- 4 Şubat 2019
- 4.220
- 9.031
- 158
- Konu Sahibi vivamedusa
-
Biz bankada dolar olarak tutuyoruz. TL olarak kalınca hem değeri düşüyor hem de ufak şeylerde gereksiz harcama yapma ihtimali artıyor. Altın konusunda bi fikrim yok ama mantıklı bir yatırım gibi görünüyor.Kızlar selam, aylık 1.5 2 bin civarı bir parayı biriktirmek istiyorum fakat malumunuz enflasyon, türk lirası olarak biriktirmek mantıklı değil gibi. altın olarak az az her ay alıp koyayım diyorum da var mı öneriniz? yapanlar bankada gram mı tutuyor cumhuriyet altını olarak mı? gram altın olarak bankada tutsam ayarına göre değişiyor fiyatları uzun vadede hangisi daha avantajlı bilen var mıdır?
Az önce iş cepte baktım nette altın fiyatı gr 376 iş cepte 379 bu aradaki devlet payı mı acaba? Bilginiz var mı bende yatırmak istiyorum daAltın uzun vadede çok kazandırıyor. 3 ayda bile 100 TL gram fiyatı arttı. Altın birikim için en ideali bence.
Ama evde yüklü miktarda tutmak risk almak oluyor hırsız girse hepsi gider.
Altından alınan vergi kasa maliyetinden daha düşük.
Ben altın hesabını öneriyorum.
Her bankanın kuru ayrı oluyorAz önce iş cepte baktım nette altın fiyatı gr 376 iş cepte 379 bu aradaki devlet payı mı acaba? Bilginiz var mı bende yatırmak istiyorum da
Ne kadar yabancıyım aslında şuan bu hesaplarla anladım ya. Acaba mobil mi alayım yoksa almayayım mı bilemedim şuanda fiziki alıp hemen bozdurmak olmayacak kararsız kaldımHer bankanın kuru ayrı oluyor
Ayrıca alış ve satış arasındaki “makas” denen fark en dar hangisinde ise o daha avantajlı.
Örnek iki ayrı banka 379’dan satıyor gramını ama alış fiyatı birinde 377 birinde 376₺. O zaman banka seçimi de önem taşıyor.
Banka şubesine gidip altın ya da döviz almak istediğinizde kullandıkları kurla sizin internet/mobil şubeden kullanacağınız kur da farklı.
Ben yurtdışına gideceğimde nakit döviz lazımsa önce mobil şubeden alım yapıyorum, döviz hesabıma yatırıp sonra şubeden çekiyorum mesela.
İkisinin de avantajı dezavantajı var.Ne kadar yabancıyım aslında şuan bu hesaplarla anladım ya. Acaba mobil mi alayım yoksa almayayım mı bilemedim şuanda fiziki alıp hemen bozdurmak olmayacak kararsız kaldım
Ay ben öyle yapayım alayım dursun indi düştü çıktı takip edemem üzülürüm zaten kaybedersem çokİkisinin de avantajı dezavantajı var.
Fizikinin bozdurması zor, o nedenle gerçekten yatırım. Benim kasada biraz altınım var, aklıma bile gelmiyor. Korona nedeniyle acil birşey olur da hesaplarımıza erişemezsek, hastanelik olursak diye evde de nakit bulunduruyorum, geçen para çekmemişim, lazım oldu, o evdeki aklıma bile gelmedi mesela. Kızımdan borç istedim, sonra dedim aaaa benim acil durum param vardı.
Ama banka hesabında durmasının da şöyle avantajı var: günde 3-4 defa döviz ve altın kurlarına bakıyorum. 6,50’den aldığım 1000$ vardı mesela. 7,18 olunca bozdurdum. Şimdi 6,82.
680₺ Kar ettim. Şimdiki kurdan alsam 1050$ alabiliyorum.
Derseniz ki ben sıkı sıkı takip ederim, arada kazanırım ama kaybetsem de üzülmem, uzun vadeli düşünürüm, o zaman banka hesabı mantıklı.
Ama ayda 300-500 için hesaba gerek yok. Al fiziki gram altın dursun evde. Unut gitsin.
Genelde bankaların alım satım farklı ama işlem saati 9-17 arası alım satımda fark olmuyor ama işlem saati dışında 10-15 TL fark olabiliyor.
Yeni vergi ne oldu bilmiyorum
%1 vergi alıyorKzılar bu vergiden benimde haberim var... Sorum şu bilenler cevaplarsa çok sevinirim: her alımda 1çeyrek 1gram bile olsa vergi kesecek mi yoksa limit miktarı mı var vergi için?
Ben kasa için sorduğumda yıllık 400 lira kira ve 400 lira depozito istediler. Ben de bankada altın hesabı açtım. Kasa kirasına vereceğim para çok çok geldiben olsam bankada tutmam. surekli yeni vergi, duzenleme, ivir zivir geliyor..gun gelip de altin hesaplarini su anki.degerden bozuyoruz ve tlye geciriyoruz bile diyebilirler. hic guvenilir degil. siz her ay iki ata lira atip kasa.kiralayip kasaya kaldirin benim.fikrim
Her alımda kesin yüzde 1kesiyor o zaman anladım çok teşekkür ediyorum%1 vergi alıyor
7500₺’lik altın alırsanız 75₺ kesiyor
10000₺’lik alırsanız 100₺ kesiyor
Ben kasa için sorduğumda yıllık 400 lira kira ve 400 lira depozito istediler. Ben de bankada altın hesabı açtım. Kasa kirasına vereceğim para çok çok geldi
4 bankaya sormuştum en uygunu buydu. En küçük kasaydı üstelik. Daha ucuzu var mı bilmiyorum tabiKasa ücretlerinin de bankadan bankaya değiştiğini belirtmek isterim :)
300 benimki4 bankaya sormuştum en uygunu buydu. En küçük kasaydı üstelik. Daha ucuzu var mı bilmiyorum tabi
Hangi banka o300 benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?