- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.402
- 133
- Konu Sahibi vivamedusa
-
Yani çok sıkışınca altın hesabından cıt cıt bozduruyosun. Ama alıp evden götürüp bozdurmak zahmetli
Eğer güvenli bir kasa vs varsa en iyisi fiziki altın bence.
Kızlar selam, aylık 1.5 2 bin civarı bir parayı biriktirmek istiyorum fakat malumunuz enflasyon, türk lirası olarak biriktirmek mantıklı değil gibi. altın olarak az az her ay alıp koyayım diyorum da var mı öneriniz? yapanlar bankada gram mı tutuyor cumhuriyet altını olarak mı? gram altın olarak bankada tutsam ayarına göre değişiyor fiyatları uzun vadede hangisi daha avantajlı bilen var mıdır?
peki ayar seçiyor musunuz? 14 ayar 22 ayar vs gram altında da fark oluyor bunlar arasında hangisi daha mantıklı?
Bu yeni gelen vergi ile sadece online işlemler için mi kesinti olacak.
Örneğin ben gidip kuyumcudan fiziki altın alsam nasıl olacakmış
Bilginiz var mı?
Son 1 yildir alınıyordu internet bankacılığında ama baska ek vergi geldiyse bilmiyorumArtık aldığın altından ve dövizden de vergi alacak devlet
Ama kuyumcular da siz altını satarken internetteki fiyattan almıyorlar hepsi farklı farklı fiyat söylüyor ata lira biriktiyordum ben de her kuyumcu farklı fiyat söyledi. İnternetten görünen 2020tlydi ama en yakını 1975ten alacağını söylemişti mecbur bozdurduk ihtiyaç oldu. 30 tane bozdurmuştuk düşünün aradaki farkı.ha tek o açıdansa dediğiniz o sıkıntı yok kredi öderken bütçemi ona göre ayarladığım için o parayı yok sayabilirim. bozdurmasındansa gidip her ay kuyumcudan alması etmesi zor geliyor bana
Hayır fiziki alımlarda vergi yok.eger.kuyumcudan alirsan alirken odeyeceksin o vergiyi. sonra altin sende duracak ve bir daha sen satana kadar müdehale edemeyecekler.
bankada hesap acarsan vergiyi en.basta alacaklar. sonra vergi.guncellemesi oldukca bankadaki hesabindan tekrar kesecekler. bunun 1000de 2den 100de 1e cikti. 5 ay sonra 100de 2ye cikmayacaginin hic bir garantisi yok.
altinin ayari dustukce kaybi da artar. 1000liralik 24 ayar bilezigi 900liraya satarsin. 1000liralik 14ayar bilezigi 750liraya satarsin gibi.
benim favorim ata altindir cunku ihtiyacin oldukca da bozulabilecek, net bir miktardir kendisi. bilezige her kuyumcu farkli fiyat verir, alirken de satarken de. ama.tam.altinin ata altinin fiyati tabelada yazar, kesindir.
Hayır fiziki alımlarda vergi yok.
Banka üzerinden alış işlemi yaparken tek sefer alınan kambiyo vergisidir bu vergi. Öyle oran güncellendi bir daha kesilecek diye bir şey de olamaz. Alış işlemi yapmadığınız sürece, aynı vergiyi tekrar tekrar kesemezler.
MerhabaBen 24 ayar külçe altın ile yatırım yapıyorum çok karlı. 5 ayda 11 bin biriktirdim şuan yaptıgım 11binlik birikim 15 bine denk geliyor. 3 4 bin kar oldu 2 3 ayda. En karlısı gram 24 ayar altındır. Alışsatış arasında fark yoktur. Ve daha karlıdır
Öyle bakarsak her şey olabilir, mallarımıza el de koyabilirler. Şu an öyle bir uygulama yok ama. Gerçekmiş gibi yazmışsınız.olmaz? ne isterlerse, ne derlerse olur. olmaz diye hic bir sey yok. keske olmasa diyebilirim ben ancak; olmaz, olamaz diyemem.
Eğer saklama yeri varsa en güzeli ata. Biriktirmeye 900lira ile başlamıştım, (yanlış hatırlamıyorsam)yaklaşık bir buçuk yıl sonra 1600 liraya satmıştım. Evin peşinatını çil çil altınla ödemiştim, satıcı şok geçirmiştiKızlar selam, aylık 1.5 2 bin civarı bir parayı biriktirmek istiyorum fakat malumunuz enflasyon, türk lirası olarak biriktirmek mantıklı değil gibi. altın olarak az az her ay alıp koyayım diyorum da var mı öneriniz? yapanlar bankada gram mı tutuyor cumhuriyet altını olarak mı? gram altın olarak bankada tutsam ayarına göre değişiyor fiyatları uzun vadede hangisi daha avantajlı bilen var mıdır?
Ay ne iyi geldi bu mesaj. Şu an araba almak istiyorum, zaten ihtiyacım da var. Ama öyle ölçüp biçme durumundayımBence farklı bi yatırım yapın ,
Araba alıp da zarar edeni görmedim.
50ye aldığımız araba şu an 90'a çıktı.
Sizce 7,8 bin liralık gram altın içim hangisi daha mantıklı, şuan bankada yatırım hesabında. Satıp fiziki altın almak mı yoksa bu şekilde bırakmak mi?Öyle bakarsak her şey olabilir, mallarımıza el de koyabilirler. Şu an öyle bir uygulama yok ama. Gerçekmiş gibi yazmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?