Para biriktirmek bu kadar mı zor?

BÜTÜN borçları ödedikten sonra ellerinde 2 binlira kalıyormuş,kredi ödemeleri 2 binin dışında oluyor ben öyle anladım.

Brehh bozukluklara bak

Ra
Rabbim daha çok versin inşallah ama 2000tl nasıl yetmiyor,bence eşinden gizli yap hesabını nereye nekadar gidiyor diye.Bak şimdi bize;967lira alıyor eşim,kira vermiyoruz kv evinde oturuyorum, kredi ,elektrik su telefon derken kalıyor 300,100unu ehliyete veriyoruz,2kaldi 200,100ay sonuna kadar haftalık pazar Kahvaltilik vs ayırıyoruz,kalan 100de ay sonuna kadar ekmek dolmuş parası..

Butun odemeler haric 2000 lira para kaliyo ama yine elde avucta bisey kalmiyo oyle mi Gercekten de evinizde bereket yok.

Allah razi olsun devlet ayda 300 lira burs veriyo birikim yapmaya basladim ki okul bitince dersaneye falan gidersem parasini ben odiyim aileme yuk olmasin diye siz nasil bu parayla birikim yapamiyosunuz hayret

İnanmıyorum size nasıl yettiriyosunuz maşallah
2 kişiyiz 500-600 sadece mutfak tutuyo 100 liraya biaylık mutfak bravo
Sakıncası yoksa siz neden çalışmıyosynuz

bozukluk derken bir iki lira değil sanırım :) yani bozukluk anlayışınızı merak ettim :)
soyle soyleyim tam tersi ortalıktaki 50 kurusları bile adam yerine koydum sene sonundada onlar beni adam yerine koydular :)) mutfak harcamalarınada dikkat ettim biraz mesela hesapladım hergün 12 liralık dondurma yiyormusum sıkıntıdan falan onları kestim bi müddet sonra bu bile aylık ortalama 300 lira zaten dediğim gibi her bir kurusu adam yerine koydum

sıkmadan para birikmiyor canım.... sıkacaksın..eşini de kendini de....
örneğin market eşyanı bim'den alacaksın, sebze meyveni pazardan akşam üzeri alacaksın...
kıyafeti bile yeri geldiğinde pazardan alacaksın....
benzin harcamamak için yeri gelecek gitmeyeceksin....sigara da bırakılacak.... başka türlü birikmiyor....

Valla para kazanmıyorum henüz ama yerinizde olsam o kalan 2000 tl nin 1000 tl sini bankada farklı bir hesap açıp oraya atar ve unuturum. Birkaç ay sonra bakmışsınız 5000 tl niz oluvermiş

Arkadaslar bereket cok onemli cok iyi para kazandiginiz donemde bile pat diye birsey cikiyor gidiveriyor para
Krediye girince de evet paranin bereketi ekstra kaciyor gibi
Herkese gecim bollugu versin Allah

woh ! 550tl kreş.. çok fazla ya ben bekarım da, bu kadar beklemiyordum kreş fiyatını...

ay bende yapiyim :) 1 lira falan bana nedense biriktirmeye değmiyor gibi geliyor.. bundan sonra ne bulursam atcam bi kenara.. takdir ettim valla sizi iyi para biriktirmişsiniz.. ben yüzlirada koysam bir iki hafta sonra geri alıyorum olmuyor.. aylardır uğraşmama rağmen hala sıfırdayım

Bizde birikim yapamıyoruz eksi dyiz Kiradaysan bizim gibi çok zor...

konunun tamamını okuyamadım ama bir arkadaş biriktirmek istiyorsan gezmeyeceksin cok kıyafet almayacaksın cok dikkat edeceksin yazmış ki haklı da..peki biz ne zaman yiyip içip gezicez..çok uç paralar kazanmayıp hiçbirşeyden geri kalmayan insanların sistemini bende merak ediyorum..ben biriktirmeyi beceremeyen hatta istemeyenlerdenim sanırım:S

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…