Para yüzünden düştüğümüz haller..

Bir kereye mahsus ondan oncesacma sapan 7000 i doldurur sonra nasil oducez derdim. O kara kara dusunurkende umursamazdim ay ne guzel alalim mi falan derdim.
Hem 1 ay suresi var 1 ay dolmadan da iade ederdim ders olsun ona

Evet bugün işten çıkınca gelsin alsın beni hamile pantolonu falan almam , iç çamaşır şu bu , bende de alcam baksın ben onu nasıl masrafa sokcam, lazım hepsi dar geliyor. Deli olcam . :)

Bir kereye mahsus ondan oncesacma sapan 7000 i doldurur sonra nasil oducez derdim. O kara kara dusunurkende umursamazdim ay ne guzel alalim mi falan derdim.
Hem 1 ay suresi var 1 ay dolmadan da iade ederdim ders olsun ona
7000 değil de bu gün insaflı davranıp 2,500 lirasını alcam onun karttan , altın almayı düşünüyorum .. hem görsün parasız kalmak neymiş : hem de böyle harcamak nasıl oluyormuş

Evet bugün işten çıkınca gelsin alsın beni hamile pantolonu falan almam , iç çamaşır şu bu , bende de alcam baksın ben onu nasıl masrafa sokcam, lazım hepsi dar geliyor. Deli olcam . :)

İşte dar geldiği için geniş geniş davranıyo ya .
Doğum için hastane belirledin mi ? Onada para lazım adam bukadar harcarken devlette doğurucsm deme sakın .

Benim eşim de böyleydi
Eşim bana da aynı özenle hediyeler alırdı
Biz ikimiz de calısıyoruz
Ben hep idareci iken o hep alma merakındaydı
Bir monta 1500-2000 tl verebilirdi
Ya da parfum alacagı zaman 300-400 kük oarfumden secim yapamasa 3-4 tane alır gelirdi
Yazın ev borcuna girdik
Krediyi onun maas tarıhıne göre belirledik
Faturları falan da o öder
Ben eve alınacak seyleri de ona aldırırım
Son bir senedir öğrendi şimdi birsey alcagı zaman pahalı diyebiliyor
Ya da diper aya erteleyelim diyebiliyor

Siz calısmıyormussunuz
Bence bu kadar düşünüp kendinizi üzmeyin
Ama cözüm olarak borca sokabilirsiniz

Düşünüp üzülmüyorum ki ben. Eşimi böyle kabul ettim, kendi kazanıyor kendi harcıyor. Beni de kısıtlamıyor, birlikte harcıyoruz hatta. Düzenli bir işim yok şu an ama kendimi idare edecek kadar kazanıyorum. Yakın zamanda iş kuracağım.
Herkes birikim yapacak diye bir kural yok diye düşünüyorum ben. Birikim yapmak için kendi keyfimizden eksik kalmıyoruz. İkimizin de bireysel emekliliklerimiz var bir orada birikiyor. Çocuk da istemiyoruz zaten.
Borca girecek bir ihtiyacımız yok. Gereksiz borca neden sokayım adamı?

Sürekli şu lazım bu lazım dicen,mümkünse erkeğin anlamayacağı şeyler kadınsal doğumsal şeyler bebek için alınacaklar da var, başka yolu yok,bağırsan çağırsan olmaz küssen olmaz en iyi yol sıkıyı görmesi, hayırlı doğumlar dilerim

Ben çalışıyordum hamileyken biraz sıkıntı yaşadım bırakmak zorunda kaldım. Zaten araba kredi borcumuz var. Valla daha Ne borca sokabilirim diye düşünüyorum Artık onu borca sokup kendim altın falan almayı düşünüyorum o parayla

Teşekkür ederim çareyi orda buldum artık bugünden itibaren başlıyorum . Zaten ben de bebek ve kendim için yoğun bi alışveriş dönemine girecektim de bekliyordum birwz daha artık 4,5 aylık falan oldum başlayabilirim bence

Benim teyzemde böyle herseyi alir herseyi alir en sonunda kocasi iflaz etti heryere borclari var amankadin hala bizden lüx giyinir aliskanlik olmuş yapacak birsey yok hastalik gibi teyzsminki . Ne denir bilemiyorum valla

Benim teyzemde böyle herseyi alir herseyi alir en sonunda kocasi iflaz etti heryere borclari var amankadin hala bizden lüx giyinir aliskanlik olmuş yapacak birsey yok hastalik gibi teyzsminki . Ne denir bilemiyorum valla
Valla bizimkininde ailesi alıştırmış paraya şimdi ben sıkıntısını çekiyorum . Bana iyi bi ders oldu çoçuğumu böyle çok paraya alıştırmayacağım inşallah ..

esınızin psikolojik bi rahatsızlığı baslamus olmasın çok para harcamak düşüncesizce bi davranis siz esinizi gözlemleyin bence başka anormal hareketleri olup olmadığını

Bebek alisverisini internet uzerinden esinize yaptirin
Hem alisveris durtusunu tatmin eder hem ise yarayacak seyler almis olur
Tabi bu gecici bi cozum
Bu tarz insanlarin cok degisecegine inanmiyorum
Surekli ipleri elinizde tutmaniz gerekecek
Ya cok guclu olup ustesinden geleceksiniz yada bi sure sonra yorulup pes edeceksiniz

Benim babam da aynı model. Annem değiştiremedi. Ev, araba alınınca bıraktı uğraşmayı annem. Şimdi evin ısınması dan tuvalet kağıdına tüm masrafları babamda. Ekstra bir şey istemiyor annem. İkisi de kendi parasını ayrı ayrı yiyor.
Bence apart aldırın hem kiraya verirsiniz. Kirası yüksek hem de ev kadar pahalı değil. Erkekleri borctan kurtarmamak lazım şahsi görüşüm.

aynı durum bizde de var ,ben para tutuyorum elimden geldiğince ...Ama o olmayan parasını(!)harcıyor hem de sonunda eline hiçbşey geçmiyor yok borsa yok para siteleri...battı hala akıllanmadı,geleceğe dönük bi plan yapamıyorum,çünkü ne gelcek başımıza para konusunda korkuyorum,aynı şeyi o da diyor" sen de harca",ben daha olmayan çocuk için para biriktiriyorum,o da var olanı da bitiriyor...mesela düğün yapmadık biz,sıfır masraf sıfır borçla evlendik,ama altınlarım ve paralarımın hepsi onun borcunu harcasmaya gitti bi arabası vardı elinde onu da satmak zorunda kaldı,bana dokunmaz diye düşünüyordum ama sonunda illa dokunuyor ucu insana

Canim sanirim borca sokmak en iyisi getirisi olan seyler alin dukkan apart ama kendi ustune almaya calis yoksa sıkısinca onuda satar yer hem kirayida sen al harcamaya gerek duymazsam harciyorum de birikinti yap bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…