- 9 Ocak 2016
- 395
- 218
- 33
- Konu Sahibi Fulya irem2311
-
evet bazen tatile çıkıyoruz.senede bir veya iki. Hobilerim de var. Öyle masraflı şeyler değil.. yani sırf para sıkıntısı çekmemek içinse tamam, amacına ulaşıyor. Ama daha farklı bir amacı olabilmeliler. Kazanmanın önemi ve değeri olmalı diye düşünüyorum. Sürekli borç ödemek zor geliyor yani..iyi güzel ev araba önemli ama kendiniz için ne yapıyorsunuz? anladığım kadarıyla geliriniz iyi,bir hobiniz var mı ya da ne bileyim küçük kaçamak tatiller yapıyor musunuz? bence hayatınıza böyle şeyler katmak kazandığınız parayı size anlamlı kılabilir.
Çünkü çok doldum. Geçen sene para biriktirmeye çalıştım, az biraz vardı. Şimdi yeniden başka bir yatırım için hepsini kullanacağım. Yatırım yapsan bir dert yapmasan bir dert. Eğitim konusunda çocuğumun birincil eğitmeni olarak kendimi görüyorum. Ben ona öğretmeye çalışıyorum çoğu şeyi.Yalniz ben niye agladiginizi anlamadim. Senede iki kere tatile gittiginize baskalarina yardim ettiginize gore maddi sikintiniz cok da yok. Borc rahatlikla odenebiliyorsa sorun yok ki. Hayatin amacini mi bulamadiniz? Yani para iste gecinip gitmek icin yasiyoruz. Cok da anlam yuklememek lazim bu dunyaya. Sunun surasinda en fazla 60 sene omrumuz var.
İstediğim yerde tatil yapamıyorum mesela. Venedik, Londra, Paris.. bunların hiçbirine gidemedimKaliteli yaşamak,hayat standartlarımı arttırmak,kimseye muhtaç olmamak,çocuğumun geleceği vs vs.. için gerekli para bana.
İyi yaşamak,istediğim yerde tatil yapabilmek,bişey alırken düşünmemek,geleceğe yatırım yapmak,iyi arabaya binmek vs vs benim için önemli..
Yani yatirim yapmak mi istemiyorsunuz? Sizi rahatsiz eden bu mu? Esinizle konussaniz biraz daha az birikim yapsaniz.Çünkü çok doldum. Geçen sene para biriktirmeye çalıştım, az biraz vardı. Şimdi yeniden başka bir yatırım için hepsini kullanacağım. Yatırım yapsan bir dert yapmasan bir dert. Eğitim konusunda çocuğumun birincil eğitmeni olarak kendimi görüyorum. Ben ona öğretmeye çalışıyorum çoğu şeyi.
Evet sanırım yatırım yapmaktan yoruldum. Bu fırsat kaçmaz, su da olsun. Bunda fiyatlar düşmüş derken yaşamaya gücümüz kalmıyor. Bana kalsa otobüse binip her yere gitmek bile yeter. Mesela Marmara şehirlerini de gezmek istiyorum. Ama sadece benim istememle olmuyor. Eşimin boş zamanlarını hesaplamam lazım. Çocukların tatilini vs vsYani yatirim yapmak mi istemiyorsunuz? Sizi rahatsiz eden bu mu? Esinizle konussaniz biraz daha az birikim yapsaniz.
Niye ağladığımı ben de anlamadım. Ama sanırım yapmak istediğim bazı şeyleri yatırım için ertelemek artık yordu. Bunu gerçekleştiremediğim için ağlıyorum sanırım.ama gerçekten moralim çok bozuldu.Okudum okudum ama hala niye ağladığınızı anlamadım.
Çıkardığım sonuç param var diye ağlıyorsunuz.
Benim için para hayatı kolaylaştırmak ve başkalarına yardım etmek için kazanılır.
Siz de sizi mutlu eden şeyi bulmuşsunuz, düzenli yardımda bulunun istediğiniz yere.
Yani çok mu felsefik baktınız inanın anlamadım.
Ben de bu konuyu düşünürüm ama düşünürüm sadece.
Tamam şimdi anladımNiye ağladığımı ben de anlamadım. Ama sanırım yapmak istediğim bazı şeyleri yatırım için ertelemek artık yordu. Bunu gerçekleştiremediğim için ağlıyorum sanırım.ama gerçekten moralim çok bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?