Para mı zaman mı? Hangisi önemli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz mühendis olduğuna göre meslek lisesi vs gibi bir okulda mı öğretmen olacak. Sanırım o tarz okullarda ek ödemeler, döner vs gibi artı kazançlar oluyor, laboratuvar, atölye, üretim yapıyorlar. Tabi detaylı bilmiyorum işin içindekiler daha iyi bilir ama öğretmen maaşından biraz daha fazla kazanıyorlar diye biliyorum.

Evet biraz daha fazla misal ben 5 bin alıyorsam teknik öğretmen olacagından 6 7 arası alır

Eşimin kararı bırakmasının sebebi ise çok yıpranmıs hissediyor olmam yakın zamanda psikolojim tamamen çökmüş durumdaydı terapi almaya basladım ama iyi miyim diye kendime sorunca evet kendimi iyi hissediyrm diyemiyorum tükenmiş hissediyrm. Ruh halim yerlerde sürünüyor git gellerim çok fazla oluyor. Eğer özelde devam edecekse desteklememi yoğunluktan sikayet etmememi ruhen toparlanmamı bekliyr benden. Çabalıyorum ama ne derece yapabilirim bilemiyorum

bu sizin hayattan beklentileriniz ve hayallerinizle alakalı.
daha az para daha çok zamanlar minimalist bir hayat sürerek mutlu olan insanlar da var.
istekleri büyük insanlar da var.
sizin hayal ettiğiniz hayat nasıl ?

Ben kamuyu tercih ederdim.
Hele de öğretmen olacak boş zamanları ikiye çarpar. 7'den 7'ye kadar calisiyor demissiniz. En az 3 saat erken çıkar. Süper bence. Her şey para değil keşke benim de öğretmenliğe geçisim olabilse.

Ama şöyle bir şey var bilgisayar muhendisi ve gelisebilmesinin ve gelistigi ölçütte kazandığı paranın sınırı olmayacak. Burada eşinizi ölçüt alın. Eğer eşiniz benim gibi rahatlığı boş zamanı aileye ve hobilere vakit ayırmayı seviyorsa hiç durmasin kamuya gecsin. Ama kendini gelistirmeyi calismayi mesleki tatmini yasamak istiyorsa parayi önemsiyorsa geçmesin. Cunku mutlu olmakta mesleki tatmin önemli. Hangi işi yaparken mutluysa onda kalsın ve kamu cidden insanı köreltiyor bu doğru. İnsan kendim körelmeyeceğim dese bile zor çünkü çevresi öyle olmuyor.
Bir de eşinizin şöyle durumu var. Boş zamanlarında yine bilgisayar yazilim konusunda kendi kendine calisabilir ya da ek is arayabilir. Home office tarzi hem kendini gelistirir hem ek para

Siz köyde kaç yıldır çalışıyorsunuz? Aslında sizin işiniz eşinizinki gibi değil. Özelde karı koca çalışıp çocuk büyüten var. Ama mutlu değilseniz eşinizin buyuk hayalleri yoksa yemisim parasını yine 12bin kusur evinize girecek para

Daha çok paranız olacak, siz de daha çok gezin, arkadaşlarınıza takılın, canınız çektiğinde yemeksepetinden söyleyin ... dar bütçeyle yaşamak zor, geçimi dert edinmeden yaşamak gayet keyifli. Giymek istediğiniz kıyafetler varsa onları alırsınız, eve yardımcı tutarsınız yani daha iyi standartta yaşarsınız. Madem paranız var standart yükseltin. Haftasonu günübirlik gezmeye gidin, bazı haftasonları eşiniz cumartesi uzaktan çalışsın 2 günlük otele gidin. Paranız varsa Türkiye harika, İstanbula yakın Şile var, Riva var, Yalova taraflarında 5 yıldızlı şahane spa otelleri var .. Valla benim evde eve para getiren erkek olsa hemen yerim Parayı ben getirdiğim için çok vaktim yok ama sizin yerinizde olsam yerim, içerim, gezerim, havuzlu spor salonuan yazılırım, spaya giderim, güzel kuaföre giderim .. Bunları zaten yapıyorum ben de ama kısıtlı zamanda İşten saat 2de çıksam vallahi her gün spora giderim,biraz cardionun ardından hemen havuz + sauna yaparım. Spora 6-7 gibi gidiyorum halim kalmıyor ki Saat 2de evde olmak büyük nimet faydalanın mutlaka.
Madem paranız var sürün sefasını güzel yaşayın niye tükenesiniz?

Şimdi kimse desteklemeyecek like atmayacak ama yine de yazacağım. Eşim özelde mühendis, ben kamuda öğretmenim. Şimdiki aklım olsaydı öğretmenle evlenirdim. İki çocuğumu tek başıma büyüttüm desem yeridir. Aileler memlekette, yakınımızda değiller. Eşim evlendiğimizden beri evet terfi etti falan ama ben psikolojik anlamda çok yıprandım. Bence değmedi . Devamlı çalıştığı için kazandığını bile harcamaya vakit bulamadık. Ancak bir hafta yaz tatiline gittik, gerisinde ben sabahtan akşama tek başıma bebek baktım

Evet biraz daha fazla misal ben 5 bin alıyorsam teknik öğretmen olacagından 6 7 arası alır
Teknik öğretmenler aylık ortalama 2,5 - 3 bin ek ders alıyor stajları, atölye şeflikleri vs var bir de çok boş günleri oluyor koordinatörlükten. Çocuğunuzun bakımında baya rahatlarsınız.senelerdir meslek lisesinde branş öğretmeniyim. Meslekçiler in ek dersleri hele egzersiz falan da açmışlarsa maaşlarına yakın olur.

İşte bende tam bu sebeplerden tükendiğimi hissediyrm. Çok olmadı evleneli 5 yıl oldu. Ama sanki 15 20 yıldr ömrüm böyle geçiyor. Sürekli evdeyım yalnızım. Küçük çocukla nereye gidebilirim ki zaten küçük bir ildeyiz sosyal aktivite hiç yok. Çıkıp çarşı pazar mağaza gezmek bana göre değil bu sebeplerden son zamanlarda sürekli sinir krizi geçiriyrm tahammülüm kalmamıs sanki herkes hayatı yaşıyor bense hapsolmusum gbi. Bulunduğum ruh halinden dolayı böyle hissediyorda olabilirim. Duygularım düşüncelerim çok sağlıklı değil bu dönem emin oldugum tek doğru bu galiba

Evet böyle oluyormuş galiba

Ah ne güzel bahsediyorsunz küçüçük bi iç anadolu ili ve bakılması gereken küçük çocuk. Bunlar hayalden öteye gitmez benim için

Hem zamanı yok hemde birikimi yok bugün işten ayrılsa aracı teslm edecek siz kazançla birikim yapıp yatırım araç ev gibi mülk alacaksanız şuanki işi mantıklı. Fakat bizm zaten dairemz var şahsi aracmz var diyorsanız o zaman kamu en mantıklısı zamansızlık açısından. Atanacagından nasıl bu kadar eminsiniz onu merak ettim :)

Ah işte tam züğürt modundayız evin borcu var arabamızda yok tam takır kuru bakır cebimiz

Evet böyle oluyormuş galiba
Mühendislikten geçen kadın arkadaşlar da var okulumda. Yine bilişim sektöründe yapıyor bişeyler. Ek gelirleri var hep. Boş zamanları çok ve dersleri de uygulamalı olduğundan çok yorulmuyorlar 1.ders anlat 2 ve 3 de öğrenci yapsın sonra değerlendir gibi yani. Bu uygulama bazen 1 gün bile sürebiliyor konuya göre. Biz branşçılar derste 5 dk susup oturamayız çok daha yorucu bizim dersler haliyle.eşinizin de bol boş vaktinde mesleğiyle alakalı ek çalışma ve gelirleri olabilir. Yani sadece 5 bin olarak düşünmeyin. Meslek dersi öğretmenliği en iyi öğretmenlik kesinlikle geçsin devlete derim ben

Misal 50 kişilik kontenjan açılmış eşimin başarı sıralaması 40.

Boş zaman demeyelim de çalışma saatleri daha iyi diyelim. Özelde yeri geliyor 18 24 saat çalıstırıyorlar
Boş zaman çok diye seçmesini yazan üyeler de var ciddi ciddi. Ki siz de öğretmensiniz bilirsiniz boş zaman göründüğü gibi değil yaz tatili harici. Yine öğretmensiniz bilirsiniz ki zamanı bol diye seçilecek bir meslek değildir öğretmenlik. Ben bu konuya başta kamuda mühendis olacak diye yazmıştım ama şimdi alternatifi görünce ve eşiniz kararı size bırakınca şaşırdım. Hatta işin içinde olduğunuz için biraz üzüldüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…