• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik oldum

Ben düğüne dahi karşıyım. Herşey sade ve basit olsun istiyorum. Ev de 1+1 veya duruma göre 2+1 olmalı. Az eşya ve sade hayat. :)
Ama bir yatak odası eli yüzü düzgün desek 15 bin tl, damatlık ortalama 2 bin tl, süpürgeler dahi uçmuş gitmiş. Ben basit şekilde hesap yaptığımda 40 bin liram olmalı diyorum. Bunun 10 bini birikmiş olsa bana hala 30 bin lira gerekli. O da kız tarafına ait sorumluluklar..
Sevgilimin ailesinin maddi durumu iyi. Onun için isler daha kolay. Ama ben ailemden yardım almadan halledeceğim. Ailem sadece takımı taksin istiyorum.
Birikim topikleri var oraya bakabilirsiniz. Ama benim hayatımda işime yarayan küçük bir yöntemi söyleyeyim. Maaşım yatar yatmaz 'farklı bir hesaba' 1000 lira gönderiyorum, her ay düzenli, kredi ödüyorum gibi. O para gidince kalan paraya göre harcama yapıyorum. Sizde böyle yapabilirsiniz.

Yerinizde olsam hemen almaya başlarım biriktirme ile uğraşmayın. Mesela nevresim mi alacaksınız şimdilik 2 adet alın. Ya da yazın mı olacak düğününüz 2 takım pike alın sonradan nevresimi battaniyeyi pike setini tamamlarsınız. Her şeyi dört dörtlük halletmeye çalışmayın. Bence büyük eşyaları hemen beğenin başlayın taksitle ödemeye. Taksitle fazla olursa kredi çekin

Her şeyin tam olması için neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz? Bazı şeylerde eksik olsun evlenince de yavaş yavaş alabilirsiniz.

Zaten pandemi var bitecek gibi de durmuyor nisan cok gereksiz aileler arasinda yaparsiniz olur biter.kinayida ayni sekilde ufak bi yerde yapabilirsiniz.ceyiz paketleri var icinde hersey olan oyle bir sey alirsaniz taksitle kolayca odersiniz.ayrica hersyin dort dortluk olmasina gerek yok evlenincede alirsiniz ivir zivir hediyede geliyor zaten.diger ihtiyaclar icinde internet indirimlerini takip edin yari fiyatima dusuyor bazen urunler

En son ayrılmayı düşündüğünüz sevgilinizle evlenme kararı mi aldınız?

Hayırlı olsunn.

Düğün yapmayin, ceyiz duzmeyin, gerekli olduguna inandiginiz esyalari alin evlenip oturun sonra yavas yavas eksikleri kapatin. Kiz evi erkek evi yapacaklari vs diye düşünmeyin bunlari uyduran biziz sonuc olarak kabul edip inanmadigınız surece yazili olmayan hiçbir şeye uymak zorunda degilsiniz. Mesela yatak odasi takımı almayinda yatak ve dolabini alin sonraki parcalarinu isterseniz alırsınız. Beyaz asyalarda bulasik makinesini hemen alicam diye dusunmeyin onu da sonra alabilirsiniz mesela falan. Ayrica nisanlinizla konusup ben bunu yapayim sen bunu yap degilde herseyi ortak yapalim deyin ve ortak alin paraniz neye yetiyorsa. Mutlu olursunuz inşallah.

Ben burada okumustum buradan ogrendim evlenirken ceyiz parasi mi ne aliniyormus sanirim.
Onun disinda sunu ilave etmek isterim herseyin dort dortluk olmasi icin ugrasmayin. Elzem seyleri alin, gerisini evlendikten sonra da alirsiniz. Para biriktiriyim sonra alirim derseniz daha zor olur, taksit taksit odeyerek yavas yavas ihtitaclarinizi almaya baslayin. Yatak odasini falan evlenirken esinizle begenerek alirsiniz onun acelesi yok. Simdilik mutfak esyalarindan ve sizin payiniza dusen beyaz esyalardan baslayabilirsiniz ( bulasik makinesi, firin gibi)

öncelikle hayırlı olsun :)

psikolojinizin bozulması çok normal, markete bir girişte 100 tl den aşağıya çıkmak imkansız,onda da alınan en fazla 3-4 parça bir şey...

çeyiz konusunda bilemiyorum belki ben farklı düşünüyorum ama bu kadar masraf yapılmasını doğru bulmuyorum. her şeyin en gerekli olanı alınsa,yeterli olur bence.

ya da illa detaylı alınacaksa maddi açıdan yeterli hale gelene kadar evlenilmemeli diye düşünüyorum...

ha illa belirttiğiniz vakitte evlilik olmak zorundaysa, temel şeyleri almak için kredi çekip her ay onu ödeyebilirsiniz,ama dediğim gibi,bu tarz şeylerden dolayı borç altına girmek bana pek mantıklı gelmiyor :)

örneğin yemek takımıdır, banyo eşyalarıdır,pijamadır vb,bunlar küçük gözüküyor ama dehşet masrafa sebep oluyor.

önceliğiniz demirbaşlar olsun,yani salon ,mutfak ve yatak odası.

bana kalsa güzel bir L koltuk ve TV ünitesi yeter de artar salona :)

ama dediğim gibi benimle aynı düşünmüyorsanız, ya birilerine borçlanacaksınız ya da bankaya borçlanacaksınız... :/
panige kapilmayin. para biiktirin, madem harciyorsunuz altin hesabi actirabilirsiniz kendinize. ben dolar surekli arttigi icin kucuk ev aletlerini ve kucuk elektronik esyalari onceden almistim. cok ama cok iyi yapmisim dedim. diger saydiginiz seyler birikim olduktan sonra aliniyor asil masraf o elektronik esyalarda. atandiktan hemen sonra altin hesabi actirmistim ben. dugun zamani bana ilac gibi gelmisti:)

Herkese selam
Dertleniyorum ama dertlenmek gerekir mi emin değilim. Fikirlerinizi almak için geldim.
Hanımlar seneye evlenme durumum olabilir. Ve ben bu konuda maddi kaygılardan dolayı çekiniyorum. Kenarda ancak 10 bin tutacak kadar altınım var. Ve bi o kadarlikta temel çeyiz eşyası aldım. Elde var bunlar. Ama kabaca bi hesapla bana evlenmek için 40 bin lira gerekir.
Mesleğim var. Ortalama gelirim en kötü 4500 tl mesailerle 5000 tl yi buluyor. Ailemle yaşıyorum. Kyk borcuma henüz başlamadım ayrıca o da bekliyor.
Gelen para ne oluyor derseniz gerçekten anlamıyorum uçuyor gidiyor sanki. Eve haftada 1 2 gün market alışverişi yapıyorum, anneme harçlık veriyorum. Bugün dışarı çıktım eczane ve markete 500 lira bırakıp geldim. Markete girince psikolojim bozuluyor. Gereksiz tüm harcamaları kesmeye karar verdim.
Evlilik durumunda bizde nişan, kına, yatak odası, yatak odası halı ve perdesi, ütü, süpürge mutfak eşyaları vs. Alınır. Ben bunlara nasıl yetişirim bilmiyorum.
Sizler bu süreci nasıl yaşadınız ? 1 yılda birikim yapabilmem için ne yapmam lazım ? Direk para olarak mı yoksa denk geldikçe eşyaları tamamlayarak mı halletmeliyim ?
Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim
Nişanı,kınayı evde halletseniz olmaz mı? Parayıda bir hesap açsanız kendinize içinden bir miktar ayırıp kalanı direkt o hesaba atsanız?

Yerinizde olsam hemen almaya başlarım biriktirme ile uğraşmayın. Mesela nevresim mi alacaksınız şimdilik 2 adet alın. Ya da yazın mı olacak düğününüz 2 takım pike alın sonradan nevresimi battaniyeyi pike setini tamamlarsınız. Her şeyi dört dörtlük halletmeye çalışmayın. Bence büyük eşyaları hemen beğenin başlayın taksitle ödemeye. Taksitle fazla olursa kredi çekin
Misafir yemek takımı, günlük yemek takimi, celik tencere seti, 4 5 nevresim, pike ve battaniyeler, bornoz, granit tencere setleri, misafir çatal bıçak takımı, su bardakları, borcamlar vs aldım daha önceden.
Beni elektronik ev aletleri, kına, yatak odası takimi vs korkutuyor. Ivır zıvırla giderim 40 bini bulacaktır. Ben seneye kadar 30 bin birikim yapabilir miyim diye dertleniyorum

Nişanı,kınayı evde halletseniz olmaz mı? Parayıda bir hesap açsanız kendinize içinden bir miktar ayırıp kalanı direkt o hesaba atsanız?
Düğün istemediğim için kına biraz geniş çaplı olsun istedim. Düğüne verilecek paraya acıyorum çünkü. Nişan da evde olur zaten

panige kapilmayin. para biiktirin, madem harciyorsunuz altin hesabi actirabilirsiniz kendinize. ben dolar surekli arttigi icin kucuk ev aletlerini ve kucuk elektronik esyalari onceden almistim. cok ama cok iyi yapmisim dedim. diger saydiginiz seyler birikim olduktan sonra aliniyor asil masraf o elektronik esyalarda. atandiktan hemen sonra altin hesabi actirmistim ben. dugun zamani bana ilac gibi gelmisti:)
Garanti süreleri geçer diye almadım şimdiye dek.

Misafir yemek takımı, günlük yemek takimi, celik tencere seti, 4 5 nevresim, pike ve battaniyeler, bornoz, granit tencere setleri, misafir çatal bıçak takımı, su bardakları, borcamlar vs aldım daha önceden.
Beni elektronik ev aletleri, kına, yatak odası takimi vs korkutuyor. Ivır zıvırla giderim 40 bini bulacaktır. Ben seneye kadar 30 bin birikim yapabilir miyim diye dertleniyorum
Bence yapılır sıkarsanız. Ama birikim yapabilir misiniz? Yani o parayı unutmanız lazım kenara atınca. İhtiyaç halinde dokunmayacaksınız

En son ayrılmayı düşündüğünüz sevgilinizle evlenme kararı mi aldınız?

Hayırlı olsunn.
Evet. Hatta benden önce kendisi ayrılmak istedi. Ben de tamam dedim. Kısa bir süre sonra kararlı bir şekilde geldi. Oturduk konuştuk. Ikimizde ikna olduk bazı şeylere. Ve artık uzatmak istemediğini uzattıkça sorun olduğunu düşündüğümü belirtti.

Ben burada okumustum buradan ogrendim evlenirken ceyiz parasi mi ne aliniyormus sanirim.
Onun disinda sunu ilave etmek isterim herseyin dort dortluk olmasi icin ugrasmayin. Elzem seyleri alin, gerisini evlendikten sonra da alirsiniz. Para biriktiriyim sonra alirim derseniz daha zor olur, taksit taksit odeyerek yavas yavas ihtitaclarinizi almaya baslayin. Yatak odasini falan evlenirken esinizle begenerek alirsiniz onun acelesi yok. Simdilik mutfak esyalarindan ve sizin payiniza dusen beyaz esyalardan baslayabilirsiniz ( bulasik makinesi, firin gibi)
Çeyiz parası nedir tam olarak ? Nereden alınıyor :)

Bence yapılır sıkarsanız. Ama birikim yapabilir misiniz? Yani o parayı unutmanız lazım kenara atınca. İhtiyaç halinde dokunmayacaksınız
Her ay 1.500 tl atabilsem 500tl likte eşya taksidi ödesem yapabilirim sanırım. Pazartesi günü taksitle elektronik ev aletleri almaya başlayacağım mesela.

Yaklaşık 3 hafta önce evlilik teklifi aldım. 1 hafta sonrasına hemen bir aile buluşması ayarladık. 2 haftadır da çeyiz alışverişi ile uğraşıyorum. Daha doğrusu annem uğraşıyor. Sadece gelen fotolardan seçim yaparken bile Çıldırıcak gibi oldum. Yavaş yavaş almaya başlayın. Ablam benim için liste oluşturmuş. İğneden ipliğe kadar ihtiyaç olacak her şeyi yazmışlar. Mutfak banyo küçük ev aletleri gibi kategorileyip onları da alt kategorilere ayırmışlar. Gerçekten masraflı bir süreç. Biz de eşyaları aileler alacağı için şanslıyız. Size tavsiyem liste oluşturup her ay maaş yatar yatmaz bşr miktar ayırmanız. Kalan miktardan da listedeki ufak şeyleri halletmeniz. Çünkü ufak şeyler üst üste gelince gerçekten inanılmaz rakamlara ulaşıyor

Back
X