Para meselesi...

ben kayınvalidede kayınpederde hata bulmuyorum demek ki fıtratları öyle, oğulları sünepelik yapmasında hakkını savunsun, biz burda kv için ne dersek diyelim konunun öznesi olan kişiler hakkını savunmadıkça elimize ne geçecek tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok :ssz:

merhaba benim eşimde babasının desteğiyle iş yapıyor,restoran açmak için 6 aydır kosturdu yoruldu emek verdi,abileride bi miktar destek oldu şimdi restoran açıldı ve 1 hafta önce para karsılıgı ortaklık istediklerini söylediler .Düşünsene yeni evlenen birine aile detsek olmaz mı yardım etmez mi iş kurmaz mı???Ve hepsinin işi gücü olmasına ragmen suan o kadar ugras ve emekle actıgımız dükkana 4 kardeşide ortak oldu.Bu hazıra konmak değil mi emeksiz uğraşsız para kapısı acmak değil mi?

Herşeye rağmen ortak bile olsalar en azından 7 24 orda çalısan benim kocam olucak,gecesi gündüzü olmayan tatil yapamayan benim kocam ve yine de 4 e bölünecek,diyorum ki en azından maaş al yüzdeyi fazla al şuan isteyemem abimlere ayıp olur dio ve ben paragöz oluyorum,aileyi bölmeye çalısan oluyorum malesef yaşayıp görücek ortak iş yapmanın sıkıntısını ben ne desem boş el kızı oluyorum o yuzden bu para işleri sıkıntılı artık düşünmicem ugrasmıycam yoksa düşündükçe kafayı yiyorum.

Mutsuzperi, senin durumunda fenaymış, bu erkekler sözden laftan anlamıyor, başlarına bi müsibet gelecek illa.. Seninkide maaş almaya utanıyo, ama abileri paraya karşılık ortaklık istemeye utanmamış... Ahh ahhh.. Allh sabır versin canım...
Bizde eşimle bi sene istanbulda yaşadıktan sonra, işi gücü bırakıp eşimin memleketine taşındık... Ne iş var ne iş bulacağımızın garntisi. kuzeni 500 tl para istemiş bu da vermiş... geri verecekti hesapta o parayı, tık yok.. sonra bide bilezik istemiş, emanete verip, geri alıcakmış. dedim verme bak geri gelmez. gelir dedi.. iyi dedim, sen bilirsin ama geri gelmicek ben biliorm. bieziği şimdi bozsak 1000 tl yi aşar kalın güzel bi bilezikti... Tabi şu an bunların üzerinden 2,5 sene geçti ne bilezik var ne para... Ama en azından eşim daha kimseye zırnık koklatmıyo, baya pahalıya bir ders oldu ama olsun ne yapalım

bu soruna tek çözüm eşinde kendini kullandırtmamalı
ailesinin servetine servet katacağına önce kendi kurduğu aileyi düşünsün eşimi nasıl rahat yaşatırım geleceğimizi nasıl kurarım diye
ama nafile belli eşin hiç bir şekilde ailesinin bencilliklerini kabul etmiyor, hala saf saf ilerde onlarda bana ev alırken yardım eder diye düşünüyor yaptıkları bütün davranışlara rağmen onlara toz kondurtmuyor işin zor allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda aklını başına alır.

uzaktan size durumlar farklı gözükebilir
dediğiniz doğru beni hiç ilgilendirmez malları ya da bilezikleri
ama onlar o haldeyken benim malıma göz dikiyorlar benim anlatmak istediğim buydu
gayette laf çarptı kvdem malesefte olmadığını bile bile isteklerde bulunuyor oğlum şu alıncak oğlum bana köntür yüklet
bir aylık evliyim ama iki yıldır ben bu ailenin içindeyim
evlenirken tabikide onlara güvenmedik ama isteksizde olsa birkaç yardım yapıp sonrada biz sizin borçlarınızı öderken siz o altınlarla arabamı alcaksınız bizede verceksiniz düğünden takılanları diyende onlar
ben o aşamada eşimede demiştim istiyceklerse keşke yardım etmeselerdi diye
ben çok meraklı değilim para meselesine karışmaya ama işte insanı zorla karıştırınca başkaları elden birşey gelmiyor...

seni çok çok iyi anlıyorum, tek yapabileceğin tatlı dille, cilveyle, yakınlıkla eşine durumu aşılamak :34: ben yaptım ve maşallah gözü açıldı benimkinin:1: kv ile konuşmuşlar, kv memlekette. hani bana şunu alacaktın hani bana bunu alacaktın diye şakayla karışık yine istemiş birşeyler:47: nişanlımda sinirlenmiş, anne ben kendi işlerimi zor görüyorum, şu taşıda şunun üstüne koyalım diye yardımmı ediyorsunuz birde dahada istiyorsunuz demiş, şaka yaptım oğlum demiş oda:33: valla hayatım, şimdiden söyleylim 10 liranı bile yedirmem dedim :20: yedirme hayatım, kına gecesinde avcunuda açma ordada altın koysunlar dedi:1: biraz, tatlı dil, biraz gaz yoluna giriyor. eşlerimizi ailelerinin ellerine bırakırsak, ne para birikir ne yatırım olur nede başka birşey. sende sahip çık eşine ;)

seni çok çok iyi anlıyorum, tek yapabileceğin tatlı dille, cilveyle, yakınlıkla eşine durumu aşılamak :34: ben yaptım ve maşallah gözü açıldı benimkinin:1: kv ile konuşmuşlar, kv memlekette. hani bana şunu alacaktın hani bana bunu alacaktın diye şakayla karışık yine istemiş birşeyler:47: nişanlımda sinirlenmiş, anne ben kendi işlerimi zor görüyorum, şu taşıda şunun üstüne koyalım diye yardımmı ediyorsunuz birde dahada istiyorsunuz demiş, şaka yaptım oğlum demiş oda:33: valla hayatım, şimdiden söyleylim 10 liranı bile yedirmem dedim :20: yedirme hayatım, kına gecesinde avcunuda açma ordada altın koysunlar dedi:1: biraz, tatlı dil, biraz gaz yoluna giriyor. eşlerimizi ailelerinin ellerine bırakırsak, ne para birikir ne yatırım olur nede başka birşey. sende sahip çık eşine ;)

biz nişanlıyken pek karıştırtmıyodu eşim şu an ben onlarla yaşıyorum gelirlerimiz ortak diyodu evlenince de aynı durumlar devam edince bende artık karışmaya başladım.. gene senin kv soruyomuş bana şunu alcaktın diye bizimkisi gidip evine eşya alıyodu borcunuda yazdırıyodu oğlum sen bana bunu hediye aldın diyodu yani kibarca git öde manasında :47:

biz nişanlıyken pek karıştırtmıyodu eşim şu an ben onlarla yaşıyorum gelirlerimiz ortak diyodu evlenince de aynı durumlar devam edince bende artık karışmaya başladım.. gene senin kv soruyomuş bana şunu alcaktın diye bizimkisi gidip evine eşya alıyodu borcunuda yazdırıyodu oğlum sen bana bunu hediye aldın diyodu yani kibarca git öde manasında :47:

Çok terbiyesizmiş kv den ya,nefret ediyorum böyle emri vaki yapan insanlardan. Bende bu zamana kadar ne maaşının hesabını sordum, ne para nereye gidiyor diye. Sonradan öyle bir borç çıktı ki. Ayrılma noktasına geldik. Ve bu borcun içinde hala aileye masraflar. Birde şöyle bir durum var, nişanlımın ailesi bana tek bir çöp bile almadı. Ne bohça, ne hediye. Hiçbirşey. Nişanlım elinden geldiğince kendi aldı. Ama ben borçları öğrenince, madem ailen beni gelin olarak görüp adetleri yerine getirmiyor ve bende bu kadar borcun üstüne geliyorum, paranı yedirmem dedim. Durumuda izah ettim. Birde benim kv falan nişanlım sanki üveymiş gibi davranıyor. Diğer oğlunu kızlarını bir düşünüyor, oğlu ev almışta taksiti nasıl yatıracaklarmış diye kara kara düşünüyor. Diğer oğlum düğün yapıyor, birşeye ihtiyacı varmıdır diye düşünmüyor. Çok sinir bozucu.

Çok terbiyesizmiş kv den ya,nefret ediyorum böyle emri vaki yapan insanlardan. Bende bu zamana kadar ne maaşının hesabını sordum, ne para nereye gidiyor diye. Sonradan öyle bir borç çıktı ki. Ayrılma noktasına geldik. Ve bu borcun içinde hala aileye masraflar. Birde şöyle bir durum var, nişanlımın ailesi bana tek bir çöp bile almadı. Ne bohça, ne hediye. Hiçbirşey. Nişanlım elinden geldiğince kendi aldı. Ama ben borçları öğrenince, madem ailen beni gelin olarak görüp adetleri yerine getirmiyor ve bende bu kadar borcun üstüne geliyorum, paranı yedirmem dedim. Durumuda izah ettim. Birde benim kv falan nişanlım sanki üveymiş gibi davranıyor. Diğer oğlunu kızlarını bir düşünüyor, oğlu ev almışta taksiti nasıl yatıracaklarmış diye kara kara düşünüyor. Diğer oğlum düğün yapıyor, birşeye ihtiyacı varmıdır diye düşünmüyor. Çok sinir bozucu.

boşver canım hiç birşey almasınlar sonradan geri altın olarak istediler bizimkiler öyle olacağına hiç olmasın daha iyi.. onlar alıyo diye en ucuzuna kaçmak zorunda kaldım ben ona rağmen daha kayınbabam bu pahalı daha ucuzunu alın dedi.. kiralıyacağımız eve bakmaya geldik ev sahibi perdelerini olduğu gibi bırakıp gitmiş yırtılmış falan çünkü kayınbabam dediki aa ne güzel perdede varmış bunları kullanırsınız.. dediği lafa bakarmısın ben bir evin bir kızıyım sanki kaçıpta gelmişim gibi elalemin eski perdelerini kullanıcam :47: Allahtan eşim o konularda anlayışlıdırda babasına olmaz öyle şey dedi.. zaten perdeleri onlar alacak değildi ama genede karıştı perdelerimizi biz aldık halada ödüyoruz taksitlerini.. herşey eşte bitiyo bence sen şimdiden nişanlını alıştır canım bu maddiyat konularında yoksa seninkilerde aynen bizimkiler gibi yaparlar zaten öylede görünüyo anlattıklarından..

Canim benim, ilk önce Allah sabirlik versin. Daha yolun basindayken hemen baslamislar. Yahu anlamiyorum ki akillarini bunlar gelinin bilezikleriyle yada gelinleriyle bozuyorlar .Sende bos durma herhalde senin bu altinlar yine onlarin olacak gibi bi hava sezintisi aldim. Benim durumum geldi aklima benimde basima buna benzer durum geldi. Benimde altimlarimi alacaklardi hemde onlarin tarafi yani sadece annesi babasi 3tane görümcede 1tane bilezik takmisti baskada ne hala ne teyze hic kimse bisey takmamisti. Hep benim tarafim yapti takti. Onlardada gözleri vardi alacaklardi bende aradan 1sene gecmemisti bozdurdum bilezikleri , bilezik degerinde gittim arsa aldim ohhh en iyisini yaptim. Sonradan tantana falan cikti ama hic umursamad sonucta onlar bana yapilmisti vede benimde istedigimi yapmayada hakkim vardi sende esinle konus danis bir hal caresini bulun bir yatirim falan yapin ki akillarindan ciksin.

Canim benim, ilk önce Allah sabirlik versin. Daha yolun basindayken hemen baslamislar. Yahu anlamiyorum ki akillarini bunlar gelinin bilezikleriyle yada gelinleriyle bozuyorlar .Sende bos durma herhalde senin bu altinlar yine onlarin olacak gibi bi hava sezintisi aldim. Benim durumum geldi aklima benimde basima buna benzer durum geldi. Benimde altimlarimi alacaklardi hemde onlarin tarafi yani sadece annesi babasi 3tane görümcede 1tane bilezik takmisti baskada ne hala ne teyze hic kimse bisey takmamisti. Hep benim tarafim yapti takti. Onlardada gözleri vardi alacaklardi bende aradan 1sene gecmemisti bozdurdum bilezikleri , bilezik degerinde gittim arsa aldim ohhh en iyisini yaptim. Sonradan tantana falan cikti ama hic umursamad sonucta onlar bana yapilmisti vede benimde istedigimi yapmayada hakkim vardi sende esinle konus danis bir hal caresini bulun bir yatirim falan yapin ki akillarindan ciksin.

en doğrusu öyle galiba dün eşim kendi dedi arsa falanmı alsak diye bende olur dedim :34:

Canım benım allah sabır versın.ben bu fılmı gormustum daha evvel.ama bu fılmın bası.o altınlar gıder gıbı gelıyo bana.ha altınlar gıtmezse bıttı rahatladım sanma.eger bu maddı konulara gırıldıyse bıkere kolay kolay sonu gelmez bunun.ıstedıklerını alamazlarsa ne aldıgına ne harcadıgına nereye gıttıgıne takarlar.5 yıl boyunca kayın valıde + 2 eltıyle ugrastım.ortalık karısmasın dıye nelere sustum nelerı yuttum anlatamam.hep sandımkı bıgun durulurlar.sabredersem hatalarını anlar haklı oldumu gorurler.ama maalesef ınsanların karakterı bozuksa eger sen nekadar sabretsende netıceyı degıstıremıyosun.sen kotu gelınsın.1 bucuk yıl oldu tamamen koptuk bılın bakalım sebep ne ben neden koltuk almak ıstıyomusum.(sadece fıkır asamasındaydı.) eltılerım bıle koltuklarını degıstırmemısler.(tabı onlar degıstırmezken ben kım oluyorumda yenı esya ıstıyorum.ama dusunmezler.onların kendı evı koltukları kondugu gıbı yerınde kaldı.ben 5 senede 5 ev degıstırdım.) bıde kenara para koymuyomusuz.bende usulca dedımkı anne ne kenara koyması.bız evlendıgımızden berı babam yok halıyle bıze 3 kez 5 er bınlıra kredı cekıp verdı.borclarımızı odıyelım dıye.soylemez olaydım.kıyamet kopardı.ben yalan soyluyomusum babamlar acmıs nasıl verceklermıs.zaten bız onun ogluna yuları takmısız.onun oglunun hayatı kaymıs.allah onun oglunu bızım elımıze dusurmus.daha neler neler.tek kelıme etmedım.esımde ordaydı.tartıstılar cevabını verdı ama ıste koptu.kayın valıdemlerın durumu cok cok ıyı 5 tane evlerı 2 maasları arsaları var.dıger 3 cocugunun hıcbırının ıhtıyacı yok hepsının durumu cok ıyı.yanlızca bızım durumumuz sallantıda.bıze tek yaptıgı gelırken 1 butun tavuk getırmek hepsı bu.kendı yapmadıgı gıbı bıde aılemın yardımları delırttı onu.ben hıc gorusmuyorum.esımse sadece telefonda 30 40 sanıye hatır soruyo o kadar.bunları nıye anlattım.sana ornek olsun dıye.kotu gelın olmayayım dıye hıc ugrasma.ha esınde kazık yıye yıye anlayacak gercegı.gercı bunun ıcın uzun bı zaman gerekıyo ama olsun.demem o kı kımse ıcın hayatından tavız verme.katlanamadıgın seylerı esıne soyle.gerekırse dıgerlerıylede konus.gecınmeye nıyetlerı varsa hallolur gıder.ama yoksa agzınla kus tutsan yaranamazsı.ben dıyım sana

cok uzun olmus bende ıcımı dokmusum sanırsam.sabrınızdan dolayı tesekkurler.....

Back
X