Para yetmeyince Ev sahibine rica ettik

1999 depremini görmüş bi ev için nasıl 350 bin liralık krediye giriyorsunuz yazık paranıza emeğinize. Geçen gün olan depremden korkmayın. 20 yıldır söyleniyor bu mesele. Yeni binalarda da var 350 400 bin liralık ev. Biraz küçük olsun ama sağlam olsun.

kafadan 20 kusur yıllık binaya 450 bin vermeyi kesinlikle mantıklı bulmuyorum.Sifir dairelere kaç para istiyorlar oralarda 2 trilyon filan mi?yeni parayla kaç deniyorsa şuan aklım durdu yaa uçmuş piyasaaa

Beylikduzu deprem icin cok riskli bir bolge. Ustelik 99 oncesi bina. yapmayin boyle riske girilir mi? Bedava verse, hediye etse oturmayin. Deprem sonrasi yonetmelige uygun yapilmis, mumkunse istanbulun zemin etudune gore az riskli bolgeden bir ev tercih edin.

20 küsur senelik ev 450 bin çok değil mi ya.Ailemin yaşadığı yerde (istanbul dışı)9 odalı bahçeli villayı 375 bine satılığa çıkarmışlardı.200-250 bine de yeni yapılan 3+1 kocaman 2 balkonlu 2 banyolu ev alabiliyorsunuz.Şaşırdım Allah istanbuldaki insanlara vicdan versin.

Bence siz haklısinız her ev sahibi böyle herhalde biride çıkıp haddini bildirmiyor..bizde de vardı kiradayken kirayı birgün aksatmadık 5 kere emlakçı getirdi eve..elin adamları benim yatak odamı görmek zorunda mı diye delirdim bende..bide emlakçının yaninda bunlar diye hitap edince bize iyice tepem attı 1 biz bunlar değiliz 2 ev sahibisiniz diye kirayicı bu sekilde küçümseyemezsiniz dedim Allahtan aldıkta ev kurtulduk ondan..oğlu anahtar almaya geldiğinde de hakkınızı helal edin dedi etmiyorum dedim..

Kusura bakmayında o eve 450 bin Asla Vermem ? Ev Hangi Semtte ?

99 oncesi eve oturmam bile. Sifir yeni daire alirim. Valla cok fazla geldi ustelik bana. 450 bin eve Ne demek. Gebzede en guzel daireler bile 250 bin felan. Istanbul baya pahali ya

Bu yeni bina fetişizmini de kk’da öğrendim. Neymiş 20 yıllık binaya o parayı vereceğine sıfır bakarmış. Evet zaten çok Zengin insanlar aptal oldukları için İstanbul da neredeyse tarihi sayılacak eskilikte binalarda oturuyorlar. 2000lerde yapılan binalar kesin çok sağlamdır memlekette bütün kurumlar aman deprem diye işlerini sıkıya almaya başladı sanki di mi. Ben İstanbul’da oturuyorum ve ne idüğü belirsiz bi müteahhitin depreme uygun yaptım diye sıktığı bi evde oturacağıma iki deprem görüp ayakta kalmış 50 yıllık binada otururum nitekim yeni ev tuttum 40 yıllık bina taş gibi deprem sertifikasını çıkarıp gösterdiler

kafadan 20 kusur yıllık binaya 450 bin vermeyi kesinlikle mantıklı bulmuyorum.Sifir dairelere kaç para istiyorlar oralarda 2 trilyon filan mi?yeni parayla kaç deniyorsa şuan aklım durdu yaa uçmuş piyasaaa
İstanbulda böyle fiyatlar. Uygunun denecek eski evlerin bir tık üstü bizim baktığımız ev

İstanbul’daki ev fiyatları ile küçük şehirleri hatta Ankara’yı bile kıyaslamanın mantığı yok. İstanbul dünyadaki sayılı şehirlerden birisi. Orada yaşamadığım için bahsedilen yer iyidir, kötüdür diyemem ama fiyatı çok anormal değil. 20 yıllık bina da çok eski değildir. Hem emlak balonu, haksız yere müteahhit zenginleşmesi diyorsunuz hem de binalara hızlı tüketim ürünü muamelesi yapıyorsunuz. Binlar yenilendikçe müteahhitler zenginleşecek, biz de daha çok kredi borcuna gireceğiz.

Konu sahibi siz de kafanıza takmayın. Demek ki karşı tarafı da daha fazla indirim yapmak kurtarmıyor. Başka bir evde kısmetiniz vardır sizin de.

bilen bilmeyen yazmış..
beylikdüzünde radye temel perde beton başka yer bulamazsınız.
ha b.düzü ısrarınız yoksa bilemem.
ben 15. kattayım yerdeki ayaklı çerçevem bile devrilmedi.
Depremden önce beylikdüzü diyorduk ama depremden sonra birşey diyemez olduk.

Pazarligi yapilmis bitmis. Ustune tekrar indirim isteyince ev sahibinin tavri normal geldi bana. Sıkışıklığından faydalanma gibi algilamis olabilir. Baska bnkaya basvursaniz sonuc alamazmisiniz? Kredilerdr bu sekil zor devam eder cok uygun. (Birikiminiz evin yarisi kadarsa tabi)

Tekrar baktim, çekeceğiniz kredi cokkk fazla. 100000 birikimle 450000 lik ev kri kediye yuklersiniz. Biraz sabredip birikim yapmak lazim. Bu sartlarda Faiz 0.50 den bile olsa yorar insani ksldi ki 0.99

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…