Para vermeli mi?

Tam da 45 yaşında. Bizden farklı şehirde oturuyorlar. Yılda sadace 1 yada 2 gece misafir oluyoruz. Ama gittiğimizde ne kahvaltı ne yemek beş kuruş masraf ettirmiyoruz Geçen sefer çay demleyecktik. Çay kalmamış. Eşi git çay al dedi, para yok dedi.onlar tartışıyorken ben gittim alıp geldim. Çocuk da sorunlu..iki de kapıları çarpıp siz beni okutamyacasınız diyip duruyor

Ah ah ah.. cocukta psikilojik problemler dahasi şımarıklıkta vardır. Artık onlar yüzlerinin astarını eline almışlar. Insanda para olmayabilir. Ama ne bilim,siz yabanci degilsiniz ama yine de boyle kaba saba para yok mok rezillik bence cek koseye karını ya da kas goz yap. Onlarin durumu zor. Cocukta şımartılmış,yarin birgun o iphone o bisikleti de alamaz hale gelirse babasi(insallah gelmez) tatminsizlikte oldugu icin aileye küsecek. Edecek. Baksana simdiden baslamis kapi carpmaya falan

Ah ah ah.. cocukta psikilojik problemler dahasi şımarıklıkta vardır. Artık onlar yüzlerinin astarını eline almışlar. Insanda para olmayabilir. Ama ne bilim,siz yabanci degilsiniz ama yine de boyle kaba saba para yok mok rezillik bence cek koseye karını ya da kas goz yap. Onlarin durumu zor. Cocukta şımartılmış,yarin birgun o iphone o bisikleti de alamaz hale gelirse babasi(insallah gelmez) tatminsizlikte oldugu icin aileye küsecek. Edecek. Baksana simdiden baslamis kapi carpmaya falan
Babasından nefret ediyor Annesi de gaz veriyor sanırım . Hatta bence iki tarafta yüzde elli suçlu ama çocuk babadan kaynaklı olduğunu düşünüyor

Babasından nefret ediyor Annesi de gaz veriyor sanırım . Hatta bence iki tarafta yüzde elli suçlu ama çocuk babadan kaynaklı olduğunu düşünüyor
Tabi tabi yukarıda anlattığım olay canim,annem babam hususunda bizi doldururdu,biz babamla birbirimize düşünce babamin agziyla babamin tarafindan konusurdu. Gunahini almayayım ama anne dolduruyor olabilir. Hicbir kadin zannetmiyorum ki olmayan parasini gece alemine yatiran icki icen sigara icen yok haliyle,bir adami sevmez sadece katlanır. Sinirini de cocuklardan çıkarır.

Ucret begenmedigi icin calismayan bir insana tek kurus bile vermem.

Para parayi ceker. Asgari de alsa girip calissin. Kendim de zamaninda kac yil calistim boyle, iki meslegim olmasina ragmen. Zamanla tecrubeyle cevreyle kapi kapiyi acacak.

Vermeyin
Su yazdığınız o kadar doğru ki,para parayi ceker. Kizkardesim universite mezunu,hep garsonluk isi yapti cafelerde falan. En son ben bıktım artık bu islerden dedi. Suanda bi is buldu asgari ucret ve sigorta,ben taniyorum isvereni beni aradı. Dedim cok iyidir o falan. Gir çalış dedim. Tanidik vasıtasıyla buldu. Yarin gorusmeye gidicek,gelsin demis isveren. Para parayi ceker ve cevre edinir falan. Cok dogru

Asalak yaşam tarzı benimsemiş birine yardım etmezdim ben olsam. Birine maddi yardımda bulunacaksam o kişinin içki sigara gibi bos beleş şeylere para harcamasını doğru bulmuyorum.

Telefonu, bisikleti satsın ödesinler çok ihtiyaçları varsa. Vere vere alıştırmışsınız. Yüzsüzlük başka bir şey değil.

Para göndermek istememekte kesinlikle haklısınız ama sanki ben de cocuğa üzüldüm. Sizin yerinizde olsam para göndermezdim, gercekten cocuğun okul masrafı için oldugundan emin olamazdim, ama belirttikleri ihtiyac neyse, kendimi cok zorlamadan okul ihtiyaclarını karsilayabilirdim.

Böyle ailelere ne kadar kızıyorsam, cocuklarına da bir o kadar üzülüyorum. Umarım o cocuk yanlış ailenin elinde heba olup gitmez. Istisna da olsa bazen, cok kotu anne-babalardan pırlanta gibi cocuklar olabiliyor. Umarım o cocuk da yolunu bulur.

Kararınızda kolaylıklar diliyorum.

Rakam olarak net bir şey söylemedi . Neticede en az 250-500 göndermek lazım

Az çok farketmez ki. Telefonuyla hava atmayı biliyor, ailesinin olmayan parasını harcadığını bilsin. Her şey tas tamam yapılırken hala kendi ailesine isyan halindeyse iyi şımartılmış. Hepimiz çocuk olduk. Yokluk denince ihtiyacımızı söylemedik ki üzülmesinler. Siz göndermeyin bu kadar net. Bu ay sigarayi kıssalar ödenir. Ama gerekli görmüyorlar çünkü bütün aileyi enayi yerine koymuşlar. Yazık nineye dedeye. Onlara bakılması gereken zamanda evlata bakiyorlar.

Az çok farketmez ki. Telefonuyla hava atmayı biliyor, ailesinin olmayan parasını harcadığını bilsin. Her şey tas tamam yapılırken hala kendi ailesine isyan halindeyse iyi şımartılmış. Hepimiz çocuk olduk. Yokluk denince ihtiyacımızı söylemedik ki üzülmesinler. Siz göndermeyin bu kadar net. Bu ay sigarayi kıssalar ödenir. Ama gerekli görmüyorlar çünkü bütün aileyi enayi yerine koymuşlar. Yazık nineye dedeye. Onlara bakılması gereken zamanda evlata bakiyorlar.
İşte çocuk gerçekten yokluk için babayı suçluyor. Bir de dayı ve anne tarafından dedi var. Dayısı 350 TL Lil spor ayakkabı almış . Dede de aynı şekilde hep pahalı şeyler alıyorlar. Çocuk da istedikçe istiyor

En sinir oldugum insan tipi. Hic bir zevkinden geri kalmaz, parasiz kaldi mi ister. Ayagini yorganina gore uzatsin herkes. Gondermeyin

Öyle gezmeleri falan yok . Zaten eşi depresyonda. Üç aydır dışarı çıkmıyormuş. Kendini eve kapatmış . Para yok, eş sıkıntı.

İşte çocuk gerçekten yokluk için babayı suçluyor. Bir de dayı ve anne tarafından dedi var. Dayısı 350 TL Lil spor ayakkabı almış . Dede de aynı şekilde hep pahalı şeyler alıyorlar. Çocuk da istedikçe istiyor

Ailenin eline para verilmesinden iyidir aslında direk çocuğun ihtiyacının karşılanması. Ama işte durumunun ne olduğunu bilmeli çocuk. Babaya kızıyor tamam da annesi de meslek sahibi insanmış girsin çalışsın bir yere. Hatta aileye uzaktan bakarak yapacağım yorum annenin işe girip evin geçimini sağlamayan kocasını boşaması ve çocuğuna daha iyi bakması olurdu. Ama böyle olunca iki aile de yardım ediyor kendilerinden kisarak. Kâra geçiyorlar. Yani her ailede durumun sıkıştığı olur, öyle olsa elbette yardım edin derim ama bu öyle bir durum değil ki.
Baba da iş sahibi olmak zorunda mi? Bu kadar üniversite mezunu aptal mı başkasının yanina giriyor da iş yeri açmıyor? Siz de biliyorsunuzdur zaten ben öyle kızınca yazdım işte.

Evleri kira degil galiba ? Aklim almiyor insan nasil gidasindan kisarda sigara ya para verir

Evleri kira degil galiba ? Aklim almiyor insan nasil gidasindan kisarda sigara ya para verir
Kira evleri. Hem de kendi memleketleri küçük bir şehir Orayı beğenmeyip büyük şehirde yaşıyorlar Aslında eltim evlenmeden önce İstanbulda çok para kazandığı bir şirkette çalışıyormuş. Şimdinin 10000 TL si maaşı varmış. Şirket kapanmış. Aynı şartları arıyor çalışmak için. O zaman kuaförden çıkmazdım. En pahalı kıyafetleri alırdım. Evlendim böyle oldu diyor .

Back
X