para biriktirme derdi

Biz banka hesabında gram altın ve dolar olarak tutuyoruz. 5.80lerden dolar almıştık. 7lere çıkınca evlilik işi için bozduk mesela. Birazda vadelide tl tutuyoruz.
Ay ama para biriktirmek zor vallahi. Alım gücümüz eriyip gidiyor.
Saklayabilirseniz fiziki olarak alıp saklayın yastık altı dediğimiz yani. Ben söz nişan altınlarımızı öyle yaptım. Ailemin kasasında duruyor. Vergiyle uğraşmayın birde.
 
Biz bankada dolar olarak tutuyoruz. TL olarak kalınca hem değeri düşüyor hem de ufak şeylerde gereksiz harcama yapma ihtimali artıyor. Altın konusunda bi fikrim yok ama mantıklı bir yatırım gibi görünüyor.
 
Altın uzun vadede çok kazandırıyor. 3 ayda bile 100 TL gram fiyatı arttı. Altın birikim için en ideali bence.
Ama evde yüklü miktarda tutmak risk almak oluyor hırsız girse hepsi gider.
Altından alınan vergi kasa maliyetinden daha düşük.
Ben altın hesabını öneriyorum.
 
Az önce iş cepte baktım nette altın fiyatı gr 376 iş cepte 379 bu aradaki devlet payı mı acaba? Bilginiz var mı bende yatırmak istiyorum da
 
24 ayar gram olarak almaniz en dogrusu biz banka hesabinda bu sekilde birikim yapiyoruz. Elden almak belki daha az zarar ama kasaniz yoksa calinma riski cok fazla. Evde altin yada para sakin tutmayin. Kasaya koysanizda soyle bisey var mesela su anda altin cok inip cikiyor banka hesabindayken bir hareketle satip geri alabiliyosunuz oturdugunuz yerden telfondaki uygulamalarla. Ama kasada olsa surekli kasaya gitme derdi var
 
Az önce iş cepte baktım nette altın fiyatı gr 376 iş cepte 379 bu aradaki devlet payı mı acaba? Bilginiz var mı bende yatırmak istiyorum da
Her bankanın kuru ayrı oluyor
Ayrıca alış ve satış arasındaki “makas” denen fark en dar hangisinde ise o daha avantajlı.
Örnek iki ayrı banka 379’dan satıyor gramını ama alış fiyatı birinde 377 birinde 376₺. O zaman banka seçimi de önem taşıyor.
Banka şubesine gidip altın ya da döviz almak istediğinizde kullandıkları kurla sizin internet/mobil şubeden kullanacağınız kur da farklı.
Ben yurtdışına gideceğimde nakit döviz lazımsa önce mobil şubeden alım yapıyorum, döviz hesabıma yatırıp sonra şubeden çekiyorum mesela.
 
Ne kadar yabancıyım aslında şuan bu hesaplarla anladım ya. Acaba mobil mi alayım yoksa almayayım mı bilemedim şuanda fiziki alıp hemen bozdurmak olmayacak kararsız kaldım
 
Ne kadar yabancıyım aslında şuan bu hesaplarla anladım ya. Acaba mobil mi alayım yoksa almayayım mı bilemedim şuanda fiziki alıp hemen bozdurmak olmayacak kararsız kaldım
İkisinin de avantajı dezavantajı var.
Fizikinin bozdurması zor, o nedenle gerçekten yatırım. Benim kasada biraz altınım var, aklıma bile gelmiyor. Korona nedeniyle acil birşey olur da hesaplarımıza erişemezsek, hastanelik olursak diye evde de nakit bulunduruyorum, geçen para çekmemişim, lazım oldu, o evdeki aklıma bile gelmedi mesela. Kızımdan borç istedim, sonra dedim aaaa benim acil durum param vardı.

Ama banka hesabında durmasının da şöyle avantajı var: günde 3-4 defa döviz ve altın kurlarına bakıyorum. 6,50’den aldığım 1000$ vardı mesela. 7,18 olunca bozdurdum. Şimdi 6,82.
680₺ Kar ettim. Şimdiki kurdan alsam 1050$ alabiliyorum.
Derseniz ki ben sıkı sıkı takip ederim, arada kazanırım ama kaybetsem de üzülmem, uzun vadeli düşünürüm, o zaman banka hesabı mantıklı.
Ama ayda 300-500 için hesaba gerek yok. Al fiziki gram altın dursun evde. Unut gitsin.
 
Ay ben öyle yapayım alayım dursun indi düştü çıktı takip edemem üzülürüm zaten kaybedersem çok gün paralarım gelecek onlarla da altın yapayım ben en iyisi koyayım unutayım daha mantıklı takibi zor olur
 
Genelde bankaların alım satım farklı ama işlem saati 9-17 arası alım satımda fark olmuyor ama işlem saati dışında 10-15 TL fark olabiliyor.
Yeni vergi ne oldu bilmiyorum
 
Kzılar bu vergiden benimde haberim var... Sorum şu bilenler cevaplarsa çok sevinirim: her alımda 1çeyrek 1gram bile olsa vergi kesecek mi yoksa limit miktarı mı var vergi için?
 
Kzılar bu vergiden benimde haberim var... Sorum şu bilenler cevaplarsa çok sevinirim: her alımda 1çeyrek 1gram bile olsa vergi kesecek mi yoksa limit miktarı mı var vergi için?
%1 vergi alıyor
7500₺’lik altın alırsanız 75₺ kesiyor
10000₺’lik alırsanız 100₺ kesiyor
 
Ben kasa için sorduğumda yıllık 400 lira kira ve 400 lira depozito istediler. Ben de bankada altın hesabı açtım. Kasa kirasına vereceğim para çok çok geldi
 
Ben kasa için sorduğumda yıllık 400 lira kira ve 400 lira depozito istediler. Ben de bankada altın hesabı açtım. Kasa kirasına vereceğim para çok çok geldi

Kasa ücretlerinin de bankadan bankaya değiştiğini belirtmek isterim :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…