- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.402
- 133
- Konu Sahibi vivamedusa
-
Bankadan alıma devlet payı geliyor. Saklayabilirseniz fiziki almanızı öneririm.
Biz banka hesabında gram altın ve dolar olarak tutuyoruz. 5.80lerden dolar almıştık. 7lere çıkınca evlilik işi için bozduk mesela. Birazda vadelide tl tutuyoruz.
Ay ama para biriktirmek zor vallahi. Alım gücümüz eriyip gidiyor.
Saklayabilirseniz fiziki olarak alıp saklayın yastık altı dediğimiz yani. Ben söz nişan altınlarımızı öyle yaptım. Ailemin kasasında duruyor. Vergiyle uğraşmayın birde.
Altın uzun vadede çok kazandırıyor. 3 ayda bile 100 TL gram fiyatı arttı. Altın birikim için en ideali bence.
Ama evde yüklü miktarda tutmak risk almak oluyor hırsız girse hepsi gider.
Altından alınan vergi kasa maliyetinden daha düşük.
Ben altın hesabını öneriyorum.
24 ayar gram olarak almaniz en dogrusu biz banka hesabinda bu sekilde birikim yapiyoruz. Elden almak belki daha az zarar ama kasaniz yoksa calinma riski cok fazla. Evde altin yada para sakin tutmayin. Kasaya koysanizda soyle bisey var mesela su anda altin cok inip cikiyor banka hesabindayken bir hareketle satip geri alabiliyosunuz oturdugunuz yerden telfondaki uygulamalarla. Ama kasada olsa surekli kasaya gitme derdi var
Uzun süre durursa en az bir sene kar edersiniz,altının herturlusu kar ettirir düşer diye beklemeyin hiç düşmüyor,1,5sene önce babama 10bin değerinde bilezik borç verdim şimdi 15bini geçti,aynen düşük miktar gram düşünüyorum ben de. bilezikte değer kaybı daha çok olmuyor mu?
Aynen banka olarak fark ediyor canım bizim kuweytte sanırım ama sen hepsini araştır Bilgi veriyorlar hangisi sana uygun olursa orada açher bankanın aynı değil dimi altın hesabı siz nerelerde tutuyorsunuz hangisinin farkı daha az oluyor var mı bilginiz? devlet bankaları mı özel bankalar mı daha faydalı olur acaba bunda.
Uzun süre durursa en az bir sene kar edersiniz,altının herturlusu kar ettirir düşer diye beklemeyin hiç düşmüyor,1,5sene önce babama 10bin değerinde bilezik borç verdim şimdi 15bini geçti,
Altının her türünde işçilik parası var 2gram altın geçen ay onda bile fiyat farkı vardı.internetteki gibi satmıyor hicbiryer.
bakayım kueyte de teşekkür ederim :)Aynen banka olarak fark ediyor canım bizim kuweytte sanırım ama sen hepsini araştır Bilgi veriyorlar hangisi sana uygun olursa orada aç
Farkları çok olduğunu sanmıyorum. Yani önemli olan alış-satış arasındaki fark. Ben yıllarca işbankta biriktirdim. Sonra hepsini bozup ev aldım, şimdi yine ufak ufak biriktiriyorum aynı bankada. Ama bir ara maaş hesabım olduğu için Halkbank’ta da vardı küçük bir meblağ. İşin aslı aralarında fark pek görmedim. Dediğime dikkat edin ama mutlaka haftaiçi mesai saatlerinde işlem yapın.her bankanın aynı değil dimi altın hesabı siz nerelerde tutuyorsunuz hangisinin farkı daha az oluyor var mı bilginiz? devlet bankaları mı özel bankalar mı daha faydalı olur acaba bunda.
unutuyorum alıntılamayı hep yukarıdaki mesaj sizeydi :)Farkları çok olduğunu sanmıyorum. Yani önemli olan alış-satış arasındaki fark. Ben yıllarca işbankta biriktirdim. Sonra hepsini bozup ev aldım, şimdi yine ufak ufak biriktiriyorum aynı bankada. Ama bir ara maaş hesabım olduğu için Halkbank’ta da vardı küçük bir meblağ. İşin aslı aralarında fark pek görmedim. Dediğime dikkat edin ama mutlaka haftaiçi mesai saatlerinde işlem yapın.
Hangi bankada hesabınız varsa mobil uygulamasından kolayca altın hesabı açabiliyorsunuz. Sonra istediğiniz miktarlarda alıp satıyorsunuz. Ben belki de alışkanlık olduğu için ilk yazdığım bankayı kullanıyorum. Hiçbir sorun da yaşamadım. Gerçi bu aralar birikim imkansız benim için, geçen yıl tüm birikimimi bozdurup(bir kısmı banka hesabı bir kısmı fiziki altındı-fiziki aldın daha avantajlı birikim için ama saklamak işte sorun-). Şimdi de ödemesini bitirdiğim bir BES im var okul açılmadan bozdurup araba almam gerekli.
Ben de devamlı aynı kuyumcudan almadım hiç. Biraz polisiye düşkünü olduğum için komplo teorileri geliyor aklıma hepAta altını reşat altını dedikleri şey mi oluyor? Saklama yerim var ya ama kuyumcular çakal tipler olduğu için devamlı gidip onlardan alamk yerine bankadan almak daha mantıklı gelmişti düzgününü bulabilir miyim ki kuyumcunun da.
ya anlamayan adamı da direkt anlıyorlar sanırım annemin bileziğini bozduracaktım bir şeye lazımdı adam bana 500 lira altına almaya çalıştı bunun burası böyle zaten ayarı düşük falan değilmiş de halbuki on tanesinin gezdim anca en yüksek fiyat verene götürdüm bozdurdum. döviz ofisleri gibi olsalar keşke de çakalı çok bana da gelir öyleleri hepBen de devamlı aynı kuyumcudan almadım hiç. Biraz polisiye düşkünü olduğum için komplo teorileri geliyor aklıma hepgenel olarak fiyatları bilirdim o dönemler, sonra herhangi bir ilçede bir kuyumcuya girer alırdım(ata her kuyumcuda hemen olmayabiliyor da, kulpsuz bir altın, zaten yatırımlık olduğunu söylüyorlar) bir dönem de yakın bir arkadaşımın akrabası kuyumcu ondan sipariş ederdim, 3-5 indirimli de verirdi. Bu arada gerçekten kuyumcular arasında fiyat farkı oluyor. Annemin bir kuyumcusu vardı(bizde birikim genetik ) o adam hep derdi “abla pazarlık yapmadan altın alma” diye.
Teşekkür ederim duanız için. Benim için beni okula götürüp getirsin yeter, ama eşim çok seçici, ne göstersem beğenmiyorOnu not aldım ya sağolun ona göre yaparım işlemlerimi. altın hesabında var mı ayar seçimi? ben almaya gidene kadar altının fiyatı üç katına çıkar yakınlarda kuyumcu yok düzgün hepsi ayrı bi dert. umarımsıkıntısız alırsınız arabanızı da hayırlı olsun şimdiden :)
Tabii ki oluyor. Sonuçta işlenmiş altın. Üstüne emeği de ekliyorlar.aynen düşük miktar gram düşünüyorum ben de. bilezikte değer kaybı daha çok olmuyor mu?
Evet kuyumcuda. Ama kuyumcular hep internetten yazan fiyata birşeyler ekliyorlar. Uzun uzun da konuşuyorlar, hakliliklarina dair, birkaç lira fazla ödüyorsun yani intette yazan rakamdan .O kısmını sevmiyorum . Ama altın hesabı için kuveytturke gitmiştim. Vadesiz hesaplar para getirmiyordu, para getirecek olanların düzenli ödeme zorunluluğu ve 3 yıldan önce cekilmeme şartı vardi. Ne bileyim, mantıksız geldi hesap açmak. Bir de bankalar durup durup saçma sapan masraflar cikartiyorlar; sigorta yapıyorlar sana, habersiz, aidat alıyorlar falan... Onunla uğraşmak istemedim.kuyumcudan mı alıyorsunuz gram altını ? çok iyi yapmışsınız bir de aldığınız fiyatları not etmekle
ya anlamayan adamı da direkt anlıyorlar sanırım annemin bileziğini bozduracaktım bir şeye lazımdı adam bana 500 lira altına almaya çalıştı bunun burası böyle zaten ayarı düşük falan değilmiş de halbuki on tanesinin gezdim anca en yüksek fiyat verene götürdüm bozdurdum. döviz ofisleri gibi olsalar keşke de çakalı çok bana da gelir öyleleri hepkeşke tanıdık olsaymış kuyumcu bizim de çok haklısınız
Altın hesabında 24 ayar gram üzerinden alım-satım yapılır.Ah vergiler.. vergilerimiz. Kasada olsa uyuyamam ya arada gidip doguzbindoguzyüzdogsandoguz diye sayıp sevmek isterim fiziki bir yerlerde olduğunu bilirsem :d ya yastık altı ya altın hesabı yapacağım gibi duruyor teşekkür ederim. onda da 22 ya da 24 ayar mantıklı görünüyor ltın hesabında seçilebiliyor mu öyle ayarı bilmiyorum ama bi araştırmak lazım.
Tabii ki oluyor. Sonuçta işlenmiş altın. Üstüne emeği de ekliyorlar.
Ayrıca bir bankadan altın hesabı acarsan elindeki altınları inceleyip bir rakam veriyor eksper. Hiç yuvarlama payı da yok kuyumcu gibi. Bileziğin 24 ayar cinsinden kaç gram eder ona göre rakam veriyorlar. Yani zamanında 18 ayar 5 gram bir bilezige işçilikle beraber 8 gram parası odedin diyelim. Onlar iscilkle ilgilenmediği için sana direk 18ayar 5 gram 'ı hesaplar,ondan kaç gram 24 ayar altın alabileceğine bakar 'bu bilezikten 3,2 gram altininiz oldu' derler (bana bankadaki adam o kadar uzun konuştu ki,bazı yerleri kaçırmış olabilirimbenim anladığım buydu, bir yanlışlık varsa duzeltilirse sevinirim)
Amaaaa paketli gram altın aldığında o zaten saf bir gram altındır, kalitesi -orijinalligi de bellidir. Eksperi bile beklemeden , öylesine bir gün gidip bankaya verebilirsin . Yani deger kaybın olmaz.
Sosyal hayatında da takiyorsan bilezik al,mutlu olursun. Ama sadece birikim amacliysa gram altın.
Evet kuyumcuda. Ama kuyumcular hep internetten yazan fiyata birşeyler ekliyorlar. Uzun uzun da konuşuyorlar, hakliliklarina dair, birkaç lira fazla ödüyorsun yani intette yazan rakamdan .O kısmını sevmiyorum . Ama altın hesabı için kuveytturke gitmiştim. Vadesiz hesaplar para getirmiyordu, para getirecek olanların düzenli ödeme zorunluluğu ve 3 yıldan önce cekilmeme şartı vardi. Ne bileyim, mantıksız geldi hesap açmak. Bir de bankalar durup durup saçma sapan masraflar cikartiyorlar; sigorta yapıyorlar sana, habersiz, aidat alıyorlar falan... Onunla uğraşmak istemedim.
Ama altın hesabı olup çok mutlu olan biri varsa beni etiketlerse çok sevinirim, ne gibi karları var diye.
yapıyorlar ya cidden ondan güvenmiyorum. makinelerin bitirmesi gereken bir sektör benceHadi ziynet eşyasını belki anlamayız, ondan güvenmek zorunda kalıyoruz. Ama bizzat küçük altında fiyat farklılıklarına şahit oldum. Yani anlık fiyatını öğrenebiliyorsun her yerden, hadi serbest piyasa satıcıdan satıcıya 2-3 lira fark etsin. Ama birkaç sene önce bariz 15 liraya yakın fark dedi kuyumcu, inanabiliyor musunuz?
Altın hesabında 24 ayar gram üzerinden alım-satım yapılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?