para biriktirme derdi

Eğer güvenli bir kasa vs varsa en iyisi fiziki altın bence.

kasaya gerek yok diye düşünüyorum tek yaşıyorum gelenim gidenim yok evde saklayabilirim rahat. fiziki altında satarken daha mı az kayıp oluyor? genelde kuyumcular farklı fiyat veriyor daha önce bozdururken üç beş kuyumcu gezmiştim bu yüzden düzgün bi altın hesaplı banka bulursam uğraşmam gibi geliyor onla da.

ben olsam bankada tutmam. surekli yeni vergi, duzenleme, ivir zivir geliyor..gun gelip de altin hesaplarini su anki.degerden bozuyoruz ve tlye geciriyoruz bile diyebilirler. hic guvenilir degil. siz her ay iki ata lira atip kasa.kiralayip kasaya kaldirin benim.fikrim

Demin başka bir konyuya da yazmıştım.
Eğer hemen bozdurmayacaksan Altın her zaman en iyi yatırım bence,
Ben uzun zamandır not ediyorum aldığım tarihi ve fiyatı.
24 ayar 1 gram altın;
2 sene önce haziranda 190 lirayken
gecen sene Haziran'da 260 liraydı
bu sene işte geçen günlerde 380 liraydı.
yani her an artan bir şey. Seni üzmez keisnlikle.
Ben gram gram alıyorum. Birikince de rica ediyorum varsa bütünlüyorlar, 20 gram kulce veriyorlar (paketli tabii ki)
Çok bilgili olduğum bir konu değil ama ben bu şekilde yapıyorum,birikimi seven sade vatandaş olarak

Bu yeni gelen vergi ile sadece online işlemler için mi kesinti olacak.
Örneğin ben gidip kuyumcudan fiziki altın alsam nasıl olacakmış
Bilginiz var mı?

eger.kuyumcudan alirsan alirken odeyeceksin o vergiyi. sonra altin sende duracak ve bir daha sen satana kadar müdehale edemeyecekler.

bankada hesap acarsan vergiyi en.basta alacaklar. sonra vergi.guncellemesi oldukca bankadaki hesabindan tekrar kesecekler. bunun 1000de 2den 100de 1e cikti. 5 ay sonra 100de 2ye cikmayacaginin hic bir garantisi yok.

altinin ayari dustukce kaybi da artar. 1000liralik 24 ayar bilezigi 900liraya satarsin. 1000liralik 14ayar bilezigi 750liraya satarsin gibi.

benim favorim ata altindir cunku ihtiyacin oldukca da bozulabilecek, net bir miktardir kendisi. bilezige her kuyumcu farkli fiyat verir, alirken de satarken de. ama.tam.altinin ata altinin fiyati tabelada yazar, kesindir.

Son düzenleme:
ha tek o açıdansa dediğiniz o sıkıntı yok kredi öderken bütçemi ona göre ayarladığım için o parayı yok sayabilirim. bozdurmasındansa gidip her ay kuyumcudan alması etmesi zor geliyor bana
Ama kuyumcular da siz altını satarken internetteki fiyattan almıyorlar hepsi farklı farklı fiyat söylüyor ata lira biriktiyordum ben de her kuyumcu farklı fiyat söyledi. İnternetten görünen 2020tlydi ama en yakını 1975ten alacağını söylemişti mecbur bozdurduk ihtiyaç oldu. 30 tane bozdurmuştuk düşünün aradaki farkı.

Ben 24 ayar külçe altın ile yatırım yapıyorum çok karlı. 5 ayda 11 bin biriktirdim şuan yaptıgım 11binlik birikim 15 bine denk geliyor. 3 4 bin kar oldu 2 3 ayda. En karlısı gram 24 ayar altındır. Alışsatış arasında fark yoktur. Ve daha karlıdır

Hayır fiziki alımlarda vergi yok.
Banka üzerinden alış işlemi yaparken tek sefer alınan kambiyo vergisidir bu vergi. Öyle oran güncellendi bir daha kesilecek diye bir şey de olamaz. Alış işlemi yapmadığınız sürece, aynı vergiyi tekrar tekrar kesemezler.

olmaz? ne isterlerse, ne derlerse olur. olmaz diye hic bir sey yok. keske olmasa diyebilirim ben ancak; olmaz, olamaz diyemem.

Merhaba
Evde mi biriktiriyorsunuz bu şekilde yoksa bankada mi

Miktar düşükse gram altın yada çeyrek almanızı oneririm,bende az olduğunda alıp biriktirip sonra bozdurup bilezik yapıyorum döviz olarak aldım kolay bozdurdugum için hep altın alıyorum,geçen sene 50gram bilezik 10bindi şimdi 15 bini geçti altından şaşmayın,5,6senedir alıp satiyorum

Eğer saklama yeri varsa en güzeli ata. Biriktirmeye 900lira ile başlamıştım, (yanlış hatırlamıyorsam)yaklaşık bir buçuk yıl sonra 1600 liraya satmıştım. Evin peşinatını çil çil altınla ödemiştim, satıcı şok geçirmişti

Öyle bakarsak her şey olabilir, mallarımıza el de koyabilirler. Şu an öyle bir uygulama yok ama. Gerçekmiş gibi yazmışsınız.
Sizce 7,8 bin liralık gram altın içim hangisi daha mantıklı, şuan bankada yatırım hesabında. Satıp fiziki altın almak mı yoksa bu şekilde bırakmak mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…