• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Fonksera Brintellix in adı değişmiş hâliymiş
Ben de foksera 5 mg başladım, geçen yıl ağır bir depresyon geçirdim, cipralex 20 mg kullanıyordum, psikiyatri doktorum en az 6 ay kullan, kendini iyi hissedince1 hafta 10 ng, sonra 1 hafta da 5 mg olarak kullanıp bırakabilirsin drmişti. 7-8 ay civarı kullandıktan sonra kademeli bıraktım, 3-4 ay gibi bir süre sonra aynı duyguları yaşamaya başlayınca tekrar doktora gittim, fonksera verdiler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, zor bir hastalık.

Ben de foksera 5 mg başladım, geçen yıl ağır bir depresyon geçirdim, cipralex 20 mg kullanıyordum, psikiyatri doktorum en az 6 ay kullan, kendini iyi hissedince1 hafta 10 ng, sonra 1 hafta da 5 mg olarak kullanıp bırakabilirsin drmişti. 7-8 ay civarı kullandıktan sonra kademeli bıraktım, 3-4 ay gibi bir süre sonra aynı duyguları yaşamaya başlayınca tekrar doktora gittim, fonksera verdiler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, zor bir hastalık.
Amin ben de panik atak anksiyete için gidiyorum fonksera 10 mg içiyorum şuan çok iyiydim ama ara ara tekrarlıyor

Ben şuan intihar edermiyim korkusu yaşıyorum yani korkudan yaşamıyorum aslında ya yaparsma diyorum misol verdi ama başlamaya da korkuyorum 2 gün önce delirirmiyim diye korkarken o bitti şimdi bu başladı yarabbim aglamakdan gözlerimde yaş kalmadi
Merhaba şu an nasılsınız bende aynı durumdayım

Merhaba bende ilk kez yazıyorum buraya. Panik atak ve anksiyete hastasıyım yıllardır. Geçtiğimiz günlerde üzücü bi olay sonrası şiddetli bir Migren ağrısı yaşadım sonra anlık gözlerim kramp girmiş gibi kasıldı iki saniye görme kaybı yaşadım hemen geçti. Dört gündür de Dumanlı görüyorum bulantı baş dönmesiyle. Acaba böyle birşey yaşayan oldu mu? Göze gittim hemen panikle özelde,bişey bulamadı,normal miyop devam ediyor tansiyon katarakt yok dedi. Nöroloji ye de gidicem. Ama düşündükçe nefesim daralıyor sürekli

Merhaba bende ilk kez yazıyorum buraya. Panik atak ve anksiyete hastasıyım yıllardır. Geçtiğimiz günlerde üzücü bi olay sonrası şiddetli bir Migren ağrısı yaşadım sonra anlık gözlerim kramp girmiş gibi kasıldı iki saniye görme kaybı yaşadım hemen geçti. Dört gündür de Dumanlı görüyorum bulantı baş dönmesiyle. Acaba böyle birşey yaşayan oldu mu? Göze gittim hemen panikle özelde,bişey bulamadı,normal miyop devam ediyor tansiyon katarakt yok dedi. Nöroloji ye de gidicem. Ama düşündükçe nefesim daralıyor sürekli
Düşündükçe nefes daralması kısmı bende de var, benim karaciğerle ilgili sıkıntı oldu, sonrası kullandığım ilaçlar depresyon yaptı. Geçici bir durum olduğunu, zamanla düzeleceğini düşünerek, kendinizi rahatlatmaya çalışın. Maalesef panik atak, anksiyetede bu durmu hepimiz yaşıyoruz sanırım. Ben iyileştim sandım, depresyon ilacımı bıraktım, dediğiniz gibi, düşünme ve tekrar o günleri yaşayacağım korkusu geri geldi, sonra tekrar ilaca başladım. Allah hepimize şifa versin inşallah. Doktora da gitmişsiniz, demekki endişe edecek bir durum yok.

Kan şekeriniz düşmüş olabilir mi aç mıydınız ben açken bir kez öyle oldu dumanlı gördüm çarpıntı da oldu aynı anda

Düşündükçe nefes daralması kısmı bende de var, benim karaciğerle ilgili sıkıntı oldu, sonrası kullandığım ilaçlar depresyon yaptı. Geçici bir durum olduğunu, zamanla düzeleceğini düşünerek, kendinizi rahatlatmaya çalışın. Maalesef panik atak, anksiyetede bu durmu hepimiz yaşıyoruz sanırım. Ben iyileştim sandım, depresyon ilacımı bıraktım, dediğiniz gibi, düşünme ve tekrar o günleri yaşayacağım korkusu geri geldi, sonra tekrar ilaca başladım. Allah hepimize şifa versin inşallah. Doktora da gitmişsiniz, demekki endişe edecek bir durum yok.
Teşekkürler çok geçmiş olsun size de. Evet doktor nörolojik olabilir damar tıkanıklığı olabilir MS olabilir sakın ihmal etme dedi, e ben zaten takıntılı kurup durdum.

Kan şekeriniz düşmüş olabilir mi aç mıydınız ben açken bir kez öyle oldu dumanlı gördüm çarpıntı da oldu aynı anda
Yok bi anlık değil dört gündür böyleyim şekerimi zaten insülin direnci yüzünden kontrol altında tutuyorum tansiyon şeker düşük yani. İlk kez başıma geliyor. Size de geçmiş olsun.

Diyorsun ki ;
Ya şükürler olsun iyileştim galiba bayadır yok hayatımda artık ikinci çocuğu da düşünebilirim derkennn hoppp birden şakkadanağğk ortaya çıkıyor ben buradayım diyor var ya bak düşmana beddua olarak bile edilmez bu meret

Hiçbir şey yoktur ortada güzel bir tatilden gelirsin yol stresi yaparsın anksiyete hortlar. Hayattaki neşenin, huzurunun tadını kaçırır. Sağlığın yerindeyse yemin ediyorum paraymış pulmuş oymuş buymuş hikaye bir yemek aşım kaygısız başım demişler. Uzmanlar diyor her zaman mutlu olmayabiliriz bazen sıkıntılı, hüzünlü olabiliriz bu dönemleri de kabullenmek lazım tamam kabulleniyorum yahu bu da çok zor ölüyor muyum deliriyor muyum felç mi geçiriyorum kalp krizi mi geçiriyorum ilaçsız bir yıl anca iyi oluyorsun sonra yine başlıyor.

Teşekkürler çok geçmiş olsun size de. Evet doktor nörolojik olabilir damar tıkanıklığı olabilir MS olabilir sakın ihmal etme dedi, e ben zaten takıntılı kurup durdum.
Nörolojiye gittiniz mi peki? Dediğiniz gibi, bu seçenekleri sayması da, ayrı bir tirajedi yanii, anlaşılır değil. Benim de ilk dönem otoimmun hepatit teşhisi konduğunda, sağlık ocağı doktorum strese sokmuştu, annesinde de varmış, işte yok kemik erimesi yapar, yok bilmem ne, hayır niye söylersin, zaten bizler panik atak hastasıyız, yoksa da kurarak kafamızda, olmayanı olduruyoruz işte.

Back
X