Tüm cevapları baştan sona okudum. Sonra ilk mesaja döndüm. Içimden pes dedim. Tüm ödemeler bitince 2000 tl kalıyor. Mutfak masrafı yok tatil yok sosyal hayat yok. Pardon ama bu 2000 tl yi para olacakmış yiyordunuz.Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
kesinlikle hatta kocam dalga gecti benimle sonra benden borç istedi:))ay bende yapiyim :) 1 lira falan bana nedense biriktirmeye değmiyor gibi geliyor.. bundan sonra ne bulursam atcam bi kenara.. takdir ettim valla sizi iyi para biriktirmişsiniz.. ben yüzlirada koysam bir iki hafta sonra geri alıyorum olmuyor.. aylardır uğraşmama rağmen hala sıfırdayım
Oğlum ekim 15de 4e girecek ,bakicak kimse yok,babaanne yaşlı ,anneanne hasta:-(esimde diplomani al o yönde çalış diyor,yani oğlum biraz daha buyurse inşallah,açıköğretim den iki yıl daha okuyup diplomami almak istiyorum.İnanmıyorum size nasıl yettiriyosunuz maşallah
2 kişiyiz 500-600 sadece mutfak tutuyo 100 liraya biaylık mutfak bravo
Sakıncası yoksa siz neden çalışmıyosynuz
Biz her gun 100 lira bankaya atiyoruz. Her hafta da bir ceyrek aliyoruz. Buna mecbur tuttuk kendimizi. Siz de mecbur tutun, birikim iyidir.
Hafta ici 5 gun. Ticaret yapiyor benim esim, gunluk para aldigi icin boyle yapabiliyoruz.Hergün mu sorması ayıptır aylık kazanç ne
Bana kalırsa si bunları düşünmeden önce şu borçları ödedikten sonra kalan 2000 tl nin nereye harcandığı konusunda kafa yorun. Normal insanların para harcadığı mutfak sosyal aktivite gibi şeylere para harcamıyorsunuz da bu para nerey gidiyor.Misafir vardı cevap yazamadım. Benim de demek istediğim hiçbirşeyden kusur kalmadan para biriktiren insanlar nasıl yapıyor?Tabii ki yemeden, içmeden,arabayı kullanmadan para biriktirilir.Benim demek istediğim farklı.Mesela okuldan bir arkadaş ki onun eşi de öğretmen hem 250000 tl ye ev alıp,hem de her fırsatta güneye tatil köylerine gidebiliyor.O da ev kredisi ödüyor. onun da arabası var.üstelik çocuğu var.ailesinden yardım da yok.
Dünden başlıyım hemen misafir için 80 tl market harcaması yaptık.bugün kedimizin aşısı vardı 20 tl.öğleden sonra çarşıya gideceğiz.Git gel yol parası 10tl.eşim sigara 5 tl.çarşıda hiçbirşey almadık diyelim.sadece bir çay bahçesinde birer tost ve 2 çay içsek.15 tl de onlar. İki günde oldu 150 tl.
Sadece yemege gidiyor bu para yani. Bizde de boyle olmustu bir donem. Alisverisimi aylik olarak yapmaya basladim ve disaridan yememege basladik. Kismen duzeldi. Siz o 1000 lirayi yokmus gibi kenara ayirirsaniz harcaminizi da ona gore yaparsiniz.Dünden başlıyım hemen misafir için 80 tl market harcaması yaptık.bugün kedimizin aşısı vardı 20 tl.öğleden sonra çarşıya gideceğiz.Git gel yol parası 10tl.eşim sigara 5 tl.çarşıda hiçbirşey almadık diyelim.sadece bir çay bahçesinde birer tost ve 2 çay içsek.15 tl de onlar. İki günde oldu 150 tl.
Dünden başlıyım hemen misafir için 80 tl market harcaması yaptık.bugün kedimizin aşısı vardı 20 tl.öğleden sonra çarşıya gideceğiz.Git gel yol parası 10tl.eşim sigara 5 tl.çarşıda hiçbirşey almadık diyelim.sadece bir çay bahçesinde birer tost ve 2 çay içsek.15 tl de onlar. İki günde oldu 150 tl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?