• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para isteyen anne ve baba

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ema34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ema34

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2024
147
51
18
25
Merhaba arkadaşkar,

Ben ailemle yurt dışında yaşıyorum ve 27 yaşındayım. Bir senedir tek yaşıyorum ve masraflarımı kendim karşılıyorum. Onlarla yaşadığım dönem her ay belli miktar para veriyordum (benim giderlerimi karşılıyor hemde üzerine biraz para kalıyordu). O dönem zaten ek olara faturaların bir kısmınıda ödüyordum. Şimdi ayrı evim var ve benden para istiyorlar. Beni zorlayacak bir miktar olmadığında veriyorum. Ama geçen benden maaşımın 3'te birini istediler. Vermedim. Kredileri yok, kira ödemiyorlar, kardeşim okuyor onun hiçbir okul masrafını karşılamıyorlar (kardeşim onlarla yaşıyor). Her ay belli bir miktar kardeşime benzin parası yolluyorum.
Benim universite masraflarım için'de hiçbirşey ödemediler, devlet bursum yetiyordu (zaten sosyal hayatı olan veya takıp takıştıran biri değildim o dönem).
Şimdi ne için para istiyorlar anlamıyorum.

Sizce bu normal mî? Kendimi bildim bileli, babam tembel birisi, seneni yarısı çalışır diğer yarısı evde yatar.

Sürekli para istemeleri normal mi?

Merhaba arkadaşkar,

Ben ailemle yurt dışında yaşıyorum ve 27 yaşındayım. Bir senedir tek yaşıyorum ve masraflarımı kendim karşılıyorum. Onlarla yaşadığım dönem her ay belli miktar para veriyordum (benim giderlerimi karşılıyor hemde üzerine biraz para kalıyordu). O dönem zaten ek olara faturaların bir kısmınıda ödüyordum. Şimdi ayrı evim var ve benden para istiyorlar. Beni zorlayacak bir miktar olmadığında veriyorum. Ama geçen benden maaşımın 3'te birini istediler. Vermedim. Kredileri yok, kira ödemiyorlar, kardeşim okuyor onun hiçbir okul masrafını karşılamıyorlar (kardeşim onlarla yaşıyor). Her ay belli bir miktar kardeşime benzin parası yolluyorum.
Benim universite masraflarım için'de hiçbirşey ödemediler, devlet bursum yetiyordu (zaten sosyal hayatı olan veya takıp takıştıran biri değildim o dönem).

Sizce bu normal mî? Kendimi bildim bileli, babam tembel birisi, seneni yarısı çalışır diğer yarısı evde yatar.

Şu şartlar altında normal değil. Para vermeyin.

Yolunacak tavuk misali
Ya yurtdışında yaşıyorsun çalışıyorsun iyi para alıyorsun
Ne yapacak onca parayı bize el atsın bizimde hayat standartlarımız yükselsin diyorlardır
Standart bizim ülke insanımız normal geldi bana
Ama tabii normal değil

Ben aileme belli dönemlerde yardımlar yaparım, kardeşlerim de yapar. Ama babam da annem de çalışkan insanlardır ve babam asla para istemez. Annem bazen çıtlatsa kızar ona.
Biz okurken de babam inanılmaz bir özveriyle hepimizi şehir dışında ve bir öğrenciye göre oldukça rahat şartlarda okuttu. Hakkı ödenmez.
O yüzden aileden aileye değişir bence böyle şeyler. İçinizden gelmiyorsa demek ki babanızın bu konudaki tutumu sizi tatmin etmemiş. Siz nasıl uygun görürseniz öyle yapın.

Merhaba arkadaşkar,

Sen altin al canim. Kucuk kucuk koy kenara onlara nereye gittigini bilmeden gonderecegine kendin birikim yap. Ileride olur camasir makineleri bozulur o zaman cikartir alirsin. Olur kendi ihtiyacın olur oradan harcarsin. Boyle nereye gittigini bilmeden car cur olmasin paran.

Bazı anne babalar çocuk yapayım da bana baksın diye dünyaya getiriyor resmen. Kendi babam da dahil. Verme önü arkası kesilmiyor yoksa. Görevmiş gibi oluyor bir noktada.

Paraya ihtiyacı varsa gitsin çalışsın , bu şartlarda vermem

Türk Medeni kanununa göre anne ve baba ancak gerçek yoksulluk hâlinde çocuktan nafaka isteyebilir. Çalışabilir olup çalışmamak, kira-kredi olmaması, temel ihtiyaçların karşılanması yoksulluk sayılmaz. O yüzden maaşının 1/3’ünü istemeleri hukuki değil, sadece kişisel talepleri. Vermek zorunda değilsiniz.

Açıkça konuştunuz mu hiç kendi ihtiyaçlarınızı veya birikim vs yapmak istediğinizi söylediniz mi ?
Böyle bir konuşma yapmanın zamanı gelmiş geçiyor bile.
Kendi hayatınıza bakın derim vermeyin.

Yolunacak tavuk misali
Ya yurtdışında yaşıyorsun çalışıyorsun iyi para alıyorsun
Ne yapacak onca parayı bize el atsın bizimde hayat standartlarımız yükselsin diyorlardır
Standart bizim ülke insanımız normal geldi bana
Ama tabii normal değil
Ailemde yurt dışında yaşıyor

kuzu eski bir konuna göz attım da sen çok kotu bir çocukluk geçirmişsin.
bak ama şimdi ayrı eve çıkmışsın ne güzel kendi ayaklarının üstünde duruyorsun.
Bence bağını azaltarak kesmeye bak.
Her istediklerinde bir bahane bul.
Bana da lazım, şu ihtiyacım var buraya verdim, şunun borcuna girdim gibi.
Yoksa başka türlü baş edemezsin.

Ailemde yurt dışında yaşıyor
Türk insanından daha muhteşem bir güruh varsa o da gurbetçilerimizdir
Bir grup gurbetçi değerlerimizi kaybetmeyelim diye türkiyedeki insandan bile ilkel kalmışlar
Annen babanın size yaptıkları doğru değil bu kesin
Ailenin profili şöyle zihnimde canlandı sanki
Almanya battı siz türkiye yaşıyorsunuz diyen güruhtan mı acaba

alma verme dengesini sasirmis aileniz. konuyu actiniz bu normal mi diye, asla ama asla normal degil, once bunu bir fark edin. suclu hissedeceginiz en ufak bir durum yok. bazi durumlar bakis acisina baglidir, zit yonden gelen fikirlerin hepsi de kabul edilebilir. ama sizin durumunuzda tek bakis acisi var. universitede okuyan cocuklarina maddi acidan elden geleni yapmayan bir aile; tembeldir, bencildir, suistimal etmeyi sever, karsidakini kullanmayi sever, talepkardir, sunu da istemeyim bu da eksik kalsin karsidakine ayiptir demez, her seyi kendine hak gorur.

isterseniz maasinizin hepsini verin, o ay neyle gecineceginize kaygilanmayan bir aile semasi var.

hak etmeyen aileye para vermeyi kesmek, sadece maddi acidan size kazandirmayacak. maddiyat kazancinizin bir tarafi. bir de manevi kazanclariniz olacak. ki bunlar maddiyatin eline su dokemez bile.

ailenize verici olmayi birakir da, suistimal kapilarini kapatmayi ogrenirseniz psikolojik guc kazanirsiniz. hatta oldukca fazla guclenirsiniz manevi olarak. sizi somurmeyecek verici, fedakar bir erkek ceker, cicek gibi evlilik yaparsiniz.

Verme evladım verme. Muhtaç değiller, bir de yüzsüzlüğü ele alıp kazancının koskoca bir kısmını istiyorlar🙄🙄Sen paranı biriktir koy kenara, kimseye bir şey verme bu aileden hayır yok sana

Hangi ülkede?

Niye veriyorsun ki, madem sartlari uygun seni niye yoluyorlar

Merhaba arkadaşkar,

İhtiyaçları bile olsa her ay her ay mecburmuşum gbi utanmadan para istenirse benim sinirim gelıyo, sürünsünler deyıp iyiliği bırakıyorum valla.
Tavsiye ederm

Back
X