• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para aldim icim rahat degil.

Madem öyle onlar sizi cagirmadan sizde bi ara gider yine temizlik yaparsınız

Kizlar selam.

Dun anneannem aradi. Bayram temizliğine gelir misin diye. Baskasina verecegime sana veririm dedi. Hatta esim de ben de ya parayla ne alakasi var falan dedik. Bugun geldim.

Yaptigim isler sunlar (durumu hafifletir mi bilmiyorum) cam, perde, banyo, wc, sil, supur, toz al, hali silkele, camasir, utu bide aksam yemegi. Bayram temizligi degil de derleyip toplama oldu. (Cok yorgunum :KK43:(( )

Dedem de eve gelince bana para verdiler. 150 tl. Kabul etmedim. Ciddi surtusme yasadik ben para icin mi geldim falan filan.

En son olumu gor, almazsan cocugundan cek falan oldular. 100 lirasini aldim o_O

Durumlarini biliyorum cok iyi degil. Zaten cok iyi olsa her zaman cagirdigi kadini alirdi. (Ayda 1 kez hepsine 150 veriyor)

Daha 2 ay onceki dugunumde de takiyi falan abartmislardi. Nerdeyse damat tarafindan fazla olacakti.

Kisaca ananemle dedemden bana yagiyor. Yagmaya da devam ediyor. Benim bunlarin karsiligini vermem gerek. Ben bu insanlara napabilirim? Para kabul etmezler, evlerinde bir eksik gedik yok, faturalari hesaptan odeniyor, arada esim gecerken pazar alisverislerini falan yapiyor ama sayilmaz.

Almamak icin cozum bulsaniz da olur :/ (ek olarak bana her yaptiklari dayimin gozune batiyor ve kavga edip duruyorlar. Huzurlari bundan kaciyor farkinda degiller.)

(Para aldim diye kocamla da kavga edicem kesin oooffff)
Ne kadar şanslısın.keşke benim ananemde hayatda olsaydı onu cok ozluyorum.onlarla zaman gecırmenın tadını cıkar ınan olmayınca cok arıyor ınsan (((

Bayram için baklava. Pasta yap diyeceğim ama anneannen yapar bunları galiba.
Pikniğe götür deden ve anneanneni hem güzel vakit geçirir hem de eglenirsiniz.

Yada çok güzel bir sofra hazırla eve yemeğe davet et güzel birgün geçirin hatta sabahtan gelsinler kahvaltı ile başlayın güne.

Kizlar selam.

Dun anneannem aradi. Bayram temizliğine gelir misin diye. Baskasina verecegime sana veririm dedi. Hatta esim de ben de ya parayla ne alakasi var falan dedik. Bugun geldim.

Yaptigim isler sunlar (durumu hafifletir mi bilmiyorum) cam, perde, banyo, wc, sil, supur, toz al, hali silkele, camasir, utu bide aksam yemegi. Bayram temizligi degil de derleyip toplama oldu. (Cok yorgunum :KK43:(( )

Dedem de eve gelince bana para verdiler. 150 tl. Kabul etmedim. Ciddi surtusme yasadik ben para icin mi geldim falan filan.

Durumlarini biliyorum cok iyi degil. Zaten cok iyi olsa her zaman cagirdigi kadini alirdi. (Ayda 1 kez hepsine 150 veriyor)

Daha 2 ay onceki dugunumde de takiyi falan abartmislardi. Nerdeyse damat tarafindan fazla olacakti.

Kisaca ananemle dedemden bana yagiyor. Yagmaya da devam ediyor. Benim bunlarin karsiligini vermem gerek. Ben bu insanlara napabilirim? Para kabul etmezler, evlerinde bir eksik gedik yok, faturalari hesaptan odeniyor, arada esim gecerken pazar alisverislerini falan yapiyor ama sayilmaz.

Almamak icin cozum bulsaniz da olur :/ (ek olarak bana her yaptiklari dayimin gozune batiyor ve kavga edip duruyorlar. Huzurlari bundan kaciyor farkinda degiller.)

Eger durumunuz cok sıkıntıda degilse dedenize gomlek alin.

ev işlerine onlar çağırmadan gidip yardım edebilirsin. ufak tefek hediyeler alabilirsin. yada gezmeye götürebilirsin eşin falan bi mangal yakarsınız gönülleri hoş olur

Almışsın madem artık dert etme ama bence bayramdan önce bir daha git detaylı bi temizlik yap pasta masta ikramlıklar yap anneannen yapamıosa tabi.ama bu kez ne derlerse desinler para alma. Bende hayır yapmak sevap kazanmak istiyorum de.
Bence bu öneriyi dinlemelisin iyotsuztuz iyotsuztuz onlar icin yapabilecegin en iyi tesekkur bu olur diye dusunuyorum.

Neden üzülüyosun ki. Bu çok normal bi şey. Hatta vermedikleri zaman ben dürtüyorum. Mezara mi götürecekler caniiimm :KK76:

Kizlar selam.

Verdikleri para ile hediye al sen de

Demek ki temzilik ve evlerinin toplanmasinda yardima ihtiyaclari oluyor.
O halde bir sonraki seferde gider yardim edersiniz ve kesinlikle para kabul etmezsiniz.
Hatta bastan soylersiniz.
Benim anneannecigimde, dedemde beni buyuttuler, dedem rahmetli oldu ama ananem hala bana harclik verir zorla kiyamam onlara Allah basimizdan eksik etmesin...

E deden bayram harçlığı olarak düşün boşuna dert ediyorsun ;) ben hala abimlerden para alırım kimsede bişey diyemez ne alaka yani

Oo toparlama değil baya büyük temizlik olmuş :)

Aldığınız parayla mutfak alışverişi yapar ziyaretlerine gidersiniz. Al gülüm, ver gülüm :)
Üzülmeyin bu kadar.

Emin olun ki o parayı almasaydınız kendilerini daha kötü hissedeceklerdi..

Bence en guzeli bayram icin pasta borek yapmak. Dusunsene o kdr isin var bayram geldi diye streste stres, sonra bi bakiyosun torunun herseyi hazirlamis zaten bayram icin. Cok makbule gecerdi birisi bana bunu yapsaydi. Gonulluleri bekliyorum:KK53:.

O parayla da giderken market yaparsınız, o zaman üzülecek bir şey kalmaz bence. Onların para verdiği için içi rahattır. Siz de market yapıp götürünce rahatlarsınız. Almasanız üzülürlerdi bence de. Bazı insanlar öyle oluyor, mahçup oluyorlar başkalarına yük olduklarını düşününce.

Benim kızımda babaannesinin evini temizler onada para verirler ama hiç vicdan hesabı yapmadı çünkü eşime küçükken dedesi ve nenesi paraya boğarlarmış aile geleneğinde var ve gayet normal ha ben kimseden birşey görmedim ama her ailenin değerleri gelenekleri farklı o kadarka vicdan azabı yapmana gerek yok bence

Kizlar selam.

Büyüklerımız bıze kıyamadıgından bnce:) stres yapmayın onların gönlü olmuş parayı almakla ıyı etmışşınız arada toz alr süpürrsunuz .. Buyuklerımızın gucu yetmıyor bnde arada gıttıgımde yapıyorum uzuluyor kendıne yardımcı tutuyosun burda yapıyosun dıye..

Ara ara gidip evi temizleyip toplayın iki kap yemek yapın ama bunu onlar sizden istemeden içinizden gelerek yapın günlük iş yapar gibi ne güzel böyle büyüklere sahip olmak

Back
X