para biriktirme derdi

Ah vergiler.. vergilerimiz. Kasada olsa uyuyamam ya arada gidip doguzbindoguzyüzdogsandoguz diye sayıp sevmek isterim fiziki bir yerlerde olduğunu bilirsem :d ya yastık altı ya altın hesabı yapacağım gibi duruyor teşekkür ederim. onda da 22 ya da 24 ayar mantıklı görünüyor ltın hesabında seçilebiliyor mu öyle ayarı bilmiyorum ama bi araştırmak lazım.

aynen düşük miktar gram düşünüyorum ben de. bilezikte değer kaybı daha çok olmuyor mu?
Uzun süre durursa en az bir sene kar edersiniz,altının herturlusu kar ettirir düşer diye beklemeyin hiç düşmüyor,1,5sene önce babama 10bin değerinde bilezik borç verdim şimdi 15bini geçti,
Altının her türünde işçilik parası var 2gram altın geçen ay onda bile fiyat farkı vardı.internetteki gibi satmıyor hicbiryer.

her bankanın aynı değil dimi altın hesabı siz nerelerde tutuyorsunuz hangisinin farkı daha az oluyor var mı bilginiz? devlet bankaları mı özel bankalar mı daha faydalı olur acaba bunda.
Aynen banka olarak fark ediyor canım bizim kuweytte sanırım ama sen hepsini araştır Bilgi veriyorlar hangisi sana uygun olursa orada aç

doğru diyorsunuz kuyumcuda da bozdururken saçma sapan farklar oluyor o yüzden kuyumcusunu falan bulmak da zor oluyor. altın son 3 4 yıla bile baksan hep yukarı gidiyor. ben bankaların altın hesaplarına bakayım bi hangisi daha iyi vs. teşekkürler.

her bankanın aynı değil dimi altın hesabı siz nerelerde tutuyorsunuz hangisinin farkı daha az oluyor var mı bilginiz? devlet bankaları mı özel bankalar mı daha faydalı olur acaba bunda.
Farkları çok olduğunu sanmıyorum. Yani önemli olan alış-satış arasındaki fark. Ben yıllarca işbankta biriktirdim. Sonra hepsini bozup ev aldım, şimdi yine ufak ufak biriktiriyorum aynı bankada. Ama bir ara maaş hesabım olduğu için Halkbank’ta da vardı küçük bir meblağ. İşin aslı aralarında fark pek görmedim. Dediğime dikkat edin ama mutlaka haftaiçi mesai saatlerinde işlem yapın.

Hangi bankada hesabınız varsa mobil uygulamasından kolayca altın hesabı açabiliyorsunuz. Sonra istediğiniz miktarlarda alıp satıyorsunuz. Ben belki de alışkanlık olduğu için ilk yazdığım bankayı kullanıyorum. Hiçbir sorun da yaşamadım. Gerçi bu aralar birikim imkansız benim için, geçen yıl tüm birikimimi bozdurup(bir kısmı banka hesabı bir kısmı fiziki altındı-fiziki aldın daha avantajlı birikim için ama saklamak işte sorun-). Şimdi de ödemesini bitirdiğim bir BES im var okul açılmadan bozdurup araba almam gerekli.

Onu not aldım ya sağolun ona göre yaparım işlemlerimi. altın hesabında var mı ayar seçimi? ben almaya gidene kadar altının fiyatı üç katına çıkar yakınlarda kuyumcu yok düzgün hepsi ayrı bi dert. umarımsıkıntısız alırsınız arabanızı da hayırlı olsun şimdiden :)

unutuyorum alıntılamayı hep yukarıdaki mesaj sizeydi :)

Ben de devamlı aynı kuyumcudan almadım hiç. Biraz polisiye düşkünü olduğum için komplo teorileri geliyor aklıma hep genel olarak fiyatları bilirdim o dönemler, sonra herhangi bir ilçede bir kuyumcuya girer alırdım(ata her kuyumcuda hemen olmayabiliyor da, kulpsuz bir altın, zaten yatırımlık olduğunu söylüyorlar) bir dönem de yakın bir arkadaşımın akrabası kuyumcu ondan sipariş ederdim, 3-5 indirimli de verirdi. Bu arada gerçekten kuyumcular arasında fiyat farkı oluyor. Annemin bir kuyumcusu vardı(bizde birikim genetik ) o adam hep derdi “abla pazarlık yapmadan altın alma” diye.

ya anlamayan adamı da direkt anlıyorlar sanırım annemin bileziğini bozduracaktım bir şeye lazımdı adam bana 500 lira altına almaya çalıştı bunun burası böyle zaten ayarı düşük falan değilmiş de halbuki on tanesinin gezdim anca en yüksek fiyat verene götürdüm bozdurdum. döviz ofisleri gibi olsalar keşke de çakalı çok bana da gelir öyleleri hep keşke tanıdık olsaymış kuyumcu bizim de çok haklısınız

Teşekkür ederim duanız için. Benim için beni okula götürüp getirsin yeter, ama eşim çok seçici, ne göstersem beğenmiyor tabi hep baktıklarımız 2.el, sıfır almak imkansız, hatta 2.eller bile pahalı. Pert arabalara bile bir sürü para istiyorlar. Kısmet bakalım.

Şimdi sizin için baktım banka uygulamasına. Yatırım işlemlerinde altın alım satımı var. Ayar yok, isterseniz gramı belirlersiniz, isterseniz miktarı. Şimdi oranlara da baktım Halkbank 375-380, işbankası 374-381(satış-alış). Buna göre şu aşamada Halkbank biraz daha karşı gözüküyor.

aynen düşük miktar gram düşünüyorum ben de. bilezikte değer kaybı daha çok olmuyor mu?
Tabii ki oluyor. Sonuçta işlenmiş altın. Üstüne emeği de ekliyorlar.
Ayrıca bir bankadan altın hesabı acarsan elindeki altınları inceleyip bir rakam veriyor eksper. Hiç yuvarlama payı da yok kuyumcu gibi. Bileziğin 24 ayar cinsinden kaç gram eder ona göre rakam veriyorlar. Yani zamanında 18 ayar 5 gram bir bilezige işçilikle beraber 8 gram parası odedin diyelim. Onlar iscilkle ilgilenmediği için sana direk 18ayar 5 gram 'ı hesaplar,ondan kaç gram 24 ayar altın alabileceğine bakar 'bu bilezikten 3,2 gram altininiz oldu' derler (bana bankadaki adam o kadar uzun konuştu ki,bazı yerleri kaçırmış olabilirimbenim anladığım buydu, bir yanlışlık varsa duzeltilirse sevinirim)
Amaaaa paketli gram altın aldığında o zaten saf bir gram altındır, kalitesi -orijinalligi de bellidir. Eksperi bile beklemeden , öylesine bir gün gidip bankaya verebilirsin . Yani deger kaybın olmaz.

Sosyal hayatında da takiyorsan bilezik al,mutlu olursun. Ama sadece birikim amacliysa gram altın.

kuyumcudan mı alıyorsunuz gram altını ? çok iyi yapmışsınız bir de aldığınız fiyatları not etmekle
Evet kuyumcuda. Ama kuyumcular hep internetten yazan fiyata birşeyler ekliyorlar. Uzun uzun da konuşuyorlar, hakliliklarina dair, birkaç lira fazla ödüyorsun yani intette yazan rakamdan .O kısmını sevmiyorum . Ama altın hesabı için kuveytturke gitmiştim. Vadesiz hesaplar para getirmiyordu, para getirecek olanların düzenli ödeme zorunluluğu ve 3 yıldan önce cekilmeme şartı vardi. Ne bileyim, mantıksız geldi hesap açmak. Bir de bankalar durup durup saçma sapan masraflar cikartiyorlar; sigorta yapıyorlar sana, habersiz, aidat alıyorlar falan... Onunla uğraşmak istemedim.
Ama altın hesabı olup çok mutlu olan biri varsa beni etiketlerse çok sevinirim, ne gibi karları var diye.

Ben de bir şey soracağım yeri gelmişken mesela şu an döviz aldık diyelim 3 ay sonra bozdurmam gerekecek acil olduğu için,değer kaybı yaşar mıyım ? Dövizin azalmasından bahsetmiyorum alış-satış fiyatları ucuza gelir mi diye düşünüyorum

Hadi ziynet eşyasını belki anlamayız, ondan güvenmek zorunda kalıyoruz. Ama bizzat küçük altında fiyat farklılıklarına şahit oldum. Yani anlık fiyatını öğrenebiliyorsun her yerden, hadi serbest piyasa satıcıdan satıcıya 2-3 lira fark etsin. Ama birkaç sene önce bariz 15 liraya yakın fark dedi kuyumcu, inanabiliyor musunuz?

Altın hesabında 24 ayar gram üzerinden alım-satım yapılır.

güzel anlatmışsınız onu da merak ediyordum eldeki altını bankaya koymak istersem nolur diye :) gram altın en mantıklısı 24 ayar ya ona da her kuyumcu farklı fiyat verir mi internettekiyle direkt aynı fiyat alabilir miyim acaba gittiğimde?

yapıyorlar ya cidden ondan güvenmiyorum. makinelerin bitirmesi gereken bir sektör bence bi regülasyon da yok sanırım mahalle bakkalı gibi istedikleri fiyatı söylüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…