Para vermeli mi?

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Eşimin abisinin ticarethanesi var. Çok istikrarlı bir çalışma hayatı yok. Eşi muhasebeci ama ücret beğenmediği için çalışmıyor. Lise 1 e giden çocukları var. Her ikisi de sigara kullanıyor. Günde toplamda 3 paket içiliyordur. Ayrıca hergün 3-4 şişe bira içiyor. İşi stresli ve yorucu başka türlü gevşeyemiyormuş. Çocuğa iphone6s telefon almış. Ayrıca 1500 TL ye bisiklet . Çünkü baba çocuk arası gergin. Baba da bu şekilde arabulmaya çalışıyor. Evde 5 kuruş para yok. Herkese borcu var. Kredi kartlar bile vermiyor bankalar. Her iki tarafında babası yakın zamanda para göndermiş. çocuğun okul kıyafeti vs için. Şimdi de okuldan para istemişler . Evde 5 kuruş yokmuş..eşimin ablası da bize söyledi m para gönderir misiniz diye. Her iki bayramda da yüklü harçlık verdik . Geçen yıl kırtasiye malzemesini, çantasını karşıladık. Ben de eşim de öğretmeniz. Ben kendime 1500 TL telefonu zor alırken, üç beş kuruş hasabını yaparken para göndermek istemiyorum. Sokakta beslediğim sokak kedilerim var. Onlara yarım maaş harcıyorum, hiç gözümde değil ama bu şekilde para göndermek enayi gibi oluyor

Kendini düşünmeyeni ben hiç düşünmem.
Ama bu kocalar düşünür hatta sizden habersiz de yollayabilir.
Eşiniz de sizinle aynı fikirdeyse çok şanslısınız yollamayın.
Benim eşim bu konuda ağır öküz çıktı çünkü.
Sizin vesilenizle öfkemi kusmuş oldum, kusura bakmayın.

Ben olsam göndermem. Çünkü ne zamana kadar göndereceksiniz ki bunun sonu yok.
Başkasının sorumluluğunu omuzlarıniza yük etmeyin.

Son düzenleme:
Kendini düşünmeyeni ben hiç düşünmem.
Ama bu kocalar düşünür hatta sizden habersiz de yollayabilir.
Eşiniz de sizinle aynı fikirdeyse çok şanslısınız yollamayın.
Benim eşim bu konuda ağır öküz çıktı çünkü.
Sizin vesilenizle öfkemi kusmuş oldum, kusura bakmayın.
Eşim benden habersiz yollayamaz çünkü İnternet bankacılığı şifrelerini bilmiyor Onun hesabında para yok Ben kendi hesabıma alıp döndürüyorum mali işleri. O iki arada kalıyor. Duyguları abin zor durumda diyor, mantığı farklı

Anne-Baba olarak onların eli ayağı tutuyorken çalışmıyorlarsa üstelik geleceklerini düşünmeden çocuk yapıp hareket ediyorlarsa bu sizin sorumluluğunuz değildir. Rica ederim para vermeyin, onlara vereceğinize gerçekten ihtiyaç sahibi olan birine kanser,hasta,lösev vakıf vs bu gibi yerlere verin en azından mutlu edin ve size dönen pozitif bi enerji olsun.

Ben olsam göndermem. Çünkü ne zamana kadar göndereceksiniz ki bunun sonu yok.
Başkasının sorumluluğunu omuzlarına yük etmeyin.
Dışarıdan bakılınca öyle görünmüyor. İki maaş, çoluk çocuk yok. Kapıda bir sürü kedi. Üstelik hastalığı, kısırlaştırması bazen dünya para veriyoruz . Millet de kediye yedireceğine abisine versin der. Hatta bir ara ablası acaba abisinin çocuğunu size mi göndersek orada okusun demişti Biz duymamazlıktan geldik tabii

Anne-Baba olarak onların eli ayağı tutuyorken çalışmıyorlarsa üstelik geleceklerini düşünmeden çocuk yapıp hareket ediyorlarsa bu sizin sorumluluğunuz değildir. Rica ederim para vermeyin, onlara vereceğinize gerçekten ihtiyaç sahibi olan birine kanser,hasta,lösev vakıf vs bu gibi yerlere verin en azından mutlu edin ve size dönen pozitif bi enerji olsun.
Ben de böyle düşünüyorum. Sonra diyorum ki çok mu vicdansızım. Acaba benim abim bu durumda olsaydı gönderir miydim. Biliyorum ki eşim içten içe üzülüyor Ama neticede her ay en az 1000 TL tekel ürünlerine harcanıyor. Senelerdir kimse sigarayı da içkiyi de bırakayım demedi. Eşim bile sigara içiyor ama bıraksam aylık 300 TL elimize kalır diyor. Ama geçen sokak pisimiz rahatsızdı. 750 TL veterinere verdik. Eşim hiç bir şey demez bu paralara.Benden mi hadi gönderelim teklifi bekliyor diyorum.

Ben de böyle düşünüyorum. Sonra diyorum ki çok mu vicdansızım. Acaba benim abim bu durumda olsaydı gönderir miydim. Biliyorum ki eşim içten içe üzülüyor Ama neticede ayağa en az 1000 TL tekel ürünlerine harcanıyor. Senelerdir kimse sigarayı da içkiyi de bırakayım demedi. Eşim bile sigara içiyor ama bıraksam aylık 300 TL elimize kalır diyor. Ama geçen sokak pisimiz rahatsızdı. 750 TL veterinere verdik. Eşim hiç bir şey demez bu paralara.Benden mi hadi gönderelim teklifi bekliyor diyorum.

Az içsinler.. İphone 6s kullanmayıversinler bence. Durumu iyi olan adam dahi almayabiliyor o telefonu. Adamlardaki rahatlığa bak.

Konu sahibi sakın ha sakın gönderme. Kendi lüks harcamalarina,her gece biraya para var ama. Benim babam böyle degil esimin abisi bilmemnesi. Bankalar kredi vermiyor,bankaya borcu var evi ipotekli,kredi karti yok. Çalışmıyor. Buna ragmen ickisinden sigarasindan odun vermeden içiyor. Bir emekli maasi var icinden 300_500 alip markete olan bira borcunu döndürüyor. Boyle insanlar asla akillanmazlar. Borc vermekte kıtlık enerjisi olusturur. Borc vermesende zaten bu sana borcumuz ha demezler boyle insanlar arsız olurlar. Yaşadım biliyorum. Dedigin gibi enayi yerine koymak bu. Iyi sen calis didin o evinde bira icsin bisiklet alsin iphone alsin. Ayni benim babam. Sakin diyorum

Benim babamin aylik icki masragi 1500 tl neredeyse birse sigara var oda marlbora içer beyefendi hergun 1 pakete yakın. Heryer borc harc evini satmak istiyor o da satılmıyor. Sata sata mal kalmadi zaten bi evi kaldı. Anneme de napim parayi car cur mu edeyim ev satılınca dukkan alcam bilmemne yapcam diye sacma sapan fikirler atıyor. Boyle insanlari iyi bilirim. Bu ay birinden 1000 tl oteki ay abiden 1500 oteki ay arkadastan 2000 oteki ay kaynanadan 500 derken asla akillanmazlar. Benim basimda aynisi var evlendim hala ayni,anneme üzülüyorum arada bir elden 100,50,gibi paralar veriyorum da mutfaga biseyler alsın diye. Asla babamin eline para vermem

Konu sahibi sakın ha sakın gönderme. Kendi lüks harcamalarina,her gece biraya para var ama. Benim babam böyle degil esimin abisi bilmemnesi. Bankalar kredi vermiyor,bankaya borcu var evi ipotekli,kredi karti yok. Çalışmıyor. Buna ragmen ickisinden sigarasindan odun vermeden içiyor. Bir emekli maasi var icinden 300_500 alip markete olan bira borcunu döndürüyor. Boyle insanlar asla akillanmazlar. Borc vermekte kıtlık enerjisi olusturur. Borc vermesende zaten bu sana borcumuz ha demezler boyle insanlar arsız olurlar. Yaşadım biliyorum. Dedigin gibi enayi yerine koymak bu. Iyi sen calis didin o evinde bira icsin bisiklet alsin iphone alsin. Ayni benim babam. Sakin diyorum
Evet mantığım aynen bunları diyor benim de. 14 senelik evliyim 14 senedir hep durumları aynı. Eşimin babası düzenli para gönderiyor. Sözde evlenirken öyle demiş. Ama adamın haberi yok böyle bir sözden. Üstelik 75 yaşında, annesi de öyle. Hayvancılık yapıyorlar. Çalışmaktan tavuk kadar kalmışlar.Kaç kere kredi çekip verdi babası. Ama hiçbir sonuç yok.

Benim babamin aylik icki masragi 1500 tl neredeyse birse sigara var oda marlbora içer beyefendi hergun 1 pakete yakın. Heryer borc harc evini satmak istiyor o da satılmıyor. Sata sata mal kalmadi zaten bi evi kaldı. Anneme de napim parayi car cur mu edeyim ev satılınca dukkan alcam bilmemne yapcam diye sacma sapan fikirler atıyor. Boyle insanlari iyi bilirim. Bu ay birinden 1000 tl oteki ay abiden 1500 oteki ay arkadastan 2000 oteki ay kaynanadan 500 derken asla akillanmazlar. Benim basimda aynisi var evlendim hala ayni,anneme üzülüyorum arada bir elden 100,50,gibi paralar veriyorum da mutfaga biseyler alsın diye. Asla babamin eline para vermem
Ay gerçekten aynı Eşimin babasına 5000 kredi çektirdi. Bilmem ne sertifikası alacağım kurs parası dedi, ne kursa gitmiş ne sertifika var. En son 15000 çektirdi Bu ticarethaneyi devraldı . Burası da battı. Üstelik milleti de toplayıp akşamları kafa çekiyorlar. Belki kasadan para bile alan vardır . Ne eşinin ne çocuğun sigortası yok.

Evet mantığım aynen bunları diyor benim de. 14 senelik evliyim 14 senedir hep durumları aynı. Eşimin babası düzenli para gönderiyor. Sözde evlenirken öyle demiş. Ama adamın haberi yok böyle bir sözden. Üstelik 75 yaşında, annesi de öyle. Hayvancılık yapıyorlar. Çalışmaktan tavuk kadar kalmışlar.Kaç kere kredi çekip verdi babası. Ama hiçbir sonuç yok.

Canim benim,o vicdanını anlayabiliyorum bana da oyle oluyor. Yazik degilmi yaaa falan diyorum ama sonra oturup düşünüyorum..ulan bir bira 9 tl gunde 3 4 tane iciyor buda 36 lira para eder birde sigara 15 lira ettli 50 tl 50 tlye marketten peynir zeytin ekmek bulgur alırsın butun maasi sigaraya biraya gidiyor,elektrigini zor ödüyor evin. Ama hala icki. Bir de para az kalınca ev yapımı raki icmeye başladı. Evlerde elle yapilan.. babasina annesine de yazik günah yani 75 yasinda insanlar ogullarinin sorumsuzluguyla ugrasiyorlar..o krediyi de annesinin babasinin cektigi,har vurup harman savurmustur eminim yani.. ben annemlere gidiyorum. Buzdolabini aciyorum bakiyorum bazen dolu,bazen tam takir kuru bakir uzuluyorum ister istemez o evde kizkardesim de var sonucta,anneme.para veriyorum arada bir. Ama benim kiymetim biliniyor mu dersen. Nerdeeeeeeeeeeee. Durumun vahimligini anlatmak icin boyle detay veriyorum. Yani dolapta yiyecek yok babam olcak sahisin elinde bira oturmus tv karşısında vakit geciriyor. Babamin düşünmediği annemi kardeşimi ben düşünüyorum yeri geliyor. Alışmışlar rahata. Allah cezalarini veriyor yine akillanmiyorlar tobe Yarabbim. Bence verme. Kedilere yardim etmende super bir davranis en azindan onlar caresiz ve muhtac ama kayninin eli tutuyor ayagi tutuyor kac yasina gelmis babadan para istiyor ayıptır be

Ay gerçekten aynı Eşimin babasına 5000 kredi çektirdi. Bilmem ne sertifikası alacağım kurs parası dedi, ne kursa gitmiş ne sertifika var. En son 15000 çektirdi Bu ticarethaneyi devraldı . Burası da battı. Üstelik milleti de toplayıp akşamları kafa çekiyorlar. Belki kasadan para bile alan vardır . Ne eşinin ne çocuğun sigortası yok.
Eyvah eyvaaah eside eminim kendisinden farksiz biridir lafa geldimu kocasini kötüler,ama biricik kocisin den de vazgeçmez. Onunda eline para gecse gider kendine mutfak esyasi,ayakkabi vs alır . Ya da kuafore gezmeye vs gider. Genelde boylelerinin karısı da kendi gibi oluyor herhalde uzum uzume baka baka karariyor. Zaten icki denen illete hep para var. Ama baska seye yok. Benim babamda yok haliyle bi yerden para buldu da kac yasinda adam gitmis ceptelefonu almis bilmemne almis cok lazim sanki gecen sene 36 ay taksitle. Faturaya yansiyormus. Kaynin genctir. Gun gelir Allah gostermesin daha kotu duruma düşer o zaman o sofra kurup kafa cektigi arkadaslari da yanindan yok olur gider. Benim babam 65 yasinda yaninda kimsesi yok 45 yasindayken ama arkadaslari cevresinde fir dönüyordu menfaati icin

Sakın vermeyin. Harcamayı biliyorlarsa kazanmayı da bilsinler. Siz onlar yesin diye çalışmıyorsunuz. Para beğenmiyor çalışmıyor ama tüm aile onlar için pervane. Gonderseniz zaten iyilik diye de bilmezler geri ödemeyi de dusunmezler. Bir de çocuklarına bakin demişler. Yok artik. Tüm aile bunlara verdikçe alışmışlar. Sadece siz değil aileden kimse vermese daha dogru olur ya neyse. Vicdan azabı çekmeyin, çekecek bir durum yok.

Eyvah eyvaaah eside eminim kendisinden farksiz biridir lafa geldimu kocasini kötüler,ama biricik kocisin den de vazgeçmez. Onunda eline para gecse gider kendine mutfak esyasi,ayakkabi vs alır . Ya da kuafore gezmeye vs gider. Genelde boylelerinin karısı da kendi gibi oluyor herhalde uzum uzume baka baka karariyor. Zaten icki denen illete hep para var. Ama baska seye yok. Benim babamda yok haliyle bi yerden para buldu da kac yasinda adam gitmis ceptelefonu almis bilmemne almis cok lazim sanki gecen sene 36 ay taksitle. Faturaya yansiyormus. Kaynin genctir. Gun gelir Allah gostermesin daha kotu duruma düşer o zaman o sofra kurup kafa cektigi arkadaslari da yanindan yok olur gider. Benim babam 65 yasinda yaninda kimsesi yok 45 yasindayken ama arkadaslari cevresinde fir dönüyordu menfaati icin
Tam da 45 yaşında. Bizden farklı şehirde oturuyorlar. Yılda sadace 1 yada 2 gece misafir oluyoruz. Ama gittiğimizde ne kahvaltı ne yemek beş kuruş masraf ettirmiyoruz Geçen sefer çay demleyecktik. Çay kalmamış. Eşi git çay al dedi, para yok dedi.onlar tartışıyorken ben gittim alıp geldim. Çocuk da sorunlu..iki de kapıları çarpıp siz beni okutamyacasınız diyip duruyor

Eşimin annesi 75 "yaşında inek bakıyor. Hem de 10-15 civarı hayvanı var. İki büklüm, okuma yazmasız, gözü görmeden para kazanıyor . Yarı aç yarı tok. Biz tatilde 1 ay gidiyoruz. Yemek yapıyorum, evlerini temizliyorum. Eşim çayır biçiyor Elimizden geldiği kadar. Ama eltim ev hanımı olmasına rağmen köye gitmiyor Alınmış eşimin annesine de. Kadın zaten yaşlı. Kendi derdinde. Alındığı konuda neden çocuğuna süt içer misin dememiş. Ooo. Evlat sahibi olmak zor valla.

Afedersin Ama bir taraflarini sıkıp çalışsınlar, böyle asalak insanlarda gurur olmaz, verip kötü olacağına vermeden ol.
Bizimde az buçuk başımızda böyle biri var, önceleri kahroluyordum ama sonra bana özel davranış olduğunu gördüm, para vermeyi kestim şimdi daha ağlayamıyorlar, mesela eşi dediki süpürge bozuk (garantisi varmış) adam kızıp bağırıyor benim param yok!
Kadın makarna al diyor adam param Yok diye bağırıyor yine, hepsi numaraydı ve ben bilerek yutuyordum. Şimdi düşünüyorum da evlerine giren parayı benden iyiydi durumları, gezmeleri hiç bitmezdi, görmezden gelince sakin kafayla daha iyi anlıyorum ve kendime kızıyorum!

Back
X