bu dersaneciler insanı gerçekten sömürüyor
mezun olduğumda sbs ye yönelik eğitim veren bir dersane ile görüşmüştüm
haftada 6 gün çalışmaya 700-800 maaş teklif etmişlerdi
arkama bile bakmadan çıkmıştım hiç unutmuyorum
kaç kez aradılar gelin tekrar görüşelim diye ama hayır dedim
canım dersanelerde çalışan arkadaşlarım var
maaşlarını hep günlerinde alırlar
böyle bir durumu telefonla halledemezsin
bizzat gitmelisin gerekirse bıktırana kadar
durumunu da belirtmelisin
Allah'tan da korkuları yok resmen
benim bi arkadaşım 5000 tl kadar alacağını alamadı. bin kere beddua etmiştir ama.
sigortan yoktu değil mi, iş mahkemesine gitsen?
yada çirkefliğe vur paranı veresiye kadar kalkma ordan.
onlar utanmıyorsa sen hiç utanma hakkın o senin.
yok malesef. kadroya aldığı en iyi hocalarının bile sigortası yokmuş ki!
3 ortak kurmuşlar dersaneyi. 3 ünün de eşi öğretmen orada. bi onların var sigortası. muhasebeci müdür yardımcısı vs. hep akrabalarmış. birbirlerini koruyolar işte. ama diğer çalışanların zerre kadar değeri yok. hep 1 maaşı içerde tuttuklarından insanlar işten çıkamıyolar para alamama korkusuyla.
çok değerli ve bilgili bir mat. öğretmeni vardı. Üniversite sınavına kadar işlerine yarayacaktı. Daha sınav günü, öğrenciler sınavdan çıkmadan çıkardılar işten. Bu kadar değersiz yani herkes.. senağlamaklava:
dersane ortamı malesef böyle. atanamayıp yada öğrenci olup dersanede çalışan çok arkadaşım vardı hepsi aynı şeyi derdi. sadece sizin orası değil canım benim. ordan paranı kurtar bi daha da bulaşma, başka işler çıkar inş karşına.
Alacaklı listesi seni bağlamaz..sen eğitimini verdin, sınav bitti..sıra sizde diyeceksin canım..250 tl ödenemeyecek bir para değil dersin..eminim ki onu bile bölük pörçük vermeye yelteneceklerdir..sakın kabul etme..gerekirse sabahtan akşama kadar bekle..muhasebeciler para yok demek için varlar zatenn..iyi bilirim..
off ya bi de gittim bu ayın başında dediler ki 'Korkma paran bizde kalmaz!' orda çalışan birini aradım, ben de alamadım dedi.. :1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?