Evet tablo işi mantıklı ben onu telefona yapıyordum ama gözümüzğn önüne bi kapıda yapıp dolaba asmak daha mantıklı heralde . Bİde Birikim olarak en mantıklısı gram altın mı yoksa cumhuriyet midirÇok sinirlenmişsin, haklısın da ama sakin olmaya çalış
Bir tablo yap her ay maaş yatmadan önce
Tüm ödemeleri ve giderleri yaz, bir tarafa da maaşı yaz, eşinin önüne koy
Harcayabileceğimiz miktar şudur de, bunu her ay yap, önceleri umursamaz pek ama zamanla o tabloyu gördükçe etkilenecektir. Bir de altın hesabı aç mutlaka, harcamayı kesmese bile en azından her ay 1 ya da 2 gram birikir senin elinin altında olur.
işte herşey kadında bitiyor , eşin senin kıymetini bilmeli bravo sana vala öyle bir adamı yola sokmuşsun kolay değil..Teşekkür ederim =))
Buna mecburduk, eşim çok dağınık bir hayattan geliyordu, evlenmeden önce bir iflas, bir de boşanma geçirmiş bir adamdı, gece hayatı vardı hal böyle olunca gırtlağa kadar borç, ilk zaman ses etmedim ama sonra mecburen el attım,o da ses çıkarmadı, hak verdi sağolsun, gayret etti çok. Ailesi borçları ben ödedim sandı o kadar dağınıktı, inanamadılar ama hepsini kendisi ödedi, sadece hesap yapacak birine ihtiyacı varmış =))
Ben de hiç sevmem borcu , kredi kartını kapatmıştık 2 senedir kart yoktu , ben netten çok uyguna bir laptopu kartım olmadığı için kaçırınca kartı alayım Dursun harcamam diye tekrar açtım , hemen fullediko kart elin altında açık oldukça harcamamak çok zor. Eşimin de eksi hesabı sinirimi bozuyordu. Benim de eşimin de eksi hesaplarını kapattırdım, işte şimdi kredi kartı var bir tek o da taksitsiz neyse ki. para kalsın biriktirelim derdinde değilim ama borçlu olmak beni de çok rahatsız ediyor. Tek çözüm kredi kartı kullanmamak , eksi hesapları kapatmak. O ay ki zaruri harcamaların dışında kalanı da canın ne istiyorsa onu yapmak.
Ya eksi hesaplarımız vardı onu kapattık zorla , şimdide bu çıktı bıktık elimizdekini karta yatırıp ordan harcamaktan. Oraya giden faizlerin haddi hesabı yok. Bıktım valla . Dediğin gibi açık oldukça da harcamadan olmuyorBen de hiç sevmem borcu , kredi kartını kapatmıştık 2 senedir kart yoktu , ben netten çok uyguna bir laptopu kartım olmadığı için kaçırınca kartı alayım Dursun harcamam diye tekrar açtım , hemen fullediko kart elin altında açık oldukça harcamamak çok zor. Eşimin de eksi hesabı sinirimi bozuyordu. Benim de eşimin de eksi hesaplarını kapattırdım, işte şimdi kredi kartı var bir tek o da taksitsiz neyse ki. para kalsın biriktirelim derdinde değilim ama borçlu olmak beni de çok rahatsız ediyor. Tek çözüm kredi kartı kullanmamak , eksi hesapları kapatmak. O ay ki zaruri harcamaların dışında kalanı da canın ne istiyorsa onu yapmak.
AA bu profilindeki kırmızılı abla Konyadaki abl değil miydi :)Zor bir surum bende dayanamazdim sanirim..
Valla alıcam artık dediğiniz gibi ya bebeğe ya altına yatırım yapcam. Altın olarak en mantıklısı gram mı olur cumhuriyet mi nasıl olur acabaSen niyeihtiyaçlarını erteliyosun ?
Sen harcamadığın için senin yerinede harcıyo ama borca ortak oluyosunuz.
Ne alıyo bu adam giyim mi kozmetik mi yoksa elektronik mi ?
Artık sen al yok ben çok almak istemiyorum diyosan git carrefourdan çeyrek al yarım al kartla birikim yap bari ama söyleme
Valla alıcam artık dediğiniz gibi ya bebeğe ya altına yatırım yapcam. Altın olarak en mantıklısı gram mı olur cumhuriyet mi nasıl olur acaba
Evet canim ama konyali degilim kendisini cok severim :)AA bu profilindeki kırmızılı abla Konyadaki abl değil miydi :)
Çeyrek heryerden aynı mı bozduruluyor peki ? Ben birwz acemiyim bu altın konusunda . 22 ayar işçiliksiz bilezik nasıl bişey oluyor sade bileziklerden mi taşsız falan . Onlar bozarken zarar olmaz dimi ?Cumhuriyeti her kuyumcu farklı fiyattan bozuyo çeyrek al bence 6 tane olunca bozdurur işçiliksiz 22ayar bilezik alırsın onuda çocuk için saklarsın
Yani gidip kıyafet alır saat alır parfüm alır Yen'i bişey çıkar onu alır artık sıkıldım her ay 500-600 tl boş yere harcıyor . Bazen arkadaşlarıyla gezmeye gider orda harcar baya yüklü miktarlar. Valla en somunda ben de onun gibi bi harcamaya başlıcam mahvolcaz. Ben sıkmasam evde bereket olmayacak
Evet ben orda okudum da görürdüm her gün :)) Değişik kendi halinde bir bayandı :)Evet canim ama konyali degilim kendisini cok severim :)
Ben hiç öyle görmediğim için bana giyime çok harcayan erkek değişik geliyor
Benim eşimi alış verişe döverek gönderirsin
Mesela pahalı palto alır ama 5 yıl giyer o iyice eskimesen yenisini almaz
Ya da ne bileyim saat bir kere alınır bana göre takarsın koluna bozulana kadar
Hadi kadınlar kıyafetine göre değiştiriyor da erkeğin ya klasik ya spordur kıyafeti iki tane olsa yeter de artar
Ben de çılgınlık yaptım mesela dün kendime sevgililer günü indiriminden kolye ve yüzük aldım
Esasen çok kolye takmam ama bir tane bulunsun dedim
Mesela parfüm 20 yıldır aynı parfümü kullanırım 25 lira ve ben onu yıllarca kullanırım
Bu arada bizim paralar nereye gidiyor söyleyeyim biz paraları yiyoruz yemeğe gidiyor
Öğlen dışarıda akşam bazen dışarıda haftasonu bir öğün dışarıda derken gidiyor
Bir otomotiv firmasında beyaz yaka çalışıyor . ay Ne 10000i, 3500 maaş alıyor . Ev araba kendimizin işte ordan eline kalanı harcayabildiği kadar harcıyor . Bana da kısmaz Allah var , diyorum ya sen de al falan diyor ben de onun gibi alsam aç kalırız benceHavai bi adam yani...ben babadan hep siz giyin siz yiyin ben sonra diye gördüğüm için tuhaf geliyo bana böyle adamlar, yeni bebek geliyo maaşı 10 bin falan değilse harcamaları çok fazla mesleği nedir
Çeyrek heryerden aynı mı bozduruluyor peki ? Ben birwz acemiyim bu altın konusunda . 22 ayar işçiliksiz bilezik nasıl bişey oluyor sade bileziklerden mi taşsız falan . Onlar bozarken zarar olmaz dimi ?
Ay amma soru sordum ama ben de bari bi yandan birikim yapiyim da , napalım bizim adam batarsa işimize yarayacak bişeyler olsun kenarda ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?