para biriktirmeyi becerebilen yetenekli kk hatunları banada yardım eder misiniz?

canım cidden yazık olmuş ya bi sürü zrlukla biriktirip bi anda kaybetmen Allah sağlık versin inşaallah tekrar kazanırsın biriktirirsin ya doğru söylüyorsun borsa çok riskli güvenmemek lazım.

bizede fikir verseniz :) 2.500 tl maaş , 1000 tl ev kredisi, 500 tl araba kredisi , maaştan elimize kalan 1000 tl, artı bi kira gelirimiz var 300 tl :))) kerkes aynı durumda galiba bu günümüze şükür

Allah yardımcımız olsun bide hamilesin sen canım doktor masrafı ilaç filan çok zor ya geçinmek... Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

evet mutfak masrafı biraz fazla ben mi savurganım diyordum ki yorumun iyi geldi:) teşekkürler bi kaç ay sonra bende gram altın alarak başlamayı düşünüyorum

şöyle yapın bence
madem çocukta var gider zaten çocuktan dolayı fazla oluyor
elinize geçen 1 tl bir kavonozda biriktirin
eşindende al sen kendinde koy
ama sadece 1tl koyun
bu şekilde bile para birikir

eve gidince cepteki tüm bozukları attım minik kumbaraya bakalım ne kadar birikecek :)

canım cidden yazık olmuş ya bi sürü zrlukla biriktirip bi anda kaybetmen Allah sağlık versin inşaallah tekrar kazanırsın biriktirirsin ya doğru söylüyorsun borsa çok riskli güvenmemek lazım.

aynen öyle.neyse biraz zararlıda olsam dersimi aldım.

Ben de bi türlü şu birikim işini yapamadım.
1 gr altın almıştım duruyor bi yerlerde:)))

Bir de mutfak masrafımın aylık ne kadar olduğunu bilmiyorum ben :/
Onu merak ettim şimdi.

Günaydınlar, zaten ev ve araba taksidi ödeyerek birikim yapıyorsunuz, ev ve araba az birikim değil öyle düşünün. Ben bozuk paraları kenara atıyorum 10 kr bile. İnanın ay sonunda hiç olmazsa 100-150 tl para oluyor kenarda. altın hesabım da var gram gram kenara koyabilirsin. Ama dediğim gibi ev ve araba büyük birikimler zaten üzmeyin kendinizi

Son düzenleme:

sadece evimiz var araba şimdilik çok uzak bir hayal bize:) ancak 5 yıl sonra alınabilir bozuk paralrı atmayı planlıyorum bikaç ay sonrada altın alıcam inşaallah

Ben de bi türlü şu birikim işini yapamadım.
1 gr altın almıştım duruyor bi yerlerde:)))

Bir de mutfak masrafımın aylık ne kadar olduğunu bilmiyorum ben :/
Onu merak ettim şimdi.

düşününce pek az bişi alıyorum ne tutacakki diyorsun ama evin ihtiyacını toplayınca 400ü buluyo bazen geçiyo bile bizde inş o gram altınlara kardeşler gelir çoğalırlar :)

canım öncelikle merhaba,ne güzel çalışıyorsun.maşallah maaşında çol iyi,allah bereketini versin.öncelikle
mutfağa büyüklerimin bir sözünü iletiyim para elden değil boğazdan artar diye...yanliş anlama sakın
ben mutfağa verdiğin bütçeyi çok buldum bunu gerçekten her ay veriyorsan sen daha çok pakaetlenmiş ürünler kullanıyorsun demektir(benim tahminim)
ben mutfağın ağır elemanları olan bakliyatları 5 kiloluk almayı severim,hem bereketli olur.unumu,şekerimi,sabunlarımı(renkli ve beyaz kimi ayırmıyor sabunları her ay sabun alıyor)baharatlarımı bile senede 1 defa alırım çok alırım epeyce gider.sebze meyve pazardan hallederim hem hesaplı hem taze niye daha fazla para veryim ki.eşimin sigarası olmadığı için onun bütçesini 2oo olarak ayarlarım.mutfakla pazarda 250yi bulur.çocuklarım da var,istediklerini alıeım ama her zaman değil.onlarında bazen yok'u öğrenmesi gerekir.sonra beklemediği bir anda süpriz yaparım.
sana tavsiyem maaşını alı almaz sarrafa koş,yarım altın al.kredi faturanı tekrar incele gerçekten çok önemli yerlere mi harcadım diye.biz dışarı çıkarken yanımız da kartı götürmüyoruz artık.nakit alıyoruz,gerekirse oradan harcıyoruz.
birde kendine harçlık,mutfak masrafı,fatura,sağlık ve en önemlisi kenarı koyacağın para diye giderlerini yazarsan senin işin daha kolay olur.
ben eşimi alıştırmam sekiz seneme mal oldu,şimdi oda alıştı

merhaba teşekkür ederim yorumun için bende genelde büyük boy olan ürünleri tercih ederim ama bakliyatta o kadar alsam tüketilmez günahtır israf olur bizde. sabun deterjan filan onlarda büyük boylarını alıyorum biizde pazarda pahalı o yüzden de taze sebze meyve alalım diye gitsek de 50 liradan aşagı gelemeyiz birde market masrafında en çok bebek bezi gider bizde 80lira rahat veriliyo beze ıslak mendile filan o yüzden yüksek

bu arada paketlenmiş üründen kasıt doğranmış ürünler paket börekler dondurulmuş ürünler filansa onlardan almıyorum unutmuşum yazmayı

önce kredikartin borcunu sifirlamaya calisin. sonrada mümkünse kullanmayin birdaha.

Ben her ay hesapliyorum, kiram, telefonum, yol masrafim filan bunlar otomatik bir sekilde zaten hesabimdan kesiliyor. Sonra geri kalan parayi bu sekil hesapliyorum.

Mutfak masrafim, temizlik ürünleri filan, gezmem tozmam icin bu ay bu kadar para gerekecek diye. Bu parayi nakit olarak cekiyorum

Bu parayi 4de bölüyorum, ve 4 ayri zarfa koyarim. Her bi zarfin icindeki parayla bir hafta idare etmege calisiyorum. Baktim zor olcak, gerekirse haftada iki kezde makarna veya patates yemgegi yerim misal ;-) Ama o para mecbur yetecek o hafta. Baskasi yokmus gibi davraniyorum.

Ben bu sekil cok güzel para biriktiriyorum, hesabimda kalan paraya dokunmuyorum ve bazen hatda haftalik zarfimda olan parayi tamamen kullanmadimsa onuda kenara atiyorum.

Ama nakitle ödemek gercekten cok daha iyi. Kartla ödenen unutuluyor, veya büyük bir rakam gibi gelmiyor bizlere.

Bide sürekli kullandigim bir ürün, indirime girdiyse ondan fazla alip stockluyorum.

Son düzenleme:
Arkadaslar 400 tl mutfak masrafının neresi cok..doktorlar ucuz peynir almayın..ucuz et turu seylerr almayın diyolar...e hadi biz boğazımızdan kısalım ama okuyan çocuklarımız var onlar ne olcak..yiyeceklerki hastalanmasınlar...ee markalı seyleride alırsanız bir kucuk kalıp peynir nekadar siz duşunun..ben oğluma kahvaltı hazırlıyorum..okula beslenme ..oda ekmek arası..dersaneye gidiyor ordan geliyor gene acıkıyor...sebze fiyatları derseniz...herkes dondurucu tadını sevmiyor..suan kış sebzeleri bile nekadar pahalı..onu bırakın meyveyi bile sayılı alabiliyoruz cogu zaman..uzmanların dediği gibi birde ceviziydi bademiydi versek çocuklara ne olur acaba...neyse yani geçim gerçekten zor...benim yeni bebeğim oldu..bazı nedenlerden dolayı anne sutunu cok azalıyor...maması şimdiden ayda 450 tutuyor...ucuz mama alıyım dedim olduğu gibi çıkardı..yemedi..hadi gelde kıs..bebeğinden insan nasıl esirgesin...hastalaınca en iyi doktor hastane arayışına giriyosunuz..bende çalışıyorum ama biirkim yapamıyorum..ama bakıyorum hep ihtiyaca harcanmış...ha biraz kıyafete harcanan paradan insna kısabilir...gezmesinden..sigarasından..ben gerçi içmiyorum..ama çocuklardan kısma olmuyor...

ayrıca sunuda yazıyım bazı anneler çocuğundan esirgiyor..kendi kuaför masrafından parfomunden kısmıyor..asla oyle olamam..neler var neler...ama kendinizi çokta kasmayın..hayat geçiyor..borcunuz yoksa birazda yasamanıza bakın..benim bir akrabam ev işlerine gidecem diye para biriktirip kocasına vercem diye coktu..gecende elbise alcam demiş eşi nedese beğenirsiniz. su haline bak ..senin neyine yakıscak...zavallım nasıl pişman ..giymediğine kendine bakmadığına..eee hayat işte..

canım bende o konularda dikkat ediyorum bilmediğim marka almıyorum buna rağmen aldığım peynirin kilosu 13 liraya geliyo çok aşırıya kaçmıyorum ama bilindik markaları alıyorum. söylediğin herşeye katılıyorum kendimizden kıssak bile çocuktan nasıl kısabiliriz ki..
Allah kolaylık versin sanada

kartla alıp unutuyoruz dediğin gibi ekstre gelnce de senin yöntem çok güzelmiş ama eşim haftada iki kere makarna tüketir mi hiç sevmiyo:) yalnız mı yaşıyorsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…