para biriktirme derdi

kısa vadede bozdurmayı düşünmediğim için zarar riski olmaz gibi geliyor ya devamlı artıyor çünkü enflasyon yüzünden.
Bir kez alıp bekletecekseniz bu dediğiniz doğru. Bir başka yöntem de telefonunuza uygulamasını indirip gece dahi alım satım yapabiliyorsunuz. Böyle oludğunda düştüğünde alıp çıktığında bozdurabilirisiniz. Tabi sürekli takip etmeniz gerekiyor. Özellikle kurun dalgalı olduğu zamanlarda bu iniş çıkışlardan faydalanılabiliyor.

Bizim evin de gündemi bu geçen haftadan beri.

Bir ev alma planı (hayali) içindeyiz ve bu son gelen vergiden sonra bankadan almak istemiyorum. 1 kuruşum bile kıymetli, geçmediğim köprüsünün garanti ödemesine gitmesine tahammülüm yok. Hatta şimdiye kadar biriktirebildiğimiz az bir şeyi de fiziki yapma planım var zira güvenmiyorum.

Bugün bir kuyumcuyu aradım, külçe altın satış fiyatları 380. Halkbankta da aynıydı sabahtan. Kolay olması açısından 100gr üzerinden hesaplayacağım. (hepimize 100 100 almak nasip olur inşallah :) )

380*100=38000 kuyumcuya ödersiniz
(380*100)+380=38380 Halkbanka ödersiniz çünkü her yüz gramda bir gram devlet vergi istiyor.

Bu oran eskiden binde 2 idi. Yani eskiden 38000verip altın alsanız ödediğiniz miktar 76 lira olurdu. Şimdi tam 5 katını istiyor.

Alıp unutmak için paketli külçe en iyisi.

Evet insan birde çok mutlu oluyor. Sizinde paranıza Allah bereket versin.

Çok doğru diyorsunuz kesinlikle. Kuyumcuda da aynıysa mantıklı ben her şeyde ekstra fark koyuyorlar dükkan kirası ödüyoruz diye bildiğim için onda da fark olur diye düşünmüştüm.

daha dun 22 ayar bilekligimin fiyatlandirmasini rica ettim saolsunlar 3 kuyumcuda 3 ayri fiyat verdi..

Kızlar ev almak için birikime başlıyoruz her ay altın için bütçe ayıracağım. Sizce 22 ayar düz bilezik alıp biriktirmek mi yoksa tam altın alıp biriktirmek mi daha mantıklı? Gramın alım satımında fark az diyorlar ama o zamanda küçük küçük onu saklamak daha zor..

Kiralık kasa ücreti ödüyorsunuz.Hic olmazsa altın hesapta durur vergi o kadar yüksek olmaz. Artı vadeli altın hesapları var altın faizi de kazanırsınız dilerseniz

olmaz? ne isterlerse, ne derlerse olur. olmaz diye hic bir sey yok. keske olmasa diyebilirim ben ancak; olmaz, olamaz diyemem.
Vergi bir defa alınır , aynı işlemden 2.kez vergi alınamaz , oran yükseltilir ise yeni altın alımlarda geçerli olur, eski alışınızi etkilemez

Ben param azsa gram,çeyrek felan alıyorum ama çoksa burma bilezik almayı tercih ediyorum.

Burma bilezikte bozdururken işçilik alıyorlar mı yoksa düz bilezik mi daha iyi
Size satarken alırlar işçiliği ,bozdururken altın in alış fiyatından bozarlar,benim hep aldığım tek model Mersin burma diye geciyor işçilik yok yatırım için ideal demişti bütün altincilar,
Hiç işlemi olmayan düz model bilezik ve Mersin burmayi sorun bilezik alırken fark varsa az olanı alirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…