Evet bugün işten çıkınca gelsin alsın beni hamile pantolonu falan almam , iç çamaşır şu bu , bende de alcam baksın ben onu nasıl masrafa sokcam, lazım hepsi dar geliyor. Deli olcam . :)Çeyreği ya 10 lira ya 12 lira altına alıyolar ama cumhuriyet 900 mü 750ye alanda var 800e 840ada zarar çok oluyo.
Yada internet bankacılığındsn gram alabilirsin bozarken 70 kurultan başlıyo enyüksrk bozan 3lira fark alıyo ama buseferde kart dolmadığı için eşin almaya devam eder.
Kendinede bişeyler al bak arkadaşım hamileydi annesinin montu elbiseleriyle doğurdu külot dışında hiçbişey almadı kendine ( 40 kilo 65 kilo doğum yaptı ) ama eşi onun harcamadığınıda kendine harcayıp durdu baştan dolap dizdi. Parasını ödediği spor salonu uzakmış diye başka yerede üye oldu ikisine birden ödedi
Sonuç doğum için kredi çektiler şimdide arabayı satıyolar kredi ve bebeği karşılayamadıkları için.
Sen kendi keyfine bak
7000 değil de bu gün insaflı davranıp 2,500 lirasını alcam onun karttan , altın almayı düşünüyorum .. hem görsün parasız kalmak neymiş : hem de böyle harcamak nasıl oluyormuşBir kereye mahsus ondan oncesacma sapan 7000 i doldurur sonra nasil oducez derdim. O kara kara dusunurkende umursamazdim ay ne guzel alalim mi falan derdim.
Hem 1 ay suresi var 1 ay dolmadan da iade ederdim ders olsun ona
Evet bugün işten çıkınca gelsin alsın beni hamile pantolonu falan almam , iç çamaşır şu bu , bende de alcam baksın ben onu nasıl masrafa sokcam, lazım hepsi dar geliyor. Deli olcam . :)
Benim eşim de böyleydiOlur mu öyle hiç damdancım?
Siyah/gri takımla giyilecek kaban, ayakkabı, takılacak saat farklı kahve/lacivert ile farklı. Free friday için yine renklere göre farklı mont, ayakkabı ve saat olacak. Haftasonu kotla giyilecek mont ayrı, eşofmanla giyilecek mont ayrı. Saatler ona keza. Bikaç renk olsun ki çeşit çeşit giyinsin. Yaz parfümü, kış parfümü, hafta sonu parfümü bile ayrı. Parfümün sporu olur mu deme, benim beye göre oluyor.
Benim eşim de böyleydi
Eşim bana da aynı özenle hediyeler alırdı
Biz ikimiz de calısıyoruz
Ben hep idareci iken o hep alma merakındaydı
Bir monta 1500-2000 tl verebilirdi
Ya da parfum alacagı zaman 300-400 kük oarfumden secim yapamasa 3-4 tane alır gelirdi
Yazın ev borcuna girdik
Krediyi onun maas tarıhıne göre belirledik
Faturları falan da o öder
Ben eve alınacak seyleri de ona aldırırım
Son bir senedir öğrendi şimdi birsey alcagı zaman pahalı diyebiliyor
Ya da diper aya erteleyelim diyebiliyor
Siz calısmıyormussunuz
Bence bu kadar düşünüp kendinizi üzmeyin
Ama cözüm olarak borca sokabilirsiniz
Düşünüp üzülmüyorum ki ben. Eşimi böyle kabul ettim, kendi kazanıyor kendi harcıyor. Beni de kısıtlamıyor, birlikte harcıyoruz hatta. Düzenli bir işim yok şu an ama kendimi idare edecek kadar kazanıyorum. Yakın zamanda iş kuracağım.
Herkes birikim yapacak diye bir kural yok diye düşünüyorum ben. Birikim yapmak için kendi keyfimizden eksik kalmıyoruz. İkimizin de bireysel emekliliklerimiz var bir orada birikiyor. Çocuk da istemiyoruz zaten.
Borca girecek bir ihtiyacımız yok. Gereksiz borca yazdıklarınızdan siten ettiğinizi sandım
Yok canım özel de muayene oluyorum , orda Doğum yapıcam O da 2000 lira yandık vallaİşte dar geldiği için geniş geniş davranıyo ya .
Doğum için hastane belirledin mi ? Onada para lazım adam bukadar harcarken devlette doğurucsm deme sakın .
Ben çalışıyordum hamileyken biraz sıkıntı yaşadım bırakmak zorunda kaldım. Zaten araba kredi borcumuz var. Valla daha Ne borca sokabilirim diye düşünüyorum Artık onu borca sokup kendim altın falan almayı düşünüyorum o paraylaBenim eşim de böyleydi
Eşim bana da aynı özenle hediyeler alırdı
Biz ikimiz de calısıyoruz
Ben hep idareci iken o hep alma merakındaydı
Bir monta 1500-2000 tl verebilirdi
Ya da parfum alacagı zaman 300-400 kük oarfumden secim yapamasa 3-4 tane alır gelirdi
Yazın ev borcuna girdik
Krediyi onun maas tarıhıne göre belirledik
Faturları falan da o öder
Ben eve alınacak seyleri de ona aldırırım
Son bir senedir öğrendi şimdi birsey alcagı zaman pahalı diyebiliyor
Ya da diper aya erteleyelim diyebiliyor
Siz calısmıyormussunuz
Bence bu kadar düşünüp kendinizi üzmeyin
Ama cözüm olarak borca sokabilirsiniz
Teşekkür ederim çareyi orda buldum artık bugünden itibaren başlıyorum . Zaten ben de bebek ve kendim için yoğun bi alışveriş dönemine girecektim de bekliyordum birwz daha artık 4,5 aylık falan oldum başlayabilirim benceSürekli şu lazım bu lazım dicen,mümkünse erkeğin anlamayacağı şeyler kadınsal doğumsal şeyler bebek için alınacaklar da var, başka yolu yok,bağırsan çağırsan olmaz küssen olmaz en iyi yol sıkıyı görmesi, hayırlı doğumlar dilerim
Benim teyzemde böyle herseyi alir herseyi alir en sonunda kocasi iflaz etti heryere borclari var amankadin hala bizden lüx giyinir aliskanlik olmuş yapacak birsey yok hastalik gibi teyzsminki . Ne denir bilemiyorum vallaMerhaba bayanlar ,
Eşiyle para yüzünden , benim kadar tartışan var mıdır bilemiyorum ?
Gerçekten bıktım artık savurgan hem de çok .. Ben sürekli kendimi sıkarken o hep harcıyor . Bazen gerekli ihtiyaçlarımı bile sırf para harcanmasın diye almıyorum . O sürekli bana sende harca sen de al diyip duruyor, ama ben de onun gibi harcasam halimiz ne olur düşünmek bişe istemiyorum . Kötü bi yere kumara içkiye harcamıyor parayı biliyorum ama sürekli internetten alışveriş yapıyor ıvır zıvır gereksiz ne varsa alıyor elektronik veya normal eşyalar . Hergün eve bir kargo geliyor ..
En son 3-4 ay önce , 7000 TL limitli kredi kartımızın dibine vurup kara kara düşünüyorduk Ne yapsak nasıl ödesek diye. Allah yardım etti de ödedik çok şükür , sonra arayıp kartı iptal ettirttim eşime. Yoksa önünü alamayacaktık.
Gelgelelim asıl konuya; gitmiş 2 gün önce benden habersiz o kartı geri açtırmış. Hem de 7000 limitten 2000ini harcamış .. Ben bunu görünce aldım eşyalarımı çıktım anneme geldim .. Bıktım senin savurganlığından diye söylene söylene .. ama gerçekten bıktım artık borç içinde yaşamaktan...
Var mı böyle durumlar yaşayan siz nasıl başa çıkıyorsunuz ??
Valla bizimkininde ailesi alıştırmış paraya şimdi ben sıkıntısını çekiyorum . Bana iyi bi ders oldu çoçuğumu böyle çok paraya alıştırmayacağım inşallah ..Benim teyzemde böyle herseyi alir herseyi alir en sonunda kocasi iflaz etti heryere borclari var amankadin hala bizden lüx giyinir aliskanlik olmuş yapacak birsey yok hastalik gibi teyzsminki . Ne denir bilemiyorum valla
esınızin psikolojik bi rahatsızlığı baslamus olmasın çok para harcamak düşüncesizce bi davranis siz esinizi gözlemleyin bence başka anormal hareketleri olup olmadığınıMerhaba bayanlar ,
Gerçekten bıktım artık savurgan hem de çok .. Ben sürekli kendimi sıkarken o hep harcıyor . Bazen gerekli ihtiyaçlarımı bile sırf para harcanmasın diye almıyorum . O sürekli bana sende harca sen de al diyip duruyor, ama ben de onun gibi harcasam halimiz ne olur düşünmek bişe istemiyorum . Kötü bi yere kumara içkiye harcamıyor parayı biliyorum ama sürekli internetten alışveriş yapıyor ıvır zıvır gereksiz ne varsa alıyor elektronik veya normal eşyalar . Hergün eve bir kargo geliyor ..
En son 3-4 ay önce , 7000 TL limitli kredi kartımızın dibine vurup kara kara düşünüyorduk Ne yapsak nasıl ödesek diye. Allah yardım etti de ödedik çok şükür , sonra arayıp kartı iptal ettirttim eşime. Yoksa önünü alamayacaktık.
Gelgelelim asıl konuya; gitmiş 2 gün önce benden habersiz o kartı geri açtırmış. Hem de 7000 limitten 2000ini harcamış .. Ben bunu görünce aldım eşyalarımı çıktım anneme geldim .. Bıktım senin savurganlığından diye söylene söylene .. ama gerçekten bıktım artık borç içinde yaşamaktan...
Canim sanirim borca sokmak en iyisi getirisi olan seyler alin dukkan apart ama kendi ustune almaya calis yoksa sıkısinca onuda satar yer hem kirayida sen al harcamaya gerek duymazsam harciyorum de birikinti yap benceMerhaba bayanlar ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?