Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
Kalan 1000 tl yi nasıl harcıyorsunuz?Her ay direk 1.000 tlyi bi yere ayırın ulaşamayacağınız.yada altın dolar yapabilrisniz.bizim topplam gelrimz 2.000 .binini ayırıyorum
Ben mi yanlış okudum,bütün ödemeleriniz bittikten sonra elinizde 2 binlira kalıyor,elinizde kalan 2 binliradan rahat birikim yapabilirsiniz.Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
Market alışverişini toplu yapın,kuru bakliyat türleri,çay,şeker,deterjan türlerini toplu yapın ve en büyük boylarını alın,mesela Deterjanının 9-10 kg olanlarını alın,pirincin bulgurun 5-10 kg alın,küçük boy alırsanız fiyatı artar ama büyük boylarını alırsanız fiyatı daha uyguna gelir.Kalem kalem hesaplayıncada eşim Kızıyor. O kadar çalışıyoruz 3-5 kuruşun hesabını yapacaksan diyor. En basiti dün markete girdik zbir kaç parça bişey aldık. 2 torba yani 49 tl.Kafayı yiycem.altın da aldım sonra ay sonu bozdurmak zorunda kalınca zarar ettik bir de.güne de girdim.bir türlü evdeki hesap çarşıya tutmadı
önemsenmeyen küçük harcamalar ay sonunda dag olabilir muhtemelen öyle birşey sizinkide , esiniz de kızmasa iyi olur bence yani ben hiç geliri olmayan bir insanım kocam köylü cinsinden arada ortalıktaki bozuklukları toplarım :))) ama 10-11 ay sonunda bir de baktım o bozukluklar 5000 lira civarı birşey etmiş bende sastım yani birikmeyen para yoktur önemsenmeyen meblağ vardır :)))
önemsenmeyen küçük harcamalar ay sonunda dag olabilir muhtemelen öyle birşey sizinkide , esiniz de kızmasa iyi olur bence yani ben hiç geliri olmayan bir insanım kocam köylü cinsinden arada ortalıktaki bozuklukları toplarım :))) ama 10-11 ay sonunda bir de baktım o bozukluklar 5000 lira civarı birşey etmiş bende sastım yani birikmeyen para yoktur önemsenmeyen meblağ vardır :)))
bozukluk derken bir iki lira değil sanırım :) yani bozukluk anlayışınızı merak ettim :)
Tuhaf bintl bile kalsa koseye atsan yilda 12bin tl hadi yazin gittiniz tatile 10bin kalir geriye siz bnce arabayi elden cikartin o yiyor parayi heralde diesel falansa cok yerSanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
Arkadasim cozdum benn konuyu ayrintili okuyunca sizin bir araba kredisine giden paraniz iki diger kredileriniz ufak tefek dediginiz bile olsa var yani sizin paraniz cektiginiz kredilere gidiyor borclari bitirip duze cikin birdaha kredi almayin sanirim ihtiyac diye dusunup cektiginiz ve harcadiginiz kredileri taksit taksit oduyorsunuz ama bu taksitleri tek elde toplayinca kredi taksitlerinizin yoplami 2bin tl oluyor demekki arabanizin modeli ve o yil aldiginuz degeri defazlaymis demekki benzin zaten pahali araba olmasa kucuk sehirdeymissiniz bir vesaitle gidilir sanirim biryere gtmek isteseniz siz nasil olsa oderiz diye fazla acilmissiniz zamaninda araba olayi zaten luks bana goreSanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?