canım bencede kredi kartını bitirirsen cepte para daha çok kalır.ne yazıkki bende bitiremeyenlerdenim.benimde şöyle bir tasarrufum oluyor.(1 senedir yapamasamda) her ay düzenli olarak eksi bakiyemden başka bir banka hesabıma (birikim için özel açtırdım, maaş hesabında birikim yapamıyordum kullanıyordum) bir miktar para gönderiyordum.bazen 100 lira bazen 500 lira.(ek gelenlere göre) böylelikle 3-4 bin lira biriktirdim.ne yazıkki borsa oynadığım için riskli bir kağıda girip olanıda kaybettim.babam derdi borçsuz birşey sahibi olunmaz, eksiyi kapatıp birikimde yapamazsın kapatamıyorsan aylık düzenli biriktir eksini az daha artır derdi.çünkü zaten herhalükarda eksideydim bu da ektra külfet olmuyordu.herkese tek tavsiyem borsaya asla girmeyin(
bizede fikir verseniz :) 2.500 tl maaş , 1000 tl ev kredisi, 500 tl araba kredisi , maaştan elimize kalan 1000 tl, artı bi kira gelirimiz var 300 tl :))) kerkes aynı durumda galiba bu günümüze şükür
bence gayet ii idare ediyosunuz ev almışsınız daha ne olsun ayrıca bana hiçde fazla gelmedi mutfak masrafınız fazla diyenler hiç markete gitmiyolar galiba hemde çocuğunuz var fazla kısamazsınız ben maaş hesabımdan her ay 150 liralık altın hesabı açtırdım oraya altın alınıyor otomatik oşekilde birikim yapıyorum eşimde bireysel emeklilik şeklinde birikim yapıyor öyle bişeyle yapabilirsiniz
şöyle yapın bence
madem çocukta var gider zaten çocuktan dolayı fazla oluyor
elinize geçen 1 tl bir kavonozda biriktirin
eşindende al sen kendinde koy
ama sadece 1tl koyun
bu şekilde bile para birikir
canım cidden yazık olmuş ya bi sürü zrlukla biriktirip bi anda kaybetmenAllah sağlık versin inşaallah tekrar kazanırsın biriktirirsin ya doğru söylüyorsun borsa çok riskli güvenmemek lazım.
Günaydınlar, zaten ev ve araba taksidi ödeyerek birikim yapıyorsunuz, ev ve araba az birikim değil öyle düşünün. Ben bozuk paraları kenara atıyorum 10 kr bile. İnanın ay sonunda hiç olmazsa 100-150 tl para oluyor kenarda. altın hesabım da var gram gram kenara koyabilirsin. Ama dediğim gibi ev ve araba büyük birikimler zaten üzmeyin kendinizi
Ben de bi türlü şu birikim işini yapamadım.
1 gr altın almıştım duruyor bi yerlerde:)))
Bir de mutfak masrafımın aylık ne kadar olduğunu bilmiyorum ben :/
Onu merak ettim şimdi.
hesabı kendin yapmışın nasıl yetişecekki....
canım öncelikle merhaba,ne güzel çalışıyorsun.maşallah maaşında çol iyi,allah bereketini versin.önceliklebenim sıkıntım maaşımın geldiği gün bitmesi çoğu insan gibiama düşününce 1900 tl maaşı nasl harcadım diye işin içinden çıkamıyorum ay sonu cepte varsa 10 lira mutluyum düşünün yani :)
nasıl para biriktirilir fikir istiyorum ayda bir gram latın bile alabilsem çok mutlu olacağım ya
giderlerimi yazayım belki fikir vermenizde yardımcı olur
mutfak masrafları 400
pazar 200
faturalar 530 (bu ay uçtuk iyice)
kredi kartı 700 (bazen 500 e düşebiliyor)
toplam 1830
yani bu ay gene dipteyim... faturalar yüklü geldi ama normalde onlarda da düşüş oluyor bu şartlarda para biriktirilebilir mi fikirlerinizi esirgemeyin taşakkür ederim şimdiden
canım öncelikle merhaba,ne güzel çalışıyorsun.maşallah maaşında çol iyi,allah bereketini versin.öncelikle
mutfağa büyüklerimin bir sözünü iletiyim para elden değil boğazdan artar diye...yanliş anlama sakın
ben mutfağa verdiğin bütçeyi çok buldum bunu gerçekten her ay veriyorsan sen daha çok pakaetlenmiş ürünler kullanıyorsun demektir(benim tahminim)
ben mutfağın ağır elemanları olan bakliyatları 5 kiloluk almayı severim,hem bereketli olur.unumu,şekerimi,sabunlarımı(renkli ve beyaz kimi ayırmıyor sabunları her ay sabun alıyor)baharatlarımı bile senede 1 defa alırım çok alırım epeyce gider.sebze meyve pazardan hallederim hem hesaplı hem taze niye daha fazla para veryim ki.eşimin sigarası olmadığı için onun bütçesini 2oo olarak ayarlarım.mutfakla pazarda 250yi bulur.çocuklarım da var,istediklerini alıeım ama her zaman değil.onlarında bazen yok'u öğrenmesi gerekir.sonra beklemediği bir anda süpriz yaparım.
sana tavsiyem maaşını alı almaz sarrafa koş,yarım altın al.kredi faturanı tekrar incele gerçekten çok önemli yerlere mi harcadım diye.biz dışarı çıkarken yanımız da kartı götürmüyoruz artık.nakit alıyoruz,gerekirse oradan harcıyoruz.
birde kendine harçlık,mutfak masrafı,fatura,sağlık ve en önemlisi kenarı koyacağın para diye giderlerini yazarsan senin işin daha kolay olur.
ben eşimi alıştırmam sekiz seneme mal oldu,şimdi oda alıştı
eve gidince cepteki tüm bozukları attım minik kumbaraya bakalım ne kadar birikecek :)
Arkadaslar 400 tl mutfak masrafının neresi cok..doktorlar ucuz peynir almayın..ucuz et turu seylerr almayın diyolar...e hadi biz boğazımızdan kısalım ama okuyan çocuklarımız var onlar ne olcak..yiyeceklerki hastalanmasınlar...ee markalı seyleride alırsanız bir kucuk kalıp peynir nekadar siz duşunun..ben oğluma kahvaltı hazırlıyorum..okula beslenme ..oda ekmek arası..dersaneye gidiyor ordan geliyor gene acıkıyor...sebze fiyatları derseniz...herkes dondurucu tadını sevmiyor..suan kış sebzeleri bile nekadar pahalı..onu bırakın meyveyi bile sayılı alabiliyoruz cogu zaman..uzmanların dediği gibi birde ceviziydi bademiydi versek çocuklara ne olur acaba...neyse yani geçim gerçekten zor...benim yeni bebeğim oldu..bazı nedenlerden dolayı anne sutunu cok azalıyor...maması şimdiden ayda 450 tutuyor...ucuz mama alıyım dedim olduğu gibi çıkardı..yemedi..hadi gelde kıs..bebeğinden insan nasıl esirgesin...hastalaınca en iyi doktor hastane arayışına giriyosunuz..bende çalışıyorum ama biirkim yapamıyorum..ama bakıyorum hep ihtiyaca harcanmış...ha biraz kıyafete harcanan paradan insna kısabilir...gezmesinden..sigarasından..ben gerçi içmiyorum..ama çocuklardan kısma olmuyor...
önce kredikartin borcunu sifirlamaya calisin. sonrada mümkünse kullanmayin birdaha.
Ben her ay hesapliyorum, kiram, telefonum, yol masrafim filan bunlar otomatik bir sekilde zaten hesabimdan kesiliyor. Sonra geri kalan parayi bu sekil hesapliyorum.
Mutfak masrafim, temizlik ürünleri filan, gezmem tozmam icin bu ay bu kadar para gerekecek diye. Bu parayi nakit olarak cekiyorum
Bu parayi 4de bölüyorum, ve 4 ayri zarfa koyarim. Her bi zarfin icindeki parayla bir hafta idare etmege calisiyorum. Baktim zor olcak, gerekirse haftada iki kezde makarna veya patates yemgegi yerim misal ;-) Ama o para mecbur yetecek o hafta. Baskasi yokmus gibi davraniyorum.
Ben bu sekil cok güzel para biriktiriyorum, hesabimda kalan paraya dokunmuyorum ve bazen hatda haftalik zarfimda olan parayi tamamen kullanmadimsa onuda kenara atiyorum.
Ama nakitle ödemek gercekten cok daha iyi. Kartla ödenen unutuluyor, veya büyük bir rakam gibi gelmiyor bizlere.
Bide sürekli kullandigim bir ürün, indirime girdiyse ondan fazla alip stockluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?