• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşin tam olarak ailenin parasını yiyen bir iş tutturamamış damat modeli
Okuduklarımdan sonra gördüm ki bu son çıkışınız köprüden önce vazgeçerseniz ileride icra olayı ile evlilik dolayısıyla borçlarına da ortak olabilir eviniz de elden gider
Maddi güvenceniz var miss gibi 2 evlat sahibi olmuşsunuz hayat yeni başlıyor çocuklarınıza belirsiz gelecek vermeyin

Eşin tam olarak ailenin parasını yiyen bir iş tutturamamış damat modeli
Okuduklarımdan sonra gördüm ki bu son çıkışınız köprüden önce vazgeçerseniz ileride icra olayı ile evlilik dolayısıyla borçlarına da ortak olabilir eviniz de elden gider
Maddi güvenceniz var miss gibi 2 evlat sahibi olmuşsunuz hayat yeni başlıyor çocuklarınıza belirsiz gelecek vermeyin
Doğru söylüyorsun. Hayatımda ilk defa duygusal davranmamam lazım. Çocuklarımın istikbalini bu sorumsuz adama harcayamam. O baba olarak üzerine düşenleri yapmıyorsa, o açığı ben kapamalıyım. En azından çocuklarım bu sebeple beni suçlamaz.

Tedaviyle değil ama siz ona yardımınızı bırakınca özellikle kumarı bırakır gibime geliyor aynısını dayımda yaşadık kumar oynadı borcu vardı herkes yardım etti kendine bi şey yapar diye borç kapandı sonra nasılsa ödenir diye tekrar kumara başlamış 2.borç geldi ama bu sefer bütün herkes sırtını çevirdi evde aç yatıyordu yine kimse bir tl bile yardım etmedi .Çorba içecek parası kalmamıştı öyle bıraktı kumarı düzenli işe girdi .Hala da kimse yardım etmez mecbur hayatta kalmak icin calısıyor kumarı falanda beş altı senedir benim pişmanlığım diye anlatıyor bir daha oynamadı .Ama ikinci borçta da herkes yardım etseydi sanırım bu yoldan asla vazgeçmezdi üçüncü borçta gelirdi

duruguzel duruguzel hakkında ve kızlarının hakkında hayırlısı olsun. Alkol kokan bir baba ki sigara kırmızı çizgi olmalı bence hiç hoş değil. Kumar da tuzu biberi resmen. Size ayıracagi vakti bunlara ayırması olmamış. Kendi ayaklari üstünde duran hiçbir kadın bu tür adamları cekmemeli. Bazen çaresiz kalan gidecek yeri olmayanlar için sabretmesi istenir ama bu durumda asla sabretmemelisin. Duzelmeyecekse yol vermek mantıklı olan. Engel olmaya da çalışmamış üstelik. Ne köy olur ne kasaba. Kızların için de endişe duyma. Yeterli sevgi ve ilgi eksik olanı kapatmaya yeter diye düşünüyorum.

Nihalcim 2 bin liraya 1. sofrayı kurarsın hadi 2.yi kurarsın biter zaten...ayda 2 bin liraya nasıl 2 güne bir çilingir sofrası kuruyor bu adam?

bu adam seninle evlenmeyi istedi, uğraştı evlendin biliyorum

ama nihayetinde evlenmek için birileriyle görüşen ve bebek isteyen de sendin değil mi?

evet, sorumluluk sahibi birisi olsaydı çok iyiydi, ama genel olarak eğlence sektörünün içinden gelen, maaşıyla geçinmemiş, alkol düzeniyle yaşamaya gençliğinden beri alışmış (sabah kalkıp mesaiye gitmemiş çünkü, eğlence sektörü böyle, dilleriyle para kazanıyorlar ve ilişkileriyle, saatleri de normal saat değil) erkekten ne kadar aile babası olur du? bunu denedin. bu kadar oldu. daha iyi olsaydı keşke, keşke o da kızlarının hatrına biraz el sorumluluk alsaydı...ama genelde bu hikayeler böyle gelişiyor sen de biliyorsun. kendin de ağırlama sektöründe çalışmışsın senelerce böyle çok adam görmüşsündür. altta mune ablanın da dediği gibi inanmak istedin. ama olmuyorsa olmuyordur...

bence kendi eliyle yaratmadı, adamın huyu buydu zaten sonradan böyle olmadı yani.

yine en azından buradaki örnek özelinde -bana kızmazsan Nihalcim-- ben şöyle düşünüyorum
bu ekonomik güce kendi çabanla -yani 0dan kendi çabanla-- ulaşmış olsan biraz farklı yaklaşırdın gibime geliyor. Kendisi yokluktan elen kadınların bu konuda tutumları daha sert olabiliyor.

Baban yapmış Allah razı olsun. E sen faydalanıyorsun, senin için eşin de faydalansa olurdu tabii ama bi yandan da istiyorsun ki baban gibi bir baba modeli olsun kızlarına.
Ben canının da daha çok bu yüzden yandığını düşünüyorum ama olmuyorsa olmuyordur dedim ya, üzme kendini. Kaç kere sabredip başa döndün. ya ileride kızların anne neden daha erken bırakmadın derlerse?
Migrenimsi bir 70’lik alıyor. 430 tl o. O şişe 2-3 kerede bitiriyor. Hep aynı şeyleri içmiyor. Bira içiyor. En fazla 2 tane. Çok nadirde viski içiyor. Artık bünyesi çok kaldırmıyor. Sigaraya daha çok para harcıyoruz. Elektronik sigara aldı, azaltırım diye. Hem onu içmeye başladı, hem normal.
Çocuklar neden bunla evlendin diye suçlayabilir. Bugün çok ağladım. İlk boşanmamda da aynı şeyi yaşadım. Bir başlangıcı düşünüyorum, bir sonu. Bu adam benim saçlarımı öperek koklardı. Ne kadar aptalım. Bir sevgi kırıntısına sarıldım, ümit bağladım. Nasıl bu kadar birbirine yabancı hale geliyoruz.

"Ne istediğini bilen bir insana, dünya kenara çekilip yol verirmiş" der Üstün Dökmen.
Dilerim yolun aydınlık ve her işin kolaylıkla olur güzel kadın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben çalışmıyorum. Benim babamdan kalma kira gelirlerim var. Maddi madevim bir katkısı olmadığı gibi götürüsü de çok. Günde 2 paket sigara içer. Etin olmadığı sofraya oturmaz. Bunaldım der 1 hafta kendi başına tatil yapar. 2 güne bir alkol tüketiyor. Iphone’nun en son çıkan modelini aldı. Saç ektirmeye 40 bin tl ödedi. Telefonunda şifre var ama istediğimde veriyor. Belki ne miktarda kumar oynadığını görmemi istemiyor.,İlgisizlik had safhada. Evin içinde 2 yabancıyız.
O ne çocuklarını ne geleceklerini ne eşini ne de çocuklarının annesini düşünmüyor. Allah korusun stresten hasta olsanız çocuklar yalnız kalacak.
Önce kendiniz iyi olun, çok iyi olun. Hayata bir defa geliyoruz, kimsenin kum torbası değiliz. En doğru kararı vermişsiniz. Konfor alanında jöleye dönüşmüş biri hepinizi boğmadan onu oradan gönderin.

bence kendi eliyle yaratmadı, adamın huyu buydu zaten sonradan böyle olmadı yani.
Doğrudur ama Vatkenaydusamtayms aşırı toleranslı davranarak bu huyunu pekiştirmiş, ben açık açık yazıyorum belki kırıcı da oluyorum, ki zor günler yaşıyor üzülüyor ama sorumsuz insanlara sinir oluyorum galiba o yüzden de kurtulsun hayatına baksın istiyorum, anladığım kadarıyla 4-5 yıllık evliler bunun 3 yılı boyunca adam hiç çalışmamış, çalışmadığı gibi de ekmek elden su gölden yaşamış bundan da hiç ar etmemiş, maddi kısmı kenara koysam, her şeyi karım karşılıyor ben onun sayesinde rahat yaşıyorum der karısına kızlarına zaman ayırır, maddi imkan sağlamıyorsan manevi olarak verici olursun her anını kızlarınla geçirirsin, karını el üstünde tutarsın o da yok, e bu adam ne için var o zaman?

Ben ödüyorum.

Otel benim rahmetli babamdan kaldı. 1 sene başında durduk. Sonra kardeşlerimle problem yaşadık. Ben ilk çocuğum doğana kadar gittim. Annem damatların kendi işimize karışmasını istemiyor.
Vatkenaydusamtayms anneniz şu durumda haklı, enişteleriniz karakter olarak nasıl insanlar bilmiyorum ama işlere bir tanesini dahil etse hepsine eşit davranmak zorunda kalır, rahmetli babacığınızın annenizle el ele emek verdiği ter döktüğü yılların birikimi damatların elinde giderse buna en çok anneniz üzülür, şahsen ben annenizi anlayabiliyorum, ben de olsam eşimin emeklerine ben ve çocuklarım sahip çıkarız derdim.

Son düzenleme:
Evliliğinizin kurtarılamayacak aşamaya gelmesine üzüldüm, ne yalan söyleyeyim bir yerlerde kopacağını da hissediyordum hep.
Biseylerin üstünü kapatarak, düzelir diyerek çocukların da etkisiyle sürdürmeye çalıştın sanırım ama olmuyorsa olmasın.
Alkol neyse de kumar nedir? Bir işi geliri yokken.Çocukların geleceği gibi kaygıları yok, günübirlik takılıyor.Maddi manevi rahatlık varken görünürde somut bir probleminiz yokken bunalım triplerine girip tatile gidiyor, tatile beraber gitmek istememesi de tuhaf.
Size pişmanlıkla gelip özür dilese bidaha bunları yapmayacağını söylese affedeceksiniz gibime geliyor bana nedense.Bence dava açıldığında geri adım atacak,sizi daha fazla manipule etmesine izin vermeyin derim.Bitmiş bir evlilik görüyorum ne yazikki...
Çocuklarınızla beraber yeniden mutlu bir hayat kuracağınıza inanıyorum. Zaten çocuklarınızla mutlusunuz ki siz.
Herşey gönlünüzce olsun dilerim.

Herhalde forumda eskisiniz diye nahif yorumlar gelmiş. Hiçbir zaman çalışmayan adamdan neden 2 çocuk yaptınız diye yıkılırdı normalde buralar. Hadi yaptınız bari daha fazla evlatlarınızın rızkını o adama yedirmeyin. Zaten siz bakıyorsunuz bari yükünüz hafiflesin.

Vatkenay ben cok sevindim. Bugun agliycaksin. Yarin iyi ki diyceksin. Dilerim hayalini gerceklestirirsin. Bu adamdan ne koy olur ne kasaba. Bedava kapi bulmus. Azicik utanmasi olur insanin. Sal gitsin kime baktiracaksa baktirsin kendini. Cocuklarinin rizkini bu adamin luksune harcama daha fazla. O para onlarin gelecegi.

İyi günler arkadaşlar.
4 senedir evliliyim. Pek çok defa boşanma eşiğinden döndüm. Bir noktadan sonra artık bardak taşıyor. Sanırım oraya vardım.
Dün eşim böyle söyledi. “Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun” Bir kadın neden papağan gibi aynı şeyleri söyler? Bazı şeylerden rahatsızdır, düzelsin istiyordur. Peki eş kişisi bunun için çaba harcadı mı? “Hayır”
Tanıştığımız günden beri aramızdaki en büyük sorun alkoldü. Eşime göre onun alkol alışkanlığı sorun edilecek boyutta değil. Çünkü taşkınlık yapmıyor, şiddet uygulamıyor. Diğer taraftan benim için özellikle bebeklerden sonra daha fazla sorun olmaya başladı. İki küçük bebeğin yetiştiği evde 2 güne bir çilingir sofrası kurulmaz. Bu çocukların sağlıklı beslenmesi, düzenli bir hayatlarının olması ve güzel şeyleri örnek alması gerekiyor. Son 6 aydır alkolün yanına bir de sanal kumar ve at yarışları eklendi. Bir koca, bir baba günün 24 saati kumar oynayarak geçirebilir mi?
Evlilik, hele ki çocuk sahibi olmak sorumluluk gerektirir. Evet ben aynı şeyleri belki yüzlerce kez dile getirdim. Ama o düzelmedi. Bende artık “istediğin gibi yaşa ama benden ve çocuklarımdan uzak dur” dedim. 20 Temmuz’da adli tatil başlıyormuş. Avukatıma mesaj attım. Ona göre dava açacağım.
İnşAllah bundan sonra bizim için daha güzel bir hayat olur. Hayatta bazen yanlış seçimler yapabiliyoruz. Ben kendi adıma bunları düzeltebilecek gücü kendimde bulmayı umut ediyorum. 🙏🏻 Sizlerinde dualarınızı eksik etmemenizi istiyorum.
Çocuklar babasız büyümesin diye çok sineye çektim. Ama olmayınca da olmuyor. Ben bunu 2. Defa yaşıyorum. Bir evlilik tek tarafın çabasıyla yürümüyor. Bazen bittiğini de kabul etmek gerekiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Senden başka kimsede çekmez o alkoliği zaten.
Kıçına tekmeyi vurda içmeye bahanesi olsun

İyi günler arkadaşlar.
4 senedir evliliyim. Pek çok defa boşanma eşiğinden döndüm. Bir noktadan sonra artık bardak taşıyor. Sanırım oraya vardım.
Dün eşim böyle söyledi. “Papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyorsun” Bir kadın neden papağan gibi aynı şeyleri söyler? Bazı şeylerden rahatsızdır, düzelsin istiyordur. Peki eş kişisi bunun için çaba harcadı mı? “Hayır”
Tanıştığımız günden beri aramızdaki en büyük sorun alkoldü. Eşime göre onun alkol alışkanlığı sorun edilecek boyutta değil. Çünkü taşkınlık yapmıyor, şiddet uygulamıyor. Diğer taraftan benim için özellikle bebeklerden sonra daha fazla sorun olmaya başladı. İki küçük bebeğin yetiştiği evde 2 güne bir çilingir sofrası kurulmaz. Bu çocukların sağlıklı beslenmesi, düzenli bir hayatlarının olması ve güzel şeyleri örnek alması gerekiyor. Son 6 aydır alkolün yanına bir de sanal kumar ve at yarışları eklendi. Bir koca, bir baba günün 24 saati kumar oynayarak geçirebilir mi?
Evlilik, hele ki çocuk sahibi olmak sorumluluk gerektirir. Evet ben aynı şeyleri belki yüzlerce kez dile getirdim. Ama o düzelmedi. Bende artık “istediğin gibi yaşa ama benden ve çocuklarımdan uzak dur” dedim. 20 Temmuz’da adli tatil başlıyormuş. Avukatıma mesaj attım. Ona göre dava açacağım.
İnşAllah bundan sonra bizim için daha güzel bir hayat olur. Hayatta bazen yanlış seçimler yapabiliyoruz. Ben kendi adıma bunları düzeltebilecek gücü kendimde bulmayı umut ediyorum. 🙏🏻 Sizlerinde dualarınızı eksik etmemenizi istiyorum.
Çocuklar babasız büyümesin diye çok sineye çektim. Ama olmayınca da olmuyor. Ben bunu 2. Defa yaşıyorum. Bir evlilik tek tarafın çabasıyla yürümüyor. Bazen bittiğini de kabul etmek gerekiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben eski konularınızı bilmiyorum, olana bitene çok hakim değilim. Benim ailemde sizin evliliğinize benzer şekilde 5 tane evlilik var. Bu 5 evlilikte aynı sizin evliliğiniz gibi kadın tarafı maddi ve manevi en çok emeği veren taraf. Bugün gençsiniz, 4 yılda harcanan paralar çok büyük paralar değildir, ama 15-20 sene sonra bugün o boşa giden paralar içinize oturacak. Boşa giden her kuruşta sizin ve çocuklarınızın geleceği var. Sağlık masrafı var eğitim masrafı var.

Ben bu 5 evliliğin ikisinde sırf eşinin parası var diye, eşinin aracıyla bilerek isteyerek kaza yapan, özellikle arabaya dikkat etmeyen kocalar gördüm. Aman eşimin ailesinden kalan para var diye çocuklarının okul masrafına bir kuruş katkısı olmayan eşler gördüm. Bir araba bile almayı beceremedi 5inin kocası, sırf hazırda bakanları var diye. Adamların baba olarakta etkisi yok, tamamen etkisiz elemanlar. Utanmaları da yok. Çok ilginçler. Bunlara iyilikte yaramıyor.

İnşallah siz ve çocuklarınız bundan sonra beraber mutlu, başarılı, sağlıklı bir hayat geçirirsiniz.

O ne çocuklarını ne geleceklerini ne eşini ne de çocuklarının annesini düşünmüyor. Allah korusun stresten hasta olsanız çocuklar yalnız kalacak.
Önce kendiniz iyi olun, çok iyi olun. Hayata bir defa geliyoruz, kimsenin kum torbası değiliz. En doğru kararı vermişsiniz. Konfor alanında jöleye dönüşmüş biri hepinizi boğmadan onu oradan gönderin.
Evet şu an en birinci önceliğim akıl sağlığımı korumak. Bugün tüm gün ağladım. Yataktan çıkamadım. Bir kere de panik atak geçirdim. Çocuklarımla ilgilenemedim.
Eşim evliliğimizi sürdürmek için psikolojik destek almadı ama ben bu boşanma süreci için kendim alacağım. Önce kendimi affetmem lazım. İnandım, taviz üstüne taviz verdim. Ama hayal ettiğim o mutlu evliliği sürdürmekte yeterli olmadı.
Bir an önce toparlanıp, bir yön çizmem gerekiyor. Annemle beraber yaşayabilirim. Babam vefat ettiğinden beri o da yalnız yaşıyor. Annem elini hiç bir zaman benim üzerimden eksik etmedi. İlk boşanmamda da dayanamaz benimle beraber ağlardı. Şu an eksikliğini hissettiğim sefkat duygusunu annemden alabilirim. Kaç yaşına gelirsek gelelim hepimiz birer anne kuzusuyuz. İçimde bir kız çocuğu sakladım. Sanırım o yüzden bu kadar kolay inanıyorum karşındakine ama onu bir yere sığdıramadım.
Yorum yazan herkese teşekkür ederim. 🙏🏻 İnşAllah çok hırpalanmadan atlatırım bu süreci.

İyi günler arkadaşlar.
Ben üzüldüm açıkçası. Dediğiniz gibiyse, eşiniz çok zor toparlar ve sizin buna artık sabrınız kalmamış

Bazı insanlar mutsuz olmak için özel bir gayret gösterirler eşinizde tam öyle.. Yok yok..

O zaman siz, meleklerinizle kendinize güzel bir yol çizeceksiniz..

Dilerim her şey tam istediğiniz gibi olur. Çocuklarınızla çok mutlu olursunuz.

Herhalde forumda eskisiniz diye nahif yorumlar gelmiş. Hiçbir zaman çalışmayan adamdan neden 2 çocuk yaptınız diye yıkılırdı normalde buralar. Hadi yaptınız bari daha fazla evlatlarınızın rızkını o adama yedirmeyin. Zaten siz bakıyorsunuz bari yükünüz hafiflesin.
Evet aslında konu sahibesinin durumunu az çok tahmin ettiğimiz için hiç kimse çocuk konularına girmiyor.

Ben mesela adamın alkolik olduğunu bile bile evlendiğini,adamla birbirini sevmediklerini ama kadının anne olmak için bir erkeğe ihtiyacı olduğu için evlendiğini düşünüyorum. Bazı kadınlar anne olmayı çok istiyor çünkü. Adamın da farklı menfaati varmış işte.

Evet aslında konu sahibesinin durumunu az çok tahmin ettiğimiz için hiç kimse çocuk konularına girmiyor.

Ben mesela adamın alkolik olduğunu bile bile evlendiğini,adamla birbirini sevmediklerini ama kadının anne olmak için bir erkeğe ihtiyacı olduğu için evlendiğini düşünüyorum. Bazı kadınlar anne olmayı çok istiyor çünkü. Adamın da farklı menfaati varmış işte.
Senden bu cevabın gelmesine çok şaşırdım. Dost musun düşman mısın belli değil. yanlış tahmin. Biz birbirimizi çok sevdik. Sırf anne olmak istesem illa evlenmeme gerek yok. Sperm bankasından alırım, yurtdışından herhangi birinden yaparım. Flört ile beraber 5 sene sürmesine de gerek yok. 5 sene kimse kimseyi çekmez. Çocuğu yaptıktan sonra sepetlerdim. Şu am acı çekmezdim. Ben ikinci çocuk için kürtaja gün aldım. Sırf eşim müsade etmedi diye doğurdum.
Pek görmedin heralde ama bazı ilişkilerin dinamiği böyledir. Bir taraf manipüle eder, diğeri ezilir. Bizimki bu türden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X