Para biriktirmek uğruna herşeyden vazgeçilmeli mi???

borç ödemekten anam ağladı 2 senedir nerdeeee kenara para atmak 2008 de borçlar bitince eşimi düzene sokmaya çalışıcam maddi yönetimi ele geçiricem tamamen benim eşimde aksine yiyelim içelim gezelim mantığında kızıyorum bazen ona yemek içmekle ömür geçmez kenara bişiler atmak lazım zor zamanda diye temizlik malzemesi ve mutfak alışverişiişine babama devrettim büyük marketlere gidip 10 kg olarak alıyor bana 1 sene yetiyor bunlar bulaşık deterjanı sıvı sabun,yumuşatıcı deterjanlar böyle daha karlı oluyor ufak şişelere bölüyorum evet ilk başa çok para tutuyor ama 1 sene ihtiyacımı görüyor hepsi

Hayatta Sikintin Bunlar Olsun Bence Sen Abartiyorsun Arabayla Gezdiğini Pirlantalari Flnda Arada öne Sürüyosun Eşin çok Hakli Bence

NEYİ ABARTIYORUM..
ABARTAN BEN MİYİM NELERİ ÖNE SÜRÜYORUM ALLAH AŞKINA.KONU AÇIYORUM KENDİ DURUMUMDAN BAHSEDİYORUM VE SİZLERDEN YORUM BEKLİYORUM.
BURDA İNSANLAR KOCALARIYLA EN MAHREM ŞEYLERİNİ PAYLAŞIRKEN BENİM ANLATTIĞIM 3 CÜMLEYE Mİ TAKILDIN SEN.

Keşke Borcum Olsa De Ben De Borç ödesem.evin Kedisi Bazen Borç ödemek Bile Daha Doğru Geliyor Bana.yani En Azindan Bir şey Alip Ona Borçlanalim Diyorum Ona Da Yok Zamani Değil Diyor.şu Bir Gerçek Biz Eşimle Maddiyat Da Anlaşamiyoruz.bebek Istiyorum Yani Ilgisi Paradan Biraz Daha Kayar Die.

Ok Anladim Senin Eşin Biraz Paraya çok önem Veriyo..bende çok Ksimiyorum Hayatimdan 3 Aylik Evliyim Ama Bekarken Olduğu Gibi Harcayamiyorum Herşeyi Düşünerek Aliyorum Kenara Para Koyamiyoruz Araba Fln ödüyoruz..offf Offf Beni Sikioo Borç

çok fenaymış ya okadrda olmaz ya bukadarda
tamam ilersi için iyi belki ama o zamana kadar paradan rejime gerek yok :) bence bi yolunu bul eşinle konuş ve onunla eglenceli şeyler yapın para harcamak stres atmaya birebir ona bunu öğret derim :)

BEN ZATEN BEKARKEN DE HARCAYAMADIM 6 YILDIR DELİ GİBİ ÇEYİZ ALDIM.TAM RAHATA ERDİM DERKEN EVET MALESEF EŞİM ÇIKTI ŞİMDİ BAŞIMA.
TABİİ KATYS CİM DÜŞÜNEREK ALMAK GEREK ZAMAN ONU KALDIRIYOR.AMAN DEDİĞİN GİBİ TEK DERDİMİZ BU OLSUN..: 1hug:

uff basmayın yarama bebek bu sözcüğü duyduğumda gözyaşlarımı tutamıyorum.

bebekle belki yola gelir diyoruz hayatımıza düzen gelir herşey yoluna girer diyoruz düşünüyorum ya öyle olmazsa diye

bebekle belki yola gelir diyoruz hayatımıza düzen gelir herşey yoluna girer diyoruz düşünüyorum ya öyle olmazsa diye

EVET YAA ZAMAN ZAMAN VALLA BENİMDE AKLIMA GELİYOR..
ÖNCE BEBEĞİMİ KENDİM İÇİN ANNE OLMAK İÇİN İSTİYORUM..
SONRA GELEN BEBEK NASİBİYLE HAYRIYLA GELİR DİYE İSTİYORUM..
BENDE ÇOK İSTİYORUM CANIM...AMA HAYIRLISI ARTIKK

evet biraz rahat etmek hakkın bende bekarken hiçbişeyi alırken düşünmüodum o kadar rahattımki kıyafete saça başa deligibi para harcıodum ama şimdi içimden gelmio nedense eşin bence zengin olma peşinde gibi geliyo paraya çok önem veren bi eşim olsa bende çok kızardım.ya hep çabalamaklamı geççek ömrümüz araba al 3 sene borç ev al gene bor onu bitir onu al düşünmeden para harcayamıycaz sanırım.yaşlanıncada parayı napalım..rahata ersek nolur o zmn heves kalmıcak

evlilik insanı çok değiştiriomuş artık eskiden yaptığım şeyler bana mutluluk vermez oldu.bi oraya bi buraya çok yoruluo insan.kendime hiç zamanım kalmıyo.

Hayatım sende tuvalettekini mutfağa geçirme küçük şişelere boşalt iki yerdede dursun. Birazda anne evinde ne gördüysen onu yapmak stersin alışkanlıktan kaynaklanıyor.Benim dayım herşeye sıfırdan başldı şuan 3 tane dairesi oldu parayı sıkıp suyunu i.ti resmen adam yengem başlarda çok kızardı ama zamanla alıştı şimdi iyiki tutumlu bir kocam varmış diyor.Mesela benim eşim çok savruktur, markette gördüğü herşeyi sepete atar geri koyarım rafa aldıklarını.Helal kazanılan para kolay harcanmıyor. Eşimde bende ne zorluklarla çalışıyoruz.

Tamam,güzel!!
Benim bir arkadasımında eşi böyleydi,kısa sürede ev araba ve iş sahibi oldular!
Ancak senin dikkat etmen gereken nokta,hangi noktada duracağı?
Bir yerde,tamam oh hedeflerimize ulaştık,şimdi de yasama zamanı biraz diyebilecek mi?
Mesela sorabilirsin o na;
planlarımız gercekleşince neler yapacağız tatil,kişisel hobiler v.ss
Para amaç değil araç olmalı insan hayatında.
sevgiler..

kızlar şimdi okudum...

tıklayın..
lanet olsun
biz burada neler düşünüyoruz bebek için insanlara bak.reziller şerefzislerr

bizim çok masraflı bir evliliğimiz olmadı borçsuz yaptık herşeyi takılan tüm altınlarımı o aldı ve kendi hesbına yatırdı. 2 sene çalışmadım ondan para istemek ağırıma gitti. sonra işe başladım ama o cimri olduğu için benim maaşımada göz dikti. bende tavrımı koydum şimdi o para biriktiriyor ve ben kendi maaşımla evin geçimini sağlayıp istediğim gibi harcama yapıyorum. tek kuruşunu bile ona vermiyorum. oda hiçbir şekilde fatura falan ödemiyor hepsini altına çevirip biriktiriyor. İkimizde halimizden memnunuz.

ewt sizinki de mantıklı..
ama ne zaman ben ona maaşımı vermiyorum sana yada kendime ayırıcam desem evde kıyamet kopuyor.off offf...

bu devirde para biriktirmek cok zor insan ay sonunu zor getiriyor,benim esimde har vurup savurmayi sever,hic birseyin fiyatina bakamaz bende olmasam 2 günde maasi biter,almanyada yasadigima bakmayin buranin sartlari daha beter oldu,kenarda hic paramiz yok hatta borcumuz var,ama ben bu ay güne girdim bari öyle biriktirelim,keske benim kocamda biraz cimri olsa

Para biriktirmek kim biz kim Allahaşkına...
Geleceğin garantisi olmaz der eşim...
Bende aynı şeyi tekrarlar dururum..
Yinede birikiyor bir şekilde bankada ama biriktirelim diye hiç bir gayretimiz yok açıkcası...
Bugün canımın istediği yere gidebiliyorsam, canımın istediği yerde yemek yiyebiliyorsam, ortanın üzerinde bir hayat standartı tutturmuşsam ötesi için uğraşmam... çünkü yok ötesi...

hiç ölmeyecekmiş gibi biriktirir,yarın ölecekmiş gibi harcarım:lepi:
elime 100 lira geçtiyse 50 sini ayırırm kenara,50 sini ise mutlaka harcarımsüprizzzzzbenim prensibim bu...her şeyden kısarakta olmuyor.insanın canı harcamakta istiyor.ama bugünkü standartlarımızın her zaman geçerli olacağınında garantisi yok.o yüzden kenara bir miktar para atmak şart.bi ihtiyaç olur,kimseden para isteyemeyeceğiniz zamanlar olur vs...
yani bugüne bakarım yarına çıkacağım belli değil tezi saçma bence..
ya yarına çıkarsaka.s
5 kuruşsuz olmak ne kadar mantıklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…