Para yüzünden düştüğümüz haller..

EVet hala annemin evindeyim. Dünden beri arayıp mesaj atıp duruyor . Kaynana kayınpeder falan da aradı . Fazla uzatmaya niyetim Yok gelip alacak iş çıkışı ama azcık sürünsün istedim :) gerçi bişey değişmeyecek ama

Hamileymişsiniz zaten, bence çocuk için yatırım yapın ki çok gerekli, gözünüz bir şeyde kalmasın. Ya da bebeğe bir şeyler almaya başlayın şimdiden. Araba, puset, Bebek odası, kozmetiği, hastahane masrafları, telsizi, ana kucağı, şunu bunu 10 bin lirayı buluyor zaten.

Ay hiç sorma Ne yapacaklarsa o gereksiz şeyleri

İşte gereksiz olduğunu düşününce mutsuz oluyorsun.
Ben ilk başta söyleniyorum biraz ama sonra güle güle kullan diyorum. Eşimi mutlu eden bişey olarak düşünüyorum. Şu an çalışmıyorum. Parayı kazanan o ödeyecek olan o. Adam haftanın beş günü on saat çalışıyor, kafa patlatıyor. Bu da onun hobisi, keyfi. Kendini mutlu etmek hakkı. Ben de kendimden kısmıyorum ama. Benim de mutlu olmam gerek.

Olur mu öyle hiç damdancım?

Siyah/gri takımla giyilecek kaban, ayakkabı, takılacak saat farklı kahve/lacivert ile farklı. Free friday için yine renklere göre farklı mont, ayakkabı ve saat olacak. Haftasonu kotla giyilecek mont ayrı, eşofmanla giyilecek mont ayrı. Saatler ona keza. Bikaç renk olsun ki çeşit çeşit giyinsin. Yaz parfümü, kış parfümü, hafta sonu parfümü bile ayrı. Parfümün sporu olur mu deme, benim beye göre oluyor.

Ayyy valla beni bozar o Ada'm

Bizimkinin bir siyah paltosu var 7/24 giyer

Mevsim geçişinde hafta sonu mont hafta içi ceket giyer

Yazın da Polo yaka tişört

İşte de aynı hafta sonu da aynı oldu bitti

Üç tane de ayakkabısı var spor bot ve normal

Eskirse alır yenisini

Ayakkabı numarasıyla ayakkabı sayısını eşitledi benimki. Düşün halimizi.

sende onun gibi savurgan ol kendi isteklerinden ödün verme canın ne istiyosa al kendi ne kadar harcıyosa sende o kadar harcamaya çalış
seninde zoruna gidiyodur kendine almalarından sıra sana gelmiyodur kendini düşün önce

Benim esimi de silah zoruyla gotururuz alisverise, universite yillarindan kalan sweatshirt'i falan var hala giydigi ki yasi olmus 33 esiniz alisverislerini bebege kanalize etsin; puset alsin, mobilya baksin, kiyafet vs. Hem alisveris zevki de tatmin olur boylece

Arkadaşlar yazmış ama bide bem yazim. .bu ay sizde pusetti, bebeğe oda takımıydı, telsiz falan bir sürü eşya alın. Hem zaten alınması gereken şeyler içiniz sızlamaz hemde o da görsün ikinizde sınırsız alışveriş yapınca nolıyor?? Bu şekilde Bebek doğana kadar devam

EVet bugün beni almaya gelince onlara yoğunlaşıcam daha eve gitmeden ona Ne masraflar çıkartıcam baksın görsün, ödesin sonra

Evet malesef ben böyle kendimi kısarken bu düşünmeden savuruyor. Ben de dediğiniz gibi yapmaya karar verdim bugün başlıcam almaya Bebek için masraf bol bol

Aynen valla artık oraya yoğunlaşmaya başlıcam napalım

Bugün onu öyle çağırdım zaten , dedim bebeğe herşeyi herşeyi alıcam hiç kısmıycam dedim artık

Kartı elinden alacaksın başka yolu yok, ben öyle yaptım ve eşime 500 TL limitli bir banka bıraktım sadece, istediği zaman oradan harcıyor ve bunun üzerine çıkamıyor. Ayrıca banka hesapları benim elimde, maaşı yattığı zaman otomatik olarak 2 gr altın alınıyor, bir de bireysel emeklilik yaptırdım ona ayda 300 TL o alınıyor kartından, 500 lira limiti ile ne yaparsa yapsın =)) Bu sayede üç yılda tüm borcu harcı bitti, hesaplarına bir düzen geldi ama elinde olunca şaşıyor dengesi artık o da kabul etti durumu ve sesi çıkmıyor, bir de biriktirmek hoşuna gitti =)) Allah razı olsun diyor her zaman, bu tip şeyler yapabilirsin bence

sen kıstıgın için , onu dibe batmaktan koruduğun için nasılsa ödenir bi şekilde rahatlıgında . hiç o beş kurussuz kalma moduna girmemiş belliki . tamam böyle kadınlarda var erkeklerde gereksiz yere bisürü harcama yapan , bence bir ay göznü korkut yalandan aşkım 2 bin lirayA şunu aldım internetten öderiz nasılsa bu ay faturası gelcek falan yap bakalım ne tepki vercek , o korkuyu birazda ona yaşat ..

maşallah kız senden her eve lazım :)

Valla benimkinin de bütün hesaplarına internetten takip ederim maaş yatınca borç harç ödemekten Zaten pek bişey kalmıyor . Kalanı da artık yeme içmeye azcık da Gezmeye harcıyoruz , kredi kartını alsam da benimkinin gizli işleri var yani . Zaten o huyunu sevmiyorum . Yani internet bankacılığından para aktarıyor kendi elindeki karta sonra ben onu farkedince yine kavga kavga .. sinir oluyorum ya . Artık ben de ne istersem almaya karar verdim . Evimiz arabamız var fazlasını alamayacağımız belli bu gidişle . Ben de harcıycam ödesin dursun tek başına .. gün gelip ihtiyaçlarını ödeyemeyince kafasına dank eder inşallah

Yok yok yalandan değil gerçekten yapcam canım . Valla bu sefer çok sinirlendim . Gerçekten harcıycam bu ay 1,5 -2 bin TL. Ödesin sonra ya hiç düşünmüycem de borç mu var Ne var o çalışıyor o ödesin madem napim 3 senedir başa çıkamadım ben .

maşallah kız senden her eve lazım :)

Teşekkür ederim =))
Buna mecburduk, eşim çok dağınık bir hayattan geliyordu, evlenmeden önce bir iflas, bir de boşanma geçirmiş bir adamdı, gece hayatı vardı hal böyle olunca gırtlağa kadar borç, ilk zaman ses etmedim ama sonra mecburen el attım,o da ses çıkarmadı, hak verdi sağolsun, gayret etti çok. Ailesi borçları ben ödedim sandı o kadar dağınıktı, inanamadılar ama hepsini kendisi ödedi, sadece hesap yapacak birine ihtiyacı varmış =))

Çok sinirlenmişsin, haklısın da ama sakin olmaya çalış
Bir tablo yap her ay maaş yatmadan önce
Tüm ödemeleri ve giderleri yaz, bir tarafa da maaşı yaz, eşinin önüne koy
Harcayabileceğimiz miktar şudur de, bunu her ay yap, önceleri umursamaz pek ama zamanla o tabloyu gördükçe etkilenecektir. Bir de altın hesabı aç mutlaka, harcamayı kesmese bile en azından her ay 1 ya da 2 gram birikir senin elinin altında olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…