- 23 Ağustos 2012
- 51.250
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.622
- 898
Aslında ayrıma maruz kaldığımı fark etmemi sağlayan eşim oldu. Altta kalmamı istemiyor tabi ki, hakkımı aramam gerektiğini düşünüyor. Ev konusunda, zaten şu an biz ev almayı düşünmüyorduk inşallah ilerde kendi imkanlarımızla alacağız evimizi. Eşim de bu şekilde düşünüyor.
Eşim yabancı, böyle aile arasında miras sorunlarından haberi yok pek o yüzden biz gibi bakmıyor konulara.
Ya işte cherry olaylar daha da karışabilir mi , paragöz damat konumuna girecek büyük ihtimalleEşin de Türkiyede yaşıyor doğru mu anladım? Türkçe biliyor mu? Bence sen bu işe karışma eşin halletsin, burda yazdıklarınıı da adama net şekilde anlat ki adam haksızlığın farkına iyice varsın. Pasif biriyle evli olmadığın için çok şanslısın, madem sen yapamıyorsun bırak seni de eşin savunsun.
Orneklerini çok gördüm maalesef.Ya işte cherry olaylar daha da karışabilir mi , paragöz damat konumuna girecek büyük ihtimalle
Ama lütfen terapi işini öne çekin kendi huzurunuz için, iyi meslekler var ev araba her türlü alınır ama aileyle bu sorunlar varken çocuk yetiştirmek sizi çok daha fazla tetiklerOrneklerini çok gördüm maalesef.
Biz ikimiz de mesleklerimizde evliliğimizde çok yeniyiz, yani daha yeni düzen oturtuyoruz. Bebeğimiz var, kendimizi toparlamamız biraz sürebilir. Kendimize gelene kadar bu işlere karışmasını istemiyorum açıkçası.
Ya işte cherry olaylar daha da karışabilir mi , paragöz damat konumuna girecek büyük ihtimalle
Essek kelimesini kabul etmem zor tabi, ama pasif olarak ifade edince bunu kahul ediyorum zaten. Telefonda konuşabileceğim bir konu olmadığı için yüzyuze olabilecek en uygun zamanda olur.
Fedakarlık yapan her zaman kaybediyor. Ailem üzülmesin ben kendi başımın çaresine bakarım derken bi bakmışız ki kendimizi unutmuşuz.Bence bastırılmış, sindirilmiş insanlar birbirleriyle evlenmemeli yaf, en azından bir taraf dişli olup diğer tarafın da hakkını korumalı
Bırak ev almayı ailenizle bir çöpe bile ortak olmayın. Anlattıklarınızdan kardeşler arasındaki ayrımı ben bile gördüm. Geçmişte kardeşe sunulan imkanlar için ablan üzülür demişler miydi. Size bir güzellik yapmak için bile kardeşin tepkisi önemseniyorsa yarın ilk sorunda üzülürsünüz.Babam bizim için ev alalım diye fikir attı ortaya. Kendi birikimlerini koyacaklar ama üzerlerine ev olduğu için kredi çekemiyorlar. Biz çeksek de alsak dedim kardeşim tüm parayı verdikleri için sorun çıkarabilirmiş. O zaman o kredi çeksin biz ödeyelim, bu durumda ev onun üzerine olacak; annem bu fikre sıcak bakıyor. Canım sıkıldı açıkçası. Ev bizim üstümüze olsa sorun olacak, kredisini bizim ödediğimiz ev kardeşimin üstüne olsa sorun olmayacak.
Zaten ev almak aklımızda yoktu alamasak da sorun değil.
Ama annem adil olmaz size hep eşit davrandım, birinize versek eşitlik bozulur aranız açılır diye hep aklıma giriyor. Bunun üzerine düşündüm, yetişirken asla eşit haklarımız olmadı ve adil de davranılmadı. Kardeşim hep özel okullarda okudu, bütün senelerinde özel dersler aldı. 3 sene üni sınavına hazırlandı, her seferinde de yüksek fiyatlı özel eğitim merkezlerinde hazırlandı. Uniyi yurt dışında okudu, 4 yıl binlerce dolar ona gönderilecek diye benim harcamalarım hep kontrol edildi. İstediği tüm spor kollarında yer aldı; taekwondo,voleybol, hentbol, futsal vs. Ben sadece gitar çalmak istedim, derslerime engel olur diye reddedildi. Bir kez unideyken yurt dışı seyahati fırsatım oldu sadece harçlık gerekiyordu, tüm birikim kardeşime gidiyor diye gidemedim. Tüm bunların üstüne annemin düşüncesi zoruma gitti açıkçası.
Geçmişteki imkan eşitsizliğini gündeme alıp düşünmekte haksız mıyım bilmiyorum? Bunun kavgasını yapmadım hiçbir zaman ama bundan sonra ne düşüneceğim bilmiyorum, kırıldım biraz.
Bana da işe başlayınca araba alıp, evimin pesinatini verdi ilerleyen dönemde. Kısacası adam eline para geçtikçe hangimizin ihtiyacı varsa aldı parayı ona verdi. Keşke gezip tozup keyfince yeseydi. Mekanı cennet olsun canım babam. Hepimiz duacisiyiz. Gerçekten çok adil bir adamdı. Hayat buradaki yazdığımız satırlardan ibaret olmuyor. Yaşam başka birşey ..Birine sıfır araba çekiliyor, diğer kardeş okula 4 yıl toplu taşımada sürünerek gidiyor. Valla bana adalet gibi gelmedi pek
Siz evliyseniz aileniz haklı Allah korusun bir boşanma durumunda eşiniz de pay isteyecek ailenizin aldığı evden
1.si uzerlerine ev oldugu icin niye kredi cekemiyorlar ?Babam bizim için ev alalım diye fikir attı ortaya. Kendi birikimlerini koyacaklar ama üzerlerine ev olduğu için kredi çekemiyorlar. Biz çeksek de alsak dedim kardeşim tüm parayı verdikleri için sorun çıkarabilirmiş. O zaman o kredi çeksin biz ödeyelim, bu durumda ev onun üzerine olacak; annem bu fikre sıcak bakıyor. Canım sıkıldı açıkçası. Ev bizim üstümüze olsa sorun olacak, kredisini bizim ödediğimiz ev kardeşimin üstüne olsa sorun olmayacak.
Zaten ev almak aklımızda yoktu alamasak da sorun değil.
Ama annem adil olmaz size hep eşit davrandım, birinize versek eşitlik bozulur aranız açılır diye hep aklıma giriyor. Bunun üzerine düşündüm, yetişirken asla eşit haklarımız olmadı ve adil de davranılmadı. Kardeşim hep özel okullarda okudu, bütün senelerinde özel dersler aldı. 3 sene üni sınavına hazırlandı, her seferinde de yüksek fiyatlı özel eğitim merkezlerinde hazırlandı. Uniyi yurt dışında okudu, 4 yıl binlerce dolar ona gönderilecek diye benim harcamalarım hep kontrol edildi. İstediği tüm spor kollarında yer aldı; taekwondo,voleybol, hentbol, futsal vs. Ben sadece gitar çalmak istedim, derslerime engel olur diye reddedildi. Bir kez unideyken yurt dışı seyahati fırsatım oldu sadece harçlık gerekiyordu, tüm birikim kardeşime gidiyor diye gidemedim. Tüm bunların üstüne annemin düşüncesi zoruma gitti açıkçası.
Geçmişteki imkan eşitsizliğini gündeme alıp düşünmekte haksız mıyım bilmiyorum? Bunun kavgasını yapmadım hiçbir zaman ama bundan sonra ne düşüneceğim bilmiyorum, kırıldım biraz.
Anneniz ne soyledi anlamadim .Sgitim konusunda bas baya ayrima ugramissiniz .simdi her yerde iyi kotu ucuz pahali ozel okul var butceye gore .eskiden tamamen yuksek fiyatli ve ayrıcalıklı birseydi .Evli değil ama sevgilisi ile ciddi düşünüyor. Üstü kapalı şekilde söyledim tabi ama ozellikle ayrım egitim konusunda harcamalar olunca konu edilmediğini söyledi annem.
Kardesim senden kuxuk olduguna gore ilk tip kazanan sensin.3 kere sinava hazirlanip kazanamayip birde yurt disinda tip okutulan o .yani her sey senden asagi kalmasin diye senden kisilarak ona verilmis .hala haksiz miyim diyorsun .koskica okumuz etmis insansin lutfen biraz hakkini savun .Bu mutevazilikle olmazKardeşim de ben de doktoruz. Eşim de pratisyen doktor. Kardeşim bana göre uzmanlık için daha klinik bir branş seçmek istiyor belki cerrahi. Annem benim de branş değiştirmem için, ilerde kardeşin ve eşi sizden daha çok kazanirsa onu kıskanmayacak mısın şeklinde beni motive ettiğini düşünüyor.
Şu durumda olacak en saçma şey evin kardeşin üzerine olması.Terapiye başlayacağım, daha fazla sorun var halletmem gereken yani tek başıma asabilmem zor.
Evet ya isteyedebilirim ama istemeyeceğim. Bana araba almamışlardı, bir kere söylemişler dediklerine göre. Şimdi kardeşim araba almak istiyor, ona yardım edeceklermiş. Ben arabamı evlendikten sonra aldım o da düğünde takilanlarla, bana yardım etmeyi teklif etmediler. Kardeşime de sozde bana yaptıkları kadar takı yapacaklarmış ama arabanı onlarla al demeyecekler mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?