• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Nilaycım insan pa döneminde daha hassas olur, daha zayıf hisseder ve o da aksine üstüne gitmiş senin. Aslında hiç hakkı yok," sende beni mi takip ediyosun kardeşim ne yiyorum içiyorum die kıskanma sen de yap " de üstüne de kahkaha at. Şaka ya hepsi;) ya da "ay hergün hastaneye gtmem rahatsız ettiyse seni, daha az giderim hayatım bilmiyodum bu kadar taktığını" dersin. Yani bi şekilde tersle bence, o seni kırmaktan çekinmiyosa, senin de söyleyeceğine alınmaması lazım. Patavatsızsa da öğrensin bu yaştan sonra bişiler

Nilaycım insan pa döneminde daha hassas olur, daha zayıf hisseder ve o da aksine üstüne gitmiş senin. Aslında hiç hakkı yok," sende beni mi takip ediyosun kardeşim ne yiyorum içiyorum die kıskanma sen de yap " de üstüne de kahkaha at. Şaka ya hepsi:KK66: ya da "ay hergün hastaneye gtmem rahatsız ettiyse seni, daha az giderim hayatım bilmiyodum bu kadar taktığını" dersin. Yani bi şekilde tersle bence, o seni kırmaktan çekinmiyosa, senin de söyleyeceğine alınmaması lazım. Patavatsızsa da öğrensin bu yaştan sonra bişiler
Evet alınganlık artıyor panik atakta üstüne hamilelikte var tabi iyice dokunuyor herşey. Yani ben alınganlığı abartmıyorumdemi alınmakta haksızmıyım???

Yoo bence abartmıyosun, sağlıklı insanlar hep en erken ölür diye şaka mı olur:) ayrıca evhamlı birine sürekli hastanedesin die dalga mı geçilir? Daha doğrusu hangi allahın kulunun bu yorum hoşuna gider?!? insan keyiften gitmediğine göre bnce kimsenin yüzüne vurulmaz, bu aptal bi yorumdur

Şuan için aslında içimde sıkıntı yok, çok mutluyum ama tedirginlik ve acele var. Telaş:KK66: bikaç kadeh içsem geçer ya da sakinleştirici alsam ama ya alkolik olurum o zaman yada bağımlı. Ne zeki insanlarız aslında, neyin ne olduğunun farkındayız. Dediğin gibi umursamayıp, canın ne istiyorsa onu yapmak lazım. Gelirsen gel yani, beynimin saçma bi oyunu! Telkin yapıyorum şuanda bendde:)
İnan ki çok işe yarıyor bu cümleler:)
Ben çarpıntı yüzünden bitik düştüğümde bu şeklde toparlandım. Faydası olmadığını düşündüm defalarca ama yine de söyledim olumlu sözler. Sonunda beyin onu kabullendiğini farkediyor ve seni o şekilde korkutamıcanı anlıyor. Daha hafif atlatmaya başlıyosun. İnşallah kısa sürede yaşarsın sende bunj :)

Kızlar ya çok moralim bozuk bugün. Burda iki yıldır görüştüğüm samimi olduğum bi bayan arkadaşım var. Bende pa olduğunu bazı konuşarda da hassas olduğumu biliyor. Arada şakayla karışık laf söyler hep. Sağlıkçı bu sağlıkçı. Sağlıklı beslenir hep nilay. Böyle sağlık sağlık diyenler bi anda ölüyolar. İki debir doktora gidiyosun. Hargün bir yeri ağrıyo bunun. Diğer arkadaşların yanında da yapıyo bunları. Ben işte tamda bu yüzden pa olmadımmı zaten peki ben napıyorym gülüp geçiyorum ona herhangi bişey söylemiyorum aman şaka yapıyor zaten kırmayım onu diye. Bu insanları kıramama özelliğimden kurtulmam lazım. Aslında kötü niyetli bi insan değil çok daf ve zevzek biri ama bu espirileri beni kırıyor. Bugün yine onlardan birini yaptığı için bozuldum. Bende üstüne daha esprili bişey yaptım kendimle dalga geçer gibi oda ilerleyemedi dolayısıyla. Sustu. Birdaha bu konuyla alakalı canımı sıkarsa uygun bi dilde uyarıcam gerçekten. İnsanların hassas noktalarıyla dalga geçmek hiç hoş bi durum değil. Gülme komşuna gelir başına demişler. Allaha havale ettim gitti.
Samimiyet fazla gelmiş bence o arkadaşa, yaptığı şakaya bakarsak.. sen abartmak bi kenara, iyi bile dayanmışsın. Ben şu psikoloji ile öyle bir laf duysam direkt tıkardım ağzına. Madem ben alınmıyorum o da alınmasın bi zahmet.
Ben geçen gün bizim toplantıdan sonra adamla dalga geçtiklerini anlatmıştım ya, o geldi aklıma. Nasıl gıcık oldum şuan. Yaşamayan bilemiyor malesef. Sadece bu hastalıkta değil, hayatta insanın başına neler geliyor. Yapmam diyoruz yapıyoruz, yaşamam diyoruz yaşıyoruz. Ama herkes tuzu kuruyken eleştiriyor. Ben buna karşıyım her konuda. Bir insan yanlış dahi yapsa yargılamamak gerek. Bizim şu yaşadıklarımızı da bilmeden yargılamak kolay geliyor onlara. Başlarına gelse psikolojik olsa da inanmıcaklar haberleri yok.
Bence sen her defasında pa konusunda vurgun yemek yerine, lafını söyle. Gerekirse konuşmasın, önemli olan desteği, dalgası değil. Sana seni anlayan arkadaş lazım. Benim bir iki tane var arkadaşım, öyle ayda alemde görüşüyoruz. Çokta sorun değil, bişey paylaşamadıktan sonra..

Ya takmayin arkadaslar böle birilerini vende demem bile dedigim kisiler ah panik atakmi varnis neki der herkes doguruo hasta ölecek derler böl anlamazlar
He bu arada kardeslerimle gittin hastaneye kinse yok birasi kuvuk köy hastanede kimse yok ruhum sikildi daraldim neyse dogum yerine gittim dedim böle böle vajina batarsa sik sik dedi hastaneye gitmek lazim dedi ama bana hollandada ebelee normal demisti neyse plasentam sukur yukari cikmis ama öndeymis ondan az hizedebilirim boyunu örcemedi nyiese anlamadim kilosuda bi 681 dedi kagitta 701 gram yazio neyse o civari sukur iyimis Alalha emanet bel agrisini srdum yoo demezmi bu haftalar olmaz senin sorun vardir demezmi ne alaka ben hollandada ebelere sordugumda evet olur demisti yani herkesin agrio ordakilerinde yNi

y4zy4qmurum y4zy4qmurum çok haklısın canım böyle insanlarla sınırı tekrar çizmek lazım. Ben ilişkilerimde hep çok verici çok fedakar oldum o yüzden hep incindim haketmediğim şeyler yaşadım. Sonrada işte psikolojim bozuldu ama buna şükür az çok başedebiliyorum. Bakalım onların dalga geçtiği şey başlarına gelse ne yapacaklar. Neyse bidaha izin vermicem zaten böyle bişeye.
F Fatmae20 canım doktora gitmen iyi olmuş çok geçmiş olsun. Bak benimde çok fazla bel ağrım vardı magnezyum ile geçti hamdolsun. Sende alıyormusun magnezyum. Birde hareket önemli hareket edince biraz ağrı dağılıyor günlük yürüğüş yapabilsen keşke.

Ya takmayin arkadaslar böle birilerini vende demem bile dedigim kisiler ah panik atakmi varnis neki der herkes doguruo hasta ölecek derler böl anlamazlar
He bu arada kardeslerimle gittin hastaneye kinse yok birasi kuvuk köy hastanede kimse yok ruhum sikildi daraldim neyse dogum yerine gittim dedim böle böle vajina batarsa sik sik dedi hastaneye gitmek lazim dedi ama bana hollandada ebelee normal demisti neyse plasentam sukur yukari cikmis ama öndeymis ondan az hizedebilirim boyunu örcemedi nyiese anlamadim kilosuda bi 681 dedi kagitta 701 gram yazio neyse o civari sukur iyimis Alalha emanet bel agrisini srdum yoo demezmi bu haftalar olmaz senin sorun vardir demezmi ne alaka ben hollandada ebelere sordugumda evet olur demisti yani herkesin agrio ordakilerinde yNi
Bir şikayeti istersen 10 dr.a sor, hepsi farklı konuşur. Kimine normal gelen kimine göre sorundur. Bununda en büyük sebebi baştan savmaktır.
Ben devletteki doktora ne sorsam ilgili bölüme yolluyo demiştim hatırlıyo musun? Çarpıntım var, karfiyolojiye git.. cilbert sorunum var, dahiliyeye git.. böbrek taşım var ağrısı etkiler mi diyorum, ürolojiye git diyo. Yahu ben bunlar için zaten gitmişim. Bana lazım olan bebeği etkileyip etkilemediği. Ona da bi zahmet sen bak dimi.! Oturup para alıyolar ama.. bş dünya hastası var tamam anlıyorum ama bu benim sorunum değil, ben oraya gidiyosam sorularıma cevap alamadıktan sonra anlamı yok.
Özeldeki doktoruma ilk hamileliğimde aşırı çarpıntım var dedim 9 ay boyunca.. Adam normal dedi, hormonlar dedi, psikolojik dedi. Bir kere bile dr.a git demedi, korkutmadı. Ki ben ona panik atağım olduğunu bile söylememiştim. Ama anlayan anlıyor tavırlardan bile.
Sende hiç takma kafana, bel ağrısını ben ilkinde başından itibaren yaşadım, azcık ayakta fazla kalsam iğneler batıyodu. Herkesin bünyesi farklı, bebişte sende sağlıklı olduktan sonra anormal bişey olduğunu sanmıyorum.

Bir şikayeti istersen 10 dr.a sor, hepsi farklı konuşur. Kimine normal gelen kimine göre sorundur. Bununda en büyük sebebi baştan savmaktır.
Ben devletteki doktora ne sorsam ilgili bölüme yolluyo demiştim hatırlıyo musun? Çarpıntım var, karfiyolojiye git.. cilbert sorunum var, dahiliyeye git.. böbrek taşım var ağrısı etkiler mi diyorum, ürolojiye git diyo. Yahu ben bunlar için zaten gitmişim. Bana lazım olan bebeği etkileyip etkilemediği. Ona da bi zahmet sen bak dimi.! Oturup para alıyolar ama.. bş dünya hastası var tamam anlıyorum ama bu benim sorunum değil, ben oraya gidiyosam sorularıma cevap alamadıktan sonra anlamı yok.
Özeldeki doktoruma ilk hamileliğimde aşırı çarpıntım var dedim 9 ay boyunca.. Adam normal dedi, hormonlar dedi, psikolojik dedi. Bir kere bile dr.a git demedi, korkutmadı. Ki ben ona panik atağım olduğunu bile söylememiştim. Ama anlayan anlıyor tavırlardan bile.
Sende hiç takma kafana, bel ağrısını ben ilkinde başından itibaren yaşadım, azcık ayakta fazla kalsam iğneler batıyodu. Herkesin bünyesi farklı, bebişte sende sağlıklı olduktan sonra anormal bişey olduğunu sanmıyorum.
Ja bana bebeyim 701 grsm dedi kagita 5 prozentile mi mey yazmis 95 kadar cikiornus o yani herimi yoksa sayifmi anlamadim aman Allaha emanet Rabbim ne isterse cnm ya takmiommmm hayat imtihan yano
Eh daha birseyler aldinizmi bebeyi ben kardrslerimi arkadaslari dirum yeter kiyafet almayin 2 buyuk torba odu beden 50 den 80 kadar yeter yani onmari giysin ins eskitsin buyuyunce bidaha yeni koleksion diom bakaim artik
Sizler ins pazartesi eve döndugunizde esim bir haftadaha evde odayi yaoalim diom ya usenmezse tabi

Kızlar ben dün kontrolden sonra köye geldim, bugünde eşim geldi. Ne kadar kalırım belli değil. Ama iki gündür özellikle bu saatlerde teklemeleri çok hissetmeye başladım ya, yatana kadar sürüyor zor uyuyorum.
Dün tam dalmışım bir uyandım ki sanki hiçbişey hafızamo yitirmiş gibiydi , oğluma baktım konuşamıcak gibi hissettim kendimi birden adını söyledim panikle. Çok kötüydü ya, çok etkilendim. Öyle gündüz felanda kafaya bişey takmadım ama anlamadım neden oldu.

Kızlar ben dün kontrolden sonra köye geldim, bugünde eşim geldi. Ne kadar kalırım belli değil. Ama iki gündür özellikle bu saatlerde teklemeleri çok hissetmeye başladım ya, yatana kadar sürüyor zor uyuyorum.
Dün tam dalmışım bir uyandım ki sanki hiçbişey hafızamo yitirmiş gibiydi , oğluma baktım konuşamıcak gibi hissettim kendimi birden adını söyledim panikle. Çok kötüydü ya, çok etkilendim. Öyle gündüz felanda kafaya bişey takmadım ama anlamadım neden oldu.
Canım hava değişimi belki etkilemiş olabilir. Yorgunluğun da etkisi olabilir. Ama biliyosunki hiç sebepsiz bile olabilir :) bu şeyin huyu bu çünkü durup durup tam olmuyo bende artık derken bi anda kendini hatırlatması. Bir bardak çayı fazla içmen bile tetikleyebiliyormuş bu şeyi. Bence kendi canı sıkılınca bile yapıyor bunu :) istediği kadar olsun hiç kafana takma canım sen biz doktora gittik kalbimize baktırdık ve çok şükürki temiz çıktı. Doktor bana dediki sigara içiyormusun içmiyorum çay kahve bile içmiyorum dedim. Çokmu heycanlısın dedi. Evet dedim çok heycanlı bi yapıya sahibim. Ondan oluyor ozaman dedi. Bana taksak bendede olur ama ben hissetmiyorum dedi. Sen dinliyosun ve kalbine duyarlı hale gelmişsin dedi. Rahat bırak ve dinleme dedi. Olur geçer. Kalbin sağlıklı bunlar zarar vermez dedi. Bunları tekrar anlatıyorumki hem sana hem bana telkin olsun diye.

Canım hava değişimi belki etkilemiş olabilir. Yorgunluğun da etkisi olabilir. Ama biliyosunki hiç sebepsiz bile olabilir :) bu şeyin huyu bu çünkü durup durup tam olmuyo bende artık derken bi anda kendini hatırlatması. Bir bardak çayı fazla içmen bile tetikleyebiliyormuş bu şeyi. Bence kendi canı sıkılınca bile yapıyor bunu :) istediği kadar olsun hiç kafana takma canım sen biz doktora gittik kalbimize baktırdık ve çok şükürki temiz çıktı. Doktor bana dediki sigara içiyormusun içmiyorum çay kahve bile içmiyorum dedim. Çokmu heycanlısın dedi. Evet dedim çok heycanlı bi yapıya sahibim. Ondan oluyor ozaman dedi. Bana taksak bendede olur ama ben hissetmiyorum dedi. Sen dinliyosun ve kalbine duyarlı hale gelmişsin dedi. Rahat bırak ve dinleme dedi. Olur geçer. Kalbin sağlıklı bunlar zarar vermez dedi. Bunları tekrar anlatıyorumki hem sana hem bana telkin olsun diye.
Canım benim çok teşekkür ediyorum cevabın için. O mesajı yazarken dr.un bize söylediklerini düşünerek yazdım inanki. Olursan ol demeye çalışıyorum. Tam da dediğin gibi rahatken bile oluyor. Bilinçaltında yatan sebepler bile bunu tetikleyebiliyoken bendeki de laf işte :) bende adam akıllı ne çay ne kahve içiyorum. Nescafeyi çok istiyor canım, hamile kaldığımdan beri ama ben içersem en fazla bir çay bardağı ölçüsünde hazırlıyorum ve bir çay kaşığı koyuyorum kahveyi. O bile etkiliyor mu acaba diye düşünüp duruyorum bazen. Aslına bakarsan bunu tetikleyen sebepleri okuyunca daha çok hissediyor insan. Daha öncede kahve içiyodum diyodum 2 3 fincan içtiğim zamanlar oluyordu ama hiç böylr şeyler yaşamıyodum diyorum. Çikolata çay kahve dr.lar hemen bunlardan bahsediyor ama yemeyip içmesekte oluyor ki, en başta takıntıları temizlemek lazım:) bende şimdiye kadar hep kaygılı heyecanlı biriydim, zamanla az da olsa heyecanı yenmeyi başarabildim ama yeterli gelmiyor demekki.
Benim dr.umda hiiç soru bile sormadı, şikayetimi dinledi, olabilir dedi, doğum vs hiç etkilemez dedi. Bizde şimdi doğumda bişey olur mu ki düşüncesi de var ya, o da büyük ölçüde etkiliyor. Ne kadar rahat olsakta:) Allah yardımcımız olsun inşallah, psikolojik fiziksel hastalık vermesin hiçbirimize. Sağlıklı huzurlu ailemizle sevdiklerimizle mutluca yaşamak nasip etsin inşallah tez zamanda.

Canım benim çok teşekkür ediyorum cevabın için. O mesajı yazarken dr.un bize söylediklerini düşünerek yazdım inanki. Olursan ol demeye çalışıyorum. Tam da dediğin gibi rahatken bile oluyor. Bilinçaltında yatan sebepler bile bunu tetikleyebiliyoken bendeki de laf işte :) bende adam akıllı ne çay ne kahve içiyorum. Nescafeyi çok istiyor canım, hamile kaldığımdan beri ama ben içersem en fazla bir çay bardağı ölçüsünde hazırlıyorum ve bir çay kaşığı koyuyorum kahveyi. O bile etkiliyor mu acaba diye düşünüp duruyorum bazen. Aslına bakarsan bunu tetikleyen sebepleri okuyunca daha çok hissediyor insan. Daha öncede kahve içiyodum diyodum 2 3 fincan içtiğim zamanlar oluyordu ama hiç böylr şeyler yaşamıyodum diyorum. Çikolata çay kahve dr.lar hemen bunlardan bahsediyor ama yemeyip içmesekte oluyor ki, en başta takıntıları temizlemek lazım:) bende şimdiye kadar hep kaygılı heyecanlı biriydim, zamanla az da olsa heyecanı yenmeyi başarabildim ama yeterli gelmiyor demekki.
Benim dr.umda hiiç soru bile sormadı, şikayetimi dinledi, olabilir dedi, doğum vs hiç etkilemez dedi. Bizde şimdi doğumda bişey olur mu ki düşüncesi de var ya, o da büyük ölçüde etkiliyor. Ne kadar rahat olsakta:) Allah yardımcımız olsun inşallah, psikolojik fiziksel hastalık vermesin hiçbirimize. Sağlıklı huzurlu ailemizle sevdiklerimizle mutluca yaşamak nasip etsin inşallah tez zamanda.
Cnm benimde belim nasil agrioo ama ya nide gaz sancisi gibi agri var karnimda haovurunca batio karnim agrio ama belim varya offf

Cnm benimde belim nasil agrioo ama ya nide gaz sancisi gibi agri var karnimda haovurunca batio karnim agrio ama belim varya offf
Bel ağrısı son zamanlarda daha da artacak, o yüzden şimdiden dinlenmeye bak. Ayaklarını azcık yükseğe koyup uzan bol bol.
Benim kızçe 1450 gr olmuş maşallah, hareketler daha sert artık, acıtıyor. Hele aşağı vurunca.. bir de ayakları ittirince karnımın üst tarafı fena sızlıyor, dokunamıyorum bile.

Bel ağrısı son zamanlarda daha da artacak, o yüzden şimdiden dinlenmeye bak. Ayaklarını azcık yükseğe koyup uzan bol bol.
Benim kızçe 1450 gr olmuş maşallah, hareketler daha sert artık, acıtıyor. Hele aşağı vurunca.. bir de ayakları ittirince karnımın üst tarafı fena sızlıyor, dokunamıyorum bile.
Ai neguzel masallah ben gittim burda hastanede benim 701 grammis 25+3 le sence nasil cnm kucuk dediler acaba ai nebileyim geridenmi yoksa kilomu almio

Canım rahat ol benim yaşadıklarımı biliyorsun şimdiki aklım olsa daha rahat olurdum boş yere dokuz ayını zehir ettin innanki sen kendine yardım etmeden kimsenin umrunda değil ben doğumdan yirmi gün sonra çok ağır bir stres geçirdim o içimi yakan acı geçmiyordu hata bir gece mide bulantısı kusma çok fena olmuştum sebebi bir konuya çok üzülmüştür benim en hassas döneminde bana yapılanı içimden atamıyordum zamanla allaıştım ve sahada güçlü ve dik oldum diyeceğim sen canının kıymetini bilmesen kimsenin umrunda değil iki gün yatakta kalsan üçüncü gün suratları düşüyor bende sırf bunları yaşamamak için gücünden fazlasını yaptım şimdi kol bacak diz bel ağrısı ve hertarafıma iğne batıyor başım dönüyor kafam sanki patlayacak içte bir basınç oluşuyor ellerindeki sinir sıkışması tekrardan başladı yani siz siz olun doğumdan sonra kendinize iyi bakın

Canım rahat ol benim yaşadıklarımı biliyorsun şimdiki aklım olsa daha rahat olurdum boş yere dokuz ayını zehir ettin innanki sen kendine yardım etmeden kimsenin umrunda değil ben doğumdan yirmi gün sonra çok ağır bir stres geçirdim o içimi yakan acı geçmiyordu hata bir gece mide bulantısı kusma çok fena olmuştum sebebi bir konuya çok üzülmüştür benim en hassas döneminde bana yapılanı içimden atamıyordum zamanla allaıştım ve sahada güçlü ve dik oldum diyeceğim sen canının kıymetini bilmesen kimsenin umrunda değil iki gün yatakta kalsan üçüncü gün suratları düşüyor bende sırf bunları yaşamamak için gücünden fazlasını yaptım şimdi kol bacak diz bel ağrısı ve hertarafıma iğne batıyor başım dönüyor kafam sanki patlayacak içte bir basınç oluşuyor ellerindeki sinir sıkışması tekrardan başladı yani siz siz olun doğumdan sonra kendinize iyi bakın
Canım sen dogum yaptınmı lohusalık gercekten cok onemlı bende yasadgm ıcın bılıyorum soyledklerınede katılıyorm ıkı gun hastayım desenn cevrendeklern tepkısı degısıyor her daım kendmze ıyı bakmamız lazım

Back
X