Para Biriktirmenin Yolları Yardım!!!

baby80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
139
50
98
Merhabalar,
Burda bu konu başlığına benzer daha önce açılmış başlıklar ve konuşmalar olmuş ama ben çok tatmin olmadım.
Öncelikle ben 1390 tl maaş alıyorum ve mutfak masrafı, internet ve kendi ihtityaçlarımı karşılıyorum. Evlenirkende kredi almıştım oda maaşımdan gidiyor. Eşimden hiç para almıyorum. Evin diğer ihtiyaçlarını o ödüyor. Aidat , elektrik, su. Ev kendimizin kira derdimiz yok. Eşim kredi ödediğimi bilmiyor çünkü evlenirken ailem çok yardımcı olamadı. Bunu bilsin istemiyorum açıkçası.Bu sefer başlar senin ailen bize ne yaptı diye. Kendi tuzları kuru olduğu için bu gibi seyleri çok anlamıyor. Bende aileme laf etsin istemiyorum. Kredimde uzun vadeli daha bitmesine 2 sene var:( ondan sonra rahatlıyacağım ama şu anda durum bu.
Mutfak masrafına epey gidiyor. eee geriye kalanda beni idare ediyor. Eşim çok harcadığımı söyledi. Mutfak masrafı 2 kişi 500-600 gidiyor. Valla zaten mutfak masrafını ben verdiğim için bende isterim daha az harcamak.
Sizlerden isteğim akıl almak olacak, 2 kişilik bir aile olarak siz ne kadar harcıyorsunuz. Kenarada para atmak istiyorum. Bunu bu kadar para ile başarabilenler var mı?:KK64:

Krediye ne kadar ödüyorsunuz ?
Mutfak masrafını siz veriyorsunuz ihtiyaçlarınızı siz alıyorsunuz...Zaten paranızın çoğu gidiyor...
Siz tek başınıza ne kadar kesebilirsiniz ki eşinizle birlikte maaşınızın bir olması gerekir ki birşeyler birikebilsin...

Krediye ne kadar ödüyorsunuz ?
Mutfak masrafını siz veriyorsunuz ihtiyaçlarınızı siz alıyorsunuz...Zaten paranızın çoğu gidiyor...
Siz tek başınıza ne kadar kesebilirsiniz ki eşinizle birlikte maaşınızın bir olması gerekir ki birşeyler birikebilsin...
Kredim 400 TL e zaten ödenince elime kalanda belli, hiç bsy almadanda olmuyor, neticede çalışıyorum üst baş ki uygun alırım indirim takip ederim. Öyle har vurup harman savuran biri asla olmadım. Yani konusmalarına bozuluyorum açıkçası. Kadın olarak öyle özel bir masrafımda yok arada fön çektirirm manikür kaş fln, ee bunlarda her gün olan şeyler değil. Kredi kartı borcumda yok. Yani abartılıcak birşey harcamıyorum mutfağa gidiyor hersey. O ticaret yaptığı için şu kadar alıyor diyemiyorum.
Telefon faturam var onu ödüyorum, arada çok nadir taksitli birşey alıyorum.Kendimle ilgili özel bir masrafımı o ödemiyor ben ödüyorum neticede. Yanlış yaptığım bir şey var mı sizce ben anlamadım.

Kimisi hem maaş alıyor hemde kocası ekstardan para veriyor. Bizde de fazla yaptığım için heralde tatmin edemedim. Ben anlamadım bu işi :(

bizde 2 kişi yaşıyoruz 2 memuruz. ama dikkatmi çeken mutfak masrafı oldu nerede yaşıyorsunuz 500-600 liralık mutfak masrafı oluyor merak ettim biz gebzede yaşıyoruz max 350 lira gidiyor mutfağa ve herşeyide fazlasıyla alabiliyorz

Kredim 400 TL e zaten ödenince elime kalanda belli, hiç bsy almadanda olmuyor, neticede çalışıyorum üst baş ki uygun alırım indirim takip ederim. Öyle har vurup harman savuran biri asla olmadım. Yani konusmalarına bozuluyorum açıkçası. Kadın olarak öyle özel bir masrafımda yok arada fön çektirirm manikür kaş fln, ee bunlarda her gün olan şeyler değil. Kredi kartı borcumda yok. Yani abartılıcak birşey harcamıyorum mutfağa gidiyor hersey. O ticaret yaptığı için şu kadar alıyor diyemiyorum.
Telefon faturam var onu ödüyorum, arada çok nadir taksitli birşey alıyorum.Kendimle ilgili özel bir masrafımı o ödemiyor ben ödüyorum neticede. Yanlış yaptığım bir şey var mı sizce ben anlamadım.

Kimisi hem maaş alıyor hemde kocası ekstardan para veriyor. Bizde de fazla yaptığım için heralde tatmin edemedim. Ben anlamadım bu işi :KK43:

Telefon faturanızı bile siz mi ödüyorsunuz...
Bence gayet iyi idare ediyoruzunuz eşinizin hiç laf söylemeye hakkı yok...
Yani krediyi bilmemesi biraz hoş olmayan taraf çünkü sonuçta 400 tl havaya gidiyor gibi...
Mutfak masrafınzı azaltmaktan başka yapabileceğiniz birşey yok gibi..

bizde 2 kişi yaşıyoruz 2 memuruz. ama dikkatmi çeken mutfak masrafı oldu nerede yaşıyorsunuz 500-600 liralık mutfak masrafı oluyor merak ettim biz gebzede yaşıyoruz max 350 lira gidiyor mutfağa ve herşeyide fazlasıyla alabiliyorz
Merhaba,

İstanbul -Kadıköy (Suadiye) yaşıyorum. Valla eti, tavuku balığı derken buluyor. Hesaplı ve uygun marketlerden alışveriş yapmama rağmen. Ama bu ay bütün market gıda alışverişlerinin fişlerini biriktirip ince hesap yapacağım. Keşke bende 350 tl ye inebilsem süper olacak. Deniyeceğim.

Telefon faturanızı bile siz mi ödüyorsunuz...
Bence gayet iyi idare ediyoruzunuz eşinizin hiç laf söylemeye hakkı yok...
Yani krediyi bilmemesi biraz hoş olmayan taraf çünkü sonuçta 400 tl havaya gidiyor gibi...
Mutfak masrafınzı azaltmaktan başka yapabileceğiniz birşey yok gibi..
Havaya gidiyor tabii ama mecburiyetten aldım , evlenirken herşeyi ben yaptım. Borç sonuçta ödenmesi gerekiyor. Ho değil derken anlıyorum demek istediğinizi ama, herkesin kendine ait bir özeli olabilir.

Allah yardımcınız olsn gerçekten ama bence krediyi eşinize söyleyin sonradan öğrenmesi kötü sonuçlar doğurabilir Allah korusun ondan başka daha uygun tarifelere geçin daha az fatura ödemek için:) başka öneri ne olur bilemiyorum

Haftalik yemek plani yapin. Ornegin, pazartesi etli fasulye, yogurt, pilav. Sali, corba vs. boyle yaparsaniz alisveris yaparken ihtiyaciniz olmayan seyleri almamis ve dolayisiyla da yemek ziyan etmemis olursunuz. Cips, kola gibi abut cuburlarida yavasca azaltin. Abur cuburlarda bayagi tutuyor. Buyuk bir fark oldugunu goreceksiniz.

Haftalik yemek plani yapin. Ornegin, pazartesi etli fasulye, yogurt, pilav. Sali, corba vs. boyle yaparsaniz alisveris yaparken ihtiyaciniz olmayan seyleri almamis ve dolayisiyla da yemek ziyan etmemis olursunuz. Cips, kola gibi abut cuburlarida yavasca azaltin. Abur cuburlarda bayagi tutuyor. Buyuk bir fark oldugunu goreceksiniz.
Evet, bende dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum. Planlayarak yapacağım herşeyimi. Bir başka yolda sakıza kadar aldığımı yazıyorum en azından kuruşu kuruşuna ne kadar harcadağımı bileceğim.

Teşekkürler ........

her ay maaşınızdan otomatik olarak örneğin 50 tl kesilmiş gibi düşünün, ya da 100 tl. (ya da mümkün olan aylarda daha fazlasını tabii ki :) yani bu miktarı yok sayın.
mutlaka bir yatırım hesabı yapıp bu parayı her ay oraya yatırın ve unutun. asla harcamayın. sizin acil durumlar ya da ihtiyaçlar için biriktirdiğiniz bir miktar değil, bu sizin "zenginlik" hesabınız olsun... 21 yaşımda çalışmaya başladığım günden itibaren bunu yaptım. çok büyük faydasını gördüm. tavsiye ederim.....

her ay maaşınızdan otomatik olarak örneğin 50 tl kesilmiş gibi düşünün, ya da 100 tl. (ya da mümkün olan aylarda daha fazlasını tabii ki :) yani bu miktarı yok sayın.
mutlaka bir yatırım hesabı yapıp bu parayı her ay oraya yatırın ve unutun. asla harcamayın. sizin acil durumlar ya da ihtiyaçlar için biriktirdiğiniz bir miktar değil, bu sizin "zenginlik" hesabınız olsun... 21 yaşımda çalışmaya başladığım günden itibaren bunu yaptım. çok büyük faydasını gördüm. tavsiye ederim.....

Evet, çok güzel söylediğinize katılıyorum, hatta bankalar bunu yapabilir mi diye bir araştırma yaptım ama hepsi bes'ten başka bir şey yapmıyor. Hesabımdan 50 tl çekip yada 100 tl çekip bbenim için baska bir hesapta biriktirmiyor. Öyle olsa kendimi zorunlu hisseder yaparım ama maalesef öle bir sistem yok. Kendimde bu durumu eğitmem lazım. Umarım bende başarırım.

Evet, çok güzel söylediğinize katılıyorum, hatta bankalar bunu yapabilir mi diye bir araştırma yaptım ama hepsi bes'ten başka bir şey yapmıyor. Hesabımdan 50 tl çekip yada 100 tl çekip bbenim için baska bir hesapta biriktirmiyor. Öyle olsa kendimi zorunlu hisseder yaparım ama maalesef öle bir sistem yok. Kendimde bu durumu eğitmem lazım. Umarım bende başarırım.

altın hesabı açın ve her ay ne kadar kenara atmak istiyorsanız o kadarlık altın hesabınıza atın :)

Kendimde bu durumu eğitmem lazım. Umarım bende başarırım.

evet bu konuda irade çok önemli; mesela 1500 tl maaş alan biri illa ki 1400 tlye de geçinebilir. maaşınız farzedin ki 100 tl daha az... hatta her ay bir tablo yapın ; giderleriniz ve gelirlerinizi gösteren, belki zamanla çok daha fazla miktarda birikim yapabilirsiniz.

Altın hesabında ne kadar istersek o kaadr kenera koyabiliyr muyuz? Bilmiyordum. Garanti bankasının mı ?

evet ister gram olarak isterseniz kaç tl.lik isterseniz alabiliyorsunuz , hangi bankadan hesabınız varsa oradan alın internet bankacılığından takip edin.

hesabınızın olmadığı bir bankadan yaparsanız sizden 2 tane faturayı kendi bankalarından otomatik ödemeye koymanızı isterler.
hesabınızın olduğu bankadan yapın.

Back
X