Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

Merhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorum🤭 Ben bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum

Gecen yaz villa tatili yaptim.demissiniz belliki fakir degilsiniz sadece.kimseyle gorusulmedigi icin gerek yok diye.dusunmussunuz sanirim

Ülkece aşırı fakirleştik. sorun sende değil bi ülke parasını yönetemeyenlerde..
çok şey söylerim de siyasi yorum yasak diye susuyorum..
içime içime küfre devam..
Şu anki başımızdakilerden öncesinde ülke çok mu zengindi ki fakirleştik.yada çok mu iyi parayı tuttular yönettiler.peess

Şu anki başımızdakilerden öncesinde ülke çok mu zengindi ki fakirleştik.yada çok mu iyi parayı tuttular yönettiler.peess
kardeşim ben adres göstermiş miyim? şu kişiler demiş miyim? ben yönetenler dediğimde neden akla senin kafandakiler geliyor otur bi düşün istersen..
siyasi yorum yapıp ban yemek istiyorsan da buyur devam et..

kardeşim ben adres göstermiş miyim? şu kişiler demiş miyim? ben yönetenler dediğimde neden akla senin kafandakiler geliyor otur bi düşün istersen..
siyasi yorum yapıp ban yemek istiyorsan da buyur devam et..
Adrese gerek yok kimleri ima ettiğin açık.Ben kimseleri savunmuyorum,ama haksızlığa da gelemem

Benim her zaman dediğim gibi...

Aklımda duracağına elimin altında dursun🙊

Neyi almasam sonradan çok ihtiyacım oluyor bir kotun üstüne almadığım tişörtü keşke alsaydım ne çok yakışırdı diyorum. Bir terliği alsaydım şimdi ne rahat ederdim...

o yüzden sizde aklımda durmasın diyip sepeti onaylayıveriiinnn😂

hahahaa kendimi zengin hissettim moralim yerine geldi 😂 ya gerçekten tatile verilen paraya acımıyorum tabiri caizse eşek gibi çalışıyorum hakkım diyorum hiç kafamda soru işareti kalmıyor. villa tatilinin fiyatı da ilk elediğim kahvaltı takımından birazcık fazlaydı..
Valla bu sene villaların yanına yaklaşılmıyor 60.000 den falan bahsediliyor yaa 1 hafta :KK57: :KK57: :KK57:

pes valla yaaa
ben de inanamıyorum alt tarafı dolar 10 lira olmuş vallahi ne kadar abartıyorlar değil mi? Çok ayıp ediyorlar.

Yok o kadarını ben de veremedim sonra veren hatunlara baktım çalışmayan eşlerinin maddi durumunu da bildiğim. Acaba ben yemesini bilmiyorum dedim sonra 400küsura buldum ona da elim gitmedi ee artık ben de mi bi arıza var dedim
Katılıyorum. Ben de sizin gibiyim. Günlük Yemek takımım eskidi ve yarısı kırıldı tabakların 9 yıl içinde. Küçük servis tabaklarını da kahvaltıda kullanıyorum bu arada😂 misafir yemek takımından oraya transfer yapıyorum arada. Ona rağmen ben de halen alamadım günlük yemek takımı. Pandemi var, canlı dersler , çocuklar kafamıza göre avmlerde gezemiyoruz. Online alışveriş yorumlarında kırık geldi , renk farkı vardı tabaklarda falan diyor uğraşmak istemiyorum. Bekliyoruz öyle fakir fakir 😂😂

Geçen yıl tencere tabaklarımı yeniledim 14 yıllıklar ve yıprandılar tabaklar kırıldı azaldı ama 1 yılda bile acayip zamlanmış
kahvaltı takımı olmasa da olur çok gerekli bir eşya değil. pasta tabakları da bu işi görüyor.
bu yıl fissler düdüklü aldım. ya ne çekmişim yıllardır. müthiş bir icat. Her kuruşuna değer
gereksiz eşya olarak katı meyve sıkacağı ve tefal actifry var evimde. 2. el olarak satmaya çalışıyorum.

Ay evlenirken ben de kahvaltı takımı gereksiz derdim ve almadım şimdi 10 yıllık evliyim alasım tuttu 🙃asıl beğendiğim model 1400 o çok geldi tamam almayayım dedim ama 450lik şeye de elim gitmiyor. Yok ben cimri oldum galiba para harcamasını bilmiyorum
Bence cimrilik değil,şu ortamda almak istememek bana normal geliyor. Bende pandemi başından beri evde hamur işlerini kendim yapıyorum,ekmek pizza,pide vs dışardan söylemiyorum/almıyorum ama geçen gün markette basit bir hamur matına 50 lira vermek istemedim. Elime aldım bıraktım zira tezgahta da yapabiliyorum ben bu işi,ne gerek var dedim bıraktım.
Eskiden olsa belki alır sepete atardım düşünmeden.
Şu an öyle bir dönemden geçiyoruz ki,yapılabiliyorsa birikim yapılmalı diye düşünüyorum.
Ha ihtiyacı ertelemiyorum,yiyecek,içecek vs ama giyim de almadım pandemi başından beri kendime. Çocuklara da 2 hafta evvel aldım temel ihtiyacları zira büyüyorlar,kızımin/oğlumun dolabında giyecek 2-3 parça vardi giyebilecekleri yazlık. Onları tamamladım.
Bence fakir degilsiniz,hepimiz gibi gelecek kaygısı taşıyorsunuz,herşey ateş pahası.

10 Yıldır kahvaltıda kullandığınız bir şeyler var sonuçta

450 çok para, bebek de geliyor

Ben de almazdım mesela

Ama oğluma 300 tl ye ayakkabıyı hiç düşünmeden alıyoruz

Yani kahvaltı takımına 450 çok ayakkabıya 300 gerekli 😂😂
Bende böyleyim ya. 50 lira bir hamur matına kıyıp vermedim,oğlanın ayakkabısı küçülmüş ona mecburen gidip spor ayakkabı aldım ama fiyatlar uçmuş,kendime aldığım fiyata minicik ayakkabı aldım geldim.
Kızıma da almadım henüz ,onada gidip eli yüzü düzgün birşey alacağım mecburen,okula gitmeye başladı ,ayakkabılarından memnun ama benim gözüme batmaya başladı biraz yıpranmış bence,okul acılmasaydı sandaletleri vardi spor onlarla birde ayağındaki spor ayakkabı ile çok rahat geçerdi bu yaz ama şimdi ihtiyaç oldu alınacak.
Ay bilemiyorum alıncada 1 senede ayaklar büyüyor zaten layıkıyla eskimiyor ,kalitesiz birşey alıncada icime sinmiyor ayak sağlığı,rahatlık vs derken.
Kızıma diyorum sana unisex renklerde alıcam artık ayakkabı,saklarım kardeşinde giyer🙃

Geçen yıl tencere tabaklarımı yeniledim 14 yıllıklar ve yıprandılar tabaklar kırıldı azaldı ama 1 yılda bile acayip zamlanmış
kahvaltı takımı olmasa da olur çok gerekli bir eşya değil. pasta tabakları da bu işi görüyor.
bu yıl fissler düdüklü aldım. ya ne çekmişim yıllardır. müthiş bir icat. Her kuruşuna değer
gereksiz eşya olarak katı meyve sıkacağı ve tefal actifry var evimde. 2. el olarak satmaya çalışıyorum.
Tefal gereksiz mi?😅ben devamlı kullanıyorum çokta sağlıklı

Back
X