Para yetmeyince Ev sahibine rica ettik

Bibliyo

…..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
1.275
1.723
333
İstanbul
Diğer konumda bir ev alacağımdan bahsetmiştim. Evin fiyatı 450 bin di. Eksper evin değerini 450 bin gösterirse, 350 bin kredi çekip alabilecektik. Satan kişi de zordaymış buarada. Gittik pazarlık ettik 7 bin indi. Emlakçı da 7 bin istiyor yani ev yine bana 450 bin lira.
Neyse pazarlığı ederken de her şeyi ucu ucuna olduğunu, belki taşınmak için 1 ay bekleyeceğimizi çünkü taşınmaya, boyaya vs. para kalmayacağını söyledik, gerçekte buydu.
Bugün öğrendik ki eksper 430 bin demiş eve. Biz zaten açık veriyorduk bir de eksper sebebiyle 6 bin daha içeri girdik.

Eşime dedim, rica edelim 6 bin düşsün. Biz de rahatça krediyi imzalayalım.
Ev sahibi “dalga mı geçiyorlar ev şimdiye 2 kere satılmıştı” demiş. Dalga mı geçiyorları duyunca tepem attı. Ben de “biz onları bekletmedik, hemen krediye başvurduk ama eksper işi bozdu, bende de para kalmadı. Hayırlısı olsun, olmayacak bu iş” dedim kapattım.
Emlakçı eşimi arıyormuş, eşim de yumuşak yüzlü ne pazarlık edebilir ne başka bişey yapabilir. Sen konuş dedi. Geri aradım ne diyeceksiniz bana diyin diye “ekspere tekrar başvuracaktı evin değerini yüksek göstermesi için o yolu denedi mi?” dedi. Ben de “ikinci cevapta aynı gelmiş evin değerini yükseltmemiş” dedim. Ev sahibinin haklı olduğunu falan söyledi bu sefer de ben de hayırlısı olsun dedim, geri adım atmadım.
Şu deprem işi de içimi titretti zaten. Ev istanbulda. 99 depreminden önce yapılmış. Eşim üzüldü ama ben de bize hiç kolaylık sağlamadıkları için çok da takılmadım.
Emlakçı 2. Kez arayınca düşecek sanmıştım ama öyle olmadı.
Sizce bu evin durumu nolur?
Deprem sonrası kim ev alır?
Piyasa çok canlı da şakır şakır ev mi satılıyor?
Biz mi yanlış yapmışız?

Ben istanbulda yaşıyorum deprem sonrası yönetmeliğe uygun olmadıkça hayatta ev almam krediye girmem ,allah göstermesin nolacağı belli değil ,varsa paranız deprem sonrası ev alın yoksa sağlam bi eve taşının ,
Ev sahibi boş takaza yapmış heryer satılık 1 senedir duruyor bizim burada üstelik lüks semtteyiz

tavra normalde sinir olurdum da satan da zor durumdan satıyor demişsiniz, demek ki paraya çok güvendi o yüzden o lafı etti.böylesinin daha hayırlı olduğunu düşünürdüm ben , ben de almazdım.hele ki 99 öncesi bir eve o kadar parayı yatırmazdım.yeni yapılan, deprem raporları sağlam konutlara yönelirdim.

Emlakçıyla ilk görüştüğümüzde piyasada bir tane bile satış yok demişti, bizim eve bakmak için geldiğimizi düşünmeden. Şimdi o ev satılır edalarında.

Ben de onun zor durumundan faydalanayım derdinde değildim. Gerçekten çıkarıp 6 bin lira daha verecek param yoktu. Şu depremden sonra zaten istanbuldan gitmeyi düşünüyorum

Deprem görmüş eve ve yaşı olan bir eve 45ü bin TL mi? Asla vermem.

Geçen yıl ankarada iş çıkmıştı da istememiştik ama istanbul depremi beni çok etkiledi, ilk fırsatta gitmek istiyorum. Ankara da ucuz değil diyorlar
Iyi bir semtte oturursanz evet ucuz degil cok sukur idare ediyoruz kiralar yuksek ama istanbuldaki gb de degil bursa da ki kdr yuksek degil

Allah başka yerden kapı açsın gönlünüze göre. Belki de hayırlı değildi, belki de daha güzeli denk gelecek

Geçen yıl ankarada iş çıkmıştı da istememiştik ama istanbul depremi beni çok etkiledi, ilk fırsatta gitmek istiyorum. Ankara da ucuz değil diyorlar
Ankara'da 450 bine çok lüks bir ev alabilirsiniz. Bilim adamları genellikle ev alacaklar için E-5 in ust tarafını ve 99 depreminden sonra inşa edilenleri öneriyor.

20 seneden fazla olmus belki de yapilari ve 450 istiyor guya sıkışmış ayak bence. Tok satıcı. 350 bin krediyle 450 bin TL lik eski bir ev almayın

İzmitte o fiyata iki tane 3+1 ev alırsınız bilginize. Hatta geçen bir akrabam 400 liraya 250 metre kare dublex 4+1 ev aldı. Sıfır olduğunu da söyleyeyim. Bu parayı kesinlikle öyle bir eve yatırmayın.

Yer nerede kaç metrekare 99 dan önce ye göre bana pahalı geldi..
Esas depremden sonra fiyatlar düşer..bence iyi yapmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…