Para biriktirememe

Mrskenry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2020
104
77
13
Herkese iyi akşamlar.
Hanımlar benim eşim Uzman çavuş. 6000 tl maaş alıyor.Ben çalışmıyorum. Aslında çalışmayı çok istiyorum daha 21 yaşındayım ama eşim çok karşı. Bir kere çalışayım dedim. Boşanmaya gitti iş. Adına da kıskançlık diyor güya.Bahanesi batsın. Bu konu zaten başlı başına bir problem. Neyse kira, faturalar, araba aldık taksidi, arızası, ekspertizi derken son iki aydır çok sıkıştık.Çocuk yok henüz.Aylar sonra ilk kez bu ay kişisel alışveriş yapacağım. Giyim kuşam. Limit deseniz 200 tl. O da kendisine alacak bir şeyler. Fakat çok üzülüyorum. Ne birikimim var kıyıda köşede ne de altınım. Kaçarak evlenince düğün falan olmadı.Annem ara ara gönderiyor harçlık gibi 100 - 200.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Şu sıra tek düşündüğüm Mine abla. Kendisine gıbta ile baktığım banka müdür yardımcısı eşi bir abla. Kendisi bir yılda pazar parasından, ordan buradan arttırdığı, kenara koyup sıkışınca hemen elini sürmediği 12bin tlsine sıfır ev eşyası aldı. Ben neden mesela beş on kenara koyamıyorum.Koyuyorum sonra sıkışınca hemen oradan kullanıyorum. Ağzımı tutamayıp eşim sıkışınca hemen çıkarıp ona veriyorum. Yok mu bana öneri de bulunabilecek birileri.

Valla ben de evliyim bir suredir calismiyorum ama esimden gizli bir birikimim yok cok mu safim acep :KK70:
Birikim yapacaksak, bir sey alacaksak oturur birlikte karar veririz sanirim bosanmaliyim :KK53:

Birikimden daha onemli bir sorununuz var ! Calisirsaniz ne olur mesela? Esiniz buna neden karsi?

Valla ben de evliyim bir suredir calismiyorum ama esimden gizli bir birikimim yok cok mu safim acep :KK70:
Birikim yapacaksak, bir sey alacaksak oturur birlikte karar veririz sanirim bosanmaliyim :KK53:

Birikimden daha onemli bir sorununuz var ! Calisirsaniz ne olur mesela? Esiniz buna neden karsi?
Kıskanıyormuş. Öyle söylüyor. Çalıştığım ortamda maazallah bir tane bile erkek olursa beni yeyiverirler. Zihniyet meselesi.Keşke evlenmeden önce bu konudaki düşüncesini öğrenseydim. Gerçi o da bir şey demedi ama.

21 yaşında ne dmeeye böyle bir adama kaçtın ki?
Adam uzman çavuş,sana layık gördüğü para iki yüz lira.
Bu adama birikim yapıp evine eşya alacağına iki yüz liranın beş yüz lirasini harca bence
21 yaşımda bu adama kaçmadım. 19 yaşımda evlendim. Ayrıca bu adama birikim yapıp ev eşyası alacağım demedim ki. Kendim için ayrı bir birikim yapmak istiyorum. Eşim 3 aydır uzman çavuş. Yeni oldu.

Benim eşimde çalışmama izin vermiyor. Gereksiz bir kıskançlık. Bizimde 6-7 bin arası bir gelirimiz var. Birlikte bütün giderlerimizi hesaplıyoruz. Onu bir kenara ayırıp kalan paradan birikim için belirlediğimiz bir miktar var onu da ayırıyoruz, altına çeviriyoruz. Bu şekilde para zaten harcanıp gitmiyor.Az bir şey kalıyor onu da kafamıza göre o an canımız ne yapmak istiyorsa (giysi, alışveriş) onu yapıyoruz. Bu şekilde her şey çok rahat ilerliyor çok şükür. Hiç bir hevesim kursağımda kalmıyor. Bence eşinizle iletişiminiz ve bağlılığınız çok önemli bu konuda. Daha hesaplayarak ilerlemenizi tavsiye ederim. Üstelik kenarda hiç bir birikim yokken taksitle bir şeyler almanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

Neden birikimim yok diye üzülmek yerine neden çalışamıyorum diye düşünün bence. Bir geliriniz olmayınca ve size ayrılan bütçe 200 lira olduğuna göre zaten birikiminiz olması mümkün görünmüyor. Biriktirebilseydiniz tebrik etmek gerekirdi asıl.

Aylık kendinize bütçe ayırtın bence ama daha mantıklı bir rakam tabi ki. O parayla da isterseniz hepsini harcayın isterseniz hepsini biriktirin size kalsın tasarrufu yani.

21 yaşımda bu adama kaçmadım. 19 yaşımda evlendim. Ayrıca bu adama birikim yapıp ev eşyası alacağım demedim ki. Kendim için ayrı bir birikim yapmak istiyorum. Eşim 3 aydır uzman çavuş. Yeni oldu.
Daha kötü... Gerçekten çok üzüldüm konuna.
Kıyafet için iki yüz lira vermiş. Bu paradan ne biriktirebilirsin ki? Gram altın olmuş 370 lira.
İki ay aldığını hiç harcamasan anca bir gram altın alırsın. Onda da böyle bir koca 'hic bir şey almıyorsun,demek ki paraya ihtiyacın yok' der, bir dahaki ay hiç vermez.
Adam sana alışveriş vs için hiç para veriyor mu?
Pazar alisverisini falan sen yapıyorsan her alışveriş sonrası kusurati yuvarla, kumbaraya at.
Mesela 54 lira tuttu ya. Sen bunu 60 say, kalan 7yi at kumbaraya. Ya da markete gittin 25 lira odedin, kalan 5 hemen kumbaraya. Evde bir yerde bozukluk gördün,at kumbaraya. Böyle böyle belki para biriktirebilirsin. Biriktirdigini de cogalinca hemen gram altın yap. Durduğu yerde artıyor çünkü. Bin liralık gram altın yapsan seneye bozdururken eline binbesyuz liradan çok para gecer...
Onun dışında annenin verdiklerini almamış say, onları da biriktir.
Ama bence birikmisinle o özendigin kadın gibi ev eşyası alma. Gizli birikimin olsun ki bu adam seni yarı yolda birakirsa bir guvencen olsun. Ev eşyasını da bir zahmet kocana dırdır yap,o alsın

Herkese iyi akşamlar.
Hanımlar benim eşim Uzman çavuş. 6000 tl maaş alıyor.Ben çalışmıyorum. Aslında çalışmayı çok istiyorum daha 21 yaşındayım ama eşim çok karşı. Bir kere çalışayım dedim. Boşanmaya gitti iş. Adına da kıskançlık diyor güya.Bahanesi batsın. Bu konu zaten başlı başına bir problem. Neyse kira, faturalar, araba aldık taksidi, arızası, ekspertizi derken son iki aydır çok sıkıştık.Çocuk yok henüz.Aylar sonra ilk kez bu ay kişisel alışveriş yapacağım. Giyim kuşam. Limit deseniz 200 tl. O da kendisine alacak bir şeyler. Fakat çok üzülüyorum. Ne birikimim var kıyıda köşede ne de altınım. Kaçarak evlenince düğün falan olmadı.Annem ara ara gönderiyor harçlık gibi 100 - 200.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Şu sıra tek düşündüğüm Mine abla. Kendisine gıbta ile baktığım banka müdür yardımcısı eşi bir abla. Kendisi bir yılda pazar parasından, ordan buradan arttırdığı, kenara koyup sıkışınca hemen elini sürmediği 12bin tlsine sıfır ev eşyası aldı. Ben neden mesela beş on kenara koyamıyorum.Koyuyorum sonra sıkışınca hemen oradan kullanıyorum. Ağzımı tutamayıp eşim sıkışınca hemen çıkarıp ona veriyorum. Yok mu bana öneri de bulunabilecek birileri.

Senin gibi gençlere o kadar kızıyorum ve kızdığım kadar da üzülüyorum ki...
Hayatının en verimli çağında kocanın takdir ettiği 200 lira ile ne yapacağını düşünüyorsun
Şu durumda ancak evden bir iş yapabilirsin, buna da kızar mı hazretleri?
Evde el emeği bir şeyler yapıp satsan kenarda üç beş kuruş tutabilirsin belki
Çok üzüldüm ya 🙁

Çalışmanıza izin vermiyorsa kişisel harcamalarınız için daha mantıklı bir bütçe ayırması lazım.
Kınamakta istemiyorum kızım var benimde.
Bu kadar mı gözünüz karardı 19 yaşında kaçmak neden? Aşkınız karnınızı tok sırtınızı pek tuttu mu merak ettim? Aşkınızı bozdurursunuz artık adam size para vermediği zamanlarda.

En iyisi gram altn biriktrmk..oyle olnca bozdrmaya da kiyamyor insan..kenara atip unutcksnz..o para olmadan da esiniz halledecktr meselelerini..soylemycksnz..annenzden geleni,kndnze artani biriktirin..biriktrdkce heveslncksnz..
Çook teşekkür ederim. Gram altın alayım evet bozdurmaya kıyamaz insan. :KK68:

Neden birikimim yok diye üzülmek yerine neden çalışamıyorum diye düşünün bence. Bir geliriniz olmayınca ve size ayrılan bütçe 200 lira olduğuna göre zaten birikiminiz olması mümkün görünmüyor. Biriktirebilseydiniz tebrik etmek gerekirdi asıl.

Aylık kendinize bütçe ayırtın bence ama daha mantıklı bir rakam tabi ki. O parayla da isterseniz hepsini harcayın isterseniz hepsini biriktirin size kalsın tasarrufu yani.
Çalışamıyor olmamın zaten bir sorun olduğunun farkındayım. 3 yıldır çözüm bulamadım. Bana ayrılan bütçe bu ay için 200.ileriki aylarda eşimle de konuştum artıracağını söyledi. Ama zaten bütün hesapları kitapları birlikte yapıyoruz. Kendisine de bu ay 200 tl ayırdık.Vermiyor değil yani eşimin tek hatası çalışmama karşı olması. Onun dışında zaten bütçemize göre ancak bu rakam oluyor kişisel bütçe.

Back
X