Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ins ya valla rahatlattin ya bende duydum 4 cm kadar iyimis yani cok degilmis ins okadar uzun surmez bak seninde 15 gun kalbin dayanmis yani sanciyi
Ikinma hissi ktumu peki o ignegi vurdukari halde
Benim ilkinde dr geldiğinde 6 cm.di daha açılmam. Başedebiliyodum sancılarla. Beni sancım varken suni almak zorladı

Olur tabi kız epidural çıktığından beri benim gibi doğum yapan kalmadı ki kurbanlık koyun gibi gittim sancı çekerken çeken dogurdum düşün artık kafayı nefesle bozmaktan korkma artık epidural normal doğum yapmayan kalmadı ıkınma hissi olmasa bu kadar rağbet görmez
Evet ya burda normal sezaryan yapanda epedual yapilior yani bende aksilikten korktum ama belini bakiorlar yani öle dedi ev doktorum sorun olmazsa yapiorlar desi bide vuran dpktor yani

O telkinler bıktı benden bıktı :) ama başka türlü de duramıyorum zaten. Bak konusurken yazarken bile kalbimin ritmi değişti. Öyle büyük bir kaygı olmuş bu durum bende. şimdi de normal mi böyle ritminin saçma sapan atması diye sormaya başladım kendime. Bu nasıl bir hastalıktır ya.. tövbe yarabbim.. netten baktığımda da panik atak ve anskiyetesi olanların yaşadığı bir durummuş bu. Aslında ekstrasistol deniyomuş herkesde varmış ama bizim bünyemiz hassas olunca net hissediyomuşuz felan. Bir arkadaşım vardı burdan, o da hep derdi çocukluktan beri var diye.
Bende bazen diyorum ne değişik bi hastalık sende benim gibi iste sebebini bile bile arastirip kurcaliyo sun acaba nedendir neden oldu diye geçen doktor diyo çok zeki düşünceli merhametli insanların hastaligiymis dedim yalaninizi seveyim hiç zeki değilim öğretmen olsamda valla öyle aman aman zeki değilim merhamet işime gelirse ama çok düşünceli ve duygusalim ancak hastaligimi bedenimi düşüne düşüne bu hale geldim zaten

:110::bicak::hasta::KK43: kizlarrr kizllaaaar bir umut bekliyorum
Yüzümde değil ama dudaklarımda uyuşma benim hep vardı halada var mesela suan yine oldu uyuştu dudaklarım büyük ihtimal bizim mucizevi panik atak kaynakli bu arada Allah hayırlısı ile bir hamilelik nasip etsin

Bende bazen diyorum ne değişik bi hastalık sende benim gibi iste sebebini bile bile arastirip kurcaliyo sun acaba nedendir neden oldu diye geçen doktor diyo çok zeki düşünceli merhametli insanların hastaligiymis dedim yalaninizi seveyim hiç zeki değilim öğretmen olsamda valla öyle aman aman zeki değilim merhamet işime gelirse ama çok düşünceli ve duygusalim ancak hastaligimi bedenimi düşüne düşüne bu hale geldim zaten
Aynen hep öyle diyolar. Bir de mükemmelliyetçi, detaycı, ince fikirli.. bunlar bende fazlasıyla mevcut. Mesela ben geçmişimde ailevi yönden yaşadığım sıkıntılar sebebiyle yaptığım ama aslında yanlış olduğunu gördüğüm şeylere bakıyorum ve kabullenemiyorum. Ben nasıl yapmışım diye. Nasıl bu kadar sevgisiz değersiz büyütüldüm de bu derece yanlışlarla yaşadım felan. İnan daha bir iki senedir kendimi buluyorum ben. Kişiliğim daha yeni oturuyor. Bu çok ağır birşey. Bunlar yüzünden bunalıyorum çoğu zaman. Ama Allah büyük, bunlar sayesinde doğruyu gördüm diyorum şükrüm arttı diyorum. Seninde önceden yaşadığın boşlukların, travmaların, dönüm noktaların vardır mutlaka. Bu hastalığa tuz biber olanlar genelde böyle şeylerle başlıyor

Yüzümde değil ama dudaklarımda uyuşma benim hep vardı halada var mesela suan yine oldu uyuştu dudaklarım büyük ihtimal bizim mucizevi panik atak kaynakli bu arada Allah hayırlısı ile bir hamilelik nasip etsin
Yaaaa gercekten mi cidden rahatladim ya surekli boyut degistiryo nasil hayatima girdide boyle hayatimi caldi anlamiyorum ;(

Ama bende trawmalarla buyudum sevgisiz ilgisiz degildim ama horlandik hep ailecek herseyden herkesten utanirdim cekinirdim halbuki bu yasima kadar parmakla gosterildim. Ama onlarin gordugu gibi temiz bi insan olamadim. Neler yasadim ne yalanlar soyledim ne yanlislar yaptim hic yediremedim kendime. Icimden geldigince konusamamak ortamlarda kizarmak dahil olamamak beni yordu hep hep yipratti ;((( sonra nezih bir ogrenciyken okul hayatim son buldu.. hep bi baski herkesin bir soz sahibi olmasi yasam alanimi daraltti ve sinir krizleri gecrmeye basladim daha 15 yasimda.. sinifin en tembel ogrencileri bile universite kazanirken benim evde oturmam bana cok agir geldi. Ibadetlerini benden daha az bilen insanlarin bile duzenli namaz kilmalari benimse agirliktan kilamamam bana hancer gibi geldi

Kizlar hayirli geceler.. ben daha once kayitliydim ama sonradan giris yapamadim. Ben artik hamdolsun iyiyim doktorum iyi gordu beni ve bebek dusunursen ilk 1 ay zorlanirsan ilac kullanabilirsin. Bebege kotu birsey olmasa milyonda bir ama yinede o milyonda bir ihtimal oldugu icin kesin teminat veremiyoruz ama sen icini rahat tut dedi . Yanliz soyle birsey var biz bebek calismalarina basladik ama benim 1 haftadir dudaklarim karincalaniyo yuzum ellerim kardiyologa falan gitmek istemiyorum cunku bisey yoktur en son mayis ayinda gittgimdede oyle cikmisti ama nezamanki ben kalp k... belirtilerinde dudak uyusmasi gordum aklimin bi kosesinde kalmis sizce bu psikolojikmidir kizlar ;(((( o birden atma bendede oluyodu ama takmiyodum ben halada takmiyorum bebek istyorum hayirlisiyla ne onerirsiniz kizlar derttaslarimm;((((
Ben bu mesajı kaçırmışım, uyuşma vs okuyunca geri dönüp baktım k.bakma olurmu. Kaptırdık gidiyoruz :)
Uyuşma bende hamile kalmadan önce vardı. Dudaklarımda ya da kenarlarında oluyodu. Sonra başımda ve yüzümde de olmaya başladı. Nörolojiye gittim ilaçlı mr çekildi beyinden. Şükür temiz çıktı. Ondan sonra rahatladım ama ara ara oluyor halen. Akşamda olmuştu.
O birden atma dediğimiz şey geçti mi peki? Nasıl oldu? Ben pnikten tavana cıkcam nerdeyse, öyle olunca üst üste geliyor hatta. Nasıl takmamayı başardın, valla tebrik ediyorum darısı bana inşallah

Horlanmakta degilde boyle kucuk gorulmek maddi durumumuzun az olmasi insanlara soz hakki vermisti sanki.. siz alabilirmisiniz siz yapabilirmisiniz .

Back
X