Para vermeli mi?

Alışmışlar günlük yaşamaya asla düzelmezler,çevreden edilen yardımlar sorumsuzluklarını arttırıyor göndermeyin gönderdikce alısıp daha fazlasını isterler. Herkes ister rahatça para harcamayı fakat hele hele bu devirde yorganını ayağına göre uzatmayan bataklığa saplanır.

göndermeyin
nasıl olsa bir şekilde ödeniyor diye
açılmışlar da açılmışlar
öyle şey mi olur
öğrenci çocuğa 3000 TL lik telefon mu alıınır ya
adam iş de de böyleyse istikrarı olmaması normal
siz çalışırken kısarken, maaş beğenmediği için çalışmayan eşi ve amiral telefonu olan öğrencili eve kuruşu bile vermeyin

sizin yaptığınız ayrıca iyi birşey değil
çünkü sürekli arka çıkan var zaten diye iyice borç batağına batarlar
yapmayın bunu
ileride çocuğunuz için birikim yapmaya çalışırken şeş kaza söylersiniz para biriktiriyoruz diye adam bir borç yüklenir sizden duygu sömürüsü ile hapis yatarım diye zorla alır sizde havanızı alırsınız

bizim sülalede bir öyle bir aile var herkes az z da olsa veriyorlardı
biranda bir borç yaptılar, ne yaptılr nasıl yaptılar blmiyoruz birikerek oluşmuş o borç 200 000 TL artı hepside kredi kartı
birara herkes bıraktı para vermeyi birkaç ay sonra hapise gireceğim yoksa diye yine başlardı 2-3 ay sonra yine herkes bıraktı şimdi artık 3-4 yıldır bayramda ancak harçlık veriliyor ama öyle eskisi gibi çok da değil 100-200 TL şimdi artık geçinmeyi yavaş yavaş öğrendiler

sürekli para vermeyi bırakın sakın vermeyin daha büyük borca sebep olursunuz

Kesinlikle vermeyin.kendilerini geçindirmeyi ne kadar erken öğrenirlerse o kadar iyi.şimdi genç ve sağlıklılar.çalışsınlar,sigortaları olsun,hastaneye gidebilsinler ve zamanı gelince de emekli olabilsinler.
Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok dolayısıyla paranızla istediğiniz şekilde harcama yapabiliyorsunuz.ama ileride sizin de çocuğunuz olacak,bez,mama,okul,kurs,üniversite gibi zamanla ihtiyaçlarınız olacak. bu tarz ihtiyaçlardan dolayı zorlanmalar yaşayacaksınız belki.her zaman yardım edemeyeceksiniz,kayınvalide ve kayınpeder ölünce ne olacak?o yüzden bırakın onlara destek çıkmayı

Eşimin abisinin ticarethanesi var. Çok istikrarlı bir çalışma hayatı yok. Eşi muhasebeci ama ücret beğenmediği için çalışmıyor. Lise 1 e giden çocukları var. Her ikisi de sigara kullanıyor. Günde toplamda 3 paket içiliyordur. Ayrıca hergün 3-4 şişe bira içiyor. İşi stresli ve yorucu başka türlü gevşeyemiyormuş. Çocuğa iphone6s telefon almış. Ayrıca 1500 TL ye bisiklet . Çünkü baba çocuk arası gergin. Baba da bu şekilde arabulmaya çalışıyor. Evde 5 kuruş para yok. Herkese borcu var. Kredi kartlar bile vermiyor bankalar. Her iki tarafında babası yakın zamanda para göndermiş. çocuğun okul kıyafeti vs için. Şimdi de okuldan para istemişler . Evde 5 kuruş yokmuş..eşimin ablası da bize söyledi m para gönderir misiniz diye. Her iki bayramda da yüklü harçlık verdik . Geçen yıl kırtasiye malzemesini, çantasını karşıladık. Ben de eşim de öğretmeniz. Ben kendime 1500 TL telefonu zor alırken, üç beş kuruş hasabını yaparken para göndermek istemiyorum. Sokakta beslediğim sokak kedilerim var. Onlara yarım maaş harcıyorum, hiç gözümde değil ama bu şekilde para göndermek enayi gibi oluyor
Sokak kedilerine yarım maaş harcamak akıl işi değil

Sokak kedilerine yarım maaş harcamak akıl işi değil
O sizi ilgilendirmez ama. Ben birikim yapma taraftarı bir insan değilim. Bence oldukça akıl işi. En azından karnı doyan, hastalanınca tedavi gören canlar var. Hep bana hep bana demiyorum. Ben mutluyum böyle.

Para gondermek değil de eğer durumunz uygunsa cocugun okul eksigini almak olabilir. Ama eksigi yoksa cocugun, gondermeyin bence de.

Bunun sonu yok ki onlar yokluğu yaşarım korkusu çekmiyorlar belli ki nasıl olsa her iki tarafın aile destekliyor.

Eşimin abisinin ticarethanesi var. Çok istikrarlı bir çalışma hayatı yok. Eşi muhasebeci ama ücret beğenmediği için çalışmıyor. Lise 1 e giden çocukları var. Her ikisi de sigara kullanıyor. Günde toplamda 3 paket içiliyordur. Ayrıca hergün 3-4 şişe bira içiyor. İşi stresli ve yorucu başka türlü gevşeyemiyormuş. Çocuğa iphone6s telefon almış. Ayrıca 1500 TL ye bisiklet . Çünkü baba çocuk arası gergin. Baba da bu şekilde arabulmaya çalışıyor. Evde 5 kuruş para yok. Herkese borcu var. Kredi kartlar bile vermiyor bankalar. Her iki tarafında babası yakın zamanda para göndermiş. çocuğun okul kıyafeti vs için. Şimdi de okuldan para istemişler . Evde 5 kuruş yokmuş..eşimin ablası da bize söyledi m para gönderir misiniz diye. Her iki bayramda da yüklü harçlık verdik . Geçen yıl kırtasiye malzemesini, çantasını karşıladık. Ben de eşim de öğretmeniz. Ben kendime 1500 TL telefonu zor alırken, üç beş kuruş hasabını yaparken para göndermek istemiyorum. Sokakta beslediğim sokak kedilerim var. Onlara yarım maaş harcıyorum, hiç gözümde değil ama bu şekilde para göndermek enayi gibi oluyor
Tlfnlarını satıp borçlarını ödesinler

O sizi ilgilendirmez ama. Ben birikim yapma taraftarı bir insan değilim. Bence oldukça akıl işi. En azından karnı doyan, hastalanınca tedavi gören canlar var. Hep bana hep bana demiyorum. Ben mutluyum böyle.
Özgür platformda yorum yaptım bu benim düşüncem açık açık yazmışsın
Bana göre akıl işi değil

Özgür platformda yorum yaptım bu benim düşüncem açık açık yazmışsın
Bana göre akıl işi değil
Ancak yorumunuz hakaret barındırıyor farkında mısınız? Türk Dil Kurumuna göre akıl işi değil sözcük grubunun anlamı aklı olan yapmaz, akılsız insanlar yapardı. Lütfen yorumlarınıza hakaret sözcüğü karıştırmayınız

Konuyu okumadım başlığı okudum, eşimin abisi diye başladığını gördüm o kadar... Cevabim asla verme.

satsınlar çocugun telefonunu versınler okulun parasını, ayranları yok içmeye tahterevanlara gidiyorlar zıçmaya onları ki bu hesap..
ben olsam bir kuruş vermem, bir kere verdiniz mi hep isteyecekler.. ayrıca bence sizin sokak hayvanlarına yaptığınız yatırım da fazla.. onun yerine bir insana ya da kendinize yatırım yapabilirsiniz.. sonuçta hayvanalr evdeki artan yemeklerden bir kap sudanda nasiplenirler illa özel birşeyler almanıza gerek yok ki..

Tam da 45 yaşında. Bizden farklı şehirde oturuyorlar. Yılda sadace 1 yada 2 gece misafir oluyoruz. Ama gittiğimizde ne kahvaltı ne yemek beş kuruş masraf ettirmiyoruz Geçen sefer çay demleyecktik. Çay kalmamış. Eşi git çay al dedi, para yok dedi.onlar tartışıyorken ben gittim alıp geldim. Çocuk da sorunlu..iki de kapıları çarpıp siz beni okutamyacasınız diyip duruyor
Eğer çocuk derslerinde başarılı ise ben gönderirdim.
Benim babamda hergün içerdi. Ne içkisinden ne sigarasından ayrılmadı. Uçan kuşa borcu vardı. Bizim okul masraflarımız varmış yokmuş umrunda olmazdı. 4 kardeşiz buarada ve annemde boşanmıştı babamdan biz babamızla kalıyorduk. Bizden büyük kuzenim halam babamın teyzesi kuzeni ve ablamın öğretmenleri bize hep destek oldu. Üçümüz onların sayesinde okuduk. Allah onlardan razı olsun. Hiç biri demedi amannnn babaları anaları bakmıyor biz mi düşünelim demedi. Eğer herkes “bize ne, babası içkiye vereceğine onlara harcasın” deseydi 3 kız kardeş okuyamazdık. Yapmıyor işte baba ne yapalım yani. Onun suçunu bize yüklemeyip bize sahip çıkan iyi insanlar iyiki varlar. Bence sizde bu açıdan bakın birde lütfen.

satsınlar çocugun telefonunu versınler okulun parasını, ayranları yok içmeye tahterevanlara gidiyorlar zıçmaya onları ki bu hesap..
ben olsam bir kuruş vermem, bir kere verdiniz mi hep isteyecekler.. ayrıca bence sizin sokak hayvanlarına yaptığınız yatırım da fazla.. onun yerine bir insana ya da kendinize yatırım yapabilirsiniz.. sonuçta hayvanalr evdeki artan yemeklerden bir kap sudanda nasiplenirler illa özel birşeyler almanıza gerek yok ki..
Ben insansever değilim pek. Hayvanlara yatırım yapmıyorum ki. En temel ihtiyaçları olan beslenme ve sağlık ihtiyaçlarına elimden geldiğince destek oluyorum. Ne yazık ki ülkemizde sağlıklı işleyen bir sokak hayvanı sistemi yıok.başka insanlara neden yatırım yapayım ki. Ayrıca ölümlü dünyada arkamdan bırakacağım ev, arsa da olmayıversin . Şahsi görüşüm milyarlık ev alacağıma, ağzı dili olmayan masumları doyururum,. Tabii bu benim hayat görüşüm .

Ben de böyle düşünüyorum. Sonra diyorum ki çok mu vicdansızım. Acaba benim abim bu durumda olsaydı gönderir miydim. Biliyorum ki eşim içten içe üzülüyor Ama neticede her ay en az 1000 TL tekel ürünlerine harcanıyor. Senelerdir kimse sigarayı da içkiyi de bırakayım demedi. Eşim bile sigara içiyor ama bıraksam aylık 300 TL elimize kalır diyor. Ama geçen sokak pisimiz rahatsızdı. 750 TL veterinere verdik. Eşim hiç bir şey demez bu paralara.Benden mi hadi gönderelim teklifi bekliyor diyorum.

Adamla eşi gerçekten çocuğu için çabalasa tamam gönderin diyeceğim de, ikisi de sigarasından birasından vazgeçmiyor, bir de üstüne çocuğa iphonelar alınıyor. Bu tipler değişmez, hiç karışmayın bir kere gönderdiniz mi hep isterler.

Ne yazık ki yemek artığı dediğiniz şeyler içinde pişmiş tavuk kemiği, salça, soğan ve baharat barındıran, tuz oranı olarak da özellikle kedilerin böbreklerinin süzemeyeceği orana sahip olan gıdalar. Kaş yaparken göz çıkarmış olurum . Aslında sokak kedileri çöpten besledikleri için normal ömürlerinin sadece 4/1 "yaşayabiliyorlar. Çoğu zaman kronik böbreklerinin yetmezliği, bağırsak yırtılması , damak yarığı gibi nedenlerle biz görmeden ölüyorlar.

Back
X