- 12 Temmuz 2006
- 4.932
- 9.488
- 683
- 40
- Konu Sahibi vivamedusa
-
Alabilirsiniz tabi ki. Hatta çeyrek gram, yarım gram falan da alabilirsiniz.teşekkür ederim bakacağım bu ikisine bi. kuyumcudan gram alınabiliyor mu çeyrek külçe falan mi alınıyor sadece?
Bir kez alıp bekletecekseniz bu dediğiniz doğru. Bir başka yöntem de telefonunuza uygulamasını indirip gece dahi alım satım yapabiliyorsunuz. Böyle oludğunda düştüğünde alıp çıktığında bozdurabilirisiniz. Tabi sürekli takip etmeniz gerekiyor. Özellikle kurun dalgalı olduğu zamanlarda bu iniş çıkışlardan faydalanılabiliyor.kısa vadede bozdurmayı düşünmediğim için zarar riski olmaz gibi geliyor ya devamlı artıyor çünkü enflasyon yüzünden.
Evet insan birde çok mutlu oluyor.kesinlikle öyle. siz de çok iyi yapıyorrsunuz ufak miktarları ben de euro olarak tutuyordum hesapta tl olunca oradan oraya aktarıp dksında harcıyordum euro olunca düşünüyorum bi yapmasam mı diye. altın olsa hiç kıyamam öyle yıllarca biriktiririm onu da :d
Bizim evin de gündemi bu geçen haftadan beri.
Bir ev alma planı (hayali) içindeyiz ve bu son gelen vergiden sonra bankadan almak istemiyorum. 1 kuruşum bile kıymetli, geçmediğim köprüsünün garanti ödemesine gitmesine tahammülüm yok. Hatta şimdiye kadar biriktirebildiğimiz az bir şeyi de fiziki yapma planım var zira güvenmiyorum.
Bugün bir kuyumcuyu aradım, külçe altın satış fiyatları 380. Halkbankta da aynıydı sabahtan. Kolay olması açısından 100gr üzerinden hesaplayacağım. (hepimize 100 100 almak nasip olur inşallah :) )
380*100=38000 kuyumcuya ödersiniz
(380*100)+380=38380 Halkbanka ödersiniz çünkü her yüz gramda bir gram devlet vergi istiyor.
Bu oran eskiden binde 2 idi. Yani eskiden 38000verip altın alsanız ödediğiniz miktar 76 lira olurdu. Şimdi tam 5 katını istiyor.
Alıp unutmak için paketli külçe en iyisi.
Kiralık kasa ücreti ödüyorsunuz.Hic olmazsa altın hesapta durur vergi o kadar yüksek olmaz. Artı vadeli altın hesapları var altın faizi de kazanırsınız dilersenizben olsam bankada tutmam. surekli yeni vergi, duzenleme, ivir zivir geliyor..gun gelip de altin hesaplarini su anki.degerden bozuyoruz ve tlye geciriyoruz bile diyebilirler. hic guvenilir degil. siz her ay iki ata lira atip kasa.kiralayip kasaya kaldirin benim.fikrim
Vergi bir defa alınır , aynı işlemden 2.kez vergi alınamaz , oran yükseltilir ise yeni altın alımlarda geçerli olur, eski alışınızi etkilemezolmaz? ne isterlerse, ne derlerse olur. olmaz diye hic bir sey yok. keske olmasa diyebilirim ben ancak; olmaz, olamaz diyemem.
Ben param azsa gram,çeyrek felan alıyorum ama çoksa burma bilezik almayı tercih ediyorum.Kızlar ev almak için birikime başlıyoruz her ay altın için bütçe ayıracağım. Sizce 22 ayar düz bilezik alıp biriktirmek mi yoksa tam altın alıp biriktirmek mi daha mantıklı? Gramın alım satımında fark az diyorlar ama o zamanda küçük küçük onu saklamak daha zor..
Burma bilezikte bozdururken işçilik alıyorlar mı yoksa düz bilezik mi daha iyiBen param azsa gram,çeyrek felan alıyorum ama çoksa burma bilezik almayı tercih ediyorum.
Size satarken alırlar işçiliği ,bozdururken altın in alış fiyatından bozarlar,benim hep aldığım tek model Mersin burma diye geciyor işçilik yok yatırım için ideal demişti bütün altincilar,Burma bilezikte bozdururken işçilik alıyorlar mı yoksa düz bilezik mi daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?