para biriktiremiyorum

mrcl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
115
2
26
İstanbul
kızlar para biriktiremiyorum...biraz lüks yaşıyorum galiba..ama artık buna dur demem lazım..bana bir akıl verin..neler önerebilirsiniz..bireysel emeklilik felan varmış her ay bi miktar kesiliyormuş maaştan..(öğretmenim bu arada..)ama belli bir süre o parayı çekemiyormuşsun..ben hem biriksin hem acil bişey olduğunda çekebileyim istiyorum..ailem zaten karışmaz benim parama..anneme versem o biriktirsin diye yine alırım dayanamam..yada daha başka neler olabilir..fikir verirseniz sevinirimm

Bireysel emeklilik için olabilir biz oğlumuz için yaptırdık avivaSA'dan aylık 100 tl.

bende biriktiremiyorum

paramın bereketi mi yok ben mi savuruyorum bilemiyorum

Bireysel emeklilik için olabilir biz oğlumuz için yaptırdık avivaSA'dan aylık 100 tl.

canım ben aylık daha fazla alsınlar istiyorum..100-1500 tl gibi..bana 400 tl fln kalsın istiyorum...arabam yok almayıda düşünmüyorum..babamın var zaten idare ediyorum onunla..başka neler var ki???

canım kadınları sarsan tek şey kılık kıyafet ve makyaj kuaför tarzı şeyler...pek pahalı görünmeseler de inan onlar çok batırıyor.
bu tarz şeyleri biraz kontrolli al derim..
bu arada emklilik konusunu pek tavsiye etmem, acil bişeyde nolcak peki..hastalık olur allah korusun acil ihtiyaç olur...
daha mantıklı bi yatırım yokmudur bilmiyorum ama iyice araştır istersen...

Yada kredi çekip ev,arsa vs alabilirsin mesela en azından yatırım yapmış olursun?

canım kadınları sarsan tek şey kılık kıyafet ve makyaj kuaför tarzı şeyler...pek pahalı görünmeseler de inan onlar çok batırıyor.
bu tarz şeyleri biraz kontrolli al derim..
bu arada emklilik konusunu pek tavsiye etmem, acil bişeyde nolcak peki..hastalık olur allah korusun acil ihtiyaç olur...
daha mantıklı bi yatırım yokmudur bilmiyorum ama iyice araştır istersen...

Bireysel emeklilikte istediğin zaman parayı çekebiliyorsun,yalnızca %3 mü yoksa %5 mi ne geri alıyorlar yatırdığın paranın,ama kalanı senin oluyor.

Aynen katılıyorum, bende biriktiremiyorum, ne zaman elime geçse hemen savuruyorum, ya alışverişe yada kuaföre koşuyorum.

ben onları bile yapamıyorum

daha yeni iş buldum aldığım maaş zaten kuş kadar tabi buna da şükür ama her ay başında bi hesap yapıyorum ama hiç bir zaman o parayı tutturamıyorum

halbukı bir sürü ihtiyacım var alışverişte yapamıyorum

bi kredi kartı aldım bana vermişler 800 tl limit pat diye doldu hiç bişey alamıyorum

limit artırmak istedim onuda biz siz arıycaz dediler bıraktılar

işte iş bulunca evin bi takım ihtiyaçları oldu taksit ödüyorum

ama araba almak istiyorum bi senede 15.000 biriktirmeyi hedefledim ama 3.maaşımı çektim brikimim anca 600 tl şaka gibi

bu işin içinden çıkamıycam sanırım

daha yeni iş buldum aldığım maaş zaten kuş kadar tabi buna da şükür ama her ay başında bi hesap yapıyorum ama hiç bir zaman o parayı tutturamıyorum

bi kredi kartı aldım bana vermişler 800 tl limit pat diye doldu hiç bişey alamıyorum

ama araba almak istiyorum bi senede 15.000 biriktirmeyi hedefledim ama 3.maaşımı çektim brikimim anca 600 tl şaka gibi

aynen canım bende öyleyim..

Anladım canım, araba için acele etme derim, biraz daha bekle bence, taksit ödüyormuşsun, onlar bitsin, arabayı öyle alırsın, hepsi bi araya geldi mi inan ki çok daha zor oluyor, kredi kartı olayını hiç sorma, aynı dert bendede var, limitini arttırdım ama yine de yetmiyor inan ki, halbuki öyle çok pahalı şeyler de almıyorum, arada alıyorum, mesela parfüm, ama bi bakıyorum doluyor yine de hemen.:26:

kendimize günlük harcama limiti koysak nasıl olur ben düşündüm ama hiç beceremedim

benım yol param sadece 15 tl tutuyor bir günde

kızlar para biriktiremiyorum...biraz lüks yaşıyorum galiba..ama artık buna dur demem lazım..bana bir akıl verin..neler önerebilirsiniz..bireysel emeklilik felan varmış her ay bi miktar kesiliyormuş maaştan..(öğretmenim bu arada..)ama belli bir süre o parayı çekemiyormuşsun..ben hem biriksin hem acil bişey olduğunda çekebileyim istiyorum..ailem zaten karışmaz benim parama..anneme versem o biriktirsin diye yine alırım dayanamam..yada daha başka neler olabilir..fikir verirseniz sevinirimm

Bence her ay yarım altın alın,duruma göre tam veya çeyrek de olur ama mutlaka alın.. Uzun süreli iyi olur.

kendimize günlük harcama limiti koysak nasıl olur ben düşündüm ama hiç beceremedim

benım yol param sadece 15 tl tutuyor bir günde

Aynen aynen, al benden de o kadar, kaç kere denedim, bugün bu kadar harcayacağım, şu kadarını harcamayacağım diye, ama nerde, olmuyor maalesef, hiç deneme bile o yüzden.

Back
X