rabbim şifa versin geçmiş olsun..kesinlikle istemelisiniz çünkü tek başınıza daha ne kadar dayanacaksınız?
Çok teşekkür ederim..zaten ay sonu zor gelir oldu,istemeliyim...zor geliyor ama
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bence git açık açık konuş hiçte kararsız olma yada annen baban konuşsun canım sende cansın
ben olsam şimdi bile açar isterim canım ne var bunda?abin o senin.belli ki vefasız evlatlığını yapmıor ..manevi olarak desteği yok bari maddi olarak yardım etsin
Bir kaç kez istedim ya,tersledi beni..ağrıma gidiyor,alışmamışım..
Ama bu son olsun deyip deneyeceğim.gelişmeleri yazarım artık:)
canını sıkıncaaya dek iste:))merakla bekliorum:)
Teşekkür ederim,güldüm mesajını okuyunca:)
Öncelikle merhaba,Kızlar merhaba,size bişey danışmak istiyorum.daha önceki konularımdan bilirsiniz belki, annem kanser hastası ,babam da..ben çalışıyorum.işteyken anneme kadın bakıyor,allaha şükür babam daha iyi.onun yardımcıya ihtiyacı yok..benim hayatım iş ev arası geçiyor,çünkü annem evde sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor,diğer herşey bana kalıyor.manevi olarak çok yük var üstümde..inanın 4 senedir tatile bile gitmedim,onları bırakamadım.bir de devamlı hastanelerdeyiz,o psikoloji de bizi çok yoruyor.
Bir de maddi masraflar varki sormayın.hastaneler,ilaçlar,doktorlar derken elde avuçta bişey kalmıyor.devlet bazı şeyleri karşılıyor ama masraf ta çok oluyor.
Benim bir de abim var,evli..kendisinin durumu iyi.eşi de çalışıyor.çok sıkıştığım zamanlarda ondan para istedim,çoğu zaman benim param yok deyip kenara çekildi.
Ödeme var yapamadım dedim,yok bu ay dedi,sonra bir kere bile arayıp ne yaptınız diye sormadı.aylarca hastanelede kaldık,bişeye ihtiyacınız var mı diye sormadı.Ben artık bu duruma bir son vermek ve 1 ödemeyi de ona bağlamak istiyorum.sonuçta onun da annesi babası değil mi?
Ama bunu nasıl yapmalıyım?yani eşi de yanındayken mi konuşmalıyım yoksa kendi başımızayken mi?eşinin yanında çok terslenemez bana diye düşünüyorum,o da bilsin zor durumumuzu,ondan saklı bişey olmasın değil mi?
Ama bir taraftan da korkuyorum ya eşinin yanında kötü bişey olursa diye?ne yapmalıyım sizce?
Bu arada abim bir firmada üst düZey müdür,yani durumu gerçekten iyi ama bize yardımı yok.
Ya da ondan maddi yardım istemem saçma mı?ayrı evi var ya..bilemedim yaaa..
Yardım edebilir misiniz?
Öncelikle merhaba,
Kesinlikle konuşmalısınız. Benim dikrim eşi varken konuşmanız, ondan saklı olmamalı, sonradan öğrenirse başka açılardan da yanlış anlaşılabilirsiniz.
Bu arada şimdiye kadar oan tüm masrafların yarısını da vermesi gerekirdi. Bizim sülaleyi pek sevmem mesela normalde ama, anne babayla ilgili bi masraf olursa evlatlar mutlaka bölüşp öderler, evlatlar evli bekar fark etmez hepsinin görevi.
Mesela siz evlenince ne olacak?
öncelikle sizin çok iyi bir evlat olduğunuzu söylemek istedim.bu zor dönemlerinde annenizin babanızın yanında olduğunuz için ama malesef aynı şeyleri abiniz için söyleyemiycem.
abiniz gerçekten saygısızlık yapıyor hem size karşı hemde annesine babasına karşı.
bugün birkez daha emin oldum ki anneye babaya kalan,onların derdine yanan yine kız evlat oluyor.
malesef toplumumuzda daha doğrusu müslüman ülkerlerinde oğlan çocuğu pek bir kıymetli oluyor.anne baba ilerde bana oğlum bakacak diyor ama yaşlanınca bunun gerçek olmadığını anlıyor herkes.kız çocuğu evlense bile yine aklı,fikri yüreği anne ve babanın yanında oluyor.onları düşünüyor ama malesef erkek çocuk böyle değil.sizin abinizde böyle ama size yardım etmek zorunda.o anne baba birtek sizin ananız babanız değil onunda anası ve babası.manevi destek olmasın en azından maddi destek olması şart.bu ne böyle.allah yardımcın olsun canım ya.tabikide gitmelisin ve konuşmalısın.abinin eşinin yanında bile söyle.gerekirse kavga et ikisiyle.belki yengeniz izin vermiyordur abinize "onlara para verme"diye.:44:
ama adam da bi yerde benim de evim var diyebilir.
Abim sırtını bana dayadı oooh ne rahat hayat..
Abiniz ve yengenizle oturup basbasa bunu konusmalisiniz bence.
Anne ve babaya bakmak onlarin hayir duasini almak ne kadar guzel bir sey.
Siz kendiniz icin bir sey istemiyorsunuz sonucta bu onunda gorevi.
Eger bunun icin sizinle konusmayacaksada konusmasin bence.
Benim de hayallerim var elbette ama ben bu şartlar altında evlenemem kiii...erkek arkadaşım var ama evlilik konusu hiç açılmıyor aramızda,gerçi bu duruma da bozuluyorum ya neyse..
Hangi koca evlendikten sonra hala aileaine maddi yardım yapan kadını ister kii..istisnalar vardır tabiii..ama adam da bi yerde benim de evim var diyebilir.
Abim sırtını bana dayadı oooh ne rahat hayat..
Haklısın ama korkuyorum,yine param yok olmaz derse zaten pamuk ipliğine bağlı olan abi kardeş ilişkimiz iice bozulacak,ben birdaha onu görmek istemeyebilirim artık..
Amaaaannn ne kaybedicem dimi,pamuk ipliğine bağlı olcağına hiç olmasın...
Abim,bu günlere kendi çalışıp geldiğini düşünenlerden yani onda akıl olmasaydı anne baba ne yaparsa yapsın Zaten o burda olamazdı..sanırım büyümesi lazım daha:)
Çok teşekkür ederim dualarınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?