para biriktirme derdi

doğru diyorsunuz ona da güven olmuyor.

kuyumcudan mı alıyorsunuz gram altını ? çok iyi yapmışsınız bir de aldığınız fiyatları not etmekle

teşekkür ederim bilgi için sanırım en az değer kaybı da onda oluyor

aynen düşük miktar gram düşünüyorum ben de. bilezikte değer kaybı daha çok olmuyor mu?

Ata altını reşat altını dedikleri şey mi oluyor? Saklama yerim var ya ama kuyumcular çakal tipler olduğu için devamlı gidip onlardan alamk yerine bankadan almak daha mantıklı gelmişti düzgününü bulabilir miyim ki kuyumcunun da.

Altın hesabı açtırıp gram altın almak en mantıklısı çünkü alış-satış fiyatında fark en çok bunda oluyor ve kar etme durumu en çok gramda oluyor. Tabi zarar etme riskiniz de oluyor.
kısa vadede bozdurmayı düşünmediğim için zarar riski olmaz gibi geliyor ya devamlı artıyor çünkü enflasyon yüzünden.

İşçiliksiz aldıktan sonra pek fark etmez. Ama bilezikse 22 ayar, külçe altınsa 24 ayar alınır.
teşekkür ettim ben de tercihimi o yönde kullanacağım çok büyük ihtimal. bilezik düşünmüyorum onda illaki kayıp oluyor. maksimum gramlar artınca külçe falan alabilirim sanırım.

evet yıllar içndeki fiyatlarına bakınca altın açık ara önde gidiyor. diğerlerindeki kadar dalgalanma olmuyor da.

kesinlikle öyle. siz de çok iyi yapıyorrsunuz ufak miktarları ben de euro olarak tutuyordum hesapta tl olunca oradan oraya aktarıp dksında harcıyordum euro olunca düşünüyorum bi yapmasam mı diye. altın olsa hiç kıyamam öyle yıllarca biriktiririm onu da :d

her bankanın aynı değil dimi altın hesabı siz nerelerde tutuyorsunuz hangisinin farkı daha az oluyor var mı bilginiz? devlet bankaları mı özel bankalar mı daha faydalı olur acaba bunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…