Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Cok tesekkur ederim.zaten ne sekilde olursa olsun rabbimden geldi kabulum.zaten iki sene ugrasla oldu mucizem.ama iste yaşadığınız icin bilirsiniz ne kadar mantiksiz seyler oldugunu bilesenizde beyin surekli konusuyor ya soyle olursa ya boyle olursa.elimde degill inanin elimde degil ben istermiyim boyle olmayi.insallah bebegim zamanında dogar benim bu sacmaliklarimdan stresimden etkilenmez.nasil bir bebegijiz oldu huysuzmu agresifmi psikolojisi etklendimi
Yok canım. Gayet uslu bi bebek şimdilik. Daha 1 haftalığız ama güzel güzel uyuyo. Okadar iyi anlıyorum ki. Tabiki elinde değil.. Çok düşünmemeye çalış. Yani şöyle rahatlatabilir sin kendini. Daha öncede oldu aynı şeyler bişey olmadı. Diyerek kendini sakinleştir. İnan 9 at aynı şeyleri yaşadım. Yerine göre acile gittim. Yerine göre kalpci bazen de psikiytri. Sonuç hep aynıydı. Herşey senin elinde

Arkadaslar merhabaa.bu sayfayi buldugum icin mutlu oldum benim gibi olanlar vardir heralde diye.ben hayatim boyunca bi psikolojik rahatsizlik yasamadim taaki simdiye kadar.23 haftalik hamileyim.doguda bi ilcede yaşıyoruz gurbetteyiz kimsemiz yok esim ogretmen ben merkezde uni kazandim.hic ummamistim kazanacagimi ama kazandim.sevinc guvec gittim kaydoldum.sonra dedimki ben bi sene gdis gelis yaparim iki saatlik yol bide arkadaslar var orda kalirim zorlandigimda dedim cunku kendine cok guvenen bi insandim taaki uni baslayana kadar.yasimda 30 bu arada.neyse ben okula basladim.ama bianda okadar kötü oldumki.normal bi yasantim varken bi anda kendimi okulda sirada odev ders kitap hoca ogrenci kocamdan ayri evimden ayri okadar peisan oldumki anlatamam bide hormonalrdan heralde.ustune bide sinif arkadaslarim okadar yetenekliki kendimi yeteneksiz basaramiycak gibi hissettim kendime guvenim sifirlandi resmen.sonra ben agla agla 1 ay gecirdim ama sinir krizleriyle sonra yapamadim ve okulu dondurduumm.vesselam dedimki ben evimde olucam ohh hamileligimi evimde gecircem rahat gecirecem derken beni bir kaygi ve endise sardi.seneyi dusunuyorum hep seneye merkeze tasinicaz okul icin ben napicam nasil okuycam bebegimi kime emanet edicem biz orda 4 sene nasil yasiycaz nasil okulun altindan kalkicambu arada kocama asiri baglandim evden gitsin istemiyirum surekli elimi tutsun yanimda olsun istiyorum yalnızlık korkusu sardi duramiyorum.....daha neler nelerr kafayi yeme derecesine geldim.neyse esim artik bitti okul mokul yok dedi bende rahatladim dedimki okul yok streste yok bebegime bakicam.sonra bu seferde ben nolacam o okulu okumazsam ben ne is yapicam biz nerde yasiycaz nereye tayin istiycez nolucazda nolucaz beynimi susturamiyorum.uzerine bide bebegimin bobreklerinde buyume cikti dr down olabikir dedi amniyosentez istedi yaptirmadik.bide o suphe eklendimi.ben okadar hayat dolu sen sakrak bi insandimki icime kapandim gulmuyorum konusmuyorum icimde bi sikinti ve sikintilarimin en buyugu me bikiyomusunuz bebegim bu stresimden erkilenecek ona bisey olacak erken doguracam yada bisey olacak huysuz bi bebek olacak beyin gelisimi olmuycak neler neler arkadaslar kafayi yiycem artik dayanamiyirum.burda yapayalnizim kimsem yok gorusecegim evime gelen giden.kendimle basbasayim.ailem arkadaslarim telefonda heo destek ama yetmiyo dinleyemiyirum onlari.dusunduklerimin mantiksiz yersiz oldugunu bende biliyorum ama yapamiyorum dusunemden edemiyorum bide carpinti eklendi ustune nefes alamiyorum karnim kasiklarim sanciyo stresten bebegime bisey olacak diye cildircam arkadaslar.dr a gittim psikiyatriye herksin dedigini oda dedi gerkesiz dusunuyosun soyle boyle bide pasiflora surup verdi.yalniz kalma dedi.annem gelicek yanima.ama bu yetecekmi gececekmi bilmiyorum.sizler nasil atlattiniz bu panik atakla erken dogummu yaptiniz yoksa gunlerinizi tamamladinizmi.nolur bana olumlu seyler yazin.hicbisey olmaz deyin.cok zor durumdayim.tum vucudum titriyo nefes alamiyorum.
Çok geçmiş olsun bebeğinde hayırlı olsun inşallah sağlık ile günü geldiğinde kucağına alırsın valla ben panik atak hastayım iki dogumda da 34 ve 36haftalik dogurdum ama bu hastalık mi sebebi bilmiyorum yani ne hikmetse erken doguruyorum 9ay tasiyamadim ama çok şükür ikinci bebeğimi 24 gün önce kucağıma aldım hemde panik atak anksiyete ile normal doğum ile:))) kendini korkutma Allah yardım ediyo bi şekilde geçiyo hamilelik hormonların etkisi çok büyük tabi bizde bu hastalık olduğu için ayrıca etki ediyodu bak annen gelicek ne güzel ben şahsen tek başıma hem hastalık hemde iki cocukla uğraşıyorum yani bence biraz seninde elinde çünkü henüz evde sorumluluk bekleyen bir çocuğun yok kafanı dağıt bebeğine odaklan ona patik yap oda süsleri hazırla uğras Allahın izniyle inşallah bebeğinde sağlıklıdır boşuna hamileliğini zehir etme ilk hamileliğin her anin tadını çıkar Rabbim hepinize sağlıklı bebekler nasip etsin hepimizin evladini bagislasin ben şahsen hamilelik anlarını bile özlüyorum bazen düşün o kadar ki bunalimli hamilelik geçirdim kardiyoloji göğüs hastalıkları psikiytre psikolog kulak burun boğaz mübarek gitmedigim bölüm kalmadı ama hastalık olduğu yerde senin bence hamilelikten oyüzden kafani bu hastalık ile yorma

Kızlar mesajları olabildiğince okudum. S serra1982 anlatımına bayıldım tek kelimeyle:)
Omas Omas birden aynı 3.cocuk esprisi benimde kafamdan geçti :)) ama benim önce ikinciyi halletmem gerek kiiiiii inşallah erken gelmez Hayirlisiyla :)
U umudum56 kuzum banada hep kız geç gelir, erkeğe göre herseyi geç olur korkma felan diyolar. Benim oğlum gününün dolmasına bir gün kala doğdu orası da ayrı mesele :) en hayırlı zamanda en kolay ve sağlıklı şekilde gelsin inşallah:)

S serra1982 senin huysuzlugun benimle birleşip benim bebekte toplandı bence:halay: yusuf aslan inşallah alana döner benimki kadar olmasada açsın gözünü seni biraz hareketlendirsin meme isteyerek yeter uyuya uyuya:KK71:

Onu bunu bilmemde gidin uyuyun vallahi uykuya 24 gündür hasretim uykuyu bulmussunuz tadını çıkarın hep uyuyun kızlar sabah öğle akşam gözünüzü açın sonra tekrar uyuyun yani demem o ki uyuyun hep uyuyun yani uyku nasıl guzel biseymi kıymetini bilemedim uyuyün kızlar hep uyuyun ben defolup uyumadim siz uyuyun:işsiz:

P Perceivess geçmiş olsun arkadaşım, hemen hemen aynı haftalardayiz. Yazdıklarına o kadar asinayim ki.. burada hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, ya da farklı versiyonlarını.. dolu dolu çok şey yazmak istiyorum ama kızlar çok güzel anlatmış zaten. Bizde onlar gibi zamanı geldiğinde sağlıcakla dogumlarimizi yapıp buyutucez inşallah. Birbirimize destek için buradayız. Kendini hiç yalnız hissetme.

y4zy4qmurum y4zy4qmurum benim herseye rağmen 36hafta beklediyse Allahın izniyle korkma canım rekor kirdim açılma aldı başını gitti sanciymis kasilmaymis alasini yasadim ustune nişan geldi banamisin demedim yahu:confused:

Onu bunu bilmemde gidin uyuyun vallahi uykuya 24 gündür hasretim uykuyu bulmussunuz tadını çıkarın hep uyuyun kızlar sabah öğle akşam gözünüzü açın sonra tekrar uyuyun yani demem o ki uyuyun hep uyuyun yani uyku nasıl guzel biseymi kıymetini bilemedim uyuyün kızlar hep uyuyun ben defolup uyumadim siz uyuyun:işsiz:
Oyy güzel annem taze annemmm :) keşke yardım edebilme fırsatım olsaydı da dinlendirebilseydim azcık. Hamileyken de başımıza gelecekleri biliyoruz ama uyumak felan hak getire:)

y4zy4qmurum y4zy4qmurum benim herseye rağmen 36hafta beklediyse Allahın izniyle korkma canım rekor kirdim açılma aldı başını gitti sanciymis kasilmaymis alasini yasadim ustune nişan geldi banamisin demedim yahu:confused:
O konu da gerçekten bir idol oldun ya :)) maşallah sana. Ama açılmana ve evde cektigin sanciya hayranım :)

Oyy güzel annem taze annemmm :) keşke yardım edebilme fırsatım olsaydı da dinlendirebilseydim azcık. Hamileyken de başımıza gelecekleri biliyoruz ama uyumak felan hak getire:)
Anam zaten diyorum salak aslı ne vardı son aylar bari uyusaydin diye kalbim nefesim diye diye haram ettim kendime o guzelimmmm geceleri gidin uyuuyun benim yerimede:confused:buarada Allah razı olsun yakınlık konusunda sağolsun kaynanam var ama 6 gün kaldı baktım hergece mışıl mışil uyuyo bi kez beni uyandirmadi kadincagizi ben uyandiriyodum dedim sen artık zahmet etme günahsın gelme dedim baktım yine önce Allaha sonra kendime kaldim :rolleyes:

Cok tesekkur ederim hepinize insallah hamileliktendir ve gecer.yoksa zehir etcem bu guzel gunlerimi kendime ve omur boyu pismanligini yasiycam.allahim hepimizin yardimcisini olsun ve bu kaygilarimizi kuruntularimizi alsin gotursun yuregimizi kuş gibi hafifletsin insallah yavrularimizin sagliklariyla sevincleriyle gulelim huzur icinde olalim hep beraber

Aminn aminn.ins evet bende Omas Omas sa hayranim.o panik atakla korkuyla evde nasil cekti sanciyi kizlar acaba bizde yapabilirmiyiz ki yapriz ya Allahin uzniye saglikla gelsinlerde ins en hayirli gunde

Arkadaslar merhabaa.bu sayfayi buldugum icin mutlu oldum benim gibi olanlar vardir heralde diye.ben hayatim boyunca bi psikolojik rahatsizlik yasamadim taaki simdiye kadar.23 haftalik hamileyim.doguda bi ilcede yaşıyoruz gurbetteyiz kimsemiz yok esim ogretmen ben merkezde uni kazandim.hic ummamistim kazanacagimi ama kazandim.sevinc guvec gittim kaydoldum.sonra dedimki ben bi sene gdis gelis yaparim iki saatlik yol bide arkadaslar var orda kalirim zorlandigimda dedim cunku kendine cok guvenen bi insandim taaki uni baslayana kadar.yasimda 30 bu arada.neyse ben okula basladim.ama bianda okadar kötü oldumki.normal bi yasantim varken bi anda kendimi okulda sirada odev ders kitap hoca ogrenci kocamdan ayri evimden ayri okadar peisan oldumki anlatamam bide hormonalrdan heralde.ustune bide sinif arkadaslarim okadar yetenekliki kendimi yeteneksiz basaramiycak gibi hissettim kendime guvenim sifirlandi resmen.sonra ben agla agla 1 ay gecirdim ama sinir krizleriyle sonra yapamadim ve okulu dondurduumm.vesselam dedimki ben evimde olucam ohh hamileligimi evimde gecircem rahat gecirecem derken beni bir kaygi ve endise sardi.seneyi dusunuyorum hep seneye merkeze tasinicaz okul icin ben napicam nasil okuycam bebegimi kime emanet edicem biz orda 4 sene nasil yasiycaz nasil okulun altindan kalkicambu arada kocama asiri baglandim evden gitsin istemiyirum surekli elimi tutsun yanimda olsun istiyorum yalnızlık korkusu sardi duramiyorum.....daha neler nelerr kafayi yeme derecesine geldim.neyse esim artik bitti okul mokul yok dedi bende rahatladim dedimki okul yok streste yok bebegime bakicam.sonra bu seferde ben nolacam o okulu okumazsam ben ne is yapicam biz nerde yasiycaz nereye tayin istiycez nolucazda nolucaz beynimi susturamiyorum.uzerine bide bebegimin bobreklerinde buyume cikti dr down olabikir dedi amniyosentez istedi yaptirmadik.bide o suphe eklendimi.ben okadar hayat dolu sen sakrak bi insandimki icime kapandim gulmuyorum konusmuyorum icimde bi sikinti ve sikintilarimin en buyugu me bikiyomusunuz bebegim bu stresimden erkilenecek ona bisey olacak erken doguracam yada bisey olacak huysuz bi bebek olacak beyin gelisimi olmuycak neler neler arkadaslar kafayi yiycem artik dayanamiyirum.burda yapayalnizim kimsem yok gorusecegim evime gelen giden.kendimle basbasayim.ailem arkadaslarim telefonda heo destek ama yetmiyo dinleyemiyirum onlari.dusunduklerimin mantiksiz yersiz oldugunu bende biliyorum ama yapamiyorum dusunemden edemiyorum bide carpinti eklendi ustune nefes alamiyorum karnim kasiklarim sanciyo stresten bebegime bisey olacak diye cildircam arkadaslar.dr a gittim psikiyatriye herksin dedigini oda dedi gerkesiz dusunuyosun soyle boyle bide pasiflora surup verdi.yalniz kalma dedi.annem gelicek yanima.ama bu yetecekmi gececekmi bilmiyorum.sizler nasil atlattiniz bu panik atakla erken dogummu yaptiniz yoksa gunlerinizi tamamladinizmi.nolur bana olumlu seyler yazin.hicbisey olmaz deyin.cok zor durumdayim.tum vucudum titriyo nefes alamiyorum.
Panik atağın en dibini yaşadım benim bebeğime de dawsendormlu kafa arkasında ödem kist var dediler daha neler neler 40hafta dört gün oldu daha doğuramadım bebek büyüdükçe bir şey yok dediler inan herkese dawn sendromlu diyorlar Allah'a emanet Felak nas inşrah bol bol oku bu bir imtihan Allah taşıyamıyacağımız yükü vermez

Aminn aminn.ins evet bende Omas Omas sa hayranim.o panik atakla korkuyla evde nasil cekti sanciyi kizlar acaba bizde yapabilirmiyiz ki yapriz ya Allahin uzniye saglikla gelsinlerde ins en hayirli gunde
Şundan eminim içinizde en kaygılı da bendim sürekli agliyodum ilk 5 ay hep kustum artık kendimden umudum yoktu ve Allah şahit hep aç geziyodum iki lokma yiyip kalkiyodum çarpıntı ve nefes darligi yüzünden ve bazen yutkunamadim tükürüğümü bile yutkunurken panik oldum tansiyonum düşüyodu artık korkudan diğer şeylerden korku ve kaygılarım dan bahsetmiyorum bile yaşadığım ve 68 den 59 a düştüm 59 kilo ile doğum yaptım 1 kilo dahi almadim ve en son kaynanamin komşusu birden dedi bu nasıl normal doğurcak masada kalır bu dedi enerji kan lazım demisti o kadına da ayrı uyuz oldum o zaman o ayrı tabii ben bunu bile takmaya baslamistim ve ben bu durumda Allahın izniyle doğum yaptıysam kimse korkmasın hep savunucam bu hastalık bebeğede normal dogumada engel değil ve sende y4zy4qmurum y4zy4qmurum da U umudum56 de ve sayamadigim diğer tüm hamile arkadaşlarda aslanlar gibi Rabbimin yardımıyla normal doğumu yapıcaksiniz umutsuzluğa düştüğünde de ya omas yaptıysa bende yaparım o da ben gibi ne eksik ne fazla:)) demem o ki korkular çok normal ama pes etmeyin o doğum anında bir güç veriyo Allah herseyi unutuyosun zaten bebek birden omzunda her anina şahit oluyo sun o ağlaması zaten direk bebeğe odaklanıyosun ayy çok güzel anlar ya inşallah hepiniz yasicaksiniz burda sizde anlaticaksiniz bu hayatta ki en güzel şey Rabbimin bize verdiği evlatlarimiz:anne::KK68:

O konu da gerçekten bir idol oldun ya :)) maşallah sana. Ama açılmana ve evde cektigin sanciya hayranım :)
Rabbim sana ve diger tüm hamilelere daha kolayini nasip etsin insallah valla evde suyunuz aşırı kanama gelmeyene kadar gitmeyin çekin çekebildiginiz kadar sonrası daha rahat kaygı siz panik siz oluyo inşallah hepiniz benim gibi dogumhaneye girmeniz ile çıkmanız bir olur en güzel yani saniyeler içinde hop bebek kucakta sende avantajlısın ilkinde yapmadığımiz cesareti bunda gösteriyoruz darısı aynı cesaret sizlere inşallah:dua:

Omas Omas canım çok sağol desteğin için dün hastaneye yarışın yapıldı ve suyu az dedi doktor ama bence ben diğer hastayla karıştırdı doktor çünkü onun yatırmışlardı neyse hoca geldi ölçüm yaptı ve normal dedi pazartesi gel dedi kırk bir haftaya kadar bekleniyormuş işte ilk hastaneye girince baya zorlandığı ama sonra gayet normal e döndüm

Rabbim sana ve diger tüm hamilelere daha kolayini nasip etsin insallah valla evde suyunuz aşırı kanama gelmeyene kadar gitmeyin çekin çekebildiginiz kadar sonrası daha rahat kaygı siz panik siz oluyo inşallah hepiniz benim gibi dogumhaneye girmeniz ile çıkmanız bir olur en güzel yani saniyeler içinde hop bebek kucakta sende avantajlısın ilkinde yapmadığımiz cesareti bunda gösteriyoruz darısı aynı cesaret sizlere inşallah:dua:
Oyy Allah razı olsun canım, inşallah. Ben devlette de doğursam özelde de doğursam hastane yakın. O yüzden sancı olursa evde çekmeyi istiyorum Allahın izniyle. İlkine suyum gelerek gitmiştim. Bunda korkuyorum. Hayırlısıyla sancıyla başlar açılır suyumla doğururum kısa sürede diyorum hep.

Jaaa saol cnm Omas Omas ins ins cnm bugun dogum yapan kadinlarla konustum onla rbay azor dogun yapmislar ama bana demesi ben dedin 3 ayligi gecti dusuk riski gitti seviniom dedim bana demesin yaa agir kaldirirsan yorulursan suyun gelir karnin gerilir cocuk oksijen alamaz dedi erken dogum yaparsan cocuk yasamaz dediler korku basti ev isi bana bakio cöp atiom ata sira agir kaldiriom yani off agrimda var suan karnim gerilior gibi panik gelio bama ter basti basim dönuoooo kizlarrr

Jaaa saol cnm Omas Omas ins ins cnm bugun dogum yapan kadinlarla konustum onla rbay azor dogun yapmislar ama bana demesi ben dedin 3 ayligi gecti dusuk riski gitti seviniom dedim bana demesin yaa agir kaldirirsan yorulursan suyun gelir karnin gerilir cocuk oksijen alamaz dedi erken dogum yaparsan cocuk yasamaz dediler korku basti ev isi bana bakio cöp atiom ata sira agir kaldiriom yani off agrimda var suan karnim gerilior gibi panik gelio bama ter basti basim dönuoooo kizlarrr
Canım Allah bilir, kulaklarını tıka sen onlara. Ben ilk oğluma hamileyken pazar çantası taşırdım 2 elim dolu olurdu. Halı kaldırırdık yıkardık, evde yufka ekmek yapılırdı onları ser topla vs. Mutfak rafları yüksekti illaki uzanıyodum. Hiç sakınmadım. Ama şükürler olsun ki birşey olmadı. Şimdiki evimde dolaplarım daha yüksek ama mecbur kullanmak zorundayım tabağı tencereyi. Evde oğlumla yalnızız gündüzleri ve her iş bana bakıyor. Çocuklu ev habire dağılıyo sil süpür çamaşır bulaşık yemek çocuk derken iflahım kesiliyor bazen. Bir günniki gün boşver derken ev alıp başını gidiyor. O yüzden herşey Allahtan. Allah korusun bizide bebişleride.

Canım Allah bilir, kulaklarını tıka sen onlara. Ben ilk oğluma hamileyken pazar çantası taşırdım 2 elim dolu olurdu. Halı kaldırırdık yıkardık, evde yufka ekmek yapılırdı onları ser topla vs. Mutfak rafları yüksekti illaki uzanıyodum. Hiç sakınmadım. Ama şükürler olsun ki birşey olmadı. Şimdiki evimde dolaplarım daha yüksek ama mecbur kullanmak zorundayım tabağı tencereyi. Evde oğlumla yalnızız gündüzleri ve her iş bana bakıyor. Çocuklu ev habire dağılıyo sil süpür çamaşır bulaşık yemek çocuk derken iflahım kesiliyor bazen. Bir günniki gün boşver derken ev alıp başını gidiyor. O yüzden herşey Allahtan. Allah korusun bizide bebişleride.
Amin cnm ama sertlesmemi anlamiomki hafif agrim.var mesela suan vajimde batmalar var ama o normal galiba deme yani off kafayi yiyecem Rabbime siginiom bana bagislasin bebeyimi

Back
X