Kızlar merhaba,size bişey danışmak istiyorum.daha önceki konularımdan bilirsiniz belki, annem kanser hastası ,babam da..ben çalışıyorum.işteyken anneme kadın bakıyor,allaha şükür babam daha iyi.onun yardımcıya ihtiyacı yok..benim hayatım iş ev arası geçiyor,çünkü annem evde sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor,diğer herşey bana kalıyor.manevi olarak çok yük var üstümde..inanın 4 senedir tatile bile gitmedim,onları bırakamadım.bir de devamlı hastanelerdeyiz,o psikoloji de bizi çok yoruyor.
Bir de maddi masraflar varki sormayın.hastaneler,ilaçlar,doktorlar derken elde avuçta bişey kalmıyor.devlet bazı şeyleri karşılıyor ama masraf ta çok oluyor.
Benim bir de abim var,evli..kendisinin durumu iyi.eşi de çalışıyor.çok sıkıştığım zamanlarda ondan para istedim,çoğu zaman benim param yok deyip kenara çekildi.
Ödeme var yapamadım dedim,yok bu ay dedi,sonra bir kere bile arayıp ne yaptınız diye sormadı.aylarca hastanelede kaldık,bişeye ihtiyacınız var mı diye sormadı.Ben artık bu duruma bir son vermek ve 1 ödemeyi de ona bağlamak istiyorum.sonuçta onun da annesi babası değil mi?
Ama bunu nasıl yapmalıyım?yani eşi de yanındayken mi konuşmalıyım yoksa kendi başımızayken mi?eşinin yanında çok terslenemez bana diye düşünüyorum,o da bilsin zor durumumuzu,ondan saklı bişey olmasın değil mi?
Ama bir taraftan da korkuyorum ya eşinin yanında kötü bişey olursa diye?ne yapmalıyım sizce?
Bu arada abim bir firmada üst düZey müdür,yani durumu gerçekten iyi ama bize yardımı yok.
Ya da ondan maddi yardım istemem saçma mı?ayrı evi var ya..bilemedim yaaa..
Yardım edebilir misiniz?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Abiniz hayırsız evlat vasfını taşımaktadır.
Gidin konuşun, gerekse eşinin yanında, gerekse yalnız.
Böyle vefasızlık olur mu ya..
Size helal olsun bu arada takdir ettim sizi Allahım dayanma gücü sabır şifa versin..
Allah dayanma gucu versin, abinizlw konusmaniz lazim.
Eşi nasil biri abinden beterse cirkinlesirler..sonucta abin aramaz sormaz yardim etmezde ya eşi?arayip sormuyormu kocasi havadan inme degil ya sonucta.ailesi var insan merak eder yardimci olur
Peki yalnız mı eşiyle mi??
Gelin olanlar var mı aranızda yani görümceniz gelip sizden para isteseydi tavrınız ne olurdu kii??
gelinim, görümcem tek başına yüklerini yüklendiği anne babasıyla ilgili eşimden yardım istemez, niye diye sorarsan, eşim zaten istenmesine müsaade etmez, çoktan elinden geleni yapmaya başlamıştır zaten, başlamasa da ben iteklerdim sağlık bu sonuçta. çok şirret parada pulda acaip gözü olan biri değilse yengenin bir şey diyeceğini sanmıyorum
olur mu öyle şey canım bunu bir kere en başta abinizin akıl etmesi lazım çünkü siz hem maddi hem manevi olarak büyük yük altındasınız. her insan kaldıramaz bu kadar stresi tempoyu. Allah anneciğinize ve babacığınıza bol şifa versin bir an önce sağlıklarına kavuştursun inş.
bence bir an önce abinizinde eşinin olduğu bir ortamda konuyu sakince açın eğer ters bir durum olursa o artık onun ayıbı.Abiniz bilmem ne müdürlüğüne o günlere kendi tek başına geldi zannediyor galiba anne babanın hakkını unutmuş bence sizin bunu ona hatırlatmanız lasım....
Bu ne kadar düşünsiz bir adam bu kadar vurdum duymazlık olurmu?sen nasıl bakıyorsan onunda o kadar bakması gerekir neticede ikinizide dünyaya getirdi.bence konuş sorumluluklarını bilsinler.anneniz sizleri kimbilir ne zorluklarla büyüttü evlenen zengin olan bir köşeye kaçsa nediye doğuralım?
benim annemde hasta sürekli hastanede olur tedavi görür yatar. ilçaları bakımı masrafı haliyle fazla oluyor. ablam bekar o yükü üzerine aldı ben evlenmeden önce daha çok refakatçi olarak hastanede kaldım ablamda muayenelerini yaptırırdı erkek kardeşimde getir-götür işleri ve yeri gelince muayene işlerine bakardı. 3 kişi bir annemize bakmaya çalışıyoruz ama inanın çok yıpratıcı. özellikle manen hastane hasta psikolojisi berbattır. birde siz tek başınıza 2 hasta insana bakıyorsunuz yükünüzü tahmin bile edemem. Allahım yardımcınız olsun inşallah. maddiyat bu dönemde çok önemli babam anneme 1 kuruş harcamaz 3 çocğun var onlar baksın diye.Rabbim bize iş güç vermiş 3 kişi masrafı paylaşırız. sizde 2 kişisinizi abinizin sizden önce bu durumu düşünmesi gerekir. Özellikle maddiyat konusunda durumuda iyiyse neden böyle davranıyor. Eden bulurmuş sen cennetini kazanmaya devam et kardeşim. Rabbim yüzünü elbet güldürür ve inşallah abinin kalbine merhamet gelirde sana destek olur.
Abim,bu günlere kendi çalışıp geldiğini düşünenlerden yani onda akıl olmasaydı anne baba ne yaparsa yapsın Zaten o burda olamazdı..sanırım büyümesi lazım daha:)
Çok teşekkür ederim dualarınız için.
esinin yaninda konus...belki oevladinin yapmadigini yaparr.merhamet eder...ben yapardim esimin ailesineee..kesinliklee.ustelik maddidurumuda iyi olacak..ne denmekkk.cnm bu islermaddiyatla olmuyor....vefa.vefa.vefa........
Kızlar merhaba,size bişey danışmak istiyorum.daha önceki konularımdan bilirsiniz belki, annem kanser hastası ,babam da..ben çalışıyorum.işteyken anneme kadın bakıyor,allaha şükür babam daha iyi.onun yardımcıya ihtiyacı yok..benim hayatım iş ev arası geçiyor,çünkü annem evde sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor,diğer herşey bana kalıyor.manevi olarak çok yük var üstümde..inanın 4 senedir tatile bile gitmedim,onları bırakamadım.bir de devamlı hastanelerdeyiz,o psikoloji de bizi çok yoruyor.
Bir de maddi masraflar varki sormayın.hastaneler,ilaçlar,doktorlar derken elde avuçta bişey kalmıyor.devlet bazı şeyleri karşılıyor ama masraf ta çok oluyor.
Benim bir de abim var,evli..kendisinin durumu iyi.eşi de çalışıyor.çok sıkıştığım zamanlarda ondan para istedim,çoğu zaman benim param yok deyip kenara çekildi.
Ödeme var yapamadım dedim,yok bu ay dedi,sonra bir kere bile arayıp ne yaptınız diye sormadı.aylarca hastanelede kaldık,bişeye ihtiyacınız var mı diye sormadı.Ben artık bu duruma bir son vermek ve 1 ödemeyi de ona bağlamak istiyorum.sonuçta onun da annesi babası değil mi?
Ama bunu nasıl yapmalıyım?yani eşi de yanındayken mi konuşmalıyım yoksa kendi başımızayken mi?eşinin yanında çok terslenemez bana diye düşünüyorum,o da bilsin zor durumumuzu,ondan saklı bişey olmasın değil mi?
Ama bir taraftan da korkuyorum ya eşinin yanında kötü bişey olursa diye?ne yapmalıyım sizce?
Bu arada abim bir firmada üst düZey müdür,yani durumu gerçekten iyi ama bize yardımı yok.
Ya da ondan maddi yardım istemem saçma mı?ayrı evi var ya..bilemedim yaaa..
Yardım edebilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?