Benim eşim yedirmeyi içirmeyi çok sever,kendisi içinde para harcamayı sever.Parası olduğu zaman bunu har vurup harman eder.Olmadığı zamanda mutsuzdur.
Gelelim bana.
İlk yıllarda biriktirdiğim bozuk paralarla her ay gider altın yaptırır ve kenara koyardım.Eşimin aksine,bir şey alacaksam gezer tozar en ucuzundan alır giyinirdim halada öyleyim biraz.
Hatta bana kızarlardı,durumunuz varken niye gidipte lüks yerlerden giyinmiyorsun,takıp takıştırmıyorsun diye.Ama ben ailemden böyle gördüm,memur çocuğu olarak doğduk büyüdük biz,çok kısıtlı bir hayat sürdük.O yüzden paranın değerini ve önemini bilen bir insanım.
Şimdi çocuk var,dünya krizde,artık birikim yapamıyorum.Eşime hep biraz daha para harcamada dikkatli olmasını söylüyorum ama dinlemiyor beni.Tek yelkenle koca gemi yürümez ki.Ben istediğim kadar çırpınayım edeyim,olmuyor,ben bir yandan kısıtlarken eşim savuruyor.
Hatta dün akşam görümceme uğradım aynı yaştayız kendisiyle.Maddi açıdan iyi değil durumları,kocası haftalıkla çalışyor,e 2 tanede çocukları var,evlerinin giderleri çok fazla.Her gittiğimde parasızlıktan şikayet eder durur.Ama her gitmemde de bana yeni aldığı makyaj malzemesini ki hep kaliteli olur,yeni aldığı çantayı,yeni aldığı ayakkabıyı gösterir.
İnanın ben epeydir istediğim bir çanta oldu alamadım,daha doğrusu paraya kıyıpta alamadım.
Millet çok kolay para harcıyor,anlam veremiyorum,kendime kızıyorum bazen,eşin düşünmüyor parayı,genç yaşta giyinip süslenip takıp takıştırcağına başkaları gibi,hala bir yerlerden kısayım diye didiniyorsun diye kızıyorum kendime.
Dünde misafirliğe gittik,eşimin arkadaşının hanımı,başladı anlatmaya,oğlumuzun sünnetine 60 milyar masaraf ettik,elbisemi 2 milyara diktirdim,gideriz en kalitelilerinden alır giyiniriz falan filan.Eşimde ben kendime baktıkça süslendikçe bana daha çok düşkün oluyor.
Dönüşte arabada ise eşime anlattım ve benimde öyle olmamı istermisin bende bana önem vermen için bu şekilde davranayımmı dedim,hayır dedi ben senin bu tutumluluğunu sevdim zaten evlendim senle dedi.