para biriktiremiyorum

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
kızlar dert degıl ama önceki konumu okumussunuzdur sevgılımde param var 4000 tl.benı bırıktırsın harcarım dıye vermıyor paramı ve ben ıstedıgım zaman bana nakıt verıyor.neysee

aylık 1050 tl gelırım var ama aylık gıderım 1250.yanı ben para bırıktırmeyı gectım elımdekınıde harcıyorum.nerelerımı harcıyorum....

250 kredı kartı
100 öğrenim kredısı
150 babam
150 yemek
70 80 ceyız
150 kardesım
50 annem
100 150 kıyafet
100 market
80 elektrık
70 80 sınema cafe arkadaslarla cıkarsak.

oraya ver buraya ver elımde para kalmıyor.maasımın cogu kendıme degıl eve gıdıyor market elektrık harclık ver ben kendıme harcamıyorum bu kadar.yukarı tukursem bıyık asagı tukursem sakal hesabı.babam memur artı ek ıs yapıyor durumumuz kotu degıl.

ben nasıl nerden kısıpta bırıktırebılırım para.yasım 24 evlılık gıbı bır durum yok su anda olursada aıleme yuk olmak ıstemıyorum.kendı paramla almak ıstıyorum herseyımı.

babanız memur ayrıca ek iş yapıyormuş ama buna rağmen babanıza para verdiğiniz görünüyor. Gerçi benimde durum size benziyo bende hiç para biriktiremiyorum üstelik seneye evleneceğim nasıl evleneceksem:44:

canım sadece babama degıl 2 kardesıme anneme evın elektırıgı marketi.

anladım canım tek care harcamalarımızı kısmak. Bu ay hiçbişey almayacağım diyorum bakıyorum gene kıyafet gene kıyafet:44:

benimde senden farkım yok canım ama kendime sadece 100 tl ayırıyorum kredi kartı 200.dersane 78 tl, kredi 230 tl geri kalan hepsini anneme veriyorum..benimde aldığıom tutar seninle aynı..

borçlarımız çok fazla olduğundan,abim evleneceği için..

ama kendine bir heesap aç bankada altın hesabı olabilir mesela.öle birikim yapabilirsin

Bu listeye göre nerden kısmanız gerektiği belli.
Her ay 100-150 kıyafet için biraz fazla değil mi?

canım ailenin durumu iyiymiş işte, seni para vermeye mi zorluyorlar ki?Söylersin böyle böyle birikim yapacağım diye, onlar da düşünürler seni elbet

canım ailenin durumu iyiymiş işte, seni para vermeye mi zorluyorlar ki?Söylersin böyle böyle birikim yapacağım diye, onlar da düşünürler seni elbet

yok canım zorlamıyorlar tabıkıde.sadece babam bıraz tutumlu bır ınsan anneme pazara gıderken bıle sununla yogurt al bununla bunları alırsın der 2 kurus para verır elıne.ee bu kadının hıcmı ıhtıyacı yok dıye dusunmez ben verırım anneme.

kız kardesım unıversıtede okuyor babamdan para ısteyemez babamda sormaz senın paran varmı nasıl gıdıp gelıyorsun dıye ben verırım.

erkek kardesım 8. sınıfta oda ısteyemez babamdan arkadaslarıyla bıyere gıder ben verırım.ben bunlardan gocunmuyorumda sadece ben bu kadar ınce dusunurken neden bırazda benı dusunmuyorlar sabah aksam calısıyorum eve gıderım 1 kere yorgunum demem yuzum hep guler.

hımm aslında cok bıseyde almıyorum ama ındırım gorunce dayanamıyorum 1 2 derken yekun yapıyor.

O indirimler hep var outletler sağ olsun.
Bana kazancınıza göre fazla gibi geldi.
Hele ki her ay.
Belki iki üç ayda bir yapabilirsiniz.

canım sen şimdi kazandığının yarısını ailene veriyorsun. Ailenin ihtiyaçlarını tabiki karşılayacaksın ama baban biraz "tutumlu" ise yarın sen evlenirken sana destek olmayabilir. Adil olanı, şu an sen onlara, sen evlenirken de onlar sana... Ayrıca kardeşlerine, annene ihtiyacını almak babanın görevi. Kardeşlerin de nasılsa sen veriyorsun diye ondan istemiyorlardır. İstesinler... Böyle alıştırmayın. Yarın bi gün evlendin kardeşlerinin gene harçlığa ihtiyacı olacak..

Sürekli yaptığın şey vazifen haline gelir. Bir gün vermezsen bu sefer seni kötü bilirler.

aylık maaşının %10 unun kendi zevkine kıyafete vermen bence çok normal. kısacak bir şey yok. çalışıp evden harçlık alan kızlar var. sen sorumluluk sahibisin.

Babanla açık açık konuş... "ben buralara para veriyorum. yarın evlenirken elimde hiç param olmayacak.. sen mi verirsin yoksa ben kendi paramdan eve vermeyim ben mi biriktiriyeyim" de.

burdan birikse birikse ayda 100tl birikir. o parayla da ev düzülmez.

Bende hiç para biriktiremiyorum ya ... kızlar acaba para edecek birşeyler mi yapsak ya ne bileyim el işi dışarıya yemek pasta falan. kuaförlüğüm var lisans bile aldım ama babam izin vermiyo yapamıyorum... paramda yok ihtiyaçlarım çok ne olacak hiç bilmiyorum. ;(

Son düzenleme:

walla katılıyorum bnimde yaşım gelmiş yarın birgün düğün olsa masraflar yüzünden oradan buradan kısacaklar isteklerimiz yerine gelmeyecek ama paramız olsa kendi istediğimiz gibi eşyalarımızı herşeyimizi alırız...

kiz sen hala paranı alamadın mı valla bende forum takip kısmına artık düşmüyor halletti aldın sandım...
soruna gelince
70 80 sınema cafe arkadaslarla cıkarsak.
250 kredı kartı
100 market

cnmm bunları bence birdaha gözden geçir...kıyafete birşey diyemiyorum çünkü bendede aynı problem var çalışıyorum ve indirimde birşey gördüm mü ama gerçekten indirimdeyse alırım aylık 100 oraya ayırırım..fazlasını ayırmam he ayakkabı ihtiyacım mı oldu ayakkabı alırım ozaman o paraya

canım yok alamadım pazar gunude 10 dk gorustuk soramadım.bakalım bu hafta kesın hallletcem.

250 kredı kartımın asgarısı dusun nasıl harcamısım kredı kartımı kırdım artık ıcerıden yatırıyorum borcunu bu sekılde harcamıyorum karttan.
100 market eve alıyorum.

valla ne guzel yazmıssın canım.aynen durumumu ozetledın.ben yuk olmak ıstemıyorum aileme destek oluyorum her zaman ama senınde dedıgın gıbı benım vazıfem halıne gelmıs daha dogrusu ben getırmısım bu duruma.daha gecen ay babama 300 tl verdım verırım ben sana maasımı alınca dedı ses cıkmadı ee babam nasıl ıstıyımkı para 2 ay oncede 1000 tl verdım ben parasında degılım ama benımde ne zorlukla kazandıgımı bılsın yeter bana.daha ehlıyetımın harcı duruyor sormuyorkı verebılcekmısın dıye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…