Panik oldum

Ilk olarak onlar 3 sene önce annem tarafında alındı. O dönem elektrikli ev aleti almak biraz abes olurdu :) granit setleri de 2 sene önce kendim aldım. Daha sonraki süreçte de bim ve internet üzerinden denk geldikçe aldım. Bi süredir de birikim yaptım. Elektrikli ev aleti ve süpürge gibi garanti kapsamına girecek şeyleri seneler önceden almak istemedim
Ne bileyim siralayinca yeni aldınız da para kalmadı sandım ben.
Düğün tarihiniz belli olunca alın elektronikleri.
Yetisemezseniz eşiniz de yardım eder.
Her ay bir küçük altın alıp koyun kenara.
Birkaç da ufak tefek şeyler alırsiniz öyle böyle tamamlanır.
Bunun için panik yapmayın.
Tam olmasa da evlendikten sonra tamamlarsiniz.

evet siz de haklısınız,ya garanti desteği uzun olan bir yerden alın,ya da şimdi mobilyalar için para biriktirin. mobilya da ülkemizde üretiliyor ama maalesef her şey gibi onun da fiyatı artıyor...:KK12::KK12:
Bir de çaycı gibi gereksiz ürünleri almak istemiyorum. Bir arkadaşım kettlea indirimde 600 tl vermişti :)
Kahve makinesi tost makinesi mikser ve blender ayrıca alacağım. Burada tanıdık bir züccaciye var. Oradan alabilirim garanti ertelenir ama orada mağazadan bi tık daha pahalı oluyor

Çatafatlı eşyalara ne gerek var? Ben Kilim mobilyadan koltuk takımı aldım rabbimin izni ile ölene kadar beni götürür 🤣 Marka Takıntısı yapmayın boş yere... Benim ile birlikte koltuk takımı alan çevrem yeni koltuk takımı almayı düşünüyor onlar 10 bin TL verirken ben 2.500 vermiştim maşallah taş gibiler. Hangi il de ikamet ediyorsun?

Ne bileyim siralayinca yeni aldınız da para kalmadı sandım ben.
Düğün tarihiniz belli olunca alın elektronikleri.
Yetisemezseniz eşiniz de yardım eder.
Her ay bir küçük altın alıp koyun kenara.
Birkaç da ufak tefek şeyler alırsiniz öyle böyle tamamlanır.
Bunun için panik yapmayın.
Tam olmasa da evlendikten sonra tamamlarsiniz.
Benim bir de kyk borcu var. Onu bari evlendikten sonra halledeyim dedim.
Ben isimden çok memnun değilim ama idare ediyorum. 3 yıĺ oldu seneye 4 dolar. Iyi bir iş imkanı olursa nikahtan sonra çıkarım en az 15 bin civarı tazminat alabilirim diyorum.

Bir de çaycı gibi gereksiz ürünleri almak istemiyorum. Bir arkadaşım kettlea indirimde 600 tl vermişti :)
Kahve makinesi tost makinesi mikser ve blender ayrıca alacağım. Burada tanıdık bir züccaciye var. Oradan alabilirim garanti ertelenir ama orada mağazadan bi tık daha pahalı oluyor
yani kar zarar hesabı yapın. garanti uzunluğu mu yoksa ücret fazlalığı mı?

ama ben olsam internetten alırdım,hem distribitör hem de satıcı garantisi oluyor genelde. ve internetteki fiyatlar kesinlikle çok daha uygun oluyor :)

Herkese selam
Dertleniyorum ama dertlenmek gerekir mi emin değilim. Fikirlerinizi almak için geldim.
Hanımlar seneye evlenme durumum olabilir. Ve ben bu konuda maddi kaygılardan dolayı çekiniyorum. Kenarda ancak 10 bin tutacak kadar altınım var. Ve bi o kadarlikta temel çeyiz eşyası aldım. Elde var bunlar. Ama kabaca bi hesapla bana evlenmek için 40 bin lira gerekir.
Mesleğim var. Ortalama gelirim en kötü 4500 tl mesailerle 5000 tl yi buluyor. Ailemle yaşıyorum. Kyk borcuma henüz başlamadım ayrıca o da bekliyor.
Gelen para ne oluyor derseniz gerçekten anlamıyorum uçuyor gidiyor sanki. Eve haftada 1 2 gün market alışverişi yapıyorum, anneme harçlık veriyorum. Bugün dışarı çıktım eczane ve markete 500 lira bırakıp geldim. Markete girince psikolojim bozuluyor. Gereksiz tüm harcamaları kesmeye karar verdim.
Evlilik durumunda bizde nişan, kına, yatak odası, yatak odası halı ve perdesi, ütü, süpürge mutfak eşyaları vs. Alınır. Ben bunlara nasıl yetişirim bilmiyorum.
Sizler bu süreci nasıl yaşadınız ? 1 yılda birikim yapabilmem için ne yapmam lazım ? Direk para olarak mı yoksa denk geldikçe eşyaları tamamlayarak mı halletmeliyim ?
Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim
Hayırlısı olsun rabbim güc kuvvet versin.
Ben denk geldikce tamamladım eşyalarımı beğendikce aldım.
Size tavsiyem gereksiz olan hiçbirşeyi almayın. Evlendikten sonra dağıtacak yer arıyor insan😊

Çatafatlı eşyalara ne gerek var? Ben Kilim mobilyadan koltuk takımı aldım rabbimin izni ile ölene kadar beni götürür 🤣 Marka Takıntısı yapmayın boş yere... Benim ile birlikte koltuk takımı alan çevrem yeni koltuk takımı almayı düşünüyor onlar 10 bin TL verirken ben 2.500 vermiştim maşallah taş gibiler. Hangi il de ikamet ediyorsun?
Ankara.
Koltuk takımı vs düşünmüyorum onu erkek tarafı düşünsün :) yatak odaları 15 bine falan gördüm.
Ev biraz yeni olursa giyinme odası olabilir o da benim yatak odası giderimi 10 bine düşürebilir :)
1+1 veya 2+1 olsun istiyorum. L koltuk yeterli salon için. Ortaya büyük bir sehpa. Yemek masası ve 6 sandalye yeter. Tv ünitesi de basit birşey seçilir zaten.
Marka takintim yok zaten.

Hayırlısı olsun rabbim güc kuvvet versin.
Ben denk geldikce tamamladım eşyalarımı beğendikce aldım.
Size tavsiyem gereksiz olan hiçbirşeyi almayın. Evlendikten sonra dağıtacak yer arıyor insan😊
Bir de küçük bir ev de yaşamak durumunda da kalabiliriz. Sigmayabilir diye düşünüyorum

Herkese selam
Dertleniyorum ama dertlenmek gerekir mi emin değilim. Fikirlerinizi almak için geldim.
Hanımlar seneye evlenme durumum olabilir. Ve ben bu konuda maddi kaygılardan dolayı çekiniyorum. Kenarda ancak 10 bin tutacak kadar altınım var. Ve bi o kadarlikta temel çeyiz eşyası aldım. Elde var bunlar. Ama kabaca bi hesapla bana evlenmek için 40 bin lira gerekir.
Mesleğim var. Ortalama gelirim en kötü 4500 tl mesailerle 5000 tl yi buluyor. Ailemle yaşıyorum. Kyk borcuma henüz başlamadım ayrıca o da bekliyor.
Gelen para ne oluyor derseniz gerçekten anlamıyorum uçuyor gidiyor sanki. Eve haftada 1 2 gün market alışverişi yapıyorum, anneme harçlık veriyorum. Bugün dışarı çıktım eczane ve markete 500 lira bırakıp geldim. Markete girince psikolojim bozuluyor. Gereksiz tüm harcamaları kesmeye karar verdim.
Evlilik durumunda bizde nişan, kına, yatak odası, yatak odası halı ve perdesi, ütü, süpürge mutfak eşyaları vs. Alınır. Ben bunlara nasıl yetişirim bilmiyorum.
Sizler bu süreci nasıl yaşadınız ? 1 yılda birikim yapabilmem için ne yapmam lazım ? Direk para olarak mı yoksa denk geldikçe eşyaları tamamlayarak mı halletmeliyim ?
Bu ikinci el tarzı uygulamalarda kullanmadığınız vs. tarzı eşyalarınızı satabilirsiniz.Ek gelir olarak iyi oluyor.

yani kar zarar hesabı yapın. garanti uzunluğu mu yoksa ücret fazlalığı mı?

ama ben olsam internetten alırdım,hem distribitör hem de satıcı garantisi oluyor genelde. ve internetteki fiyatlar kesinlikle çok daha uygun oluyor :)
Zuccaciyeci alırsın seneye garantisini başlatırız demişti. Onu da tercih edebilirim

Bir de küçük bir ev de yaşamak durumunda da kalabiliriz. Sigmayabilir diye düşünüyorum
He mobilya olarak diyorsanız tabi birikim yapıp ev belli olduktan sonra bakmanız daha iyi olur. Ben ceyiz sandım kusura bakmayın

Ankara.
Koltuk takımı vs düşünmüyorum onu erkek tarafı düşünsün :) yatak odaları 15 bine falan gördüm.
Ev biraz yeni olursa giyinme odası olabilir o da benim yatak odası giderimi 10 bine düşürebilir :)
1+1 veya 2+1 olsun istiyorum. L koltuk yeterli salon için. Ortaya büyük bir sehpa. Yemek masası ve 6 sandalye yeter. Tv ünitesi de basit birşey seçilir zaten.
Marka takintim yok zaten.
Kendi evin olacaksa acıma paraya ama kiraya çıkacaksan eğer En düşük fiyattan kalitelisini bulmaya calıs.. Ben kiracıyım boyna ev taşıdım yatak odam pert oldu benim yenisini almam lazım almıyorum 😔

Kendi evin olacaksa acıma paraya ama kiraya çıkacaksan eğer En düşük fiyattan kalitelisini bulmaya calıs.. Ben kiracıyım boyna ev taşıdım yatak odam pert oldu benim yenisini almam lazım almıyorum 😔
O durum da belli değil maalesef. Bende perdeleri vs kirada olursam en uygununu almak isterim. Çünkü her eve her eşya uymuyor maalesef.

Biz mobilyalarımızı önce nişan yaptık. Nişanda toplanan takılarımızı eşimle birleştirip mobilyalarımızı aldık. Ailelerimize en minimum şekilde masraf açmaya çalıştık. Anlaştıktan sonra el birliğiyle evleneceğiniz kişiyle herşeyin üstesinden gelirsiniz 🙏🏼❤️

Herkese selam
Ben Pandemi ile birlikte insanların evlilik öncesi gerekli gördükleri çoğu şeyin ne kadar gereksiz olduğunu anladığını düşünüyorum. Nişan ve kınayı gayette basit şekilde aile arasında halledebilirsiniz. Onlara verdiğiniz para bir nevi havaya verilmiş para oluyor.
Sizin yerinizde olsam yüksek limitli bir kredi kartı alıp mutfak eşyası, süpürge vs gibi şeyleri orta halli halleder; taksit taksit şimdiden öderdim. (Ben taksitle alıp kenara koymuştum sonra bulmuşum gibi hissettim.)

Karaca'nın yemek ve bardak takımlarini almıştım mesela, kutusundan çıkarmadım; gelinimizde kaç yıldır boşuna almışım deyip duruyor. 🤭 günlük basit bir yemek takımı,daha sade bardaklar hayli hayli işimi gördü. Yani temel şeyleri en kullanışlısından alırsan gereksiz para vermemiş olursun, üstüne evinde yer işgal etmez.

Hayırlı olsun öncelikle..

Hiç dert sıkıntı etmeyin hemen hemen sizle aynı paraları kazanırken evlendim. Çeyiz için biriktirdiğim tüm paramla üstüne kredi çekerek evlenmeden ev aldım ve 0 (sıfır) çeyiz ve parayla evlendim :confused: Sonra evin eksikleri bir şekilde tamamlandı ve çok kısa süre sonra biraz daha para biriktirip 2. bir kredi de çekerek araba aldık. Hem ev hem araba kredisi öderken evin eksikleri de tamamlandı bende anlamadım. Allah yardım ediyor galiba:dua: Sonra takıların bir kısmını bozdurup araba kredisini kapattık. 1,5 yıllık evliyim takılarımın bir kısmı hala duruyor ekstra arabamız oldu ben işi bıraktım tek maaşla ev kredisi ve normal ihtiyaçlarımız yuvarlanıp gidiyoruz :KK54:

Bereketli paraniz varmis masallah. :) benim elim çok bol. Eve çok harcama yapıyorum gereksiz.
Peki neden siz almıştınız bunları. Demek istediğim oturma odası ve beyaz eşyaları ?
O zaman o şekilde bölüştük. Ailem eşit paylaşım olsun istemişti.

Ciddi bir adım attıktan sonra zaten az çok masrafları kısarsınız. Bende ailemden hiç yardım almadım, ama eve de bir katkım olmadı öyle

Sana önceden kendimin yaptığı bir fikir sunayım. 20 bin tlik kredi çekip hepsiyle altın yap hem altın artar paran değer kaybetmez hem de birikim yapmış olursun

Evlenirken herseyi en uygun fiyatlara aldik ve hersey de 4/4 degildi..mesela evlenirken 12 kisilik yemek takimi almadim. Pahali ceyiz setlerine bakmadim. Nerde fiyati uygunsa ordan aldim. Mutfagimi ikinci el aldigim icin laf yedim, ama hem yeni gibiydi hem siparis vermeye zaman yoktu. Dügünü kücük tuttuk. Sadece sevdiklerimiz ve arkadaslarimiz vardi..dügün aksami salonun parasini ödedigimizde bir kurus borcumuz yoktu. Onun icin gercekten ev kurarken iyi hesaplayin..gerisini zamanla hallediyorsunuz. Artik benimde 12 kisilik yemek setim var mesela :D

Ben Pandemi ile birlikte insanların evlilik öncesi gerekli gördükleri çoğu şeyin ne kadar gereksiz olduğunu anladığını düşünüyorum. Nişan ve kınayı gayette basit şekilde aile arasında halledebilirsiniz. Onlara verdiğiniz para bir nevi havaya verilmiş para oluyor.
Sizin yerinizde olsam yüksek limitli bir kredi kartı alıp mutfak eşyası, süpürge vs gibi şeyleri orta halli halleder; taksit taksit şimdiden öderdim. (Ben taksitle alıp kenara koymuştum sonra bulmuşum gibi hissettim.)

Karaca'nın yemek ve bardak takımlarini almıştım mesela, kutusundan çıkarmadım; gelinimizde kaç yıldır boşuna almışım deyip duruyor. 🤭 günlük basit bir yemek takımı,daha sade bardaklar hayli hayli işimi gördü. Yani temel şeyleri en kullanışlısından alırsan gereksiz para vermemiş olursun, üstüne evinde yer işgal etmez.
Düğün istemediğim için kına olsun istiyorum. Düğün için harcanan para fuzuli geliyor. Pandemi devam ederse kına da olmaz büyük ihtimalle

Back
X