• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

duruguzel

Only positive vibes 💕
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
7.413
24.420
298
Antalya
İyi günler arkadaşlar.
4 senedir evliliyim. Pek çok defa boşanma eşiğinden döndüm. Bir noktadan sonra artık bardak taşıyor. Sanırım oraya vardım.
Dün eşim böyle söyledi. “Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun” Bir kadın neden papağan gibi aynı şeyleri söyler? Bazı şeylerden rahatsızdır, düzelsin istiyordur. Peki eş kişisi bunun için çaba harcadı mı? “Hayır”
Tanıştığımız günden beri aramızdaki en büyük sorun alkoldü. Eşime göre onun alkol alışkanlığı sorun edilecek boyutta değil. Çünkü taşkınlık yapmıyor, şiddet uygulamıyor. Diğer taraftan benim için özellikle bebeklerden sonra daha fazla sorun olmaya başladı. İki küçük bebeğin yetiştiği evde 2 güne bir çilingir sofrası kurulmaz. Bu çocukların sağlıklı beslenmesi, düzenli bir hayatlarının olması ve güzel şeyleri örnek alması gerekiyor. Son 6 aydır alkolün yanına bir de sanal kumar ve at yarışları eklendi. Bir koca, bir baba günün 24 saati kumar oynayarak geçirebilir mi?
Evlilik, hele ki çocuk sahibi olmak sorumluluk gerektirir. Evet ben aynı şeyleri belki yüzlerce kez dile getirdim. Ama o düzelmedi. Bende artık “istediğin gibi yaşa ama benden ve çocuklarımdan uzak dur” dedim. 20 Temmuz’da adli tatil başlıyormuş. Avukatıma mesaj attım. Ona göre dava açacağım.
İnşAllah bundan sonra bizim için daha güzel bir hayat olur. Hayatta bazen yanlış seçimler yapabiliyoruz. Ben kendi adıma bunları düzeltebilecek gücü kendimde bulmayı umut ediyorum. 🙏🏻 Sizlerinde dualarınızı eksik etmemenizi istiyorum.
Çocuklar babasız büyümesin diye çok sineye çektim. Ama olmayınca da olmuyor. Ben bunu 2. Defa yaşıyorum. Bir evlilik tek tarafın çabasıyla yürümüyor. Bazen bittiğini de kabul etmek gerekiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler arkadaşlar.
4 senedir evliliyim. Pek çok defa boşanma eşiğinden döndüm. Bir noktadan sonra artık bardak taşıyor. Sanırım oraya vardım.
Dün eşim böyle söyledi. “Papagan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun” Bir kadın neden papagan gibi aynı şeyleri söyler? Bazı şeylerden rahatsızdır, düzelsin istiyordur. Peki eş kişisi bunun için çaba harcadı mı? “Hayır”
Tanıştığımız günden beri aramızdaki en büyük sorun alkoldü. Eşime göre onun alkol alışkanlığı sorun edilecek boyutta değil. Çünkü taşkınlık yapmıyor, şiddet uygulamıyor. Diğer taraftan benim için özellikle bebeklerden sonra daha fazla sorun olmaya başladı. İki küçük bebeğin yetiştiği evde 2 güne bir çilingir sofrası kurulmaz. Bu çocukların sağlıklı beslenmesi, düzenli bir hayatlarının olması ve güzel şeyleri örnek alması gerekiyor. Son 6 aydır alkolün yanına bir de sanal kumar ve at yarışları eklendi. Bir koca, bir baba günün 24 saati kumar oynayarak geçirebilir mi?
Evlilik, hele ki çocuk sahibi olmak sorumluluk gerektirir. Evet ben aynı şeyleri belki yüzlerce kez dile getirdim. Ama o düzelmedi. Bende artık “istediğin gibi yaşa ama benden ve çocuklarımdan uzak dur” dedim. 20 Temmuz’da adli tatil başlıyormuş. Avukatıma mesaj attım. Ona göre dava açacağım.
İnşAllah bundan sonra bizim için daha güzel bir hayat olur. Hayatta bazen yanlış seçimler yapabiliyoruz. Ben kendi adıma bunları düzeltebilecek gücü kendimde bulmayı umut ediyorum. 🙏🏻 Sizlerinde dualarınızı eksik etmemenizi istiyorum.
Çocuklar babasız büyümesin diye çok sineye çektim. Ama olmayınca da olmuyor. Ben bunu 2. Defa yaşıyorum. Bir evlilik tek tarafın çabasıyla yürümüyor. Bazen bittiğini de kabul etmek gerekiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Alkol ve kumar olan evde çocuk yetiştirilmemeli.

Alkolü geçtim de kumar cok tehlikeli. O bataklığa bir kere düşüp de kurtulan ne gördüm ne duydum .

Daha önce de biraz problemleriniz vardı, aşmıştınız diye hatırlıyorum Nihalcim.
Sen elinden geleni yaptıysan ve olmuyorsa bitirmek en doğrusu bana göre. Uzatıp kendini de çocuklarını da yorma.

Kocanız Nikah masasıni ; Rulet masası yahut rakı masasi olarak algılamış sanki.
Sizde hata yok,bosanin.
Armut dibine düşer derler.
Kır atın yaninda duran ya huyundan ya suyundan diyerek de devam ederler.
Çocuklar böyle bir baba figürüyle buyumemeli.
Aksi takdirde siz ne kadar korumaya çalışsanızda bir şekilde etkilenecekler 🤷

Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah kızlarınıza sağlıklı ömürler versin🙏 Siz bunu daha önce yapmalıydınız hani şu İstanbul’a gitme meselesinde.
Alkole bir şey diyemiyorum ne kadar içiyor içince ne yapıyor bilmiyorum çünkü, lakin kumar işte o konu çok daha sıkıntılı.
24 saat kumar oynamaya vakit bulabildiğine göre adama maddi manevi çok fazla konfor yaratmışsınız, eşinizi 3. çocuğunuz gibi sırtlanmışsınız gibi geldi bana.

Umarım bu sefer her şey istediğiniz gibi olur.

Alkolü geçtim de kumar cok tehlikeli. O bataklığa bir kere düşüp de kurtulan ne gördüm ne duydum .

Daha önce de biraz problemleriniz vardı, aşmıştınız diye hatırlıyorum Nihalcim.
Sen elinden geleni yaptıysan ve olmuyorsa bitirmek en doğrusu bana göre. Uzatıp kendini de çocuklarını da yorma.
Evet Tavukcum. Sinirlerim harap oldu 🙁 Adam herşeyin bağımlısı. Ortası yok. Sigara içiyor günde 2 paket. Alkol alıyor iki-üç güne bir. Son 2 senedir 20 kg aldı. En ufak bir rahatsızlık duymuyor. Defalarca dedim bunları kendi başına bırakamazsın, psikologa gidelim. “Yok” Kumar oynaması da onun için sorun değil. “Çünkü vakit geçsin diye küçük miktarda oynuyorum” diyor.
Bir evin düzeni, kuralları olmalı. Ben babamın yanında bacak bacak üstüne atamazdım. Bizim evin kurallarını babam belirlerdi. Kendi çocuklarımı böyle huzursuz bir ortamda büyütmek istemiyorum.

Nihalcigim seninle birebir çok konusamasakta ara ara bazı sorunlarını yazdığın mesajlarını görüyordum. Bence sen elinden gelenin çok daha fazlasını yaptın. Çocuklarına kendin bakabilecek gücün zaten var. Neden bu adamı hayat boyu çekmek zorunda olasın ki? Hata evet olur ama eşin sürekli sürekli aynı şeyi yapıyorsa o tercihini yapmış demektir. Bide alkol tamam hadi neyse de kumar başka boyut bence.

Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah kızlarınıza sağlıklı ömürler versin🙏 Siz bunu daha önce yapmalıydınız hani şu İstanbul’a gitme meselesinde.
Alkole bir şey diyemiyorum ne kadar içiyor içince ne yapıyor bilmiyorum çünkü, lakin kumar işte o konu çok daha sıkıntılı.
24 saat kumar oynamaya vakit bulabildiğine göre adama maddi manevi çok fazla konfor yaratmışsınız, eşinizi 3. çocuğunuz gibi sırtlanmışsınız gibi geldi bana.

Umarım bu sefer her şey istediğiniz gibi olur.
Evet mune hanım. Evin babası yerine, delikanlısı gibi davranıyor. Evliliğimiz boyunca 4 senedir tek bir fatura ödememiştir.
o İstanbul meselesinde kararlı bir tavır sergileyemedim. O esnada da 2. Çocuğa hamile kaldım. Beni hep bir şeylerin değişeceğine inandırdı. Bende salak gibi inandım.
Amin, teşekkür ederim.

Belki alkolü azaltır Bi gün ama kumar sıkıntı. Az az başlayıp gittikçe dozu artıyor çevremde gördüğüm hele kontrollü biri değilse. Zaten şuanda da babalık yapmıyor bütün gününü kumara alkole harcıyormuş ne ara çocuklarla ilginecek. Çocuklar ve sizin için en hayırlısı en güzeli olsun.

Açıkçası gün aşırı alkol alınır bizim evde neredeyse ve en çok ben içerim, ben kararında, güzel peynir çeşitleri ve meyvelerden oluşan keyif tabağıyla şarap içmeyi çok severim. Güzel bir et varsa yine kırmızı şarap açarım. Arada sırada kuruyemiş cipsli bir film gününde bira ya da ayda birkaç kere balıkla çilingir sofrası bizim evin vazgeçilmezlerinden. Karadenizliyiz, balığı rakısız tüketmeyiz.

Almanya’da iş yerimde bile içerdik bira. Veya iş çıkışı bir Kölsch içmeye bayılırdık.

Eşim de ben de sınırımızı biliriz, çocuk da olmadığı için keyfimize para harcarız. Zaten alkoller yurt dışından geliyor bize. İleride belki çocukla azalır;ama alkollü evde çocuk büyümez demişler o bana ilginç geldi.

Kısaca alkol sorun değil; ama çocuğu varken bütçesinin büyük bir kısmını alkole yatırıyorsa ve kararını bilmiyorsa sıkıntılıdır. Ülkemizde yaşam tarzına müdahâle en çok alkolde hissediliyor, zaten resmen modern cizye alınıyor.

En büyük problem kumar, bu bir bataktır ve içine düşenin çıkabileceğini düşünmüyorum. Ufak paralarla başlayıp ciddi paralar kaybediyorlar. Evini, arabasını kaybeden var.

Kısaca evet papağan(!) gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsan, rahatsız oluyorsundur ve hayat arkadaşı olduğunuz için hassasiyetlerine dikkat etmeli, ortayı bulmalı ve gerekeni yapmalıdır. Aksi hâlde boşanmak da gayet evlilik gibi normaldir, hakkında hayırlısı olsun Nihâl.

Evet mune hanım. Evin babası yerine, delikanlısı gibi davranıyor. Evliliğimiz boyunca 4 senedir tek bir fatura ödememiştir.
o İstanbul meselesinde kararlı bir tavır sergileyemedim. O esnada da 2. Çocuğa hamile kaldım. Beni hep bir şeylerin değişeceğine inandırdı. Bende salak gibi inandım.
Amin, teşekkür ederim.
Eleştirirken kırmamaya dikkat ediyorum ama laflarım üzerse kusura bakmayın😌 İçimden geçeni yazmalıyım😬
Kabahat sizde, karşı cinsi sevmek, ona değer vermek, hayatını kolaylaştırmaya çalışmak çok güzel çok özel ama sevgiyi sorumsuzluğa çeviren kadınlar maalesef, adamları seviyorsunuz diye ayağına taş bile değmesin aman rahat etsin aman beni sevsin yeter diyorsunuz sorumluluk alması gereken yerlerde her şeyi kendiniz yüklenip sorumsuz bir adam yaratıyorsunuz.
Eşiniz o iş bana layık değil bu iş bana layık değil diyen biriydi yanlış hatırlamıyorsam, genelde sizin imkanlarınızla dönen bir eviniz var, eşiniz de ekmek elden su gölden deyip keyif yapıyor.

Ne demek faturaları ödememek, kaşınacak tırnak verirseniz kaşınır, çocukların sorumluluğunu da yükleyecektiniz.

Yaşını almış olgun kadınsınız niye inandınız? İnanmak istediniz çünkü.

Kusura bakmayın genel olarak kocasına aşırı rahatlık sağlayan kadınlara yazacağım biraz kötü olacak ama sizler kendi ellerinizle yaratıyorsunuz sorumsuz kocaları, fatura da ödeyecek çocuk da bakacak kendi mesleğiyle ilgili iş bulamıyorsa maaşı düşük de olsa gerekirse sırtında taş taşıyacak, sorumluluk vermediğiniz zaman adamlar nasılsa ev dönüyor çocuklar bakılıyor sofram kuruluyor çamaşırım yıkanıyor neyin derdine düşeyim ki deyip ya nerede akşam orada sabah deyip fellik fellik geziyor veya işsizlikten sabahtan akşama kadar kafayı telefona gömüp ya oyunkolik oluyor veya kumara sarıyor.

Amin, teşekkür ederim.
Bundan sonra kendi çocuklarınıza bakın elin oğluna değil..resmen böyle bir durum yaşıyorsunuz

Alkollü masada da çocuklar dengeli sağlıklı beslenebilir. Anne babamizin her davranışını birebir kopyalamadığımıza göre çocuklar büyür ve alkolik olur yargısı da biraz anlamsız.

Bu konuda tek sorun kumar bana kalirsa. Hatta evlilik içindeki sorunlarin ennn büyüğü. Bağımlılıkların en rezili. Bu sebeple boşanmanızı haklı buluyorum.

Bu arada adli tatilde de bosanma davalarina bakılıyor diye duymuştum.

Her şey gönlünce olsun.

İyi günler arkadaşlar.
Dün eşim böyle söyledi. “Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun” Bir kadın neden papağan gibi aynı şeyleri söyler? Bazı şeylerden rahatsızdır, düzelsin istiyordur. Peki eş kişisi bunun için çaba harcadı mı? “Hayır”
Evet haksız eşiniz gayet açık. Bunlara ek olarak o evde dursanız bile çocuklar büyümeye devam ederken kavga ve tartışma arasında olacaklar. Sürekli kavga eden bir ailenin içinde büyüdüm ve ayrı olsalarmış keşke dedim çünkü o durum sosyal ve özel hayatımı, karakterimi ve arkadaşlık ilişkilerimi bile etkiledi hala da etkiliyor. Ayrı büyüsünler mutlu büyüsünler.

İyi günler arkadaşlar.
Kurabileceğim tek cümle ''en doğru kararı vermişsiniz''

Amin, teşekkür ederim.
Siz calisiyor musunuz ? Faturalari neden odemiyor :/ hem maddi hem manevi yardimci olmuyorsa, surdurme geregi bence de yok. 2 kucuk cocugu buyutmek cok zor, eş destegi olmayınca psikoloji de kalmiyor. Eşiniz gece hayatinda calisiyordu sanırım, alkol haftada 1'e iner belki ama kumar ve ilgisizlik varsa sikinti. Geçmişinde takildigi bir durumdan dolayi da alkole vurmus olabilir, tlfunu kurcalarsanız bir seyler bulursunuz gibi...

Siz calisiyor musunuz ? Faturalari neden odemiyor :/ hem maddi hem manevi yardimci olmuyorsa, surdurme geregi bence de yok. 2 kucuk cocugu buyutmek cok zor, eş destegi olmayınca psikoloji de kalmiyor. Eşiniz gece hayatinda calisiyordu sanırım, alkol haftada 1'e iner belki ama kumar ve ilgisizlik varsa sikinti. Geçmişinde takildigi bir durumdan dolayi da alkole vurmus olabilir, tlfunu kurcalarsanız bir seyler bulursunuz gibi...
Ben çalışmıyorum. Benim babamdan kalma kira gelirlerim var. Maddi madevim bir katkısı olmadığı gibi götürüsü de çok. Günde 2 paket sigara içer. Etin olmadığı sofraya oturmaz. Bunaldım der 1 hafta kendi başına tatil yapar. 2 güne bir alkol tüketiyor. Iphone’nun en son çıkan modelini aldı. Saç ektirmeye 40 bin tl ödedi. Telefonunda şifre var ama istediğimde veriyor. Belki ne miktarda kumar oynadığını görmemi istemiyor.,İlgisizlik had safhada. Evin içinde 2 yabancıyız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X