Yani gidip kıyafet alır saat alır parfüm alır Yen'i bişey çıkar onu alır artık sıkıldım her ay 500-600 tl boş yere harcıyor . Bazen arkadaşlarıyla gezmeye gider orda harcar baya yüklü miktarlar. Valla en somunda ben de onun gibi bi harcamaya başlıcam mahvolcaz. Ben sıkmasam evde bereket olmayacakNe almış
Bence önemli olan o
o aldıkların ne yapıyor yani evde bilgisayar varken yenisini mi alıyor mesela
Valla ben de onu yaptım araba aldırdım 800 lira her ay ona veriyoruz . Sonra ufak tefek borçlar var bi kaç yere faturalarla birlikte maaşın çoğu borca gidiyor . Kredi kartını da yatır yatır harca şeklinde kullanmaya başlayınca ipin ucu kaçıyorBen o duruma çareyi sürekli borca girerek çözdüm. Elimize kalan parayı biriktirebilme gibi bir özelliğimiz yok-gelen gidiyor. Hali hazırda ev borcu varken bir de araba borcuna girdik. Şimdi zaten elimize bir şey kalmadığı için öyle abartı harcamalar olamıyor.
Ya aslında parayı genelde borçlara faturalara yatırdıktan sonra , market alışverişine falan harcıyoruz bu harcamaları ben yapıyorum ama kredi kartıyla internetten yaptığı alışverişlere engel olamıyorum kiParayı sana versin o zaman ve sen yönet. Eşimde elektroniğe meraklı ve saçma sapan seyler alnaya bayilir gereksiz yere ama aldirmiyorum her istediğini, biraz bozuluyor ama neden aldirmadigimi anlatiyorum, konusuyorum arada ufak tefek seyleri alabiliyor ses çikartmıyorum onunda gönlü oluyor hemde dara düşmüyoruz.
Ya aslında parayı genelde borçlara faturalara yatırdıktan sonra , market alışverişine falan harcıyoruz bu harcamaları ben yapıyorum ama kredi kartıyla internetten yaptığı alışverişlere engel olamıyorum ki
Ben de şuan çalışmıyorum valla şeytan diyor bi ay da sen onun gibi harca düşünmeden ondan sonra baksın görsün gününü ama yapamıyorumBenimkide internetten yapıyor ama soruyor şunu bunu alcam alayimmi diye uyarsa al diyorum ya da alma diyorum. Bazen bozuluyor, kiziyor ama yinede alma dediysem almiyor. Öyle kafasina göre olmaz. Öyle yapsa bende kafama gore harcarim ay sonu kendi dusunsun dursun bakalim, ben calismiyorum ne de olsa.
Keşke benim de arada olsa :)Bende de var aynısından bi tane. Ama ben de çok tutumlu bir insan olmadığım için pek sorun yaşamıyoruz. Almayı, yemeyi, içmeyi, gezmeyi seviyoruz. Birikim pek yapmıyoruz şimdilik. Ama borca da girmiyoruz. Her ay alışveriş ve gezme için belli bir miktar belirleyip ona göre canımız ne isterse alıyoruz, harcıyoruz. Kredi kartlarını düzenli ödüyoruz. Ama yine de arada bir elinde sürpriz, alakasız, gereksiz bir şeyle gelip gözlerimi yuvalarından fırlattığı oluyor sevgili beyimin.
Allahtan anasından kalma evimiz var , zar zor da bi araba aldık. Neden ekstra bi yatırımlarımız da olmasın ki dimi? Elimizdekileri kaybetmesek bariOh bu cok kötü.
Degişmiyo bu tip adamlar kuzu.
Bir tanidigin başinda var...
Ikiside 35 yaşinda. Bir cakili taşlari yok.
Kadin parasizlikdan cocuk bile yapamadi hala.
Keşke benim de arada olsa :)
Yani gidip kıyafet alır saat alır parfüm alır Yen'i bişey çıkar onu alır artık sıkıldım her ay 500-600 tl boş yere harcıyor . Bazen arkadaşlarıyla gezmeye gider orda harcar baya yüklü miktarlar. Valla en somunda ben de onun gibi bi harcamaya başlıcam mahvolcaz. Ben sıkmasam evde bereket olmayacak
Ay hiç sorma Ne yapacaklarsa o gereksiz şeyleriAma bu belirlediğimiz limitin dışında olan şeyler. Mesela aylık 500 lira internet alışverişine ayırdık diyelim. Onu harcayıp sonra bambaşka bişey daha alabiliyor. Geçen ay elinde elektronik gitarla geliverdi mesela. Kalpten gidecektim.
Keşke bizimde yemeğe gitse, gerçi yemeğe de gidiyor ama ona o kadar üzülmüyorum :)Ben hiç öyle görmediğim için bana giyime çok harcayan erkek değişik geliyor
Benim eşimi alış verişe döverek gönderirsin
Mesela pahalı palto alır ama 5 yıl giyer o iyice eskimesen yenisini almaz
Ya da ne bileyim saat bir kere alınır bana göre takarsın koluna bozulana kadar
Hadi kadınlar kıyafetine göre değiştiriyor da erkeğin ya klasik ya spordur kıyafeti iki tane olsa yeter de artar
Ben de çılgınlık yaptım mesela dün kendime sevgililer günü indiriminden kolye ve yüzük aldım
Esasen çok kolye takmam ama bir tane bulunsun dedim
Mesela parfüm 20 yıldır aynı parfümü kullanırım 25 lira ve ben onu yıllarca kullanırım
Bu arada bizim paralar nereye gidiyor söyleyeyim biz paraları yiyoruz yemeğe gidiyor
Öğlen dışarıda akşam bazen dışarıda haftasonu bir öğün dışarıda derken gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?