• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik oldum

Hesabini iyi yaparsan hic bisey olmaz istediginide alirsin. Kendine bir miktar para ayirip geri kalanla da islerini halledebilirsin. Ayirdiginiz paraylada o ay yetinirsiniz. Birde evlendikten sonra tamamlarsiniz olmayanida temel seyleri alin yeter. A dan Z ye herseyiniz tamam olacak diye birsey yok.

Cok abartmissiniz zaten biraz altin var ve biseyler almissiniz bir senede o maasla hersey alinir her ay ceyiz alin ve beyaz esya icin kenara para koyun ben yapilamayacak bisey goremedim

Hesabini iyi yaparsan hic bisey olmaz istediginide alirsin. Kendine bir miktar para ayirip geri kalanla da islerini halledebilirsin. Ayirdiginiz paraylada o ay yetinirsiniz. Birde evlendikten sonra tamamlarsiniz olmayanida temel seyleri alin yeter. A dan Z ye herseyiniz tamam olacak diye birsey yok.
Bir de kyk borcum olduğu için onu evlendikten sonraya bıraktım. Ama temel ihtiyaçlarım olsun istiyorum.
Zaten her şeyin en sadesini seviyorum. Gidip porlanddan değil de karacadan uygun fiyatlı şeyler almaya çalışıyorum

Asgari ücretle çalışarak ki birikimim de yoktu, tüm beyaz eşyalar, oturma odası takımı, 3 halı, mutfakda ki tüm eşyalar ve nevresim vb tüm ihtiyaçlarımı almıştım. Hesabını yaptıktan sona yeter bence

Ayrıca damatlık, ufak tefek hediyeler, altın yüzüğü de almıştım.
Bereketli paraniz varmis masallah. :) benim elim çok bol. Eve çok harcama yapıyorum gereksiz.
Peki neden siz almıştınız bunları. Demek istediğim oturma odası ve beyaz eşyaları ?

Giderim çok. Anlamıyorum nereye gidiyor. Eve çok harcama yapıyorum. Bir de elim çok boldur.
Bu yüzden birikim yapamadım
Artık belli bir hedefin var kumbara gibi düşün
Belli bir miktar ayir kenara
Geriye kslsnla idare et

Yada maaşının kesildiğini düşün kendini böyle kodlandir
Yoksa para şu gibi akar gider

Bi dahaki ay havluları ve günlük çatal kaşık alayim mesela diye düşünüyorum.
işte havlu çatal kaşık gibi her zaman alınabilecek şeyler için bence şimdiden masrafa girmeyin diyorum,onun yerine paranızı biriktirin fiyatlar daha da uçmadan demirbaşlarınızı alın :))
Zaten bizim milli hediyemiz borcam, evde o kadar hediye geldi ki, 7 yıllık evliyim daha geçen birine bana gelen borcamlardan birini götürdüm. O derece bitmedi 🙄
hahahahah ay çok tatlısınız,güldüm vallahi :KK200: :KK48:

Ca

Öncelikle sakın olun Allah kolaylık versin ben tüm beyaz eşya artı masa sandalye tüm perdeler ve elbise dolabı aldım iki yılda ödedim artı bu sürede ev kirası faturalar da vardi.aikem yatak örtüsü ve el emeği olan şeyleri ve takıyı yaptı sadece.maasin gayet iyi sayılır.
kredi çekmeden taksitle nbir yılda yaparsın bence.
planlı bir şekilde hareket etmelisin. Alınacaklar listesi oluşturup, ödeme planı yapıp ona göre de tabi gelir gider tablosu oluştur ve bu şekilde inan halledersin. Nisanlilik sürecinin tadını çıkar canım.cok güzel bı süreç♥️
Henüz nişan yok :)
Misafir yemek takımı çatal kaşık takimi
Granit setler
Celik tencere setleri
borcamlar
Bardak takımları
Bornoz
nevresim takımları
Pike setleri battaniye setleri
Günlük yemek takımı
kahvaltı takımları bunları aldım

Artık belli bir hedefin var kumbara gibi düşün
Belli bir miktar ayir kenara
Geriye kslsnla idare et

Yada maaşının kesildiğini düşün kendini böyle kodlandir
Yoksa para şu gibi akar gider
Maalesef hayat da çok pahalı. Giderler çok arttı. Şimdiye dek fuzuli şekilde çok harcamışım. Dikkat etmek zorundayım artık

işte havlu çatal kaşık gibi her zaman alınabilecek şeyler için bence şimdiden masrafa girmeyin diyorum,onun yerine paranızı biriktirin fiyatlar daha da uçmadan demirbaşlarınızı alın :))

hahahahah ay çok tatlısınız,güldüm vallahi :KK200: :KK48:
Ben de şöyle düşündüm. Elektrikli ev aletlerinin garanti süreci doluyor. Onları almayı mı ertelesek dedim ama şimdi mi almalıyım ?

Cok abartmissiniz zaten biraz altin var ve biseyler almissiniz bir senede o maasla hersey alinir her ay ceyiz alin ve beyaz esya icin kenara para koyun ben yapilamayacak bisey goremedim
Benim elim çok açıktır. Nereye nasıl harcadım oto-kontrol yok. Şimdi bilinçlendim eskisi gibi davranmayacağım ama yine de bir korku oluştu çünkü 3 senedir çalışıyorum ve yaptığım bu kadar..
Inşallah hallolur :)

Sade olsun diyorsunuz ama misafir yemek takımı, çatal takımı, kahvaltı takımı siralamissiniz.
İyi bir elektrikli süpürge bunlardan daha önemli değil mi?
Yani ilk başta bir yemek takımı herşeye yeter.
Hatta şu ikeadaki klasik beyaz takımı 12 kişilik 240 liraya halledersiniz.
Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ki?
Granit tencere seti çelik tencere setleri boy boy bunlar da gereksiz.
Tek tek bir iki boy ihtiyaca göre almak en mantıklısı sonra yer kaplıyorlar.
Bir bakıyorsunuz sadece bir iki tencereyi sürekli kullanıyorsunuz.
Bizim çeyiz anlayışımız sadelikten upuzak bir kere.

Maalesef hayat da çok pahalı. Giderler çok arttı. Şimdiye dek fuzuli şekilde çok harcamışım. Dikkat etmek zorundayım artık
Aynen ben bugün markete gittim baktım fiyatlara o kadar pahalı ki en ucuz peynir 26 tl ve bu peynir kalabalık aile için bir haftalık

Ne alaka dersen herşey pahalı düğün denek çeyizlik şeyler dahada pahalı
Eski yaşantına bir çizgi çek yeni kurucagin yuvan için birikim yap
Bi başlasan olur gider birazda taksit
Evlersen bile bir sürü eksik çıkıyor
Sadece temel olan şeyleri al sonra sonra tamamlar gidersin

Sade olsun diyorsunuz ama misafir yemek takımı, çatal takımı, kahvaltı takımı siralamissiniz.
İyi bir elektrikli süpürge bunlardan daha önemli değil mi?
Yani ilk başta bir yemek takımı herşeye yeter.
Hatta şu ikeadaki klasik beyaz takımı 12 kişilik 240 liraya halledersiniz.
Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ki?
Granit tencere seti çelik tencere setleri boy boy bunlar da gereksiz.
Tek tek bir iki boy ihtiyaca göre almak en mantıklısı sonra yer kaplıyorlar.
Bir bakıyorsunuz sadece bir iki tencereyi sürekli kullanıyorsunuz.
Bizim çeyiz anlayışımız sadelikten upuzak bir kere.
Ilk olarak onlar 3 sene önce annem tarafında alındı. O dönem elektrikli ev aleti almak biraz abes olurdu :) granit setleri de 2 sene önce kendim aldım. Daha sonraki süreçte de bim ve internet üzerinden denk geldikçe aldım. Bi süredir de birikim yaptım. Elektrikli ev aleti ve süpürge gibi garanti kapsamına girecek şeyleri seneler önceden almak istemedim

Aynen ben bugün markete gittim baktım fiyatlara o kadar pahalı ki en ucuz peynir 26 tl ve bu peynir kalabalık aile için bir haftalık

Ne alaka dersen herşey pahalı düğün denek çeyizlik şeyler dahada pahalı
Eski yaşantına bir çizgi çek yeni kurucagin yuvan için birikim yap
Bi başlasan olur gider birazda taksit
Evlersen bile bir sürü eksik çıkıyor
Sadece temel olan şeyleri al sonra sonra tamamlar gidersin
Evet. Aktüelleri falan takip etme kararı aldım. Zaten uygun fiyatlı şeyler alıyorum. Bayıldığım için paşabahçe elysia takimi aldım içime oturdu :)
Ben tasarrufu bilmiyorum. Şimdi öğrenmek panik yarattı bende. Keşke bu bilincim 2 sene önce olsaydı

Ben de şöyle düşündüm. Elektrikli ev aletlerinin garanti süreci doluyor. Onları almayı mı ertelesek dedim ama şimdi mi almalıyım ?
evet siz de haklısınız,ya garanti desteği uzun olan bir yerden alın,ya da şimdi mobilyalar için para biriktirin. mobilya da ülkemizde üretiliyor ama maalesef her şey gibi onun da fiyatı artıyor...:KK12::KK12:

Herşeye kullanıcı hatası deyip garanti dışı bırakıyorlar zaten😐 Bi arkadaş yazmış en çok elektronik ürünlere zam geliyor, yerli marka almayacaksanız zam miktarı da artıyor.
2 ay içinde beyaz eşyalarıma 4 bin zam gelmişti toplamda😕

Evet. Aktüelleri falan takip etme kararı aldım. Zaten uygun fiyatlı şeyler alıyorum. Bayıldığım için paşabahçe elysia takimi aldım içime oturdu :)
Ben tasarrufu bilmiyorum. Şimdi öğrenmek panik yarattı bende. Keşke bu bilincim 2 sene önce olsaydı
Olsun bUndan sonrası için öğrenmiş oldun
Buda bir şey

Back
X