- 24 Eylül 2010
- 6.206
- 20.301
- 548
- Konu Sahibi vivamedusa
-
bankada kambiyo vergisi var ve arttı zaten. ama kuyumcudan aldığınız fiziksel altında yok.fiziki olanla altın hesabı arasında var mı bir fark? çok bilmiyorum daha önce birikim yaptığımda dolar euro yaptım hep altınla ilgili çok bilgim yok ondan.
22 ayar diye biliyorum çünkü 14 ayar olsa sattığında para etmez ve 14 ayar genellikle kolye küpe takı için oluyopeki ayar seçiyor musunuz? 14 ayar 22 ayar vs gram altında da fark oluyor bunlar arasında hangisi daha mantıklı?
İşçiliksiz aldıktan sonra pek fark etmez. Ama bilezikse 22 ayar, külçe altınsa 24 ayar alınır.peki ayar seçiyor musunuz? 14 ayar 22 ayar vs gram altında da fark oluyor bunlar arasında hangisi daha mantıklı?
Ne vergisiYeni vergi geldi haberiniz var mı?
Aldığımız her seyden bir paça devletle bölüsmek ya da ona da aynısından almak zorunda kaldigimiza inanamiyorum. Tipki 1 paket sigaradan 3 dalın firmaya geri kalanin yani 17 adet parasinin devlete gitmesi gibi.Artık aldığın altından ve dövizden de vergi alacak devlet
Pırlantadan?Artık aldığın altından ve dövizden de vergi alacak devlet
YıldıkPırlantadan?
Kızlar selam, aylık 1.5 2 bin civarı bir parayı biriktirmek istiyorum fakat malumunuz enflasyon, türk lirası olarak biriktirmek mantıklı değil gibi. altın olarak az az her ay alıp koyayım diyorum da var mı öneriniz? yapanlar bankada gram mı tutuyor cumhuriyet altını olarak mı? gram altın olarak bankada tutsam ayarına göre değişiyor fiyatları uzun vadede hangisi daha avantajlı bilen var mıdır?
Bencede çok acı birşey zaten maaşımızdan da kesiyorlar çok para alıyormuşuz gibi yakında nefes alma vergisi keseceklerAldığımız her seyden bir paça devletle bölüsmek ya da ona da aynısından almak zorunda kaldigimiza inanamiyorum. Tipki 1 paket sigaradan 3 dalın firmaya geri kalanin yani 17 adet parasinin devlete gitmesi gibi.
İnanılmaaaaaz.
Altın dolar gibi şeylerden alınacağını duydum haberlerde pırlantayı söylemediler galiba ama bunlardan alan pırlantadan da alırPırlantadan?
Gelmiş maalesefSon 1 yildir alınıyordu internet bankacılığında ama baska ek vergi geldiyse bilmiyorum
24 ayar bilezik olmaz.Bence de altin en iyi yatirim alabilene,gram gram da olsa yarim gram bile alinsa kardir her zaman.eger.kuyumcudan alirsan alirken odeyeceksin o vergiyi. sonra altin sende duracak ve bir daha sen satana kadar müdehale edemeyecekler.
bankada hesap acarsan vergiyi en.basta alacaklar. sonra vergi.guncellemesi oldukca bankadaki hesabindan tekrar kesecekler. bunun 1000de 2den 100de 1e cikti. 5 ay sonra 100de 2ye cikmayacaginin hic bir garantisi yok.
altinin ayari dustukce kaybi da artar. 1000liralik 24 ayar bilezigi 900liraya satarsin. 1000liralik 14ayar bilezigi 750liraya satarsin gibi.
benim favorim ata altindir cunku ihtiyacin oldukca da bozulabilecek, net bir miktardir kendisi. bilezige her kuyumcu farkli fiyat verir, alirken de satarken de. ama.tam.altinin ata altinin fiyati tabelada yazar, kesindir.
Eşim gram altın hesabı açmıştı çok güzel sürekli artıyor tabi azaldığı da oluyor ama daha karlı . Kuyumcuda bozdursan daha düşükten bozuyor ama gram altında hesaptan bozunca 1-2 lira oynuyor demişti eşimKızlar selam, aylık 1.5 2 bin civarı bir parayı biriktirmek istiyorum fakat malumunuz enflasyon, türk lirası olarak biriktirmek mantıklı değil gibi. altın olarak az az her ay alıp koyayım diyorum da var mı öneriniz? yapanlar bankada gram mı tutuyor cumhuriyet altını olarak mı? gram altın olarak bankada tutsam ayarına göre değişiyor fiyatları uzun vadede hangisi daha avantajlı bilen var mıdır?
Pırlantada vergi yoktu o nedenle sordum. Zorunlu tüketim herhaldeAltın dolar gibi şeylerden alınacağını duydum haberlerde pırlantayı söylemediler galiba ama bunlardan alan pırlantadan da alır
O altının içine de koyarlar bence payıBankadan alıma devlet payı geliyor. Saklayabilirseniz fiziki almanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?