gorup sorunlarimi atlattim. Sadece genelde depresif, mutsuzluk ve yerli yersiz endişelerim oluyordu. 2014te evlendim sorunlarla başlasakta zamanla atlattik ve 2. Sene bebek beklemekle geçti. Tedaviyle gebe kaldim. Kanamalarim olmasi beni cok endiseli hâle getirdi. Şu zamana kadar bazen her hafta bazense 2 haftada bir hep doktora gittim mutlaka çok evham yapiyordum.. bebeğimin hareketlerini hissettikçe rahatlamaya başlamıştımki geçen haftaya kadar sürdü
Anksiyete malesef tum varligiyla etki gostermeye basladi. Mutsuzluk vs yok besigimiz geldi, alisverisler yaptikca mutluyum. Ama gel gelelim erken doğum korkusu başladı. Aklım surekli orda. Evde kendime uğraş buluyorum kafam dağılsın diye ama ne zaman boşta kalsam acabalar hemen ilişiveriyor. Yarin kontrolum var mesela ama heycandan bu gece kesin uyumam. Ne zaman doktora gitcek olsam sabahliyorum. Bebegimide strese sokuyorum boyle ona da ayri uzuluyorum. Benim gibi olan var mi aranizda, panik atak krizlerinin geri dönmesinden korkuyorum birde.. allah yardimcimiz olsun
senden daha beterini yaşıyorum çarpıntılar baş ağrıları korkular edişeler neler neler

arkadaşlar kafamın ön kısmında sanki içten şişiyormuş gibi oluyor tuaf birşey gebelikten öncede vardı sizde böyle bir sorun oldumu

Back
X