Para harcamayı mı bilmiyorum yoksa fakir miyim🤷‍♀️

İndirime girince bedeni kaliyor mu ki? 🙄
Sokaga bakinca herkes balik etli ama ne hikmetse hep 34 beden tukeniyor. 😂

Dün Zarada bir üst begendim cooook begendim ve alamadim taa başka sehirdeki stoklari bile arattim yoktu bedeni YOK indirmsiz haliyle de tukenmiş 🙂 Deliricimmm
Alla alla 34 42 kalır hep halbuki. Ben 38 im hemen bu bedeni bitiriyorlar namıssızlar😅ama mağazada bitse de netten alıyorum

allah kolaylık versın kendı ısı olanların bırde ekstra gıderı var tabı

esım 1 bucuk senedır cok zorlanıyor acıkcası
ıs yerının kırası, elektrık su dogalgaz ınternet , personel gıderı ,yol gıderı ,yemek gıderı ,cayı ıcme suyu suyu cartı curtu aylık hatırısayılır bı gıder
evınde gıderlerı var malum 3 kısıyız
gelır ne dersenız yasayacak kadar yıyoruz :D

kızımı okula yazdırıyorum bu sene 5 bucuk yasında temmuz ortası kayıtlar baslıyormus ekstra bı gıder daha mecburen.
ne olacak bu durumlar bılmıyorum bırde esımın ısı yazılım-guvenlık sıstemlerı uzerıne bekleyelım kı ınsanlar dunyanın parasını versın yazılım ıstesın- guvenlık sıstemı kurdursun mıllet zengın olsun fabrıka kursun işletmesını olusturalım da bıze ıs cıksın dıye beklıyoruz :D durum o kadar vahım para kazanmamız ıcın ınsanların zengınlesmesı gerek umut fakirin ekmegı :D bızımkısı de bır hayal ıste belkı herkes zengın olur da bızım de yuzumuz guler inş :dua:

Evet şuan işi yeni olduğu için ben ona diyorum ki sen dükkanın giderlerini çıkart bana para vermesen de olur.
Ee benim aldığım para krediler, kira, faturalar, ev giderleri derken elde var sıfır hatta eksi 😂
Yeter ki diyorum dükkan tutunsun uzun vade de kazandırsın bize 🙏
Ama ekonomimiz cidden zor durumda her şey ekstradan pahalanıyor her seferinde.
Çocuk yoksa olsa diyorum ya maması, bezi, okulu valla huniyi takardım 😂
Bugün birine yazdım iç çamaşırı vs aldım zorunlu şeyler ihtiyaçtan yani 400 lira ya 400.
O donları pazardan 5 tanesini 5 liraya alıyorduk zamanında 😂😂😂
Cidden kafayı yedirtecekler bize 😓
Tez vakitte kurtulalım inşallah 🙏

Alla alla 34 42 kalır hep halbuki. Ben 38 im hemen bu bedeni bitiriyorlar namıssızlar😅ama mağazada bitse de netten alıyorum

Ben internet sitesinden baktim yoktu magaza stoklarina baktim yookkk.
Yetmedi annemin oturdugu sehirdeki magaza stoklarini arattim yine yok. O begendigimden başka boyle bir tukenmişlik gormedim. 😁

Benim begendiklerime denk geliyor demek ki. 😁

Evet şuan işi yeni olduğu için ben ona diyorum ki sen dükkanın giderlerini çıkart bana para vermesen de olur.
Ee benim aldığım para krediler, kira, faturalar, ev giderleri derken elde var sıfır hatta eksi 😂
Yeter ki diyorum dükkan tutunsun uzun vade de kazandırsın bize 🙏
Ama ekonomimiz cidden zor durumda her şey ekstradan pahalanıyor her seferinde.
Çocuk yoksa olsa diyorum ya maması, bezi, okulu valla huniyi takardım 😂
Bugün birine yazdım iç çamaşırı vs aldım zorunlu şeyler ihtiyaçtan yani 400 lira ya 400.
O donları pazardan 5 tanesini 5 liraya alıyorduk zamanında 😂😂😂
Cidden kafayı yedirtecekler bize 😓
Tez vakitte kurtulalım inşallah 🙏
Kira ödüyorum ama kiralarımı alamıyorum. Oynatmaya ucundan köşesinden kaldı😅

Veremiyorum işte ama vermem gerektiğini düşünüyorum bir kahvaltı takımı bile alamıyorsam neden çalışıyorum ben diye kendimi, hayatı ve Türk ekonomisini sorguluyorum🤭
Ben de israfi sevmem, cimrise degilim ama ayni sorulari sorarim kendime..

Nasreddin hoca nin trt çocuk kanalinda bir bölümünde mutfakta bir sey arıyor orayi aciyor yığınla tabak, diğer dolabı acıyor yine tabak, baska bir kapağı acıyor tepeleme tabak dolu.. böyle değilse alin yaa..

Arkadaslar ihtiyaç yoksa almayin demis tabii ki tercih sizin ama heves ettiginiz şeylerden de kismayin
Mesela ikisini de almak yerine kahve takımını alin baktiniz keske almasaydim diyorsunuz kahvalti takimini almazsiniz :)
Benim 3 sene önce indirim diye 50 liraya aldığım kahve fincan setinin emsalleri şimdi 100 150den başlıyor.
Ben de evden çalışıyorum hatta son 2 haftadır tum gunum telefonda geciyor desem yeridir. Bugün o kadar usudum ki polar pijamalari cektim :) evdeyken kıyafet ihtiyacı olmuyor gerçekten.
Ama mesela dün trendyol indirimden güneş kremi aldim bugün geldi :) yani ihtiyacınız varsa ve alma gucunuz varsa otelemeyin gun gectikce fiyatlar uçuyor

Geçenlerde yemek tabağı ihtiyacım oldu.
Takımım vardı kızım kırmış falan baktım 3 tane kalmış 🤦

Baya baya araştırdım.
24 parça takimlar 1000 liraya da var 1500 liraya.
Bir mağazada 600 kusur dediler çok da hoşuma gitti.

Sonra başka yere baktım düz kenarı çiçekli 24 parça takım 300 lira bende bunu aldım.zaten illaki çatlar kırılır bişey olur evde biz kullanacağız ne de olsa dedim.2-3 gün sonra bir tabağın çatladı iyiki en ucuzunu almışım dedim 🙈

Bundan 2 sene önce olsa ben 1000 liralık tabak takımını alırdım.o zaman sanki paramız vardı,yada paramızın değeri bilemiyorum.
Şuan 100 lira olsa da başka yere de verebilsek diyorum.
Gerçekten fakirlestigimizi fark ettim çok üzgünüm 😢
Bazi zuccaciyelerde 24 parca takimlar 200den basliyor migros bazen indirim yapıyor duz beyaz takimlar 160a kadar düşüyor desensiz ya da hafif kabartma desenli ama is gorur yani :) bende 300den fazla verilmemeli çünkü neticede tabak yani, gidip x marka diye neden 1000 lira verelim ki

Bence ne cimrisiniz ne de fakir. Para kazanmanın zorluğunun farkındasınız. Şimdi bebekte geliyormuş. Masraflar artacak. Ev hanımı olup sunumlar hazırlasanız, misafirleriniz çok olsa tamam ama çalışan insan için kahvaltı takımı çok gereksiz.

Bazi zuccaciyelerde 24 parca takimlar 200den basliyor migros bazen indirim yapıyor duz beyaz takimlar 160a kadar düşüyor desensiz ya da hafif kabartma desenli ama is gorur yani :) bende 300den fazla verilmemeli çünkü neticede tabak yani, gidip x marka diye neden 1000 lira verelim ki
çeyize aldıkta ne oldu kırıldı bozuldu takımlar.fazla para verilmemeli evet.hem sıkıldıkça 5 yılda bir yenileriz eskileri de ihtiyaç sahibine veririz

Merhabalar pandeminin başından beri doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Evden çalışıyorum. bir villa tatili yapabildim geçen yaz bu yıl riskli hamilelikten dolayı o da yok.. evden dışarı çıkmadığım için alışveriş de pek yapmadım. zaten dışarı çıkmıyorum ne alacağım diyip durdum.. şimdi beğendiğim bir kahvaltı takımı ve bir fincan takımı var alayım dedim bir alışveriş sitesinden kaç gündür sepette duruyor yok ben alamıyorum elim gitmiyor ne gerek var diyorum.. Almamak için bahane buluyorum resmen kendime, yok kırık gelse nolcak diyorum. sepetten silmeye elim de gitmiyor. Her şeyin fiyatı da çok artmış bir yandan bu kadar para verilir mi diyorum🤭 Ben bu 1,5 yıllık süreçte alışveriş yapmayı unuttum galiba. Nasıl çıkacağım bu süreçten bilemiyorum
Bu aralar bende pandemi boyunca ihtiyaç olmayan şeyleri oteledim. Dediğiniz gibi herşeyde zam gelmiş durumda ama maşallah maaşlar hep aynı. Ama arada da olsa amaaan diyip sipariş ediyorum valla

Gerekli olmayan hiçbir şey almıyoruz, karı koca çalışıyoruz, evimiz de kira değil, yine de neredeyse hiç paramız kalmıyor. Oysa birkaç sene önce ev kredisi ödeyip kenara para ayırabiliyorduk. Özellikle son 1,5 sene bunalım içindeyim. Gelecekten beklentim kalmadı.

Back
X