Paralar paralar

ikinci resimi pek anlayamadim karisik.
4 .10 kurusluk
5.1354-1394 yaziyor.o devirin parasi sanirim.

Benimde rahmetli babamdan kaldı böyle bir koleksiyon kendi çapımda ben de devam ettirdim. Bana da çok değerli bir koleksiyon gibi geliyor. Ama Ankara'da bir antikacıya sorduğumda 500 bilemedin 600 veririm gibi konuşunca araştırmaktan vazgeçmiştim.
Ama sizinki kadar eski yok sanırım sizinki baya değerli sanki.. Bir tane eski tuğra gibi bir amblem olan Arapça yazılı var onunda Arap ülkelerinden geldiğini tahmin ettim. Kalanları 1930dan günümüze gelen paralar ve AB öncesi Avrupa paraları liret, peseta falan.
Benimki de değerli midir acep?
Ben de takip edeceğim konunuzu belki ben de bir kaç bilgi öğrenirim.
O antikacılar sadece para satıyor ama koleksiyona bakmıyor. Gerçi üşenmesem tek tek paralara fiyat sorup az çok fikir edinmekti ama adam nedense anladı alıcı olmadığımı..

Abdülmecid dönemine ait olsun mümkünse, 85 bine müzayede de satılan Abdülmecid dönemine aitmiş
Ah Sephoraa yaktın bizi, bu gece rüyamda dedemle babamın paralarını görürüm artık

valla arapça yazan bir tane buldum ama anlamıyorum ki .. üstelik aynı paradan 5 tane var .. zenginimde haberim mi yoktu acaba

in vino veritas yaktın bizi

Elinde sadece iki tane mi vardi yoksa:)))

Konu acacak kadar merak ediyorsun arastirmak istiyorsun ama sadece iki foto koyuyorsun:)

Elinde sadece iki tane mi vardi yoksa:)))

Konu acacak kadar merak ediyorsun arastirmak istiyorsun ama sadece iki foto koyuyorsun:)
400'e yakın sanırım sayıları. Bir kısmı maddi olarak değersiz onları biliyorum. Türk paralarını ya da avrupa paralarını okuyabiliyorum. Okuyamadigim 50-60 tane var sanırım. Hepsini fotoğraflamak çok zor.

Yürüt bence de.
İki tane de el yazması kitap var ama onları ablama kaptırdım. Gözüm onlarda, yurutebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…