para biriktiremiyorum

önceden ben de hiç biriktiremezdim. son 3 aydır kendimi frenlemeye çalışıyorum. 400 tl biriktirdim.
ne gariptir ki her zamankinden çok daha fazla alışveriş yapıyorum ama kenardaki para bitmiyor :)
harcamasam biter harcasam bitmez anlamadım bu işi :27:

bireysel emeklilikte 10 yıldan önce çıkarsan %15+giriş aidatı kesiliyor yani kar edeyim derken zarar ediyorsun,
altın hesabı aç ve sanal olarak altın yatırımı yap canım.

ben de altın hesabı dıyorum:32: maaş aldıgın bankadan altın hesabı açtırabilirsin internetten ya da direk bankadan altın alırsın istediğn kadar,
para orda ayrı bi hesapta bırıkır, bir süre sonra o parayı yok sayıyorsn zaten :)))
ben de öğretmenim bu şekilde birikim yapıyrm...
ev kredisi de var benim fazla para kalmıyo elimde ama kalırsa hemen 1 gram da olsa altın alıp atıyrm hesaba :)))
sırf birikim için krediye girme derim ben...çünkü ilk bir yıl para faize gidiyo yazık...

Para biriktirmek için hedefleriniz olmalı, bir de kazançla da doğru orantılı..

Mesela ben öğrenciyken, haftada 60tl ile geçiniyordum, fazla bile geliyordu, 30 falan arttırıyordum, arttırdıklarımla okul kitaplarını alıyordum.
Okul kitap dönemi bitince, ayda 60tl internete veriyordum, eşim( o zaman sevgilim) yurtdışındaydı, yurttada internetin tek yolu, usb internetlerdi, o da pahalıydı, ilk çıktığı zamanlar...öyle para biriktiriyordum onu ödemede sıkıntım olmasın diye...vs..

Bence kendinize büyük hedefler koyun, çok beğendiğiniz birşeyi param var alayım demeyin de, dur bakalım belki daha iyisini görürüm deyip erteleyin, o arada biriktirin para...ne bileyim haftada bunun için 30tl ayırıcam gibi...Sakinleşmenizi ve bilinçli tüketim yapmanızı sağlar belki..

Son düzenleme:
bireysel emeklilikte 10 yıldan önce çıkarsan %15+giriş aidatı kesiliyor yani kar edeyim derken zarar ediyorsun,
altın hesabı aç ve sanal olarak altın yatırımı yap canım.

arkadasa şiddetle katılıyorum
bireysel emeklilikte yatırımı yası genc olanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum
bir kere yaş sınırlaması var paradan kar edebilmen için
ben eşimle baya bir para yatırdım ama şimdi üstüne ekleyemiyorum 2 senedir oraya herhangi bir para koyamadım ve cıkmak istiyorum
cıkarsak paramız kesilcek,o parayı ne yapcaz bilemez bir haldeyiz,çıksak zarar cıkmasak süre cok uzun
en az 10 sene beklemen gerekiyor
bankacılar öyle bir anlatıyorki biz de gencliğe geldi inandık ama şimdiki aklım olsa asla yapmazdık

şuan en kazanc getiren yatırım aracı altın hesapları
bende 1 aydır altına yöneldim, en azından daha garanti,bozmak istesen zararın olmaz
söyle 1-2 sene beklesen altından baya kar edersin

ekonomistler zaten eger yatırım için bir öneri istiyorsanız mutlaka altın alın diyor
1.5ootl yatırırım diyorsan ayda bir bilezik ya da 2 tam 1 yarım altın al
at kenara
kasanız yoksa evde bankalarda da güvenle saklayabilirsin
bir bakmıssın gelecek sene bankada bir sürü altının olmus

kızlar para biriktiremiyorum...biraz lüks yaşıyorum galiba..ama artık buna dur demem lazım..bana bir akıl verin..neler önerebilirsiniz..bireysel emeklilik felan varmış her ay bi miktar kesiliyormuş maaştan..(öğretmenim bu arada..)ama belli bir süre o parayı çekemiyormuşsun..ben hem biriksin hem acil bişey olduğunda çekebileyim istiyorum..ailem zaten karışmaz benim parama..anneme versem o biriktirsin diye yine alırım dayanamam..yada daha başka neler olabilir..fikir verirseniz sevinirimm

Aman arakadasım sakın bıreysel emeklılıge yaklasma eger anı para cekersen odedın para yarıyaa dusuyoyor yanı bu sure 7 yıldı
Ben garanntı emelılık yaptırdım yaptırmaz olaydım paralar gıttı elıme uc kusrs para gectı

bankaların altın hesaplarını degerlendırmenı onerırım. Yastık altı yapıp parayı bekletme

Savas vs altın fıyatlarınyukselıuır

öncelikle bireysel emeklilikten uzak durun.ilk başta bi sürü avantaj sıralıyorlar ancak çıkmak istediğinde uğraştırıyorlar....

birikim yapmak içinde ehr beğendiğiniz şeyi almayın.mesela bi şey beğendiniz hemen almayın evde o ürünü düşünün.ertesi günde düşünüyorsanız yada gerçekten ihtiyacınız varsa alın.kendinize aylık bir limit koyun onu geçmemeye çalışın.

ben sizin yerinizde olsam önce paramı bankada biraz biriktirirdim birazda kredi çekip uygun fiyatlı arsa falan alırdım.ilerde size ilaç gibi gelen bir yatırımınız olur.şimdi gereksiz gibi gelir ama ilerde çooookkk mutlu eder.

Bende asgari ücretle çalışıyorum ama tek başıma bu parayla geçinemiyorum üstelik ailemle yaşıyorum yani. Yaa millet bu parayla aile geçindiriyor ben kendimi bile geçindiremiyorum nasıl olacak anlamadım bide üstüne öğrenim kredisi de geldi al başına belayı..... Hayat çok pahalı yaaa.

valla arkadaşlar birikim yapın zira evlenipte çocuk olunca birikimin b si yapılmıyor
altın alabilirsin her ay al dursun bi kenarda zaten uçuşta sürekli zarar değil kar edersiniz

Küçük altın yap koy kenara...
Lüks yaşamak farklıdır fuzili harcamak başkadır..
İhtiyacınız olmayan şeyi almak yerine altın yapın koyun kenara.
Ki zaten aldığnız paranın ve fuzili harcamalarınızın yanında bi küçük altın parası nedir ki?

arkadasa şiddetle katılıyorum
bireysel emeklilikte yatırımı yası genc olanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum
bir kere yaş sınırlaması var paradan kar edebilmen için
ben eşimle baya bir para yatırdım ama şimdi üstüne ekleyemiyorum 2 senedir oraya herhangi bir para koyamadım ve cıkmak istiyorum
cıkarsak paramız kesilcek,o parayı ne yapcaz bilemez bir haldeyiz,çıksak zarar cıkmasak süre cok uzun
en az 10 sene beklemen gerekiyor
bankacılar öyle bir anlatıyorki biz de gencliğe geldi inandık ama şimdiki aklım olsa asla yapmazdık

şuan en kazanc getiren yatırım aracı altın hesapları
bende 1 aydır altına yöneldim, en azından daha garanti,bozmak istesen zararın olmaz
söyle 1-2 sene beklesen altından baya kar edersin

ekonomistler zaten eger yatırım için bir öneri istiyorsanız mutlaka altın alın diyor
1.5ootl yatırırım diyorsan ayda bir bilezik ya da 2 tam 1 yarım altın al
at kenara
kasanız yoksa evde bankalarda da güvenle saklayabilirsin
bir bakmıssın gelecek sene bankada bir sürü altının olmus

canım maaşımı aldığım bankadan altın hesabı açtırsam hesap ücreti felan şeyler kesilmez di mi..yine ben gider sorarım onlara da ..bide onlar maaşımdan kestikleri parayı altına mı çeviriyorlar

ben de öğretmenim ayda 1400-1500 arası para biriktiriyorum.bir bankada hesabım var oraya her ay atarım.maaşım 1700 civarında. ortalama her ay 400 civarında da ek ders ücretim var.haftada 30 saat derse giriyorum.nasıl biriktiriyorsun diyeceksin? tutumluyumdur.dikkat ederim ama zaruri durumlarda yeme içme, yardım konularında paramdan asla kısmam.ama kılık kıyafette, lüks yaşamda kısarım.mesela kuaföre saç kestirmek dışında gitmem.saçlarımı boyamıyorum.diğer kuaförlük işlerimi kendim yapıyorum.kıyafetime gelince 5 yıllık öğretmenliğimin birikimi epey var ama yine de ihtiyaç doğrultusunda alırım,ama beğendiğim birşeyi çok pahalıysa almam.genelde kıyafet alışverişimi sezon sonlarında yaparım o zaman çok uygun oluyor ayrıca alışverişte sürekli gittiğim yerler vardır indirim yaptırırım ve pazarlık yaparım.gece hayatım yoktur.nadiren güzel film olursa sinemaya giderim.arada arkadaşlarla takılırım.okulum evimize çok uzak bu sebeple yol param öğle yemeği param ortalama her ay 450-500 civarında ailemle kalıyorum kira derdim yok.mesleğe ilk başladığımda gurbetteydim çok biriktiremedim.şuan 60 bin civarında birikmiş param var.araba alıcam inşallah yakın zamanda.Size önerim altın alabilirsiniz.her ay yarım altın alabilirsiniz.altın değer kaybetmez.yükseldiğinde ve sıkıştığında satarsın.

bence ayrı hesap atıp oraya her ay düzenli olarak bir miktar para koyabilirsin.ben de öğretmenim.yeni evli olduğum için borçlarımız var.borçlar bitince böyle yapmayı düşünüyorum ...

Dün bu konuyu okudum dedim bende biriktirmeliyim harcama yapmamalıyım. Bugün aniden şehir dışına tatile cıkmaya karar verdim ucak bileti aldım durduk yere masraf:( Şu kredi kartı borcunu kapatsaydım bari ama yenisini ekledim.

bende biriktiremeyenlerdenim...en azından en çoğuna kadar cebimde olmasın anında ya nette alışveriş sitesinde yada çarşıdayım bugün eşime sarıldım noolur beni firenle durduramıyorum kendimi diye :DD

ben de öğretmenim ayda 1400-1500 arası para biriktiriyorum.bir bankada hesabım var oraya her ay atarım.maaşım 1700 civarında. ortalama her ay 400 civarında da ek ders ücretim var.haftada 30 saat derse giriyorum.nasıl biriktiriyorsun diyeceksin? tutumluyumdur.dikkat ederim ama zaruri durumlarda yeme içme, yardım konularında paramdan asla kısmam.ama kılık kıyafette, lüks yaşamda kısarım.mesela kuaföre saç kestirmek dışında gitmem.saçlarımı boyamıyorum.diğer kuaförlük işlerimi kendim yapıyorum.kıyafetime gelince 5 yıllık öğretmenliğimin birikimi epey var ama yine de ihtiyaç doğrultusunda alırım,ama beğendiğim birşeyi çok pahalıysa almam.genelde kıyafet alışverişimi sezon sonlarında yaparım o zaman çok uygun oluyor ayrıca alışverişte sürekli gittiğim yerler vardır indirim yaptırırım ve pazarlık yaparım.gece hayatım yoktur.nadiren güzel film olursa sinemaya giderim.arada arkadaşlarla takılırım.okulum evimize çok uzak bu sebeple yol param öğle yemeği param ortalama her ay 450-500 civarında ailemle kalıyorum kira derdim yok.mesleğe ilk başladığımda gurbetteydim çok biriktiremedim.şuan 60 bin civarında birikmiş param var.araba alıcam inşallah yakın zamanda.Size önerim altın alabilirsiniz.her ay yarım altın alabilirsiniz.altın değer kaybetmez.yükseldiğinde ve sıkıştığında satarsın.

ayy maşşallah accık sürtüneyimde banada bulaşsın bu tutumluluk yaaaaa..DD

Ev al. Bende ailemin yanında otururken biriktiriyordum şimdi ev aldım şükür. Birazını kredi almıştım onu ödüyorum aylık. Araba masraftır. Ev alırsan kirası gelir olur.

arabaya ihtiyacım var.günümüzde artık araba zaruri bir ihtiyaç.iyi kullanamıyorum o yüzden 10-15 bin civarında bir araba alıcam hem iyice kullanmayı öğrenicem hem de başkalarının arabasıyla okula gitmekten kurtulucam.eve gelince babamın verdiği bir yer var daha sonra oraya birikimimle gönlümce ev yaptırırım evlenirsem tabi.daire falan almak istemiyorum.

Bende oyleyim malesef. Para harcamaya bayiliyorum. En cokta gida ve giyime
Ailenden borc alma gibi bir durumun varsa, mesela arsa al? Yani o aldigin borc ile arsayi alirsin. sonra her ay mecburen o borcu odemek zorunda kalirsin.
Benim annem zamaninda bankadan borc cekererk 5 sene icinde 2 ev almisti. (bankada borca karsiyim, cunku faiz hem haram hemde rezil ediyor adami)
Borclanip birsey almak bagzen iyi cunku ozaman ayagini yorganina gore uzatiyorsun. Ama tabii ki borclandigin kisi seni sIkistirmamasi lazim.
Geride kendine yetecek kadar para kalsin. Yani hepten kesme. bir kismini harcarsin bir kisminada kucuk altin alirsin. Altini harcamak paradan biraz daha zordur. Hem degerleniyorda zamanla.
Umarim tavsiyelerim isine yarar

Back
X