para biriktirmeyi becerebilen yetenekli kk hatunları banada yardım eder misiniz?

tek bir cümle size hayran kaldım...
bu kadar ayrıntılı olduğunu bilmiyordum tasarruf işinin

Şimdi bana fazla geldi zate ev kredisi eşiniz ödüyor yani size ev kirası filan yok bir çocuk var sadece küçük. Mutfak masrafını ayrı kredi kartını ayrı göstermişsiniz yani harcadığınız 700 kredi kartında market alışverişi de dahil değil. Pazarda dahil değil peki bu kredi kartına hangi harcamalar giriyor. Ne taksitleriniz var 700 ü bulacak kadar. Faturaları da ayrı hesap etmişsiniz yani fatura zaten çok fazla çalışan biri için o kadar elektrik gitmesi fazla yani bakıcı yazmamışsınız anneniz sizin evde mi bakıyor yani gün içinde elektrik su harcanıyor mu. 500 çok fazla.

Öncelikle kıyafet filan alıyorsanız kredi kartıyla özel harcamaları kısmalısınız. Evde elektrik için önlemler almalısınız kullanmadığınız prizleri çıkarmalısınız, su ısıtıcı mümkün olduğunca az kullanın çok elektrik çekiyor, fırında bir şey yaparken 10 dk önce kapatın pişme süresinden sıcaklığıyla zaten 10 dk da pişmiş kıvama gelir 10 dk ile ne olacak demeyin her seferinde yapsanız baya fayda ediyor. Bulaşık makinenizi mutlaka kullanın daha az su gider. Evde yerler için pahalı deterjanlar yerine arap sabunu kullanabilirsiniz. Kıyafet alacaksınız indirimleri takip edin. O hafta ne yapacaksınız yemek olarak belli olsun onun üzerine çıkmayın eve gereksiz şeyler almayın mesela elimde bulunsun diye makarna vs fazla fazla almayın neye ne kadar ihtiyacınız varsa o kadar alın. Dışarıda yemek yemeyin çıkacaksınız evde yemek yedikten sonra çıkın market indirimlerini takip edin, deterjanları, yağı her zaman büyük boy alın çünkü ebat büyüdükçe fiyat azalır. Küçük boylarla arasında fiyat farkının az olduğunu göreceksiniz. Çocuğunuza kaliteli kıyafetler almayın zaten çabuk küçülüyorlar. Bir de maaşınızı alır almaz altın alın koyun. Elde para durdukça harcama olasılığı artıyor ama altını bozdurmak kolay değil elinizde kalan paraya göre hesap yapmak daha kolay. Bir arkadaşın dediği gibi mevsim dışı sebze meyve almayın hem gereksiz pahalı hem de sağlıksız yazdan herşeyinizi koyun.

Tecrubelerime dayanarak sôylüyorum,hayata hiç bir seyin garantisi yok "is,saglik,miras,koca"
Ama hayatinizi sürdûrmek için paraya ihtiyaciniz var ,o zaman paranizi nerde ne zaman harciyacaginizi ögrenin .Ailemle her yil tatile giderim mükstakil evimde, arabamda var her bir cocugum için dairede aldim....

tek bir cümle size hayran kaldım...
bu kadar ayrıntılı olduğunu bilmiyordum tasarruf işinin

Tesekkür ederim , annemin ögretikleri vede esimin "tutumlu ol!! tutumlu ol!! "diye basimin ettini yemesi sonucunda akademisyon olma kararini verdim arastirdim uyguladim

şöyle yapın bence
madem çocukta var gider zaten çocuktan dolayı fazla oluyor
elinize geçen 1 tl bir kavonozda biriktirin
eşindende al sen kendinde koy
ama sadece 1tl koyun
bu şekilde bile para birikir

Bungajade gerçekte tebrik ederim.ellerine sağlık.ama konuyla alakasız bir noktaya takıldım.
demişsin ya; "vitaminli sebzeler,vede meyveleri (kiraz,çilek) hazirlayip derin dondurucuya yada kavonozlara koyup hazirliyorum .
Agustos ayinda 4 gün boyunca bunu hazirliyorum inan bütûn kis yetiyor.(Mesela 1 kilo biber 1.5 lira ise ben 30 kiloyu 30 liraya aliyorum (yaz iken 500 liraya yaptigim alis verisi hesapladim kis icinde bunlari alsaydim hesabim 2800 lira olurdu (yilda 4 günümü harciyorum o kadar) cocuklarim hormonlu tadi olmayan hic bir sebze tûketmiyor"
diye,
açıkçası mevsiminde bile tüketsek, marketlerdeki meyve ve sebzelerin hemen hemen hepsinde tarım ilacı,hormon var.
elmaların şekli hep aynı,mandalina desen bir ay dolapta dursa bozulmaz nerdeyse,
hatırlıyorum bir 10 sene önce kadar;yazın yediğim kirazda,kayısı da ,şeftalide kurt çıkardı...
kıvırcıklar,maydonozlar koca koca...
şimdi organik pazara gidiyoruz orası da ateş pahası.herşey 2 katı.
cepten giden para da arttı tabi.

gündüz de elektrik su harcanıyor evde.. bebeğime evde annem bakıyor bende ona market alışverşi filan yapıp yardımcı oluyorum birazda ondan kart yükseliyor zaten. evine aldığım bikaç eşyanın da taksitleri var onlarda eklenince kredi kartı düşmüyo bi türlü
her zaman büyük olan boyu tercih ederim dediğiniz doğru büyük boylar daha ekonomik.

bence gayet ii idare ediyosunuz ev almışsınız daha ne olsun ayrıca bana hiçde fazla gelmedi mutfak masrafınız fazla diyenler hiç markete gitmiyolar galiba hemde çocuğunuz var fazla kısamazsınız ben maaş hesabımdan her ay 150 liralık altın hesabı açtırdım oraya altın alınıyor otomatik oşekilde birikim yapıyorum eşimde bireysel emeklilik şeklinde birikim yapıyor öyle bişeyle yapabilirsiniz

Harikasınız valla, size maşallah demeden geçmek istemedim.

Bana oranlar özellikle mutfak + pazar = 600 çok geldi
Onu da geçtim zaten 600 harcıyoken eve bu 700 kk. ne için ödeniyo ?
Biraz detay verirseniz daha iyi olur

Kredi desem, o da değil onu eşiniz ödüyomuş çünkü

Kredi kartindan kurtulun bakin nasil cepte para kaliyo.(kalsin bi tane kartiniz ama kullanmayin acil bi durum olur hersey bizim icin sonucta.)
Kredi karti kullanirken market masrafim daha cok oluyodu simdi nakit kullaniyorum azaldi masraf.
Giysiymis ayakkabiymis bunlarida taksitle almiyorum uzun suredir.taksit diye ihtiyacim olmayan ne cok sey almisim farkinda degilmisim.

bizede fikir verseniz :) 2.500 tl maaş , 1000 tl ev kredisi, 500 tl araba kredisi , maaştan elimize kalan 1000 tl, artı bi kira gelirimiz var 300 tl :))) kerkes aynı durumda galiba bu günümüze şükür

Market alışverişini zaten ayrı belirtmişsiniz ki o zaten ayrı olarak bile baya para annenize aylık 200 liralık alışveriş yapıyor musunuz yaptınız diyelim 300 taksidiniz var diyelim 500 eder yine de. Faturalar anneniz evde de olsa çok çok fazla 500 ben evde oturduğum zaman doğalgazla birlikte bile ödemedim hiç ki ben savruk kullanırım evde ışıklar açık kalır eşim kapamaz, su ısıtıcısı kullanırım kolay geldiğinden, prizleri fırının fişini çekmem vs hani yazdım tasarruflu çözümlerini eme elektrik su çok tasarruflu kullanmam evim merkezi sistem zaten kapatma şansım yok kombi olsa mesela kullanmadığım odayı kapatırım hava güzel olduğunda yakmam ama her oda yanıyor müdahele edemiyorsun o da fazla gelmesine rağmen belki sınırsız internet cep faturaları filan da dicem ama yok yani hiç o kadar ödemedik bence kısmaya bakın dediğim gibi parayı aldığınız gibi altın alın koyun.

Benim kredi kartım yok mesela hiç kullanmadım ihtiyaçta duymadım cebimde varsa alırım yoksa almam taksit yaptırdığınız zaman göze gözükmüyor az az ama sayıca fazla bir sürü ıvır zıvır taksitleriniz oluyor onlar bir araya gelince her ay dünyanın parası yapıyor tam bitti derken illa başka taksit yapılıyor. O an para vermemek cazip geliyor. Eşimin bir tane var market benzin vs hep oradan alınır. Bir şey alacaksak çok pahalı değilse tek çekim yaparız sırf görelim harcamamızı diye takside elektronik cihaz ve toptan kıyafet dışı girmeyiz. Maaştan kredi kartına gider geri kalanla otomatik ödemeyle faturalar ödenir yemek kartımız, bakkal filan geri kalan birikir. Ben hep nakit harcarım hiç yokluğunu hissetmedim alsam biliyorum mağazalardan çıkmam.

kredi kartınızı hayatınızdan çıkarmadığınız sürece birikim yapamazsınız. ben bir bankacı olarak kredi kartı kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. sadece taksit yapmak zorunda kalacağım beyaz eşya elektronik eşva vb ihtiyaçlarda kullanılır -ki iyi bi birikim yapmış olursanız kredi kartına da gerek kalmaz bu tür ihtiyaçlarda zaten.. ben bekarım ama şimdiden biriktiriyorum. 1800 lira maaşımın 1000 lirasını açtığım farklı bi hesaba atıyorum ve sanki 800 lira maaşla çalışıyormuşum gibi düşünüyorum. o 1000 i yoksayıyorum anlayacağınız.

siz önce bi kredi kartınızı hafifletin, cebinizde kalan 10 lirayla birikim yapamazsınız çünkü. kredi kartını hafifletip kapattıktan sonra her ay gram altınla birikimlerinize başlayın.( eğer uzun vadeli bi birikim olacaksa) biyerden biriktirmeye başlayıp biriktirdiğiniz parayı yoksaymayı becerebilirseniz iyi bi yatırım yapmış olacaksınız :)

açıkçası mevsiminde bile tüketsek, marketlerdeki meyve ve sebzelerin hemen hemen hepsinde tarım ilacı,hormon var.
elmaların şekli hep aynı,mandalina desen bir ay dolapta dursa bozulmaz nerdeyse,
hatırlıyorum bir 10 sene önce kadar;yazın yediğim kirazda,kayısı da ,şeftalide kurt çıkardı...
kıvırcıklar,maydonozlar koca koca...
şimdi organik pazara gidiyoruz orası da ateş pahası.herşey 2 katı.
cepten giden para da arttı tabi.[/QUOTE]
Kusura bakmayin konuyu fazla açmadan anlattigim için biraz eksik gôrûnûyor.Eskiden tanidiklarima rica eder kôyden cuvalla yolanabilecek seyleri isterdik (biber,patlican,misir,bugday,nohut,ceviz,findik etc)gibi digerlerini pazarlardan alirdim.Sonradan arabamiz olunca esimle kendim köylere giderek alis veris yapmaya basladik kullandiklari gübre tezek bazilari onu bile kullanmiyor ,degisik yerler kesvetik,degisik insanlar tanidik bazen ailece bazen arkadaslarla gezdik piknik yaptik.Bir arkadasim var her piknikte degisik otlar toplar,bize çay yapar Simdiye kadar zehirlenmedik
Geçen hafta 60 tane taze yumurta 15 litrede taze köyden süt yarim kuzu o gûn kesilmis aldim 1.5litre su siselerin içine hemen doldurup derin dondurucuya koydum lazim oldukca çikariyorum kaynatip yogurt,puding,sûtliyaç yapiyorum . yumurtalari küçük kaplara koydum (yumurtayi kirip karistirin) 'etikledim ürûnû,tarih,sayisini' pastalar kekler ,kahvaltida tavada taze organik yumurta , kuzuyuda hemen parcalara ayirarak derin dondorucuya.Toplami marketten % 40 daha ucuz !!!!!
Tabiki her seyi kôyden alamiyorum ama oldugu zamanda kaçirmiyorum
Marketlerdeki sebze ,meyvelerin paketlerde ayni boyuta olmasI zorunlugu 'marketing 'tir Mevsiminde tüketilen sebzelerde çok az hormon vardir mevsim disinda kalan zamanlarda ise seralarda büyûdûkleri için hormon doludur.
Organik ariyorsaniz en yakin kôye gidin.....

ne güzel sağlıklı yiyiyorsunuz. marketten yediğimiz etin sütün yağın bile tadı yok tat alamıyorum. keşke memleketimde olsam köyden getirip satanlar oluyordu . ama malesef bazen marketlere mahkum kalıyoruz.
bugün süt alıp kendi yoğurdumu yapmayı düşündüm ama yaşadığımız yerde tanıdık 1 allahın kulu yok ki burada, hadi bulduk süt satan birini herkesten de güvenip süt alınmaz ki. (

Son düzenleme:
kredi kartında bebeğimin oda takımı taksidi var kısa vade yaptık o yüzden yüklü biraz aylık 400 lira sadece onun taksidi ama birkaç aya bitecek ve burdan bankacı bir arkadşın da önerdiği gibi gram altın almayı düşünüyorum inşallah yapabilirim
önerileriniz için tesekkürler

Bungajade gerçekten tebrik ederim sizi...
biz ancak kendi köyümüze giden olursa getirtebiliyoruz.köyler uzak mesafe,
oturduğumuz yere yakın köylerdeki insanları da pek tanımadığımız ve birkaç şeye
şahit olduğumuz için(market yumurtalarını afedersin hayvan pisliğine ve ota bulayıp köy yumurtası diye
satarken farkettik,temizlediğinde üzerinde yumurtanın markası görünüyor,firma adı)
tanıdık biri olsa aslında sürekli alırdık.
dediğin gibi marketlerde ve pazarlarda da organik reyon çok pahalı.küçücük çikolatayı 8 küsür tl ye alıyoruz.
bir muz 5 tl,mandalina kilosu 4 tl.valla şaştık kaldık açıkçacı.
kış mevsimi de olsa portakal,mandalina,kereviz,brokoli,ıspanakta çok fazla tarım ilacı varmış.
gazetelere de çıktı zaten.ne bileyim bir taraftan birikim yapmaya çalışıyoruz bir taraftan sağlıklı beslenelim diye
uğraşıyoruz.inşallah devlet bir çare bulur bu duruma.

canım bencede kredi kartını bitirirsen cepte para daha çok kalır.ne yazıkki bende bitiremeyenlerdenim.benimde şöyle bir tasarrufum oluyor.(1 senedir yapamasamda) her ay düzenli olarak eksi bakiyemden başka bir banka hesabıma (birikim için özel açtırdım, maaş hesabında birikim yapamıyordum kullanıyordum) bir miktar para gönderiyordum.bazen 100 lira bazen 500 lira.(ek gelenlere göre) böylelikle 3-4 bin lira biriktirdim.ne yazıkki borsa oynadığım için riskli bir kağıda girip olanıda kaybettim.babam derdi borçsuz birşey sahibi olunmaz, eksiyi kapatıp birikimde yapamazsın kapatamıyorsan aylık düzenli biriktir eksini az daha artır derdi.çünkü zaten herhalükarda eksideydim bu da ektra külfet olmuyordu.herkese tek tavsiyem borsaya asla girmeyin (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…